Dodaj do ulubionych

ile lat macie?

• archeomag Re: ile lat macie? 02.03.03, 17:48
      Co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale już myślę kiedy to. Tród mój
      najbliższy to przekonanie mojego 30-o letnirgo męża że to nie takie straszne.
      Sama jestem o rok od niego młodsza. Nie powiedzała bym,że ruszył mój zegar
      biologiczny, nie spieszę się gdyż chciała bym zapewnić mojemu dzicku warunki
      nie gorsze niż sama miałam. Liczę tylko na łut szczęścia i na to że ciąża nie
      przyjdzie po latach starań. Jak czytałam zamieszczone tu wypowiedzi to włosy
      stawały mi dęba - skąd tyle problemów? A może byłby to dobry nowy temat do
      dyskusji?
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe matki, życzę szczęścia i zdrowia!
    • jolwas Re: ile lat macie? 05.03.03, 15:22
      Ja mam 27 lat i właśnie oboje z mężem zdecydowaliśmy, że to juz ten czas.
      Prawdę mówiąc ja byłam gotowa na dziecko już dużo wcześniej ale chciałam aby ta
      decyzja była wspólna i oczywiście decydowały również względy ekonomiczne. Teraz
      tylko obawiam się że niekoniecznie wyjdzie nam za pierszym razem. Tak prawdę
      mówiąc to bardzo boję się aby nie okazało się, że na nasze dziecko będziemy
      musieli jeszcze długo poczekać, ale staram się myśleć pozytywnie i czekam na
      ten moment z niecierpliwością!!!!
    • helwit1 Re: ile lat macie? 08.03.03, 22:45
      27, a jak urodze to bede miala 28 (termin na 25.10).
      staralismy sie prawie rok. ostatnio bylam juz troche podlamana, ze nie sie nie
      udawalo, a w przeddzien zrobienia sobie testu, ktory okazal sie dodatni,
      mialam taka chandre, ze rozmawialam nawet z mezem o adopcji, potem w
      desperacji mowilismy o sztucznych zaplodnieniach, matkach i ojcach zastepczych!
      i prosze, nastepnego dnia bylam juz najszczesliwsza kobieta na ziemi.
      zaszlam w cyklu w ktorym na prawde najmniej sie tego spodziewalam, bo meza nie
      bylo w tych najwazniejszych dwoch dniach. tym sposobem dowiedzielismy sie ze
      jego plemniki zyly sobie u mnie ok 3 dni! dzielne stworzonka.
      • socka2 Re: ile lat macie? 15.03.03, 17:28
        jak zaszlam w ciaze mialam 30 - teraz juz roczek mi przybyl. Musze powiedziec,
        ze dlugo sie nie staralismy, ale jak juz sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to
        myslalam ze oszaleje ze szczescia!!!
    • yula Re: ile lat macie? 18.04.03, 15:12
      24 :) Podnosze do gory bo taki nowy sie pojawil:)
      • asjasz Re: ile lat macie? 18.04.03, 17:04
        25 skończyłam tydzień po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
        teraz jest 7 tydzień i coraz gożej się czuje
        a dlaczego teraz? sama nie wiem. Oddawna bardzo pragnełam dziecka i to uczucie
        we mnie narastało aż do bólu.
        Żaden moment nie jest dobry - nie mamy mieszkania( i szans na kredyt), właśnie
        zmieniłam pracę (ciekawe jak szef zareaguje na nowinę...)
        A ja i tak chciałam dziecka jak niczego na świecie!!!
        asia
    • keltoi Re: ile lat macie? 19.04.03, 01:57
      No to znalazłam tylko jedną kobitkę w moim wieku...:|
      • marchewa3 Re: ile lat macie? 24.04.03, 17:33
        Ja mam 30 lat i jestem w 9 tygodniu ciazy. O dziecko staralam sie 4 lata.
        Pozdrawiam.
        • anfido Re: ile lat macie? 26.04.03, 13:48
          W maju skończę 31 lat. W ubiegłym roku w lutym urodziłam synka, a obecnie
          jestem w 11 tygodniu drugiej ciazy. Truskaweczka lub truskaweczek pojawi sie w
          naszej rodzince pod koniec listopada.
          Pozdrawiam Wszystkie Mamusie.
    • wanita1 Re: ile lat macie? 09.05.03, 16:19
      No to ja jestem najmłodsza z was kobiety co prawda ja już mam dzidiusia w domu
      od 4 miesięcy ale w ubiegłym roku w kwietniu zaszłam w ciążę i miałam 20 lat
      ależ to było szczęście bo dosyć długo się staraliśmy.Wiem wydaje wam się że to
      jest dziwne że tak młoda dziewczyna może się starać długo o dziecko tym
      bardziej że ślub mieliśmy w sierpniu 2002r.Po ślubie bylibyśmy już 2 lata ale
      straciłam pierwsze dziecko i ślub trzeba było odłożyć ze względu na moje
      zdrowie.Ale teraz jestem już najszczęśliwszą matką na świecie naprawdę.
      • moniqueee Re: ile lat macie? 25.12.03, 22:59
        ufff, to nie jestem sama. CO prawda dzidzi jeszcze nie mam, w ciąży tez nie
        jestem. Ale własnie mam 20 lat i starszliwie pragnę mieć swoją kochniutką
        dzidzię...
    • wanita1 Re: ile lat macie? 09.05.03, 16:23
      No to ja jestem najmłodsza z wads kobiety.Kiedy zaszłam w pierwszą ciążę to
      miałam 18 lat i trochę żałowałam ale los jest taki że szybko utraciłam to
      dziecko i też żałowałam że go nie ma.Ale po ciężkich staraniach udało nam się i
      w wieku 20 lat zaszłam w drugą ciążę a teraz już mam dzidziusia 4 miesiące i
      jestem najszczęśliwszą matką na świecie naprawdę!!
    • wanita1 Re: ile lat macie? 09.05.03, 16:26
      Tak jakoś mi się napisało to samo dwa razy bo myślałam że za pierwszym razem
      nie weszło.Sorry
    • edorka1 Re: ile lat macie? 12.05.03, 11:58
      A ja mam 33 latka i jestem w 6 tygodniu. Bardzo jestem szcześliwa, to będzie
      nasza druga dzidzia, mam już 15 miesieczną coreczkę.Boję się troszkę, bo lekarz
      kazał mi uważać,nie nosić itp, ale mam nadzieję że będzie wszystko ok.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie :-))))))
      • kabr4 Re: ile lat macie? 15.09.03, 13:43
        mam 24 lata, dla mnie to odpowiednia chiwla, ponieważ włąśnie teraz
        ustabilizowała się moje życie osobiste i zawodowe. Wiek tu nie ma dużego
        znaczenia, choć uważam że to odpowiednie latka na ciążę. Pozdrawiam. kabr4
    • ewetka Re: ile lat macie? 15.09.03, 19:56
      Mam 27 lat i jestem w 29 tygodniu ciązy. To moja pierwsza ciąża. Urodzę na dwa
      miesięce przed 28 urodzinami. Męzatką jestem od trzech lat, a męża mam o
      półtora roku młodszego ( rocznikowo tylko rok). Na początku to chcieliśmy
      nacieszyć się sobą mimo, że długo byliśmy razem (6 lat przed ślubem).
      Mieszkaliśmy w wynajętym jednopokojowym mieszkanku i nie chcieliśmy dziecka
      póki nie będzie własnego mieszkanka. Później naszła mnie myśl, że jeszcze lata
      całe będziemy odkładć na mieszkanie, ale mąż jeszcze nie dojrzał do chęci
      posiadania potomstwa. A potem nagle udało nam się załatwić kredyt i kupić
      mieszkanie. W drugą rocznicę dostaliśmy klucze do naszego mieszkania. W tym
      czasie moim przyjaciołom z liceum urodziła się córeczka i tak oczarowała
      mojego męża, że zapragnął własnego dziecka. Postanowiliśmy więc, że to już
      czas. Przerwałam branie pigułek. Zrobiłam kilkumiesięczną przerwę i zaczęliśmy
      pracować :))))
      Udało się w drugim cyklu.
      Wydaje mi się, że gdybyśmy nawet nie kupili mieszkania to i tak
      spróbowalibyśmy. Poprostu przyszedł czas kiedy oboje poczuliśmy ogromną
      potrzebę powiększenia rodziny o małego szkraba. Zaczęło się tak pusto robić w
      naszym życiu, musieliśmy oboje do tego dojrzeć. Teraz z niecierpliwościa
      czekamy na synka, który ma się urodzić na początku grudnia.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie i brzuszki.
      Ewa
    • gawliki Re: ile lat macie? 15.09.03, 20:01
      witam,mam 24 lata,moja fasolka ma sie urodzic 22.marca.04 wiec bede miala 25.to
      jest nasz wybor,skonczylismy studia,wlasnie wprowadzamy sie do nowego
      mieszkanka-i od razu chcielismy miec maluszka.
      pozdrawiamy!
      • zakrecona1881 Re: ile lat macie? 26.12.03, 16:07
        ja mam 19 i 26 tyg. maluszka nie pwoiem zeby to bylo planmowane ale jest i juz
        mature teraz bede pisac i na studia sie etz wybieram tylko za oczne mysle ze
        jakos pojdzie
    • tarkosia1 Re: ile lat macie? 27.12.03, 13:49
      ja mam 27, dzidzius urodzi sie tuz przed moimi 28 urodzinami. moj maz bardzo
      chcial juz miec dziecko (jest troche starszy, ma 31 lat). We wrzesniu
      wprowadzilislmy sie do swojego mieszkanka, ktore ma pokoj dzieciecy - swiecil
      pustka. Jestesmy 1,5 roku po slubie i bardzo sie kochamy, oboje uznalismy, ze
      czas stworzyc z tej milosci prawdziwa rodzine. Dla mnie nie jest to najlepszy
      moment, jesli chodzi o prace, chcialam tez zrobic studia podyplomowe, ale
      trudno - zawsze znalazlyby sie jakies przeszkody, zeby przelozyc termin, po
      prostu moje ambicje musza chwile poczekac. Jestem pazerna na zycie - chce miec
      kochajaca rodzine i dobra prace i zamierzam to zrealizowac, teraz czas zajac
      sie rodzina :)))
    • comevorrei Re: ile lat macie? 27.12.03, 13:49
      cze. ja we wtorek koncze 24. a termin mam na 2 kwietnia. moj chlopak w czerwcu
      skonczy 32. wyszlo nam za pierwszym razem. i teraz z niecierpliwoscia czekamy
      na corcie.
      • ainer1 Re: ile lat macie? 27.12.03, 18:08
        29 lat, moja dzidzia to bedzie prezent na 30ste urodziny (i nie bedzie problemy
        przejscia "magicznego progu" huehuehue) bo urodzilam sie na prima aprilis a
        dzidzius ma byc na 15 marca :)
        dodam, ze zarowno w mojej pracy, wsrod osob ze studiow jak i liceum jestem jedna
        z pierwszych - jesli nie pierwsz - mamą

Renia
        • haribo Re: ile lat macie? 27.12.03, 23:00
          Teraz mam 26 lat i jestem juz na końcówce (39 tydzień), tak więc dzidzia się
          urodzi, gdy mi kalendarzowo zacznie się 27 wiosna. A czemu teraz??? Wydaje mi
          się, że gdybym odpowiednio dużo pieniędzy i wspaniałego faceta to
          zdecydowałabym się zaraz po maturze (od 18-stki marzyłam o dzidziusiu). No,
          ale tak się nie stało. We wrześniu 2001 wyszłam za mąż i w sumie nie
          planowałam dzidzi, ale i specjalnie się nie zabezpieczałam, powtarzałm sobie
          jak będzie to będzie. No i prawie już jest, szkoda tylko, że inna część życia
          tak bardzo się spaprała....
          Pozdrwiam gorąco.

Kasia - od dzisiaj 39 tydzień.
    • cruk Re: ile lat macie? 29.12.03, 17:02
      ja mam 25, w czerwcu biezemy slub, a ostatnio najczestszym tematem jest
      Malenstwo..kompletnie na jego punkcie zeswirowalismy..

po slubie planujemy generalke mieszkaniowa, maz-nie-maz obecnie pod katem
      przyszlej dzidzi przebiera w autach (kombi oczywiscie ;-) ).. i na pewno
      zaczniemy sie starac o bobaska od tych naszych remontowych wakacji, bo marzy
      nam sie by urodzilo sie w 2005 :-) nie chcemy przekladac tej decyzji, bo jak
      oboje stwierdzilismy, lepiej byc "mloda mama niz stara matka" - przepraszam,
      jesli kogos urazilam..po prostu nie czuje ze czekanie na "odpowiedni moment" na
      sile nie ma sensu, jesli sie czuje ze sie chce miec Bejbi ;-) nie wyobrazam
      sobie siebie, czujacej sie zmeczona, gorzej znoszacej pewne dodatkowe
      obciazania..jak bedzie mature Mlode zdawac (jesli wszystko dobrze pojdzie) to
      bede miala te 44 lata, dziecie odchowane i wszystko przede mna ;-) (mam
      nadzieje)

oboje mamy rodzenstwo o 10 lat mlodsze i latwo zauwazyc roznice, a rodzice juz
      widac, ze srednio na pewne rzeczy maja sile :-) Mlode sa w okresie hormonalnym,
      buntu, przejscia do LO, ciagle wymagaja uwagi, wywiadowek..

jedyna rzecz ktora kladzie cien, to kwestia pracy, prawdopodobnie zmienie od
      marca ta ktora mam teraz, na o wiele lepsza (finansowo rowniez) i kurcze
      strasznie mi glupio, ze jak dobrze pojdzie po pol roku pracy tam, okaze sie ze
      bede mama...

wiem ze ogromny to w tej duzej korporacji problem - brak mozliwosci "wyrabiania
      sie z praca" bo ciagla rotacja mlodych mam na zwolnieniach, a etaty sa nie do
      wyjecia..

pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamy :-)
      • beti_77 Re: ile lat macie? 30.12.03, 15:16
        Witam:-)
        Ja mam 26 lat, a termin narodzin mojego dzidziusia mam wyznaczony na 8.07.04 -
        prawie dokladnie na moje 27-urodziny ( ur.7.07.77), w okolicach naszej
        pierwszej rocznicy ślubu (5.07.04)i 2 rocznicy obronienia pracy mgr (9.07.04).
        Tak więc wszystko co najważniejsze w moim zyciu ma miejsce w lipcu!Jak dotad
        wszystkie te wydarzenia byly szczesliwe - wiec narodziny dzidzia pewnie tez
        takim beda.
        Jestem w 13 tygodniu ciąży i choc dzidzius nie byl planowany to juz teraz
        bardzo, bardzo sie cieszymy z mezem, ze rodzinka sie powiekszy!:-)
        Pozdrawiam wszystkie mamy.

Beata i 13-tygodniowy ukochany dzidzius.
        • moniqueee Re: ile lat macie? 30.12.03, 22:45
          beti_77! o rany, to w lipcu same rocznice :-) I to takie niewielkie roznice w
          dniach ;-)
          • beti_77 Re: ile lat macie? 31.12.03, 10:51
            Takie cudowne rocznice:-) Wiec ten lipiec - 2004 rowniez musi przyniesc
            szczescie.
            Pozdrawiam:-)
            Beata i 13-tygodniowa dzidzia brzuszkowa:-)
    • rasia1 Re: ile lat macie? 31.12.03, 01:30
      mam 32 lata. a na ciąże zdecydowalam się (a razej - śmy, bo była to wspólna
      decyzja moja i Mojego Mężczyzny) bo osiągnęłam w życiu to co sobie
      zaplanowałam: jestem ze wspaniałym facetem, z którym chcę spędzić resztę życia,
      skończyłam studia, nabawiłam sie i naimprezowałam do syta więc teraz nie
      załuje, że coś mnie omija, zwiedziłam kawał świata, dorobiłam się własnego
      mieszkania, "zrobiłam karierę" (wow, ale zabrzmiało;)))- mam stałą, pewną
      pracę, zajmuję dobrze płatne kierownicze stanowisko w dużej firmie, jestem w
      stanie zapewnić dziecku byt w godziwych warunkach, nie odmawiając mu niczego,
      wykształcić, wychować (jestem przeciwniczką zasady - dal bóg dzieci-da i na
      dzieci). ciąża była planowana i chciana, a nie z jakiejś wpadki. dziecko jest
      zbyt ważnym i poważnym "tematem" żeby niefrasobliwie zdawać się na łut
      szczęścia czy myślenie że jakoś to będzie.
    • larvva Re: ile lat macie? 31.12.03, 12:12
      mam 25lat, pozwolilam sobie przeniesc sie z forum nieplodnosc na forum ciaza,
      poniewaz dzieki zaplodnieniu in vitro (po, w sumie 3ech latach staran) nosze w
      sobie mala fasolke (tp 04.08.2004)

pozdrawiam
      • doz Re: ile lat macie? 02.01.04, 17:35
        Ja mam 32, rodzę w lipcu, pierwsze dziecko, planowane i po dwóch miesiacach
        sie udało. W końcu do tego dojrzałam, trochę się też przestraszyłam, że jestem
        już za stara, i prześpie ten dobry moment, ale najważniejsze to , że mam super
        męża , który wiem, że będzie super ojcem. Los na loterii, ale swoje też
        przeszłam wcześniej.
        doz i 13-tygodniowa kruszynka
    • nadia00 Re: ile lat macie? 03.01.04, 21:56
      no tak...lat mam dopiero 21 i prawde mowiac ciazy nie planowalam.moja kochana
      mama oraz chlopak (od lutego bede mogla nazywac go mezem) postarali sie o to
      bym mogla sie cieszyc z dzidziusia:)jestem w 14 tygodniu ciazy i coraz
      szybciej dojrzewam do tego by zostac mama pozdrawiam
      • ayam24 Re: ile lat macie? 05.01.04, 13:34
        a ja mam jeszcze 24 lata(chociaz rocznikowo mam 25,ale zanim przyjda moje
        urodziny minie sporo miesiecy).to dobry wiek na dziecko i mam nadzieje,ze tym
        razem bedzie wszystko dobrze.niczego bardziej nie pragne:))
    • aniulka24 Re: ile lat macie? 13.01.04, 11:40
      ja mam 23(w kwietniu skończę 24)a Dzidzi przyjdzie na świat 7 czerwca.W
      sierpniu 2003 wyszłam z mąż za moją miłość z czasów podstawówki i zupełnie
      niespodziewanie 2 tygodnie po ślubie zaszłam w ciążę i teraz jestem już w
      21tc.Więc to nie do końca ja o tym zdecydowałam,ale cieszę się,że tak wyszło
      bo jesteśmy po ślubie z własnej woli a Dzidziuś to wspaniały prezent dla
      naszej nowej rodzinki:)a studia nie zając-nie uciekną i nigdy na nie nie jest
      za późno w przeciwieństwie do macierzyństwa!!!
      • renewi Re: ile lat macie? 13.01.04, 17:11
        Mam 29 lat, a upragnione maleństwo przytulę do siebie po raz pierwszy w lipcu.
        Dzidzia zapowiedziala swoje pzyjscie na świat miesiac po naszym ślubie. Teraz
        delektuję się rosnącym brzuszkiem i przerażam swoim rosnącym apetytem :)
    • darriasz Re: ile lat macie? 18.01.04, 14:23
      no to chyba ja jestem najmłodsz... jestem w 29 tygoniu, termin mam na kwiecien
      a obecnie mam 17 latek, chdze do lo wieczorowego i mysle ze wszystko jeszcze
      sie ułozy, tym bardziej ze tatus didzi jest wnspaniały dla nas obu...
    • ekan13 Re: ile lat macie? 18.01.04, 15:54
      No najmłodsza z Was to ja nie jestem ale najszybsza niewątpliwie. Wynik; 26
      lat i trzecia ciążą! Kocham dzieci, uwielbiam siedzieć w domu i chyba do tego
      jestem stworzona.
      • moniqueee Re: ile lat macie? 18.01.04, 15:56
        Ekan! Gratulacje :-) a kiedy na swieci pojawilo sie pierwsze dzidzi?
        Pozdrawiam

Moniqueee
    • kasik81 Re: ile lat macie? 20.01.04, 22:47
      Latek mam 23 (rocznikowo) bo skończę dopiero w październiku, jak moja dzidzia
      będzie miała 3 miesiące. Termin na czerwiec, obecnie 18 tydzień. Studiuję
      dziennie i na piątym roku będę już mamusią. Bardzo tego chciałam, chłopaka,
      narzeczonego a w końcu męża musiałam troche nakłaniać do podjęcia decyzji o
      ślubie. Ale po 8 latach bycia razie to już chyba nie było na co czekać. Teraz
      jesteśmy oboje bardzo szczęśliwi że tak się losy potoczyły i czekamy na naszą
      upragnioną Dzidzię. Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.
      Jeszcze jedna kwestia- znam osobiście sytuację że teraz około 40 paro letnia
      kobieta baaaardzo żałuje że nie ma swoich dzieci, a dlaczego? Dlatego że
      pierwszy mąż nie chciał..., a drugi w chwili ślubu miał już swoje i też
      wiekszej liczby nie planował...Refleksja nasuwa się sama: trzeba było się o
      zdanie nie pytać, bo jak już jest dziecko to jet oczkiem w głowie obojga
      rodziców (najczęściej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka