Dodaj do ulubionych

jutro jadę:)))

22.05.03, 19:02
do Siemiatycz i strasznie się z tego cieszę, bo dawno nie byłam w domu.
Jestem straaaaasznie zmęczona pracą i życiem w Warszawie.
Szkoda, że pozostało tak mało przyjaciół w Siemiatyczach, z którymi mozna
powspominać licealne czasy.
Obserwuj wątek
    • holender2 Re: jutro jadę:))) 23.05.03, 08:42
      Podziel się wrażeniami po powrocie.
      Po raz ostatni byłem w Siemiatyczach w sierpniu 2002.
      • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 23.05.03, 09:02
        Już teraz mogę podzielić się wrażeniami,bo mam zaplanowany cały weekend ze
        szczegółami :)
        Najgorsza jest 3,5-godzinna podróż autobusem.
        Czy jesteś Siemiatyczaninem czy fanem Siemiatycz?
        Czy nie masz wrażenia, że jestesmy jedynymi uczestnikami tego forum?
        • holender2 Re: jutro jadę:))) 23.05.03, 09:27
          Od czegoś trzeba zacząć. Cieszę się, że trafiła się przynajmniej jedna
          wartościowa osoba zainteresowana tym forum. Może z czasem będzie nas więcej. Z
          drugiej strony to też całkiem przyjemne uczucie mieć takie zupełnie "prywatne"
          forum w "Gazecie".
          Forum Siemiatycze reklamowałem na Forum Białystok, ale nie przyniosło to jakoś
          większego efektu.
          Liczę na Twoją pomoc. Może zainteresujesz naszym elitarnym forum swoich
          znajomych. Ze mną z tym gorzej, bo moje związki z Siemiatyczami są obecnie
          praktycznie żadne. Pochodzę z okolic Siemiatycz i kończyłem tam liceum.
          Pozostał mi sentyment do Siemiatycz, choć teraz częściej bywam w Bielsku
          Podlaskim, gdzie mieszka moja siostra. W Siemiatyczach też mam sporo rodziny,
          nawet dość bliskiej. Ale w tej chwili nasze kontakty ograniczają się właściwie
          do wysyłania kartek świątecznych.
          • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 23.05.03, 14:13
            postaram się jakość poreklamować nasze forum. Może z pomocą Głosu Siemiatycz.
            Na stroni Głosu powstało coś w rodzaju forum.
            • holender2 Re: jutro jadę:))) 23.05.03, 17:10
              Twój ostatni wpis był 50. na naszym elitarnym forum (mały jubileusz), co wcale
              nie jest takim złym wynikiem w porównaniu z innymi miastami na tym głęboko
              zakonspirowanym forum prywatnym. Jesteśmy w czołówce.
              Wspólnymi siłami prześcignęliśmy też już nawet kilka miast umieszczonych na
              ogólnodostępnym forum regionalnym, działającym znacznie dłużej, zwykle od roku.
              Przykłady: Dęblin - 45 wpisów, Biskupiec - 44, Września - 45, Gryfino - 47,
              Świdwin - 43.
              • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 26.05.03, 10:07
                Ale gdzie się podziały osoby, które zabieraly głos na samym początku???
                jestem juz w warszawie nad czym goromnie ubolewam. Wyjazd do Siemiatycz jak
                zwykle udany.
                Cała niedzielę spędziłam w pensjonacie Panorama w Mileniku na imprezie
                rodzinnej. Całkiem tam przyjemnie. Polecam.
                Doświadczyłąm boleśnie "urokó" Siemiatycz na własnej skórze i jestem cała
                pogryziona przez komary.
                Zrobiłam tez zakupy - znacznie taniej niż w Warszawie. Mimo że jest to
                nieporównymwalnie mniejsze miasto - zawsze znajdę cos interesującego.
                • holender2 Re: jutro jadę:))) 26.05.03, 16:15
                  Witam ponownie w Warszawie, która od 6 lat jest miejscem mojego stałego
                  zameldowania. A przebywam tam na dobre już lat 15 (z przerwami na wyjazdy
                  zagraniczne). Choć też nie darzę tego miasta jakimś specjalnym sentymentem.
                  Warszawa jest atrakcyjna głównie dlatego, że jest miastem stołecznym. Gdyby
                  stolica znajdowała się np. w Płocku, to pewnie byłbym teraz mieszkańcem Płocka.
                  Co do liczby osób na naszym elitarnym forum, to też się zgadzam. Myślałem, że
                  będzie dużo większe zainteresowanie.

Rozumiem, że Twój ostatni wyjazd zweryfikował in plus ocenę Panoramy w
                  Mielniku. Może kiedyś się tam wybiorę, zwłaszcza że wójt gminy Mielnik Gienek
                  Wichowski to mój trochę starszy kolega z liceum. W Mielniku odbywa się też
                  sporo ciekawych imprez, takich jak Dni Mielnika czy Muzyczne Dialogi nad
                  Bugiem, będące ogólnopolskim przeglądem kultury mniejszości narodowych.
                  • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 27.05.03, 10:06
                    A ja cały czas myslałam, że piszesz z Holanii :))
                    • holender2 Re: jutro jadę:))) 27.05.03, 13:24
                      Wszystko się zgadza. Od ponad dwóch lat przebywam na gościnnych występach w
                      kraju wiatraków i tulipanów. Ale nie zamierzam tutaj się osiedlać. Nie bardzo
                      sobie nawet wyobrażam wyjazd z Polski na stałe. Bo wszędzie dobrze, ale
                      najlepiej jednak w domu.
                      • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 27.05.03, 14:00
                        A co z wątkiem o UE? Masz jakieś pomysły i sugestie?
                        • ralston Re: jutro jadę:))) 28.05.03, 16:03
                          Sami warszawiacy tutaj pisują:)?
              • ralston Re: jutro jadę:))) 28.05.03, 16:12
                holender2 napisała:

> Twój ostatni wpis był 50. na naszym elitarnym forum (mały jubileusz), co
                wcale
                > nie jest takim złym wynikiem w porównaniu z innymi miastami na tym głęboko
                > zakonspirowanym forum prywatnym. Jesteśmy w czołówce.
                > Wspólnymi siłami prześcignęliśmy też już nawet kilka miast umieszczonych na
                > ogólnodostępnym forum regionalnym, działającym znacznie dłużej, zwykle od
                roku.
                >
                > Przykłady: Dęblin - 45 wpisów, Biskupiec - 44, Września - 45, Gryfino - 47,
                > Świdwin - 43.

Na forum Białystok Wojtek wspominał coś o tym, że jeśli dane forum będzie się
                rozwijać to jest szansa na przeniesienie go na stronę forów regionalnych. To
                daje większe szanse na poszerzenie kręgu piszących. Nie wiem tylko, czy brane
                jest pod uwagę kryterium liczby postów, bo o to w sumie nietrudno, nawet jeśli
                są tylko dwie, trzy osoby, czy raczej liczba uczestników.
                Tak czy inaczej od czasu do czasu będę tu zaglądał, mimo, że z Siemiatyczami,
                poza ogólną sympatią do wschodniej części Polski, nie mam nic wspólnego.
                Dzisiaj ucieszyłem się, widząc, że jednak coś się tutaj dzieje i że jest 60
                wpisów. Jeszcze bardziej ucieszyłem się widząc miłą i kulturalną wymiane zdań :)
                • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 29.05.03, 15:32
                  Nie piszą tutaj sami Warszawiacy.
                  Ja jestem Siemiatyczanką, a chwilowo mieszkam w warszawie (mam nadzieję, że nie
                  potrwa to już długo).
                  Cieszę się, że dołączyłeś do forum i że Ci się tutaj podoba.
                  • ralston Re: jutro jadę:))) 29.05.03, 18:01
                    Pisząc Warszawiacy - miałem na myśli takich, jak ja. Sam jestem
                    Białostocczaninem na emigracji w stolicy :)
                    • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 30.05.03, 11:22
                      Domyśliłam się, co chciałeś powiedzieć :))
                      Sama nigdy nie mówię "u mnie w Warszawie",i na zapytanie skąd jesteś nigdy nie
                      odpowiadam , że z Warszawy, mimo iz mieszkam tutaj ładnych kilka lat.
                      Denerwuje mnie jeśli ktoś wstydzi się przyznać, że pochodzi z małego miasteczka
                      i uparcie twierdzi, że jest z Warszawy.
                      Zresztą Warszawiaków nikt nie lubi...
                      Ja osobiście nie ma uprzedzeń.
                      • ralston Re: jutro jadę:))) 30.05.03, 12:26
                        ashanti5 napisała:

> Domyśliłam się, co chciałeś powiedzieć :))
                        > Sama nigdy nie mówię "u mnie w Warszawie",i na zapytanie skąd jesteś nigdy
                        nie
                        >
                        > odpowiadam , że z Warszawy, mimo iz mieszkam tutaj ładnych kilka lat.
                        > Denerwuje mnie jeśli ktoś wstydzi się przyznać, że pochodzi z małego
                        miasteczka
                        >
                        > i uparcie twierdzi, że jest z Warszawy.
                        > Zresztą Warszawiaków nikt nie lubi...
                        > Ja osobiście nie ma uprzedzeń.

Meldunek warszawski mam od 1996 roku, ale podobnie jak Ty, nigdy nie odpowiadam
                        że jestem z Warszawy... Na kilkadziesiąt osób pracujących ze mną w tym samym
                        biurze - na palcach jednej ręki można policzyć takich, którzy się urodzili w
                        Warszawie :)
                        • ashanti5 Re: jutro jadę:))) 30.05.03, 18:23
                          Jesli masz meldunek w Warszawie to teoretycznie jesteś Warszawiakiem :))
                          • ralston Re: jutro jadę:))) 01.06.03, 00:43
                            Teoretycznie... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka