Dodaj do ulubionych

Kalisz to straszna dziura...

07.03.06, 15:56
....patrząc na wasze forum widze, że kaliszanie obrażają innych ludzi i inne
miasta, to smutne i prymitywne.

ja byłem w Kaliszu dwa dni temu i musze powiedzieć, że Kalisz to dziura!!!
Kalisz to wies przy mojej Łodzi!!!! Dziura i tyle!! Oczywiście zaraz oszołomy
będą mówić ze to nieprawda ale każdy może mówić co myśli prawda? No chyba, ze
tutaj obowiązują inne zasady?
Obserwuj wątek
    • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 07.03.06, 16:09
      skąd jesteś? z Lublińca prawda :D:D:D
    • marti_b Re: Kalisz to straszna dziura... 07.03.06, 16:12
      Łodzianinie z Lublińca teraz się zaloguj jako lublinczanka
    • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 07.03.06, 16:15
      adek126 napisał:

> ....patrząc na wasze forum widze, że kaliszanie obrażają innych ludzi i inne
      > miasta, to smutne i prymitywne.
      >
      >
      > ja byłem w Kaliszu dwa dni temu i musze powiedzieć, że Kalisz to dziura!!!
      > Kalisz to wies przy mojej Łodzi!!!! Dziura i tyle!! Oczywiście zaraz oszołomy
      > będą mówić ze to nieprawda ale każdy może mówić co myśli prawda? No chyba, ze
      > tutaj obowiązują inne zasady?

a potem obudziłeś się z ręką w nocniku w mc donaldzie z lublińcu :P
    • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 07.03.06, 16:29
      Nazywanie 110 tysięcznego miasta dziurą jest conajmniej żałosne. Kalisz to
      średniej wielkości miasta (jesli chodzi o wielkośc) ale z pewnością to jedno z
      najpiekniejszych miast w Polsce. Kalisz jest nazywany Wenecją Północy. Miasto
      jest prześliczne. I jak na swoje 110 tys. Miejscami jest bardzo wielkomiejskie
    • francc Re: Kalisz to straszna dziura... 07.03.06, 18:25
      Wiecie co.... chyba faktycznie macie kompleksy! Ja mieszkam w mieście dwa razy
      większym od Kalisza i dla mnie Kalisz jest mały!!! Byłem u was raz!! Wiele z
      Kalisza nie pamiętam!!! Drugi raz przejeżdżałem pociągiem przez Kalisz to nie
      wiedziałem czy to Kalisz czy jakaś wioseczka bo perony/dworzec macie jak wies i
      to nawet nie gminna (sory taka prawda).

Widze, że kaliszanie mają jakiś kompleks co do Lublińca. Wszyscy są z
      Lublińca?? Widać, że czegoś Lublińcowi zazdrościcie... może tego psychiatryka:)
      • kalamata99 Dworzec w Kaliszu 08.03.06, 18:18
        Masz racje co do peronow, i kiedys nawet wydawalo mi sie, ze dworzec w Ostrowie
        Wlkp. jest taki "wielkomiejski" bo ma podziemne przejscia. Teraz jednak widze,
        ze nasze male perony sa bardziej wygodne dla pasazerow z bagazem. Kiedy ma sie
        duza walizke bardzo wygodnie jest przejsc w Kaliszu z peronu na peron,
        natomiast w Ostrowie, Poznaniu czy Lodzi Kaliskiej jest to mordega. Tak wiec
        jako pasazer wole nasz niby-wiejski dworzec. Szkoda tylko, ze go parenascie lat
        temu przebudowano w srodku, bo do tego czasu mial architektonicznie jednorodny
        charakter, wprawdzie socrealistyczny, ale stylowo czysty. Byc moze te malowidla
        w poczekalni zachowaly sie pod nowym tynkiem i za iles lat da sie
        zrekonstruowac oryginalny dworzec.
      • piotr33k2 Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 03:13
        francc napisał:

> Wiecie co.... chyba faktycznie macie kompleksy! Ja mieszkam w mieście dwa
        razy
        > większym od Kalisza i dla mnie Kalisz jest mały!!! Byłem u was raz!! Wiele z
        > Kalisza nie pamiętam!!! Drugi raz przejeżdżałem pociągiem przez Kalisz to nie
        > wiedziałem czy to Kalisz czy jakaś wioseczka bo perony/dworzec macie jak wies
        i
        >
        > to nawet nie gminna (sory taka prawda).
        >
        > Widze, że kaliszanie mają jakiś kompleks co do Lublińca. Wszyscy są z
        > Lublińca?? Widać, że czegoś Lublińcowi zazdrościcie... może tego
        psychiatryka:)
        uroku i klimatu miasta nie mierzey wielkością czy wielkomiejskoscią ośle, ale
        trzeba troche doświadczenia życiowego i rozumu żeby to zrozumieć
        małolacie ,widzialem i byłem w wielu miastach i miasteczkach polski (i nie
        tylko) a nawet troche gdzie niegdzie mieszkałem i niewątpliwie kalisz to jedno
        z najbardziej urokliwych "klimatycznych" miejsc ,oczywiście trudno kalisz
        porównywać do krakowa warszawy czy jakiegoś kurortu wczasowo-wypoczynkowego
        ale nie oto przecież tu chodzi, wystarczy np. porownac do takiego ostrowa czy
        gorzowa wielkpolskiego i odpowiedz nasuwa sie sama bo tylko takie porównania
        mają jakiś sens .
    • andre3b Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 08:29
      Nie przejmujcie się tym gosciem. Te same bzdury pisze o nas na forum koszalin.
      to jest jakiś dzieciak, który pod nickami lublinczanak, częstochowianka, adek
      itp wypisuje bzdury na różnych forach. Musi mieć jakiś związek ze Słupskiem, bo
      tylko to miasto wychwala pod niebiosa :-)))
    • kaliszanin2 Miejscowości "Dziura" chyba w Polsce nie ma 08.03.06, 18:06
      Niedaleko Kielc są natomiast dwie wioski o nazwie "Dziurów", w sumie ok. 1 tys.
      mieszkańców.
      • kalisz-dobrzec Re: Miejscowości "Dziura" chyba w Polsce nie ma 08.03.06, 18:55
        Słupsk lepszy od KaliszA?
        buuuuuuuuuuuahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahah
        najlepszy żart w dniu dzisiejszym jaki slyszalem;p
        hola hola ale to nie jest jeszcze prima aprillus
    • viska_czwa Słupsk, Słupsk. 08.03.06, 19:01
      hmmm, Słupsk ma bardzo dobre położenie (idealne połączenia PKP i PKS) blisko do
      moża, jest znany, lubiany... Szkoda tylko ze im zlikwidowali te tramwaje i
      traktki....

A dlaczego Kalisz-dobrzcu uważasz ze Słupsk nie może być lepszy od Kalisz????
      Np. Rzeszów jest mniejszy od Częstochowy a pod niektórymi względami jest od
      niej o wiele lepszy, tak samo ze Słupskiem, jest wiele rzeczy których
      Częstochowa może pozazdrościć Słupskowi.

Co to dziury czy wiochy, to, to czy jakies miasto jest wiochą czy dziura to
      wcale nie świadczy o jego wielkości!! Kalisz pod niektórymi względami jest
      wiochą/dziurą, tak samo Wrocław, Ostrów, i wszystkie inne miasta, także W-wa.
      • kaliszanin2 Brawo! 08.03.06, 19:09
        To jest racjonalne podejście.
        • viska_czwa Re: Brawo! 08.03.06, 19:25
          a tak swoją drogą to nie wiem czemu sie tak czepiacie tego Słupska i Lublińca.
          Ja Lublińca nie lubie ale to ze względu na konflikt między Częstochową a
          lublińcem.

Więc Kalisz jest nazywa wenecją północny.... no cos z tym musi być....

Częstochowa jest niestety nazywana Medalowemn...

A Lubliniec nazywany jest zaś Palantowem.... oraz śląskim rzymem - ale to nie
          wiem czemu.... :/
          • monika_z_kalisza Re: Brawo! 08.03.06, 19:29
            ale zrozum Częstochowianko że porównywać taką wioche jaką jest Lubliniec do
            sporego miasta jakim jest Kalisz to troche nie halo. Ja rozumiem ze porównują
            Kalisz z Ostrowem choć to też nie ta sama liga, bo Kalisz jest znacznie nad.
            Kalisz z Ostrowem porównują tylko dlatego że te miasta dzieli niespełna 20 km.
            ale Lubliniec i Kalisz?
            • viska_czwa Re: Brawo! 08.03.06, 19:34
              Lubliniec nieszcztety wiochą nie jest:) Chociaz pod jakimś tam względem jest,
              tak jak Kalisz ale o tym już mówiłąm.

Dziwicie, że sie ktoś obraża wasze miasto, tak? Ale jeśli wy innych nie
              szanujecie to dlaczego inni mają szanować was??

Ty zrobiłąs coś specjalnie więc ja tez coś zrobie:)

Wg mnie Kalisz to wiocha a Lubliniec to metropolia....

Acha na przyszłość... Dla mieszkańców Lublińca, L-c jest naj i w L-cu jest
              wszycho naj, jak byś powiedziała coś złego o L-cu w L-cu mogła byś dostać w
              twarz...
              • intermasterkalisz Re: Brawo! 10.03.06, 14:44
                A Lubliniec to podróba Lublina!
      • kalamata99 Re: Słupsk, Słupsk. 09.03.06, 20:29
        Poza tym Slupsk ma pod bokiem Ustke, ktora jest atrakcyjniejsza od Ostrowa
        Wlkp. (ale ich "Ostrowem" jest oczywiscie Koszalin). Natomiast w Kaliszu panuje
        jakis lepszy duch wsrod mieszkancow, bo w Slupsku czuje sie upadek miasta i
        okolicznych pegeerow. Zabytkowe centrum zniszczyli Rosjanie w 1945, choc ten
        zakatek przy Zamku Ks. Pomorskich jest calkiem mily. Wszystko jednak zalezy od
        aktywnosci mieszkancow i sam Festiwal Pianistyki duzo nie pomoze, zycie
        teatralno-muzyczne slabe, sam budynek teatru jest brzydki, ale amatorski Teatr
        Rondo jest dosyc ciekawy. Ogolnie sadze, ze Slupsk jest swietny w sezonie,
        czyli od czerwca do wrzesnia, ale poza tym marazm. Na koniec pytanie: na czym
        polega ta wiochowatosc Kalisza?
        • viska_czwa Re: Słupsk, Słupsk. 10.03.06, 06:56
          łooo na ten temat mogła bym sie rozpisać:)))) Żadne miasto nie jest doskonałe:)

Co do Słupska to sie zgadzam! Ale dalej pozostaje on jednym z moich ulubionych
          polskich miast:)

pzdr
    • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:36
      acha Kalisz wcale nie jest spory, 110.000 mieszk to mniej niż średni. Średnio
      to tak ponad 200.000 :)
      • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:37
        viska_czwa napisała:

> acha Kalisz wcale nie jest spory, 110.000 mieszk to mniej niż średni. Średnio
        > to tak ponad 200.000 :)

miasto średnie 100-250 tyś.
        • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:38
          kalisz-dobrzec napisała:

> viska_czwa napisała:
          >
          > > acha Kalisz wcale nie jest spory, 110.000 mieszk to mniej niż średni. Śre
          > dnio
          > > to tak ponad 200.000 :)
          >
          > miasto średnie 100-250 tyś.

skąd wiesz? skad masz takie info? sam od siebie:P:)))))
          • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:38
            viska_czwa napisała:

> kalisz-dobrzec napisała:
            >
            > > viska_czwa napisała:
            > >
            > > > acha Kalisz wcale nie jest spory, 110.000 mieszk to mniej niż średn
            > i. Śre
            > > dnio
            > > > to tak ponad 200.000 :)
            > >
            > > miasto średnie 100-250 tyś.
            >
            >
            > skąd wiesz? skad masz takie info? sam od siebie:P:)))))

tak jest przyjęte. Poszukaj w necie:P
            • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:41

> > >
              > > > miasto średnie 100-250 tyś.
              > >
              > >
              > > skąd wiesz? skad masz takie info? sam od siebie:P:)))))
              >
              > tak jest przyjęte. Poszukaj w necie:P

no może masz racje.... czyli Cz-wa spadła to rangi miasta średniego:(((
              • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:42
                viska_czwa napisała:

>
                > > > >
                > > > > miasto średnie 100-250 tyś.
                > > >
                > > >
                > > > skąd wiesz? skad masz takie info? sam od siebie:P:)))))
                > >
                > > tak jest przyjęte. Poszukaj w necie:P
                >
                >
                > no może masz racje.... czyli Cz-wa spadła to rangi miasta średniego:(((

ale powiem Ci szczerze że jest miejscami bardziej wielkomiejska niż miasta typu
                Kielce czy Radom. Podobnie Kalisz jest bardziej wielkomiejski (miejscami) od
                niektórych wiekszych miast (od Kalisza większych).
                • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:44
                  no wiesz Radom i Kielce są mniejsze od Cz-wy! Mają dużo mniej mieszkańców.

Co do Kalisza to pewnie masz racje. Np. Gorzów Wlkp.... gdyby nie jego tramwaje
                  to.....
                  • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:45
                    viska_czwa napisała:

> no wiesz Radom i Kielce są mniejsze od Cz-wy! Mają dużo mniej mieszkańców.
                    >
                    >
                    > Co do Kalisza to pewnie masz racje. Np. Gorzów Wlkp.... gdyby nie jego
                    tramwaje
                    >
                    > to.....
                    sorry źle się wyraziłem. Chdzilo mi o to że te miasta mają zblizona
                    l.mieszkańców (Kielce, 205 tys, Radom 225 tys) ale są mniej wielkomiejskie niż
                    Cz-wa
                    • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:46
                      ahaha, rozumiem. No tez masz racje:)))
    • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:36
      odrazu powiedz ze jestes z lublinca.

I zrozum to co inni już tu pisali. Lublinca prawie na zadnej mapie nie ma ,
      mało o nim slychac szczerze mowiac to ja sie dowiedzialam ze cos takiego jak
      lubliniec istnieje wlasnie z tego forum. A lubliniec mozna porownywać z
      krotoszynem czy pleszewem ale nie Kaliszem
      • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:39
        ja akurat jestem z Częstochowy (na szczęście).

Jak to nie ma na mapie... L-c jest na każdej mapie i tak jest prawda, radze
        kupić sobie mape Moniko..

Powiem tak, gdyby L-c faktycznie był wiochą to nie był by żadnym konkurentem
        dla Cz-wy, a to głównie przez L-c rozpasło sie woj. Czestochowskie i przez L-c
        nie może powstać.......... lublińćzanie to idioci!! Całe miasto to wariatkowo!
        PSychiatryk sie im udziela!
        • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:40
          każde miasto od Legnicy (103 tys) wzwyż to spore miasto
          • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:40
            monika_z_kalisza napisała:

> każde miasto od Legnicy (103 tys) wzwyż to spore miasto
            różnica jest tylko w tym jakie to miasto ma znaczenie i jak się rozwija. A w
            tym wydpaku Kalisz jest wysoko.
          • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:42
            w Legnicy tez mam ciotke... ciotka fajna, miasteczko też;)))) Tylko im tez
            tramwaje zlikwidowali... podobno hałasowały... teraz stoi jeden jako pomnik:)
            • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:43
              viska_czwa napisała:

> w Legnicy tez mam ciotke... ciotka fajna, miasteczko też;)))) Tylko im tez
              > tramwaje zlikwidowali... podobno hałasowały... teraz stoi jeden jako pomnik:)

ale w Częstochowie też z tymi tramwajami super nie jest. Jeżdzą po jednym torze
              chyba teraz została wam jedna linia. W ogole nie rozbudowujecie ich ani nic. A
              szkoda
              • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:45
                pewnie ze szkoda... i trabor stary:((( Kiedyś była jeszcze jedna linia na
                Łukasiewicza teraz zostały po niej 3 słupy (bo jeden już złomiarze porwali) i
                kawełek torów...

Jak narazie to chyba nic nie zbudują:((( Ale tramwaje są potrzebne w Cz-wie!!
                GDy po zimie (na wiosne) stają tramwaje, gdyz jest przegląd szlaku (tzn torów
                itd) to mamy horror, autobusy sie nie wyrabiają.... korki itp, tramwaj jest
                niezbędny!
                • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:47
                  niemniej jednak macie fajnie że macie chociaż tę jedną linie. My niestety same
                  autobusy, co nie jest wygodne bo trajtki też by nam się przydały zważywszy na
                  to że Kalisz jest w czołówce miast które maja najwiecej samochodów wiec jest
                  spory ruch i autobusy stoją w korkach. a Tramwaje nie :)
                  • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:48
                    Częstochowa jest najmłodszym miastem w którym powstały tramwaje co prawda już z
                    50 lat temu ale od tego czasu nigdzie nie powstały :/:/:/:/

a Grudziadz jest najmniejszym miastem który ma własne trajtki
              • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 09.03.06, 11:02
                aha w Częstochowie jest jedna linia ale tory są dwa:) tam i powrót.
                Tzw. "mijanki" są w Grudziądzu.
          • harnas_kalisz Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 00:32
            Ja nie rozumiem kto wogóle porównuje Lubliniec do Kalisza, lubliniec ma ledwie
            ponad 24 tyś mieszkańców (Pleszew ok 20) więc chyba ktoś sobie jaja sadzi.
            • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 07:33
              Poruwnać to można nawet Ostrów do W-wy!! A Kalisz jest niestety pod niektórymy
              względami z tyłu za Lublińce. Ale nie gadajmy o Lublińcu! Pogadajmy o
              Częsttochowie :)
              • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 10:47
                viska_czwa napisała:

> Poruwnać to można nawet Ostrów do W-wy!! A Kalisz jest niestety pod
                niektórymy
                > względami z tyłu za Lublińce. Ale nie gadajmy o Lublińcu! Pogadajmy o
                > Częsttochowie :)

nie chcemy zebys tu wchodziła bo jestes psychiczna wracaj do tego Lublińca albo
                do tego Słupska
                • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 10:56
                  sam jestes psychiczny:P pewnie mi zazdrościsz że mieszkam w Czestochowie a ty w
                  takim małym Kaliszu:P hehe
                  • g_labedy Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 10:59
                    z nią to najlepiej nie gadać!! miałem z nią kilka starć na forum czestochofy i
                    na forum Śląskim!! Ta dziewczyna jest chora na punkcie Śląska, ale w sumie to
                    każdy czenstochowianin ma kompleksy i narzeka na Śląsk!!! A Śląsk jest piękny!!

A czy w Kaliszu macie transport miejski wodny? albczo czy myślicie nad tym???
                    Bo jakiejś statki po Prośnie pływają, prawda?
                    • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:07
                      g_labedy napisał:

> z nią to najlepiej nie gadać!! miałem z nią kilka starć na forum czestochofy
                      i
                      > na forum Śląskim!! Ta dziewczyna jest chora na punkcie Śląska, ale w sumie to
                      > każdy czenstochowianin ma kompleksy i narzeka na Śląsk!!! A Śląsk jest
                      piękny!!
                      >
                      >
                      >
                      > A czy w Kaliszu macie transport miejski wodny? albczo czy myślicie nad tym???
                      > Bo jakiejś statki po Prośnie pływają, prawda?

pływa Łódź Św. Wojciecha po Prośnie z Centrum na Zawodzie ale tylko latem. Ale
                      coś tam władze mówiły że będą łodzie motorowe bo mają rozbudować przystań. Ale
                      pływają jeszcze jakies małe łodzie (dla dzieci) i kajaki
                      • g_labedy Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:20
                        powinniście pomyślec nad miejskim transportem wodny, to coś dobrego a wy macie
                        na to szanse.
                        • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:34
                          g_labedy napisał:

> powinniście pomyślec nad miejskim transportem wodny, to coś dobrego a wy
                          macie
                          > na to szanse.

mamy rzeke i jej 3 dopływy przepływające przez sam środek miasta :P
                  • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:11
                    viska_czwa napisała:

> sam jestes psychiczny:P pewnie mi zazdrościsz że mieszkam w Czestochowie a ty
                    w
                    >
                    > takim małym Kaliszu:P hehe

ja raczej Ci współczuje i to z całego serca.
                    A psychiczna to jestes Ty a nie on. Bo on nie wylewa swoich kompelsów po forach
                    innych miast.
      • 63_700_krotoszyn Re: Kalisz to straszna dziura... 08.04.06, 13:01
        monika_z_kalisza napisała:

> A lubliniec mozna porownywać z krotoszynem czy pleszewem ale nie Kaliszem

Zazdrość to brzydka cecha.
        • kaliszanin2 A co takiego złego w tym porównaniu? 08.04.06, 17:18
          Lubliniec nie jest dużo mniejszy od Krotoszyna, więc niczego to Krotoszynowi
          nie ujmuje. To już raczej porównanie z Pleszewem nie jest trafione - Krotoszyn
          to jednak sporo większe miasto i ma znacznie więcej solidnej miejskiej zabudowy.
    • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 08.03.06, 19:53
      a Ty częstochowianko byłas kiedyś w Kaliszu? Pozdrawiammmmmmm:P
      • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 09.03.06, 11:00
        Grudziądz ma tramwaje a nie trajtki:)))

U nas tramwaje też stoją... w "korkach" przy alejach miedzy 15 a 27 sierpnia:))

Pewnie, że była w Kaliszu... ja mam u was familie :)
    • mlodykalisz Re: Kalisz to straszna dziura... 10.03.06, 22:23
      110.000 miasto dziurą? hehe niezły żart
      • viska_czwa Re: Kalisz to straszna dziura... 11.03.06, 07:02
        to czy miasto jest tzw "dziurą" nie ma praktycznie nic wspólnego z jego
        wielkością :)))) A 100tysiaków to dużo nie jest. Nawet przeciez Cz-wa nie jest
        dużym miastem.
    • kalisz-dobrzec Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:09
      jednak w porównaniu z częstochową którą lubie to w Kaliszu nikt nie narzeka na
      swoje miasto w przeciwieństwie do częstochowian którzy z reguły nie nawidzą
      swojego miasta. Ciekawe czemu?
      • g_labedy Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:22
        częstochowianie mają narzekanie w swoich żyłach. Ale ja sie z nimi zgadzam.
        Gdybyś pomieszkał troche dłużej w czenstochowie to tez byś tak narzekał:P

ja znam osoby które narzekają na Kalisz:P ale to raczej nic dziwnego bo w
        każdym mieście są takie osoby.
        • crux_lc Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:24
          g_labedy napisał:

> częstochowianie mają narzekanie w swoich żyłach. Ale ja sie z nimi zgadzam.
          > Gdybyś pomieszkał troche dłużej w czenstochowie to tez byś tak narzekał:P
          >
          > ja znam osoby które narzekają na Kalisz:P ale to raczej nic dziwnego bo w
          > każdym mieście są takie osoby.

moim zdanie to niedorzeczne żebyś ty sie wypowiadał na temat Częstochowy! Bo Ty
          raczej nic dobrego o niej nie powiesz, tak jak każdy ślązak :)))

pzdry dla Kalisza i Gliwic.
          • g_labedy Re: Kalisz to straszna dziura... 12.03.06, 11:25
            taa, a ty może powiesz o niej coś dobrego??? Nie wiem czy zauważyłeś ale
            lublińczanie to także ślązacy!! Chociaz sie tego wypieracie (po częsci)
    • farbenheit Re: Kalisz to straszna dziura... 08.04.06, 20:29
      A ja nie jestem z Kalisz i mimo wszystko uwazam ze Lodz to dziura. A?
      • wielkopolskawschodnia zbyt inteligentne 08.04.06, 20:51
        Nie wiem czy wiesz, ale to, co napisałeś, jest dla niektórych zbyt inteligentne.
        -----
    • adek126 Re: Kalisz to straszna dziura... 09.04.06, 06:47
      a co mnie Łódź obchodzi.. jak tam tylko studiuje! Podziwiam wasze prymitywnie
      zachowanie! Jeśli ktoś obrazi wasz grajdołek to odrazu najeżdżacie na jego
      miejscowośc... to jest poprostu śmiesze! Nie to jest żałosne!!

Dam wam dobrą rade, wyjedźcie czasem z tej wiochy jaka jest Kalisz bo wy chyba
      nie wiecie, że są jeszcze inne miasta!!

Kalisz to dziura-takie moje zdanie, moge o tym głośno mówić, nikt mi nie
      zabroni!
      • monika_z_kalisza Re: Kalisz to straszna dziura... 09.04.06, 10:23
        dziure to ty masz w głowie... wracaj do swojego Lublińca ktory jest straszna
        wiochą
      • mlodykalisz Re: Kalisz to straszna dziura... 09.04.06, 10:52
        adek126 napisał:

>
        > Dam wam dobrą rade, wyjedźcie czasem z tej wiochy jaka jest Kalisz bo wy
        chyba
        > nie wiecie, że są jeszcze inne miasta!!

My nie musimy nigdzie wyjeżdzać bo w Kaliszu wszystko mamy. To nie nasza wina
        że w waszej lublinieckiej dziurze tylko psychiatryk z netem jest.... :/
        >
        • mlodykalisz Re: Kalisz to straszna dziura... 09.04.06, 10:53
          widać adku że jesteś sfrustrowanym forumowiczem ze wsi , w której nic nie ma.
          Żadnych perspektyw, żadnych rozrywek, poprostu nic... całe dnie musisz siedzieć
          przed kompem i najeżdzać na inne DUŻO większe MIASTA!!!....
          Troche pokory...

mimo wszystko pozdrów kolegów z tego psychaitryka w tym maluśkim Lublińcu :)))
      • kaliszanin2 Pieprzenia bredni nikt Ci nie zabroni 09.04.06, 12:02
        adek126 napisał:

> (...)
        > Kalisz to dziura-takie moje zdanie, moge o tym głośno mówić, nikt mi nie
        > zabroni!

Każdy ma prawo wypowiadać się na swoim poziomie.
        • kaliszanin2 Ja ten wątek podbijam tylko w nadziei na rekord 09.04.06, 12:05
          Ma szansę stać się najdłuższym na tym forum - brakuje jeszcze tylko 26
          postów. :)
    • adek126 Lubliniec...??? buahaha 09.04.06, 11:15
      Lubliniec.... buahahahaha a co wy mi tu pierdzielicie o jakiejś kolejnej
      dziurze tyle że na śląsku!!!
      • ksiestwokaliskie Re: Lubliniec...??? buahaha 09.04.06, 11:31
        adeczku, weź tabletkę, znów zapomnialeś rano polknąć.
        • adek126 Re: Lubliniec...??? buahaha 09.04.06, 11:38
          ksiestwokaliskie napisał:

> adeczku, weź tabletkę, znów zapomnialeś rano polknąć.

oooo i tu sie mylisz, połknąłem aż 3 :)))
          • ksiestwokaliskie Re: Lubliniec...??? buahaha 09.04.06, 11:41
            nadmiar też szkodzi, pamiętaj co mówil Twój lekarz :)
    • adek126 Re: Kalisz to straszna dziura... 09.04.06, 11:46
      nie musze pamiętać:) mam to zapisane na kartce :)
    • oostrowiak Re: Kalisz to straszna dziura... 17.04.06, 00:06
      Tak w kaliszu jest dużo dziur w jezdni. W Warszawie dziury też są
      • kalamata99 Re: Kalisz to straszna dziura... 17.04.06, 11:54
        Gledzisz oostrowiak, a sadzac po Twoim nicku to sie tez chyba jakasz. Kalisz jest Number One, a dziury sie zalepi, tak jak te na Wroclawskiej w strone Ostrowa, zeby ostrowiakom latwiej bylo dojechac do hipermarketow w Kaliszu.
        • oostrowiak Hipermarkety największym osiagnięciem kalamata99 17.04.06, 22:07
          Widzę, że hipermarkety dowartościowują Ciebie.
        • samochodek Kalisz jest strasznie dziurawy.. 18.04.06, 13:33
          Żarty , żartami ale ostanio flaka złapałem na takiej dziurze i to tak mocno, że
          musiałem oponkę kupić bo kord poszedł i zrobiło się takie jajo, że wyważyć nie
          dało rady.
    • stary_jak_kalisz Re: Kalisz to straszna dziura... 18.04.06, 08:14
      Nie podałeś definicji dziury, biorą pod uwagę wielkość Łodzi mogę powiedzieć,
      że ŁÓdź to strasznie wielka dziura. Nie podoba mi się ta strasznie wieka
      dziura, a w porównaniu z Kaliszem wypada niekorzystnie. Bardziej podoba mi się
      Wrocław czy nawet maleńki w porównaniu z Twoją Łodzią (wielką dziurą) Ostrów.
    • kaliszanin2 Ten to dopiero chrzani 18.04.06, 16:59
      Gdyby Kalisz był dziurą, to nie straszną, tylko NAJSTRASZNIEJSZĄ, bo jako the
      best w każdej dziedzinie musiałby się i pod tym względem wyróżnić. Nie jest
      jednak najstraszniejszą dziurą, więc nie jest dziurą w ogóle. Z czego wynika,
      że adek ileś tam chrzani.
    • oostrowiak Moda na dziury 19.04.06, 14:36
      Dziury w spodniach młodych są modne, więc Kalisz jest też modny np. ze względu
      na dziury w jezdniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka