Dodaj do ulubionych

niechciana ciaza

14.02.05, 00:29
wpadlam, zawiodla antykoncepcja;
5-ty tydzien;
nie wiem do kogo sie zglosic, ginekologa balam sie zapytac,
w ciemno z gazety wole nie ryzykowac;
jestem z 3miasta;
prosze o jakies wskazowki;
Obserwuj wątek
    • abneptis Re: niechciana ciaza 14.02.05, 11:04
      chyba pomyliłaś forum tu chcemy dzieci ...
      No cóż może się jeszcze zastanowisz, masz małą kropke w brzuchu i ona Cię
      zawsze bedzie kochala - kto wie może bedziesz swietna mama?
    • wieczorynkaaa Re: niechciana ciaza 14.02.05, 11:59
      Źle trafiłas dziewczyno , ojjj źle !
    • ewa.zaspiewa zgłoś się do... 14.02.05, 15:57
      psychologa.
    • agaw00 Re: niechciana ciaza 14.02.05, 18:08
      proponuję jednak iść do ginekologa i na usg - żebyś zobaczyła co możesz stracić
      i zastanów się - oprócz tego że pewnie świat zwalił ci się cały na głowe -
      właśnie doświadczas najbardziej ekscytującego doznania jakim jest nowe życie.
      Pamiętaj, że jeszcze bardziej chce sie tego jesli się to straci.
      • tormienta Re: niechciana ciaza 15.02.05, 23:17
        Boże, jaka ironia losu. Właśnie przeczytałam chyba z pięćdziesiąt postów
        wyczekujących i strasznie pragnących dziecka kobiet, a tu taki post... Smutno
        mi sie jakos zrobiło.........
    • aga12312 Re: niechciana ciaza 16.02.05, 11:16
      Witaj UMA,
      przepraszam może nie powinnam pisać w ten sposób, ale nie odbieraj tego co się
      stało jako wpadki i czegoś niechcianego.
      Nie skazuj się na potworne wyrzytu sumienia do końca życia i nie pozbywaj się
      cudu jaki Ci się przytrafił, jeżeli masz ochotę to proszę napisz moj nr gg
      5375412
      Pozdrawiam Aga
    • keia Re: niechciana ciaza 16.02.05, 13:22
      Witaj Uma,

to że jesteś w ciąży to jeszcze nie koniec świata a wręcz przeciwnie... to początek czegoś pięknego i fascynującego...
      Kiedy ja dowiedziałam się, że jestem w ciąży tez myślałam ze świat zawalił mi sie na głowe, bo ojciec mojego dziecka (wtedy) stwierdził, że będzie ojcem na odległość przy boku swojej bylej... i przez sekinde pomyślałam o tym o czym Ty myślisz teraz... to byly najgorsze myśli jakie miałam w swoim 27 letnim życiu i potwornie się ich teraz wstydze... bo nie potrafiłabym żyć ze świadomością, że pozbawiłam życia własne dziecko... bo Ono jest... bije Jego serduszko... czyje... teraz jesteśmy razem (we troje)... On zrozumiał co mógł stracić, a tamta dziewczyna odeszła w zapomnienie... teraz jak Tatuś jest niegrzeczny to Maleństwo daje mu kuksańca w plecy... proszę nie odbieraj SOBIE radości przeżywania ciąży i bycia MATKA, pomimo tego, że to wielka odpowiedzialność...

Jak chcesz pogadac to moje GG 3065938
      pozdrawiam i głowa do góry... pamiętaj : " W ŻYCIU PIĘKNE SĄ TYLKO CHWILE"... a ciąża to jedna z tycj chwil która zdaża się tylko wybranym kobietom...

Keia...
    • magidb Re: niechciana ciaza 17.02.05, 19:13

• hanna26 Re: niechciana ciaza 17.02.05, 23:37
        5 tydzień. Czy wiesz, że juz za dwa tygodnie będziesz mogła zobaczyc i usłyszeć
        (!) na usg malutkie, bijące serduszko?
    • nisiula Re: niechciana ciaza 18.02.05, 12:08
      Moja pierwsza ciąza również była wpadką, miałam dopiero co zaczynac studia
      (zaoczne), i dopiero co zaczęłam pracować (pierwszy miesiąc). Myślałam ze sobie
      cos zrobię nie chciałam ciąży. Jednak urodziłam, skończyłam studia, wszystko
      skończyło się dobrze, pracuję, i jak dzisiaj patrzę na moją córkę taką mądrą i
      śliczną to serce mnie boli z miłości i żałuję, żałuję że nie kochałam jej od
      samego początku. DZisiaj mam problemy z rodzeństwem dla córeczki chociaż bardzo
      bym chciała mieć kolejne dziecko. Zastanów się co robisz, bo kiedyś może to
      dziecko znaczyć o wiele więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić, wiem to na
      swoim przykładzie.
      • an_ni nie emocjonujcie sie bo juz po 18.02.05, 13:15
        jesli to nie byla prowokacja to z innych forum mozna sie dowiedziec ze jest po
        fakcie
        • noshadow Re: nie emocjonujcie sie bo juz po 19.02.05, 09:13
          moja kochana ciotka kiedys nie chciala miec dziecka. Kiedys nie byl to problem,
          aborcja byla ogolnodostepna. Teraz ma 50 lat i dala by sie pociac za to by miec
          dziecko. Jest nieszczesliwa i niespelniona, bo jej brzuch juz zawsze mial byc
          pusty. Takie ryzyko tez istnieje...
          • kretoszczurek Re: nie emocjonujcie sie bo juz po 19.02.05, 21:27

Dziewczyny Ona już usunęła!! Zajrzyjcie na forum Aborcja
    • kretoszczurek Re: niechciana ciaza 19.02.05, 21:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20823&w=20243870&a=20689194
    • foka100 Re: niechciana ciaza 20.02.05, 14:57
      rozumiem Cie- jestem w tej samej sytuacji...
      nie sluchaj tych idiotek, bo nie wiedza jak to jest. mysle, ze nie ma Boga bo
      pozwala mi budzic sie rano i byc w ciazy a blagam Go bym poonila, bo jestem
      doprowadzona do takiego stanu, ze pierwszy lepszy z gazety mi pomoze. Gdyby Bog
      byl- nie pozwolilby na te aborcje
    • keia Re: niechciana ciaza 21.02.05, 15:41
      Wiem ze szkoda mojego czasu i slow, ale nie potrafie sie powstrzymac...
      to po co pisalas na forum o swojej ciazy skoro i tak zabilas swoje dziecko??

szukalas usprawiedliwienia??
      jakie to zalosne.....

Ty zrobilas to z pelna premedytacja.... nigdy nie uciekniesz od tego co zrobilas.... a pzmietaj ze zabilas CZŁOWIEKA!! wlasne Dziecko... ktore nie pchalo sie na ten swiat to TY i Twoj partner powolaliscie je do zycia....

pomysl jak ONO sie czulo?? co czuje dziecko rozrywane na czesci .... jak bys sie czula z ta swiadomoscia ze twoja Mama chce zabic ciebie... nawet teraz....??

a tak z ciekawosci ile masz lat??

Koniecznie napisz o swoich wrazeniach na forum "Aborcja"... jak bylo "fajnie"... tam znajdziesz osoby "godne" rozmawiac z toba.... a tutaj zjaw sie kolejny raz jak bedziesz blagac o DZIECKO - ludzie , Boga, szatana, itd itp. ale wtedy bedzie za pozno!!

Zalosna , bezduszna istoto.... nawet zwierzeta tak nie robia....

• mareszka5 Re: niechciana ciaza 21.02.05, 20:57

>

>
        > Koniecznie napisz o swoich wrazeniach na forum "Aborcja"... jak
        bylo "fajnie"..
        > . tam znajdziesz osoby "godne" rozmawiac z toba.... a tutaj zjaw sie kolejny
        ra
        > z

Nie uogólniaj, na tym forum sa także kobiety (i to w większości), które każdego
        dnia żałują swojej decyzji....

Nigdy nie mów - nigdy.
      • umathurman Re: niechciana ciaza 21.02.05, 21:50
        ojejeje,
        zaraz klatwe jeszcze na mnie rzucisz i zaczniesz grozic ogniem piekielnym....

booooje sie <boo>

uhhh ;/
    • azjawusa Re: niechciana ciaza 21.02.05, 20:48
      Wiecie co dziewczyny,ja mysle ze ta(albo ten)umathurman
      robi nas "w konia".
      Swiat roi sie od roznych pomylencow.
      • umathurman drogie przyszle mamy 21.02.05, 21:57
        czesc dziewczyny

wyjasniam: nie jestem pomylencem, tylko normalna 22-letnia dziewczyna, ktora
        wpadla i nie chciala miec dziecka.
        na zle forum trafilam?
        ok, pewnie tak, ale niestety forum o mylnej nazwie ABORCJA nie bylo lepszym
        miejscem do zasiegniecja jakiejkolwiek informacji

nie jestem wierzaca i teksty o modlitwach i karze boskiej na mnie nie dzialaja;
        nie uwazam rowniez jakoby zlepek komorek byl czlowiekiem;

ok, wiem, wiele z was tak uwaza, ale wasza opinia to NIE JEDYNA SLUSZNA OPINIA.

zabiegu juz dokonalam, ulzylo mi bardzo i nie zaluje decyzji.

nie wszystkie kobiety sa stworzone do macierzynstwa, to fakt ktory trzeba
        zaakceptowac

pozdrawiam wszystkie przyszle mamy, zycze szczescia

Uma.
        • mareszka5 Re: drogie przyszle mamy 21.02.05, 22:09
          Ten akurat "zlepek komórek", był człowiekiem w początkowej fazie swojego
          rozwoju i to jest fakt, wiara w Boga, czy tez jej brak, nie ma tu nic do
          rzeczy. Zdecydowałas, że przerwiesz to życie, bo widocznie uznałas, że masz
          prawo do przerwania życia człowieka, który był Twoim dzieckiem. Nie zamierzam
          osądzać Twojego czynu, ale przynajmniej nazywaj rzeczy po imieniu ... tez
          jesteś zlepkiem komórek, tylko trochę większym...
        • azjawusa Do umathurman 21.02.05, 23:08
          Zabiegu dokokonalas,nie jestes juz w ciazy
          no to fora ze dwora!
        • ddaak Re: drogie przyszle mamy 22.02.05, 12:13
          Uma, skoro ten zlepek komórek to nie człowiek to po co cała afera? Po co
          zrobiłaś aborcje, żeby pozbyć się tylko zlepu komórek? Załosna jesteś. Ja w
          boga za bardzo nie wierze ale swojego dziecka nigdy bym nie zabiła. Wolałabym
          sama umrzeć. Nigdy nie zrozumiem ludzi takich jak ty. Ja też byłam zwykłą 22
          letnią dziewczyną gdy zrodził się we mnie zlepek komórek których nie
          planowałam. Ale wiesz, jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, a ów zlepek
          komórek który jest już po drugiej stronie brzuszka jest najjaśniejszym
          promykiem mojego życia. Ciekawa jestem czy na forum Aborcja oglądałałaś zdjęcia
          aborowanych dzieci?
          Nie zasługujesz na to żeby być matką więc nie powołuj ludzi do życia!!!!
        • zuza03 Do Umy 22.02.05, 12:34
          rada na przyszlosc : nie pisz takich rzeczy na forum gdzie tysiace dziewczyn
          nie moga sie doczekac dziecka. Ja nie bede cie krytykowac bo to co zrobilas to
          oczywiscie twoj wybor i twoja sprawa (no moze nie do konca twoja bo i tego
          malenstwa ktore usunelas), ale najlepiej zrobisz jak juz nie bedziesz nic pisac
          bo tutaj sa kobiety ktore staraja sie od miesiecy albo nawet i lat o takie
          malenstwo ktore przyszlo jak mniemam ci bez wiekszego trudu i bez wiekszego
          trudu sie go pozbylas...ja a sama staram sie o taka kruszynke i rozumiem te
          wszystkie dziewczyny ktore na ciebie najezdzaja bo sama na poczatku mialam
          ochote to zrobic ale wlasciwie co to by dalo? Nie wiem czy zyczyc ci tego zeby
          gin ktory usuwal twoja ciaze byl dobry abys w przyszlosci miala dzieci czy
          wrecz odwrotnie... pozdrawiam przyszle mamusie :)
    • azjawusa Re: niechciana ciaza 22.02.05, 12:47
      Aborcja to nie powod do dumy(wrecz przeciwnie)
      dlatego nie chwalilabym sie przed calym swiatem
      ze zabilam wlasne dziecko.Szczegolnie jak ktos
      taki jak ty,kto nie zaluje za ten czyn nie powi-
      nien miec problemu z zatrzymaniem teg dla siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka