Dodaj do ulubionych

Owsiki - pomocy

24.03.05, 21:16
Jestem w 11 tygodniu ciąży i ostatnio zobaczyłam ze mam robaki [strasznie
swędzi mnie ...].Prosze powiedzcie czy ta sie coś z tym cholerstwem zrobic i
czy to może byc niebezpieczne dla mojego dzidziusia. Dzięki.Pozadrawiam.
Obserwuj wątek
    • desty2001 Re: Owsiki - pomocy 25.03.05, 07:55
      Witam.Mialam kiedys bardzo czesto owsiki.Bralam wtedy tabletki, bodajże
      Pyrantelum, czy jakoś tak(cała kuracja to dwie tabletki).Równie dobre(i chyba
      nawet skuteczniejsze)jest picie 2 razy dziennie piołunu(jest okropnie gorzki,
      ale da się przeżyć, naprawdę).Owsiki są niebezpieczne, jeśli zaniedba się ich
      wyleczenie(potrafią zbijać się w kulę w przełyku i odbycie).Koniecznie wygotuj
      pościel, ręczniki, bieliznę itp.Oraz myj jak najczęściej ręce.I koniecznie
      napisz, czy moje rady poskutkowały.Życzę powodzenia i wytrwałości.Kasia
      • luna333 Re: Owsiki - pomocy 25.03.05, 08:44
        piołun w ciąży???? stanowczo odradzam jak również łykanie czegokolwiek, leków
        bez konsultacji z lekarzem - nie ma się co wstydzić tylko gnać do gina i
        powiedzieć o tym cholerstwie - niech on ustali leczenie - poza tym należy
        leczyć całą rodzinę , nie tylko siebie... gnaj do gina i tyle - przecież to nie
        wstyd, każdemu może sie trafić głupia sytruacja - słyszałam o pewnym facecie
        który zaspokajał się doodbytniczo telefonem komórkowym z ustawionym alarmem
        wibracyjnym, traf chciał że było mu tak dobrze że telefon utknął mu w zadku i
        ni jak go wyciągnąć się nie dało - na stole operacyjnym kiedy chirurdzy
        próbowali mu ten tel usunąć - ów komórka ciągle dzwoniła :) to jest wstyd a nie
        owsiki :):):)
        • brydzia35 Re: Owsiki - pomocy 25.03.05, 12:13
          Na owsiki skuteczny i sprawdzony naturalny sposob-CZOSNEK
    • oliwe Re: Owsiki - pomocy 25.03.05, 15:47
      niestety i mnie się przytrafiły parę dni temu. Słyszałam, że uwielbiają słodycze
      i nie wyniosą się pokóki bedzie się jadło słodkości. Nafasszerowałam sie
      kiszonymi ogórkami, choć wcale nie miałam na nie ochoty ale zniknęły jeszcze
      tego samego dnia po kilkunastu godzinach. Ale bezwarunkowo przy tym zmiana
      pościeli i ręczników.
    • dorota53 Re: Owsiki - pomocy 25.03.05, 19:04
      Nie bierz leków bez konsultacji lekarza, mogę ci powiedziec że nie ma żadnych
      leków na owsiki które moznaby brać bedac w ciazy. Wszystkie mają dzialania
      szkodliwe dla płodu.Wiem, bo sama to przeszłam we wczesnym stadium ciaży.
      Jedyne to naturalne sposoby np. pestki dyni (polykac na czczo garsc wyluskanych
      pestek z dyni), lyżka drobno posiekanego czosnku. Jesli to mozliwe to zadbaj o
      kuracje pozostalych domownikow.Pomimo ze ty nie mozesz to zaplikuj pozostalym
      mieszkancom (nawt jesli sie nie skarza na owsikowe dolegliwosci), a po nocy od
      wziecia tabletki zmien posciel, reczniki, pizamy, itp.
    • kathee Re: Owsiki - pomocy 06.04.05, 22:36
      Leć do gina. Nie bierz pyrantelum. W październiku zeszłego roku je brałam i
      jestem pewna na 100% że na opakowaniu było że w czasie ciąży można przyjmować
      jedynie z polecenia lekarza. Wtedy gdy je brałam nie przypuszczałam jeszcze że
      jestem w ciąży. Poroniłam kilka tygodni później. Nie wiem czy lekarstwo miało
      jakiś wpływ na to co się stało, ale do tej pory pluje sobie w brodę, że dla
      własnej wygody je wzięłam. Teraz jestem w 4 tygodniu ciąży. Wczoraj poczułam
      straszną cheć na ogórki kiszone (zresztą wcinam je teraz), a kilka godzin
      później zauważyłam , że mam owsik. Myśle że organizm sam się broni przed
      pasożytem - one lubią słodkości. Dlatego smacznych ogóreczków życze:P I myśle że
      za radą którejś z dziewczyn jutro kupimy sobie po kilogramie pestek z dyni:)
      pozdrawiam i zycze slodkiego i rozkosznego brzdąca:)))
      kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka