Dodaj do ulubionych

Miesiące w progresjach

30.01.12, 12:37
Wiem, wiem. Na temat progresji można tu na forum poczytać.
Tyle, że jesli w progresjach sekundarnych liczymy 1 rok = 1 stopień to co zrobić dla uplywu czasu np. 5 miesięcy? Gdzie dodac te miesiące ( do godz. urodzenia jeden miesiąc=1 godz?)
Jesli ktoś się urodził np. 15 sierpnia 1970r - progresję liczymy w styczniu tego roku i obliczamy na 10.10.1970, ale co z tymi 5 miesiacami, ktore już upłynęły od sierpnia do dzisiaj?
Proszę o któtka podpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • felutka Re: Miesiące w progresjach 30.01.12, 13:35
      Kurczę, jasmina.0, liczysz progresje sekundarne na piechotę? Każdy szanujący się astro-program liczy je na konkretnie wskazany mu dzień.
      pozdr
      • jasmina.0 Re: Miesiące w progresjach 30.01.12, 18:25
        felutka napisała:

> Kurczę, jasmina.0, liczysz progresje sekundarne na piechotę? Każdy szanujący si
        > ę astro-program liczy je na konkretnie wskazany mu dzień.
        > pozdr
        ----------------------------------------
        Ja mam taki ktory chyba nie liczy. czy progresje sekundarne to inaczej dyrekcje? To nowe dla mnie tematy i nie rozrózniam tego.
        A liczenie na piechote nie zaszkodzi - umysł sie przy okazji ćwiczy.
        -----------------------
        A co będzie jak wiatr słoneczny i burza magnetyczna zakłóci urządzenia elektroniczne? Jak wtedy bedziemy liczyć hę?

• kadet744 Re: Miesiące w progresjach 30.01.12, 19:57
          jasmina.0 napisała:

> felutka napisała:
          >
          > > Kurczę, jasmina.0, liczysz progresje sekundarne na piechotę? Każdy szanuj
          > ący si
          > > ę astro-program liczy je na konkretnie wskazany mu dzień.
          > > pozdr
          > ----------------------------------------
          > Ja mam taki ktory chyba nie liczy. czy progresje sekundarne to inaczej dyrekcje
          > ? To nowe dla mnie tematy i nie rozrózniam tego.
          > A liczenie na piechote nie zaszkodzi - umysł sie przy okazji ćwiczy.
          > -----------------------
          > A co będzie jak wiatr słoneczny i burza magnetyczna zakłóci urządzenia elektron
          > iczne? Jak wtedy bedziemy liczyć hę?
          > .............................................................................................................................
          A co będzie, a co będzie a co będzie gdyby ? Tak można do końca życia. Nikt nie wie co będzie. Ok. Jasmina, liczę nie jeden stopień = jeden rok. Jeden dzień = jeden rok. Wszak to na jedno wychodzi, ale łatwiej jeden dzień podzielić przez liczbę 1/2, 1/4 roku. Popatrz w Efemerydach jak dalece przeszła Planeta w szukanym czasie np. 1/4 roku = 3 miesiące. Inaczej mówiąc, "po Twojemu", jesli np., Słońce w ciągu jednego dnia = roku progresywnego przeszło 1 st., to w ciągu 3 m-cy pokona 15 minut odległości kątowej Zodiaku. Tworząc, lub nie, jakiś dokładny aspekt z Planetą, która Cię interesuje. Należy wiedzieć, że progresje nie mają właściwie znaczenia w rozumieniu wydarzeń zewnętrznych. Mają wpływ na Nasze wewnętrzne zmiany.
          Tyle ewangelii na dzień dzisiejszy. Amen.
          >
    • aarvedui Re: Miesiące w progresjach 31.01.12, 04:24
      matematyka & astronomia & geografia.

stopień dzielimy na minuty a potem na sekundy. po prostu sobie oblicz ile rok ma miesięcy i ile razy x-krotność miesięcy w roku mieści się w jakim ułamku stopnia - czyli minutach i sekundach.
      • jasmina.0 Re: Dziękuję 31.01.12, 10:34
        dziekuje za wszystkie sugestie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka