margeritka61 20.11.07, 22:37 Dzisiejsza mgła przy minusowej temperaturze nie napawa mnie optymizmem. Mimo zmienionych "kapci" poranna droga do pracy wymaga większej niż zwykle ostrożności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Mgła 20.11.07, 23:53 Jeśli w powietrzu będzie dostatecznie dużo wilgoci a temperatura spadnie poniżej zera czeka nas wpaniały efekt zwany szronem. Wszystko będzie fantastycznie otulone białą warstwą lodu. Może ktoś zrobi fotę..? PS.Właśnie luknąłem za okno.Szron już się osadza... Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Mgła 21.11.07, 13:48 Co prawda prawie południe ale jeszcze szronik trzyma się na drzewach. img340.imageshack.us/img340/5246/obraz003zs9.jpg Tydzień temu też było ładnie jak spadł pierwszy śnieg. img340.imageshack.us/img340/6521/pierwszynieg1rl4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Mgła 21.11.07, 18:14 Spokojnie, zima dopiero zaczyna sie za miesiąc. Takich cud-widoków jeszcze parę będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Mgła 21.11.07, 11:39 Szron był piękny (był, bo teraz mamy jeszcze piekniejsze słońce) a co do mgły- strach było wczoraj przebywać na zewnątrz. Przy tak fatalnej widoczności nie trudno o wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Mgła 21.11.07, 17:25 Jestem zawiedziony bo liczyłem na znacznie bardziej pokazowy widok oszronienia.Niestety Matka Natura była oszczędna i poskąpiła nam efektów... Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Mgła 22.11.07, 20:09 Dzisaj jest juz 22 listopad, zadnego postu od formulowiczow... Czy naprawde tak wielka mgla, ze nie widac nawet klawiatury (to chyba tak sie nazywa?) aby cos napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Mgła 22.11.07, 21:39 Może przyszły lepsze czasy i nie ma na co narzekać.Może stąd takie pustki na forum..? PS. Witaj Fakirze :) Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Mgła 23.11.07, 20:48 W tym rejonie co mieszkam mgly nie pojawiaja sie, ale w rejonie Johannesburga sa dosc czestym zjawiskiem w miesiacach czerwiec- lipiec.W tym roku byly tam nawet obfite jak na RPA opady sniegu... Wszystko przewraca sie do gory nogami, chociaz i tak juz jestesmy przekreceni... Czy ktos z Was doznal w swoim zyciu tzw. zachwianie blednika? W kilka dni po "osiedleniu" sie na poludniu swiata byl moment, ze stacilem orejetacje co do kierunkow swiata ( nie bylem po po nawet duzym piwku).Mialem isc do swojego mieszkania w lewo, a poszedlem w zupelnie w inna strone... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Mgła 24.11.07, 00:33 fakir530 napisał: > Mialem isc do swojego mieszkania w lewo, a poszedlem w > zupelnie w inna strone... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Mogła 24.11.07, 09:52 czym Was tam karmili na kolację, ze nad ranem wracaliście ? Malibu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Mogła czy mgla? 24.11.07, 13:04 Opis wskazuje ma "oczko" ktore czasem odwiedzam>czy Burak z Obserwerem tez tam bywaja? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Mogła 24.11.07, 15:17 obserwer11 napisał: > czym Was tam karmili na kolację, ze nad ranem wracaliście ? > Malibu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Mogła 25.11.07, 19:22 Kto by pomyslal, ze nawet w naszym miescie zdarzaja sie zachwiania... Bardzo, bardzo dawno temu widzialem na wlasne oczy jak ludzie wychodzacy z baru "Kosmos" cierpieli na podobne dolegliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Mogła 25.11.07, 19:29 Nawet nie zauwazylem, ze odpisalem na zly temat. To mialo isc na - mgla Niech tak juz zostanie -to wysokoprocentowa woda MOGLA tak zrobic...abo zdrowe jedzenie...a ja myslalem, ze to zmiana polkuli? Odpowiedz Link Zgłoś