uasiczka 20.03.03, 13:59 jak szybko można uzyskać wiarygodne wyniki testu, jedni mówią że w dniu spodziewanej miesiączki, inni że już po 1 tygodniu. KIEDY??? JA CHCĘ JUŻ!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
so-nia Re: test ciążowy 20.03.03, 16:02 To zależy od testu - przejdź się do apteki i poczytaj ulotki testów różnych firm. Wiem, że jest jeden taki, co to w ulotce chwali się, że wykrywa ciążę już w 10 dni po zapłodnieniu, ale chyba standardem jest dzień oczekiwanej miesiączki. Czekanie jest ciężkie, wiem, ja też się własnie niecierpliwię, bo i temperatura podwyższona, i kochanie było wtedy kiedy trzeba... Jeszcze "tylko" 11 dni! Odpowiedz Link
anna.28 Re: test ciążowy 20.03.03, 17:20 Są testy "6 dni po", ale jakoś nie są popularne, no i przede wszystkim 50 % ciąż kończy się w samoistnie w momencie następnej miesiączki, więc tydzień po zapłodnieniu może być wynik pozytywny, ale to jeszcze nie znaczy, że będzie on taki sam w dniu, w którym powinna być miesiączka. Odpowiedz Link
mfr Re: test ciążowy 20.03.03, 23:18 Ja jestem bardzo nieciepliwa, ale przyjęłam zasadę, że robię test w dniu spodziewanej miesiączki (jeśli jej nie było). Tak się testowałam przez kilka miesięcy, a jak już były dwie kreski, to dodatkowo zrobiłam test krwi na HCG. (teraz jestem w na początku 5 miesiąca ciąży) Odpowiedz Link