Dodaj do ulubionych

Piękna Aleja Wolności

22.12.06, 19:36
Witam. Czy ktoś z forumowiczów dysponujących aparatem cyfrowym nie pokusiłby
się o wykonanie kilku fotek pięknie ubranej i oświetlonej Aleji Wolności?. Na
mnie robi ona ogromne wrażenie, zwłaszcza nocą.
Obserwuj wątek
    • naraziegosc Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 20:46
      Mam nadzieje ze ksiestwo sie wybierze i dorzuci te swiateczne z Kalisza do
      swojej slicznej kolekcji.
      Wesolych Swiat wszystkim.
      • ksiestwokaliskie Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 22:46
        Podczas gdy pisałeś tego posta, właśnie wracałem do domu z wieczornej sesji po
        mieście. Niestety opuszczam Kalisz na Święta, więc zdjęcia zamieszczę dopiero po
        powrocie - na pewno jednak będzie to miało miejsce jeszcze w tym roku :)
    • piotr33k2 Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 23:19
      musi być pięknie ,aleja wolnosci sama w sobie to chyba najładniejsza ulica w
      kaliszu.
      • wielkopolskawschodnia Re: Piękna aleja Wolności 27.12.06, 22:24
        Poszedłem na wieczorny spacer po mieście, widziałem, i nawet-nawet.
        Pałac Trubunalski (na razie lewe skrzydło) n-a-p-r-a-w-d-ę odzyskał blask! :)
        Później jeszcze coś napiszę, ale najpierw niech się rozpakuję. :)
        • mrdj1 Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:31
          Znalazłem pare fotek Kalisza , świątecznego Kalisza nocą
          www.galeria.i365.pl/kaliszwnocy.html
          • ksiestwokaliskie Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:33
            Widzę, że Szycha, z którym robiłem zdjęcia owego wieczoru, już umieścił efekty
            swojej pracy :) ja chyba dziś to zrobię :)
            • mrdj1 Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:36
              Gratulacje dla autora fotek, są bardzo dobre, jednak nie oddają rzeczywistości
              bo na żywo to wygląda jeszcze ładniej niż na tych bardzo ładnych zdjęciach :P.
              PS: czy moge sobie te fotki jakoś zapisać na kompie?
              • ksiestwokaliskie Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:43
                mrdj1 napisał:

> Gratulacje dla autora fotek, są bardzo dobre, jednak nie oddają rzeczywistości
                > bo na żywo to wygląda jeszcze ładniej niż na tych bardzo ładnych zdjęciach :P.

Bo Szycha to po prostu nieprzeciętnie uzdolniony gośc :)

> PS: czy moge sobie te fotki jakoś zapisać na kompie?

Najlepiej napisz do Szychy, to Ci wytłumaczy jak to zrobic.
    • ksiestwokaliskie Obiecane zdjęcia 29.12.06, 21:06
      Tak jak obiecywałem - na życzenia "naraziegościa" i nie tylko:) świąteczne
      zdjęcia z Kalisza:
      www.kalisz.9o.pl/nocnasesja2.htm
      • o00 Re: Obiecane zdjęcia 29.12.06, 22:15
        Zdjęcie www.kalisz.9o.pl/galeria/nocne128.jpg - śliczne. :)
        • ksiestwokaliskie Re: Obiecane zdjęcia 29.12.06, 22:30
          Dzięki :)
        • lindaaa Re: Obiecane zdjęcia 02.01.07, 19:20
          Super fotki.
          Ta wybrana przez Wuwu robi naprawdę wrażenie ;)))
      • kalamata99 Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 00:28
        Juz Ci dziekowalem w innym miejscu, ale chetnie powtarzam podziekowania i pochwaly za te wspaniale widoki. Nawet mozna przesledzic szlak Twojej wedrowki od Rogati do Ratusza, a potem do Al. Wolnosci! W tych zdjeciach nad rzeka Kalisz wyglada jak jakies miasto holenderskie ("maly Amsterdam").
        • naraziegosc Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 03:15
          No i coz mozna rzec. Kalisz to piekne miasto i jeszcze piekniej wyglada na
          zdjeciach ksiestwa. Dzieki. Prawie jakbym sam pospacerowal ulicami swiatecznego
          Kalisza. Ilez to razy sie spacerowalo od Rogatki do Ratusza, Parku i Al.
          Wolnosci, a teraz dzieki ksiestwu moglem przypomniec sobie te lata i to w
          swiatecznej aurze. Jeszcze raz dzieki, i Szczesliwego, rownie owocnego w
          fotografowaniu Kalisza i okolic Nowego Roku.
          Dla Szychy rowniez podziekowania bo i jego zdjecia czesto podziwiam. A reszcie
          forumowiczow zycze, zeby nasi forumowi fotografowie nie ustawali w zapale.)))
          • ksiestwokaliskie Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 14:21
            Dzięki wielkie :) możecie byc pewni, że zdjęc i zapału nie brakuje. Teraz
            czekamy na wielkie śniegi i zimowe plenery :)

ps. jesteśmy przecież "Wenecją północy", prawda? :)
      • waldemarski Re: Obiecane zdjęcia 31.12.06, 13:06
        Dzieki za zdjecia.
        Jak pisalem wczesniej, bede w Kaliszu na poczatku roku. Chcialbym z Toba i moze
        kilkoma innymi, ktorzy udzielaja sie na forum, omowic pomysl wydania reedycji
        starych kaliskich pocztowek. Ma takie wydania wiele polskich miast, nawet
        znacznie mniejszych, a Kalisz nie ma (oprocz tych z 1914).
        Moze napiszesz, czy bedziesz w Kaliszu powiedzmy kolo weekendu 6-8 stycznia?
        Pozdrowienia - na razie - z Poznania.
        Mozesz pisac na adres:
        funiek2000@yahoo.com
        • ksiestwokaliskie Re: Obiecane zdjęcia 02.01.07, 16:13
          waldemarski napisał:

> Dzieki za zdjecia.
          > Jak pisalem wczesniej, bede w Kaliszu na poczatku roku. Chcialbym z Toba i moze
          >
          > kilkoma innymi, ktorzy udzielaja sie na forum, omowic pomysl wydania reedycji
          > starych kaliskich pocztowek. Ma takie wydania wiele polskich miast, nawet
          > znacznie mniejszych, a Kalisz nie ma (oprocz tych z 1914).

A masz dużą kolekcję pocztówek, które można wydac w formie reedycji i biznesplan?

> Moze napiszesz, czy bedziesz w Kaliszu powiedzmy kolo weekendu 6-8 stycznia?
          > Pozdrowienia - na razie - z Poznania.

Jeszcze nie wiem, dam znac niebawem.
          > Mozesz pisac na adres:
          > funiek2000@yahoo.com
          • waldemarski Pocztowki 02.01.07, 23:09
            Pocztowki mam - na album albo skladanke wystarczy. Mysle o obiektach
            nieistniejacych: cerkwi, starym ratuszu i teatrze, budynku strazy, Babince,
            synagodze, pomniku cara i obelisku cesarzy. Mozna sprobowac nawiazac kontakt z
            innymi kaliskimi kolekcjonerami. Wiem, ze sa tacy, bo slyszalem o nich przy
            okazji poszukiwania pocztowek w Wa-wie. Ciekawe kaliskie pocztowki sa
            poszukiwane.
            Poskanowanie i wydanie nie kosztowalby chyba az tak duzo.
            W P-niu bede rozmawial z ludzmi, ktorzy wiedza cos o wydawaniu skladanek
            zlozonych z kilkunastu reprintow pocztowek i albumikow. Reprinty sprzedaja w P-
            niu nawet pojedynczo w niektorych kioskach z widokowkami i pamiatkami.
            Kaliszowi tez przydaloby sie cos takiego. O ile wiem, zaden kaliski album ze
            starymi pocztowkami dotad nie wyszedl (oprocz zniszczen 1914). Ale moze sie
            myle - napisz, czy cos wiesz o tym. W Ostrowie juz cos takiego wydano.
            Niestety, komplikuje sie sprawa mojego przyjazdu. Byc moze wpadne tylko na pol
            dnia w piatek, 5-go stycznia. Jesli nie teraz, spotkanie mozna zorganizowac
            przy nastepnym pobycie. Adres emailowy, ktory podalem, jest aktualny.
            Pozdro, Waldek
            • o00 Re: Pocztowki 02.01.07, 23:12
              Zbieram widokówki, mam kilka ciekawych, mieszkam w Poznaniu, daj znać na maila.
              • waldemarski Re: Pocztowki 02.01.07, 23:16
                Nie spodziewalem sie, ze mieszkasz w P-niu, ale tak to jest - rzuca nas
                wszedzie.
                Bede w P-niu jeszcze w srode i czwartek - cale te dnie bede w Bibliotece
                Uniwersyteckiej. Jesli chcesz sie skontaktowac, napisz na adres:
                funiek2000@yahoo.com
                Pozdro, Waldek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka