mrdj1 22.12.06, 19:36 Witam. Czy ktoś z forumowiczów dysponujących aparatem cyfrowym nie pokusiłby się o wykonanie kilku fotek pięknie ubranej i oświetlonej Aleji Wolności?. Na mnie robi ona ogromne wrażenie, zwłaszcza nocą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naraziegosc Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 20:46 Mam nadzieje ze ksiestwo sie wybierze i dorzuci te swiateczne z Kalisza do swojej slicznej kolekcji. Wesolych Swiat wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 22:46 Podczas gdy pisałeś tego posta, właśnie wracałem do domu z wieczornej sesji po mieście. Niestety opuszczam Kalisz na Święta, więc zdjęcia zamieszczę dopiero po powrocie - na pewno jednak będzie to miało miejsce jeszcze w tym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Piękna Aleja Wolności 22.12.06, 23:19 musi być pięknie ,aleja wolnosci sama w sobie to chyba najładniejsza ulica w kaliszu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Piękna aleja Wolności 27.12.06, 22:24 Poszedłem na wieczorny spacer po mieście, widziałem, i nawet-nawet. Pałac Trubunalski (na razie lewe skrzydło) n-a-p-r-a-w-d-ę odzyskał blask! :) Później jeszcze coś napiszę, ale najpierw niech się rozpakuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrdj1 Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:31 Znalazłem pare fotek Kalisza , świątecznego Kalisza nocą www.galeria.i365.pl/kaliszwnocy.html Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:33 Widzę, że Szycha, z którym robiłem zdjęcia owego wieczoru, już umieścił efekty swojej pracy :) ja chyba dziś to zrobię :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrdj1 Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:36 Gratulacje dla autora fotek, są bardzo dobre, jednak nie oddają rzeczywistości bo na żywo to wygląda jeszcze ładniej niż na tych bardzo ładnych zdjęciach :P. PS: czy moge sobie te fotki jakoś zapisać na kompie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Piękna aleja Wolności 28.12.06, 18:43 mrdj1 napisał: > Gratulacje dla autora fotek, są bardzo dobre, jednak nie oddają rzeczywistości > bo na żywo to wygląda jeszcze ładniej niż na tych bardzo ładnych zdjęciach :P. Bo Szycha to po prostu nieprzeciętnie uzdolniony gośc :) > PS: czy moge sobie te fotki jakoś zapisać na kompie? Najlepiej napisz do Szychy, to Ci wytłumaczy jak to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Obiecane zdjęcia 29.12.06, 21:06 Tak jak obiecywałem - na życzenia "naraziegościa" i nie tylko:) świąteczne zdjęcia z Kalisza: www.kalisz.9o.pl/nocnasesja2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Obiecane zdjęcia 29.12.06, 22:15 Zdjęcie www.kalisz.9o.pl/galeria/nocne128.jpg - śliczne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Obiecane zdjęcia 02.01.07, 19:20 Super fotki. Ta wybrana przez Wuwu robi naprawdę wrażenie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 00:28 Juz Ci dziekowalem w innym miejscu, ale chetnie powtarzam podziekowania i pochwaly za te wspaniale widoki. Nawet mozna przesledzic szlak Twojej wedrowki od Rogati do Ratusza, a potem do Al. Wolnosci! W tych zdjeciach nad rzeka Kalisz wyglada jak jakies miasto holenderskie ("maly Amsterdam"). Odpowiedz Link Zgłoś
naraziegosc Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 03:15 No i coz mozna rzec. Kalisz to piekne miasto i jeszcze piekniej wyglada na zdjeciach ksiestwa. Dzieki. Prawie jakbym sam pospacerowal ulicami swiatecznego Kalisza. Ilez to razy sie spacerowalo od Rogatki do Ratusza, Parku i Al. Wolnosci, a teraz dzieki ksiestwu moglem przypomniec sobie te lata i to w swiatecznej aurze. Jeszcze raz dzieki, i Szczesliwego, rownie owocnego w fotografowaniu Kalisza i okolic Nowego Roku. Dla Szychy rowniez podziekowania bo i jego zdjecia czesto podziwiam. A reszcie forumowiczow zycze, zeby nasi forumowi fotografowie nie ustawali w zapale.))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Obiecane zdjęcia 30.12.06, 14:21 Dzięki wielkie :) możecie byc pewni, że zdjęc i zapału nie brakuje. Teraz czekamy na wielkie śniegi i zimowe plenery :) ps. jesteśmy przecież "Wenecją północy", prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarski Re: Obiecane zdjęcia 31.12.06, 13:06 Dzieki za zdjecia. Jak pisalem wczesniej, bede w Kaliszu na poczatku roku. Chcialbym z Toba i moze kilkoma innymi, ktorzy udzielaja sie na forum, omowic pomysl wydania reedycji starych kaliskich pocztowek. Ma takie wydania wiele polskich miast, nawet znacznie mniejszych, a Kalisz nie ma (oprocz tych z 1914). Moze napiszesz, czy bedziesz w Kaliszu powiedzmy kolo weekendu 6-8 stycznia? Pozdrowienia - na razie - z Poznania. Mozesz pisac na adres: funiek2000@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Obiecane zdjęcia 02.01.07, 16:13 waldemarski napisał: > Dzieki za zdjecia. > Jak pisalem wczesniej, bede w Kaliszu na poczatku roku. Chcialbym z Toba i moze > > kilkoma innymi, ktorzy udzielaja sie na forum, omowic pomysl wydania reedycji > starych kaliskich pocztowek. Ma takie wydania wiele polskich miast, nawet > znacznie mniejszych, a Kalisz nie ma (oprocz tych z 1914). A masz dużą kolekcję pocztówek, które można wydac w formie reedycji i biznesplan? > Moze napiszesz, czy bedziesz w Kaliszu powiedzmy kolo weekendu 6-8 stycznia? > Pozdrowienia - na razie - z Poznania. Jeszcze nie wiem, dam znac niebawem. > Mozesz pisac na adres: > funiek2000@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarski Pocztowki 02.01.07, 23:09 Pocztowki mam - na album albo skladanke wystarczy. Mysle o obiektach nieistniejacych: cerkwi, starym ratuszu i teatrze, budynku strazy, Babince, synagodze, pomniku cara i obelisku cesarzy. Mozna sprobowac nawiazac kontakt z innymi kaliskimi kolekcjonerami. Wiem, ze sa tacy, bo slyszalem o nich przy okazji poszukiwania pocztowek w Wa-wie. Ciekawe kaliskie pocztowki sa poszukiwane. Poskanowanie i wydanie nie kosztowalby chyba az tak duzo. W P-niu bede rozmawial z ludzmi, ktorzy wiedza cos o wydawaniu skladanek zlozonych z kilkunastu reprintow pocztowek i albumikow. Reprinty sprzedaja w P- niu nawet pojedynczo w niektorych kioskach z widokowkami i pamiatkami. Kaliszowi tez przydaloby sie cos takiego. O ile wiem, zaden kaliski album ze starymi pocztowkami dotad nie wyszedl (oprocz zniszczen 1914). Ale moze sie myle - napisz, czy cos wiesz o tym. W Ostrowie juz cos takiego wydano. Niestety, komplikuje sie sprawa mojego przyjazdu. Byc moze wpadne tylko na pol dnia w piatek, 5-go stycznia. Jesli nie teraz, spotkanie mozna zorganizowac przy nastepnym pobycie. Adres emailowy, ktory podalem, jest aktualny. Pozdro, Waldek Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Pocztowki 02.01.07, 23:12 Zbieram widokówki, mam kilka ciekawych, mieszkam w Poznaniu, daj znać na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarski Re: Pocztowki 02.01.07, 23:16 Nie spodziewalem sie, ze mieszkasz w P-niu, ale tak to jest - rzuca nas wszedzie. Bede w P-niu jeszcze w srode i czwartek - cale te dnie bede w Bibliotece Uniwersyteckiej. Jesli chcesz sie skontaktowac, napisz na adres: funiek2000@yahoo.com Pozdro, Waldek Odpowiedz Link Zgłoś