Dodaj do ulubionych

Sa tu mlode mamy??

08.02.06, 19:35
witam
chodzi mi o to czy ktoras z Was jest badz bedzie zaniedlugo mama ktora jest
bardzo mloda lub uwaza ze jest a mloda na macierzynstwo?????
Prosze odpiszcie bo chce z kim pogadac i porownac obawy, przezycia itp. , itd.
czekam papa pozdrawiam wszystkie mamy i ciezarowki (takie jak ja:)
Obserwuj wątek
    • asiuleczka_kubeczka Re: Sa tu mlode mamy?? 09.02.06, 12:37
      Witam, ja jestem, a dokładniej pod koniec marca luba na początku kwietnia będę
      mamą =) We wrześniu skończę 21 lat, także śmiało mogę się uważać za młodą, a
      nawet bardzo młodą mamę. Nie planowaliśmy tego Maleństwa, poza tym w kwietniu
      2005 dowiedziałam się, że ze względu na zaburzenia hormonalne przynajmniej
      narazie nie mogę mieć dzieci (nie miałam @ przez bardzp długi czas, żeby zrobić
      badania hormonalne brałam leki na wywołanie @, moje cylke trwały nawet do 90
      dni, a często i dłużej), byłam załamana.
      Potem przestaliśmy uważać, a w lipcu 2005 okazało się, że będziemy mieli
      dziecko. Na początku się baliśmy, ale byliśmy szczęśliwi i nadal jesteśmy,
      zwłaszcza, że już niedługo nasze Dzieciątko będzie już z nami =)
      A Ty ile masz lat? I jak "to" wygląda u Ciebie?
      Pozdrawiam
      • vikonia Re: Sa tu mlode mamy?? 09.02.06, 14:07
        ja jestem ciut mlodsza bo mama 18 lat.
        Tez nie planowalismy Malenstwa.
        Dodam ze zaszlam w calkiem nieplodny dzien ale cuz. Gdy sie dowiedzielismy
        niebylismy zadowoleni mielismy plany ale teraz sie cieszymy:)
        Ty juz niedlugo a ja dopiero poczatek.
        Troche sie boje ze wzgledu na wiek ale jestem dobrej mysli i nieumie sie juz
        doczekac, chce juz to miec za soba.papa pozdrawaiam
        3mcie sie Ty dzidzia i Twoj Men cieolo i zdrowo!!:) jak cio to napisz
      • tymote Re: Sa tu mlode mamy?? 04.03.06, 10:45
        witaj! ja też mam problemy hormonalne, lekarz zasugerował mi, że nie owuluję i
        nie zajdę w ciąże samodzielnie. Za to mama zajść po zaaplikowaniu mi
        odpowiednuch leków prowokującyh owulację. Stwierdził tak na podstawie wyników
        hormonów (niewłaściwy stosunek LH do FSH), ale nie miałam nigdy monitoringu.
        Bardzo chcę mieć dzidzi i marzę, żeby przydarzyło mi się to co Tobie. Jak to
        było dokładnie u Ciebie z tymi hormonami?też Ci powiedzieli, że nie amsz
        owulacji?
    • nati_28 Re: Sa tu mlode mamy?? 15.02.06, 08:54
      Witaj Vikonia. Ja mam co porawda 28 lat, ale to mój drugi dzidziuś. W I ciążę
      zaszłam bardzo młodo, więc mogę się z Tobą podzielić doświadczeniami. Jeśli
      chcesz napisz na mojego e-maila: Nati_28@gazeta.pl
    • hanti Re: Sa tu mlode mamy?? 15.02.06, 09:36
      cześć :) ja mam 24 lata, ale to już moje trzecie dziecko, pierwsze urodziłam w
      wieku 20 lat, nie było łatwo, ale teraz jest juz świetnie :)
    • samara19 Re: Sa tu mlode mamy?? 16.02.06, 09:37
      Cze ja mam 19 lat i moze na maciezynstwo jestem za mloda zdaniem niektorych ale
      ja osobiscie ciesze sie faktem ze w maju bede miec dzidziusia chociaz tez jestem
      pelna obaw i czasami boje sie ze sobie nie poradze
      • vikonia Re: Sa tu mlode mamy?? 16.02.06, 12:23
        Dziekuje wszystkim za odpowiedz!!!
        Mam problem moze wy mi pomoze cie jak to przekazac mamie????????
        Boje sie ze bede miec okropna awanture :(
        czekam na odpowiedz papa pozdrawiam
        jak cio to moje gg 5373114 piszcie
        • samara19 Re: Sa tu mlode mamy?? 18.02.06, 12:18
          Aile masz latek wlasciwie?Ja powiedzialam mojej mamie po trzech dniach.Poprostu
          oswiadczylam ze jestem w ciazy.Nie wiem jaka jest twoja mama wiec trudno mi
          powiedziec jak zareaguje ale musisz jej to powiedziec bez owijania w
          bawelne.Moja nie odzywala sie do mnie przez dwa tygodnie-a jak juzcos mowila to
          z reguly"Jak moglas mi to zrobic"Czulam sie strasznie winna bo wiedzialam ze
          bardzo ja zranilam.Ale po jakims czasie moja mama zaczela sie przyzwyczajacdo
          tego faktu i w tej chwili jest bardzo szczesliwa bo bedzie babcia:}Musisz dac
          swojej mamie czas zeby mogla sie z tym oswoic,i pamietaj ze jej reakcja bedzie
          spowodowana tym ze sie o ciebie martwi.A
          • vikonia Re: Sa tu mlode mamy?? 18.02.06, 16:48
            witaj ja mam 18 (rocznikowo)
            moja mama jest bardzo jakby to ujac spoko ale i tak boje sie jej o tym
            powiedziec. Zbieram sie do tego alew jakos niemam odwagi ,mam nadzieje ze
            niedlugo to sie zmnieni:)
            papa pozdrawiam
            • asiuleczka_kubeczka Re: Sa tu mlode mamy?? 20.02.06, 14:00
              Jeśli chodzi o poinformowanie mamy, to powiedziałam Jej tego samego dnia, kiedy
              lekarz potwierdził ciążę, czyli 5 dni po zrobieniu testu, który okazał się
              pozytywny. Moja mama też jest spoko, mamy ze sobą bardzo dobry kontakt, jednak
              bardzo się bałam jak zareaguje na wieść, że będzie babcią. Wiedziałam, że mnie
              nie wyurzci, że mi pomoże i wesprze, ale bałam się, że Ją zawiodłam. Ona przez
              chwilę nic nie mówiła, potem stwierdziła, że jest w szoku, ja się rozpłakałam,
              Ona do mnie podeszła i powiedziała, czemu płaczesz, teraz trzeba się cieszyć.
              Także u mnie było dobrze. Ale zanim powiedziiałam to się trochę stresu "najadłam".
              Moim zdaniem nie powinnaś dłużej tego ukrywać przed swoją mamą. Im wcześniej
              będziesz to miała za sobą tym lepiej. Powodzenia i 3mam kciuki.
    • oczekiwanie-na-aniola Re: Sa tu mlode mamy?? 20.02.06, 15:40
      Ja zaszłam mając 19 lat (ciąża planowana - mieszkam już z chłopakiem dłuższy
      czas). Teraz mam 20 i dzidziuś przyjdzie na świat w lipcu. Wcześniej wpadło nam
      się (jeśli można tak powiedzieć, bo oboje wiedzieliśmy, że z tego będzie
      dziecko:P) jak miałam 18 lat, ale poroniłam po 2 miesiącach. Z rodziny wtedy
      chcieli, aby dzidzia była (szczególnie Brat i Bratowa). Siostry uważają mnie za
      nienormalną :) A moja Mama jest chora i raczej nie utrzymuje świadomego
      kontaktu z otaczającym światem, mianowicie żyje z dnia na dzień, niczym się nie
      przejmuje, o nic się nie martwi, niczym nie cieszy. To pozostałość człowieka po
      złych przeżyciach. Ma schizofremię, jest na lekach. Teraz to raczej ja jestem
      Jej Matką niż Ona moją.. Zresztą bardziej bałam się reakcji Mamy Łukasza. On ma
      24 lata, jest niezależny, ale mimo to, do niedawna mieszkał z rodzicami. A
      teraz zabrałam na zawsze ukochanego synusia.. w domu został ten gorszy.

Ja uważam, że dorosłam do macierzyństwa i wszelkie działania prowadzące do
      dziecka z mojej i Łukasza strony miały na celu zapewnienie Mu najlepszego bytu
      i wielkiej bezwarunkowej miłości :)

Pozdrawiam,
      Nika
      • vikonia Re: Sa tu mlode mamy?? 22.02.06, 17:59
        witajcie
        dzisiaj wkoncu moja mama sie dowiedziala o tym ze bedzie babcia.
        Byla zszokowana ale ani przez chwile niebodniosla glosu, powiedziala ze sie
        cieszy.Byly tylko obawy jak damy sobie rade i co zrobimy nic pozatym.
        Powiedziala tylko ze mnia zabije jak to bedzie dziewczynka :) ale to
        zartobliwie bo jestem ja i mam 3 siostry :) moja mama zawsze marzyla o synu i
        powiedziala ze przynajmniej wnuka chce miec ale wiem ze bedzie kocham bez
        wzgledu an to co sie urodzi!!!::)
        dzieki wszystkim pozdrawiam
    • ankagabiego Re: Sa tu mlode mamy?? 04.03.06, 10:20
      nie masz się czego bać ja mam 22 lata i właśnie oczekuję drugiego( tym razem
      nieplanowanego malucha). Nie powiem, że jest lekko ale nie jest też
      dramatycznie. Od kiedy urodziłam syna jestem o niebo lepiej zorganizowana (cały
      czas studiuję prawo ze średnią powyżej 4 więc nie jest źle). A co do uczuć
      macierzyńskich wszystko samo przyjdzie z czasem trzeba tylko w to wierzyć i
      pozwolić działać naturze. Myślę, że niepotzrebnie się martwisz. Pozdrowienia i
      gratulacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka