Dodaj do ulubionych

Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy??

12.10.05, 17:51
Ktos wpadla na dobry pomysl (Czesiula zdaje sie). Pogadajmy o tym, co widac z
okna i zpoziomu ulicy, czyli o codziennosci w Siemiatyczach. O reszcie mozna
przeczytac w Glosie i SKSie. Ja widze np. dwa koscioly i dwie cerkwie. Jeden
zestaw jest troche daleko i widze go jak przez mgle. A to dlatego, ze od
kilku dni panuje bezwietrzna pogoda, a dymy z kominow klada sie leniwie i
otulaja powoli nasze miasteczko do snu. Zaczela sie prawdziwa jesien! (do
diabla z nia!!) Aha za tym wszystkim rozposcieraja sie lasy. Tak na oko
kilkaset ha. pzdr
Obserwuj wątek
    • czesiula Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 12.10.05, 18:08
      No tak, właśnie o tę codzienność mi chodzi...
      A dosłownie- z okna mojego miszkania widzę piękny sosnowy las, słyszę jak
      spiewaja ptaki...Widzę też piękne wschody i zachody słońca...Nocą-
      rozgwieżdżone niebo...Romantycznie, prawda...Widzę też lasy w oddali...Widzę
      ludzi gdzieś tam idących, słyszę wesoły śmiech dzieci i dźwięk samochodów, ale
      niedokuczliwy...Ogólnie jest spokojnie...A ulica, chodniki? No cóż...Każdy wie,
      jak jest i zależy, którą strona się idzie.Ale powiem tak- idę tę lepszą,
      wybieram wygodniejszą i wcale się nie martwię...są większe problemy...Trzeba
      umieć na swojej drodze znaleźć coś miłego a wszystko wyda nam sie milsze.
      Jesien w tym roku jest wyjatkowo piękna...ale nie ma jak lato, to
      prawda...piszcie, kochani...Razem bedziej nam łatwiej...Byle do wiosny...
    • wiesiek_z_grodziska Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 12.10.05, 18:46
      Witejcie forumowicze
      W koncu sie obrobil ja i trohu luzu zlapal, to i przyszed cos napisac. Mamcia musi pisala ze ja zajenty bardzo, roboty w holere ale pozdrowic fszytkih kazal? No, a z okna u mnie widok calkiem ciekawy. Mojo stodole widac, z nowo dachuwko na dachu, co na nia kupe piniendzy wydal. Hlewik na wiosne pobielony, co to w nim wielka podnieta i kwik panuje jak ja rano z pelnymi wiadrami zahodze. Sad z jabloniami kture jeszcze muj dziadek sadzil, i kture co roku jakies robactwo obsiada i ni holery jablek ni ma. No i moja duma i hwala, najnofszy muj nabytek: ciongnik John Deere 5720, ile ja piniendzy za niego dal to nie bede muwil, ale kto sie zna to wie. 4.5 litra z turosprenzarko, automat, klima i jeszcze se plyte sidi powiesilem nad lusterkiem zep mnie na radar nie zlapali jak bede z plugiem na pole pod Kosianko zasuwal. A co!
      Pozdrawiam fszystkih
      • czesiula Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 12.10.05, 18:50
        Witaj, witaj......
      • warspite Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 12.10.05, 19:26
        Elo, elo Ziomblu!!
        • czesiula Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 16.10.05, 14:27
          Najpiękniejsze jest w Siemiatyczach rozgwieżdżone niebo...W dużym mieście
          niestety nie widać gwiazd....
          • arizona13 Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 16.10.05, 18:14
            Gwiazdy,czemu nie! Ale ten księżyc... Pełnia dzisiaj...
            • polowanko Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 16.10.05, 18:56
              Skoro tyle mowy o lsach i polach to moze by tak na polowanko? he he
              • czesiula Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 18.10.05, 18:40
                Uważaj,żeby zły wilk Cie nie ugryzł, bo są w naszych lasach...
                • warspite Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 18.10.05, 22:29
                  A ja jeszcze codziennie widuje trzech panow, ktorzy pija piwo pod sklepem...
                  Boze oni to maja konskie zdrowie: dzien w dzien, nawet w zimnie i w deszczu.
                  • arizona13 Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 19.10.05, 00:48
                    Jeszcze nie mogę tego zaakceptować.Niestety,lato odchodzi i nic tego nie
                    zmieni.Noce dłuższe jakieś,szarość zaczyna pomału brać górę nad światem.W
                    Zakopanem podobno śnieg dzisiaj... A gdzie moja łopata do odśnieżania?Ech,pora
                    się przestawić na przetrwanie trudnego okresu.Byle do wiosny!
                    • marudzisko Re: Co widzimy z okna, a takze z poziomu ulicy?? 20.10.05, 00:00
                      Arizona!Co Ty tu ludzi straszysz?Ja widzę swoją działkę,na której w tym jeszcze
                      roku chcę ławy pod dom wylać!A Ty mi tu ze śniegiem łopatą wyjeżdżasz.No wiesz
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      co!
                      Domarudzenia.
                      • marudzisko Ośmiornica... 20.10.05, 00:05
                        Ten internet to mnie stale zadziwia!
                        • arizona13 Re: Do Marudziska 20.10.05, 06:36
                          Po ośmiokroć powiadam Ci że nikogo nie straszę.Nie za póżno z tymi ławami?
                          • 100-dolarow Re: Do Marudziska 20.10.05, 17:40
                            Nie wylewaj żadnego betonu w tym roku.
                            Kiedyś tak zrobiłem o tej porze i wszystko musiałem wywalić z wykopu
                            łopatą.Lekki przymrozek zmroził beton,a ten zamiast związać rozsypał się.
                            • 100-dolarow Re: Do Marudziska 20.10.05, 18:15
                              Nawiązując do powyższego - szczęściem był to tylko fundament od ogrodzenia.
                              • czesiula Re: Budowy trwają 25.10.05, 18:10
                                W Siemiatyczach dużo się buduje...Są to w większości prywatne inwestycje, ale
                                zmieniają wygląd miasta w dużym tempie....
                                • arizona13 Re: Budowy trwają 27.10.05, 06:45
                                  Nowe budynki odmieniają nasze ulice.Stare,drewniane budy ile by nie było w nich
                                  uroku historycznego,okrutnie szpecą ulice.Już gdzieś o tym pisałem.Ale i tak
                                  nikogo to nie obchodzi.
                                  • polowanko Re: Budowy trwają 27.10.05, 15:06
                                    Faktycznie czytałem Twoją krytykę ulicy pałacowej.Nikogo to nie opchodzi bo to
                                    są Siemiatycze.
                                    • czesiula Re: Budowy trwają 29.10.05, 17:22
                                      Podobno konserwator zabytków nie wyraża zgody na likwidację tych domków na
                                      Pałacowej...Czy teZ prywatny włąściciel? Ale zabytki, co? Legowisko dla
                                      podejrzanych osób...
                                      • arizona13 Re: Budowy trwają 29.10.05, 17:30
                                        Slams tego rodzaju,powinien być na koszt miasta usunięty natychmiast!To może
                                        któregoś dnia komuś na głowę się zawalić!Dzieci tam nie brakuje...
                                        • czesiula Re: Budowy trwają 29.10.05, 19:19
                                          A Pałacowa to przecież naprawdę piękna ulica....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka