Dodaj do ulubionych

Mam prosbe - watki o planetach w domach.

13.07.05, 18:50
Bardzo fajnie, ze proponujecie dyskusje na temat planet w domach. Prosilabym
zeby zakladac to w jednym watku: ktos zaklada watek np. "neptun w domach" a
potem 12 odpowiedzi, z tytulami: "Neptun w I domu", "Neptun w II domu" itp. W
ten sposob bedzie klarowniej.
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 20:32
      Saturn w Anahellismile)))))))))
      • uranika Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 21:14
        romy_sznajder napisała:

> Saturn w Anahellismile)))))))))
        O nie,Saturn na Ascendencie tego Forum dopomina się o swoje.
      • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 21:38
        romy_sznajder napisała:

> Saturn w Anahellismile)))))))))

smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • aarvedui Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 22:02
          nie saturn w anahelli tylko zaczątki jakiegoś porządku
          ileż do jasnej ciężkiej i w ogóle mozna mnożyć te same tematy i paplać bez sensu
          potęgując chaos informacyjny.
          forum przypomina za bardzo rynek z przekupami i mydłem i powidłem a nie np.małą
          uczelnię czy choćby spokojna knajpke gdzie można pogadać na konkretne tematy.

po pierwsze ludzie:isnieje opcja szukaj
          po drugie:najpierw mysleć,potem czytać,potem znowu mysleć,a na końcu pisać lub
          zakłdać temat.
          niestety niektórzy czynią na odwrót.
          po trzecie:pogaduchy - to nie jest forum "zmarł-mi-chomik" tylko
          astrologiczne.piszcie sobie na priva albo umówcie sie na kawe.
          po czwarte:jeszcze raz czytać. czy kiedykolwiek czytaliście książkę na której
          np.po stronie 75 o dajmy na to gotowaniu kurczaka jest strona 76 o równaniach
          logarytmicznych,a potem strona 13 o Mańce co jej krowa zdechła.i ta właśnie
          strona pojawia sie regularnie co 40 stron do końca książki.
          polecam wszystkim nie stosujacym sie do "po drugie".

kogoś z miotłą tu potrzeba taką porządną

a teraz mozecie mnie zjeść za napisanie prawdy ]: ]
          • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 22:11
            choćby spokojna knajpke gdzie można pogadać na konkretne tematy.
            > piszcie sobie na priva albo umówcie sie na kawe.

ale w spokojnej knajpce tez mozna umowic sie na kawe.smile
          • paulia Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 22:14
            Bravissimo! tak trzymac! Moj ksiezyc w Pannie dostawal juz prawie drgawek na
            widok tych watkow smile)
            Dobry tekst! Niezle sie usmialam czytajac! smile

Fajerwerkowo z Lozanny
            • ggossia Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 22:39
              oj tak, to na pewno ksiezyc w pannie, wyszlam z taka propozycja co to tych
              watkow wlasnie wtedy, kiedy ksiezyc byl w pannie wink

pozdrawiam Malgosia
          • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 23:09
            aarvedui napisał:

> a teraz mozecie mnie zjeść za napisanie prawdy ]: ]

Jako wegetarianka - nawet przez mysl by mi nie przeszlotongue_out Za napisanie prawdy
            moge Ci co najwyzej jakis pomniczek wyrzezbic (zeby bylo po Saturnie)
            • artemida100 Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 23:43
              skoro można mówić prawdę, to też się odważę (też mam księżyc w pannie, ale
              widocznie inne aspekty sprawiły, że ta gadka-szmatka o Mańce co jej krowa
              zdechła wcale mi nie przeszkadzała)
              Po co w ogóle to forum jeśli wszystko można wyczytać w książkach, albo znależć
              w internecie, ja rozumiem potrzebę porządku i wiem o co chodzi z tym saturnem
              na asc, ale przecież wiadomo,że na dłuższą metę nie ma sensu omawianie żadnego
              aspektu, wyrwanego z kontekstu (to będzie zawsze takie rzucanie różnych
              propozycji: ja to, a moja koleżanka tamto, itd - i tak właśnie robimy pierwszy
              krok w kierunku lużnej pogawędki),więc równie dobrze to forum mogłoby wyglądać
              następująco :
              - gdzie można kupić/dostać/zamówić taką a taką książkę, jakie programy
              astrologiczne są najlepsze i któremu koledze po fachu złożyc wizytę - proste
              pytanie, krótka odpowiedź i o czym tu więcej gadać, saturn byłby zadowolony
              (ale nawet tu wystarczyłaby pewnie wyszukiwarka)

Ja wszystkim bardzo dziękuję za ostatnie 3 dni "pogaduchów", dobrze się
              bawiłam, pozdrawiam
              • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 00:02
                Rozumiem Cie. I mam nadzieje ze nie zrezygnujesz z udzialu w forum.
                Chodzi jednak o to, ze takie watki ciesza sie duza popularnoscia. Zobacz np.
                watek o Saturnie - mnostwo wpisow i ludzie ciekawie sie wypowiadali. Za pol
                roku ktos nowy tu wejdzie i bedzie kopal w starych watkach. Otworzy mu sie to
                jako calosc.

• artemida100 Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 11:07
                  anahella napisała:

> Rozumiem Cie. I mam nadzieje ze nie zrezygnujesz z udzialu w forum.
                  > Chodzi jednak o to, ze takie watki ciesza sie duza popularnoscia. Zobacz np.
                  > watek o Saturnie - mnostwo wpisow i ludzie ciekawie sie wypowiadali. Za pol
                  > roku ktos nowy tu wejdzie i bedzie kopal w starych watkach. Otworzy mu sie to
                  > jako calosc.
                  >
                  > Anahello, dziękuję za łagodną i zachęcającą odpowiedź. Mogłaś się obrazić o
                  to moje: "po co to forum" i odbić mi piłeczkę w stylu aarvedui, ale jesteś
                  prawdziwą profesjonalistką - dobrze wyczułaś, żem przewrazliwiona i gotowa brac
                  nogi za pas, bo się nieżle zlękłam.
                  człowiek tak tutaj się trochę spowiada ze swoich kompleksów, lęków i słabości,
                  a po takiej karcącej wypowiedzi, to od razu pożałował, że się odkrył, bo może
                  nie było to "wystarczająco przemyślane", żeby dzielić się z innymi.
                  Mam problem z tzw.spontanicznością wypowiedzi i wiem, że często reaguję zbyt
                  szybko a potem od razu żałuję, ale jak nie powiem nic to też żałuję.
                  Obiecuję się poprawić i będę się dłużej zastanawiać zanim coś napiszę.

co do uporządkowania tematów - od początku nie mam nic przeciwko (chociaż
                  czasem rzeczywiście trudno to utrzymać, bo samo się "rozłazi" w różne strony),
                  ruszyło mnie tylko to o tym "radzeniu sobie samemu" (szukaj, czytaj, myśl),
                  poczułam się bardzo głupia.

ale już mi przeszło..., Pozdrawiam.
            • aarvedui Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 14:00
              cóż za wspaniały ogólny odzew.]smile
              gdybym był felietonistą poczułbym sie wyróżniony,szczególnie przez głosy polemiczne.
              jak w akupunkturze - widzę reakcję,tzn,że szpila była wsadzona w dobrym miejscu ]B]
              mędrczy sarkazm ? oczywiście ]big_grin
              a do kogo by to dotarło gdybym napisał "uniżenie proszę o rozpatrzenie mojej
              prośby"?

co do krytyki do krytyki pogaduch - brak wam obiektywizmu.widzę pogaduchy w
              temacie astrologii,ale widze też paplaninę o Mańce.do pierwszych nic nie mam..do
              drugich wiadomo - tylko winni się tłumaczą(poniżej) ]: P
              poza tym książka to była raczej ogólna metafora do chaosu na forum.
              ja wiem,że każdy czasem chce się popisać zakładając jakiś arcymądry temat,ale
              trzeba to kontrolować nieco,zwłaszcza że dużo tematów już było.można je
              poczytać,może zanim napiszemy wypowiedź to poprzednie nico ja odmienią ]: P
              pozdrawiam wszystkie głosy smile
              może ktoś mnie w końcu zje skutecznie...?
              • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 21:26
                brak wam obiektywizmu.widzę pogaduchy w
                > temacie astrologii,ale widze też paplaninę o Mańce.

no to co?
              • arcoiris1 Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 12:44
                Sa fora "sztywniejsze" niz to, i mysle ze tam ze swoja erystyka bardziej bys
                pasował - wiec jezeli zalezy ci na saturnicznej wymianie poglądów, zaglądaj
                równiez i tam. Forum Anahelli odwiedza tylu ludzi, bo oprócz suchej wymiany
                wiedzy i doświadczen, można sobie pozwolic czasem na jakiś zabawny komentarz
                czy off-topic i sie wyluzować. Zjadac Cie nikt nie ma zamiaru, bo nie ma sie
                czym ekscytowac, najwyżej mozna sie wkurzyć Twoimi mentorskimi gadkami. Ot i
                tyle Aarvedui.
          • arcoiris1 Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 13.07.05, 23:45
            oczywiscie, ze lepiej i klarowniej bedzie tak jak zaproponowala Anahella.
            Natomiast nie zgadzam sie z Toba, bo a) Twoj medrczy sarkazm jest zbędny i
            wkurzający i b) niektóre watki sa bardzo stare, i nawet jesli już byly
            poruszane i dyskutowane, to wielu z nas z pewnościa miałoby cos nowego do
            dodania, rok kolejnej praktyki za soba i mase innych książek i obserwacji
            popełnionych. Jezeli nie interesuje cie jakis watek, uznajesz ze juz to gdzies
            czytałes/słyszałes- to po prostu nie otwieraj.

aarvedui napisał:

> nie saturn w anahelli tylko zaczątki jakiegoś porządku
            > ileż do jasnej ciężkiej i w ogóle mozna mnożyć te same tematy i paplać bez
            sens
            > u
            > potęgując chaos informacyjny.
            > forum przypomina za bardzo rynek z przekupami i mydłem i powidłem a nie
            np.małą
            > uczelnię czy choćby spokojna knajpke gdzie można pogadać na konkretne tematy.
            >
            > po pierwsze ludzie:isnieje opcja szukaj
            > po drugie:najpierw mysleć,potem czytać,potem znowu mysleć,a na końcu pisać lub
            > zakłdać temat.
            > niestety niektórzy czynią na odwrót.
            > po trzecie:pogaduchy - to nie jest forum "zmarł-mi-chomik" tylko
            > astrologiczne.piszcie sobie na priva albo umówcie sie na kawe.
            > po czwarte:jeszcze raz czytać. czy kiedykolwiek czytaliście książkę na której
            > np.po stronie 75 o dajmy na to gotowaniu kurczaka jest strona 76 o równaniach
            > logarytmicznych,a potem strona 13 o Mańce co jej krowa zdechła.i ta właśnie
            > strona pojawia sie regularnie co 40 stron do końca książki.
            > polecam wszystkim nie stosujacym sie do "po drugie".
            >
            > kogoś z miotłą tu potrzeba taką porządną
            >
            > a teraz mozecie mnie zjeść za napisanie prawdy ]: ]
            • limetka77 Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 00:17
              Dołączam się do Artemidy i Arcoiris. Też wiem o co chodzi z tym Saturnem,
              popieram pomysł, który te wątki uporządkuje i usprawni poruszanie się po forum.
              Natomiast ja nie dostaję drgawek gdy czytam "gadki o Mańce..." i uważam, że są
              czasem nieuniknione, choćby dlatego, że forum składa się z ludzi, a nie
              automatów, które robią tylko to co potrzebne, wypowiadają się zawsze
              precyzyjnie i idealnie na temat. Forum nie jest suchym podręcznikiem czy
              uczelnią, ale między innymi miejscem kontaktów międzyludzkich. Poza tym jestem
              za praktycznymi pomysłami i konstruktywną krytyką, natomiast kategorycznie
              przeciw wyzłośliwianiu się, zwykłemu czepianiu i protekcjonalnemu tonowi, jaki
              zaprezentował jeden z przedmówców. Mnie to w najmniejszym stopniu nie
              rozbawiło, natomiast w przewidywaniu, że część forumowiczów będzie chciała
              go "zjeść" było sporo racji... suspicious
              • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 09:28
                mi tam tez nie przeszkadzalo, a poza tym sa wakacje.ile mozna siedziec na
                uczelni?. a poza tym na pewno w tych watkach pojawialy sie bardzo ciekawe i
                trafne obserwacje osob, ktore w bardzo ciekawy i fajny sposob objasniali
                aspekty, nie na zasadzie - myslcie, myslcie, myslcie, tymi aspektami sie nie
                zajmujcie, zajmijcie sie innymi, a wogole to zamknijcie te ksiazki i otworzcie
                inne::smile)).
                • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 23:54
                  Jest roznica w bezmyslnym przepisywaniu regulek, a czerpaniu wiedzy.
                  • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 12:35
                    > Jest roznica w bezmyslnym przepisywaniu regulek, a czerpaniu wiedzy.

ale zaczerpnieta wiedze tez mozna napisac, opisac, zadac pytanie, uczyc sie
                    wiecej, wymieniac poglady itp, itd:smile)wink
                    • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 19:13
                      anastassja napisała:

> ale zaczerpnieta wiedze tez mozna napisac.

Warto w takim przypadku podac zrodlo owej wiedzy. Dobre obyczaje tak nakazuja.
                      Poza tym: co z tego, ze ktos wyryje na pamiec ze "Saturn w V daje pozne
                      macierzynstwo" skoro nie rozumie czemu tak opisuje sie ten uklad?

Regulki nie sa do konca takie zle: one w pewien sposob opisuja uklady i apekty,
                      ale w sposob archetypowy. Przykladowy Saturn w V (regulka utworzona przeze mnie
                      na potrzebe tego wpisu) oczywiscie moze dac pozne macierzynstwo, ale musza byc
                      w horoskopie jeszcze inne wskazania rzeczy kazace WH np. robic kariere a nie
                      rodzic dzieci). Warto zatem czytac regulki ale przy okazji nalezy starac sie
                      zrozumiec czemu taki_a_taki uklad jest opisany tak a nie inaczej.

Rozumiem, ze poczulas sie urazona moim zdaniem na temat przepisywania
                      podrecznikow. Trudno. Ja oczywiscie nie chcialam Cie urazic, forum jest od
                      wyrazania swoich uwag na temat astrologii, ale takze by mowic o postawach wobec
                      tej wiedzy.
                      • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 19:27
                        apelowalabym o umiejetny przekaz, bo o tych ksiezkach,bylo na poziomie pani
                        przedszkolanki z kiepskiego przedszkola. sory resory wine tu.
                        od profesjonalistki oczekiwalabym profesjonalnego poziomu takze w stosunku do
                        poczatkujacych, a nie tylko w stosunku do astrologii.
                        • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 19:33
                          > > ale zaczerpnieta wiedze tez mozna napisac.
                          >
                          > Warto w takim przypadku podac zrodlo owej wiedzy. Dobre obyczaje tak
                          nakazuja.

to oczywiscie bzdura, bo nie moge przy kazdym poscie pisac zrodla, a wiadomo,
                          ze jako nieprofesjonalistka na razie operuje tym co przeczytam. nie mam jeszcze
                          takiej bazy, zeby poruszac sie na zasadzie kojarzenia dlatego chcialam wymienic
                          spostrzezenia i poznac uwagi innych forumowiczow, w zwiazku z tym,z e obecnie
                          mam wiecej czasu. spotkalam sie z przedszkolem.
                          no ale oczywiscie to stary watek i podejscie niektorych zaawansowanych bardzije
                          pozostawia wiele do zyczenia.
                          • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 19:37
                            jesli mowimy o dobrych obyczajach, to dajemy rowniez wolny wybor
                            zainteresowanym astrologia w kwestii doboru ksiazek, sposobu dyskusji, no i
                            oczywiscie odkladania ksiazek w danym momencie.
                            o ile sie zorientowalam to raczej nie jestes moja mamusia?smile
                            • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 15.07.05, 21:10
                              > apelowalabym o umiejetny przekaz, bo o tych ksiezkach,bylo na poziomie pani
                              > przedszkolanki z kiepskiego przedszkola.

Po raz kolejny zarzucasz mi nieklarownosc wypowiedzi. A wiec zalozylas ze pisze
                              belkotliwie - byc moze - nie mnie to oceniac. Nie napisalas jednak czego nie
                              zrozumialas w moich postach, tylko wytykasz braki formy. Rozumiem wiec, ze nie
                              interesuje Cie zawartosc merytoryczna moich postow, tylko okazja zeby mnie
                              ocenic.

To pierwszy nieuczciwy chwyt w dyskusji.

Chcesz profesjonalnego podejscia do Twojej osoby? Prosze bardzo. Zdradze Ci, co
                              powiedziala mi moja pierwsza nauczycielka - Margot Graham - na jednej z
                              pierwszych lekcji astrologii:
                              Astrolog nie ocenia.

Zarzucasz mi brak profesjonalizmu ale nie jestes w stanie tego udowodnic. Bo
                              gdybys byla, dowod stalby czarno na bialym.

To drugi nieuczciwy chwyt w dyskusji.

> to oczywiscie bzdura,

Tego typu wyrazenie to trzeci nieuczciwy chwyt w dyskusji.

> bo nie moge przy kazdym poscie pisac zrodla, a wiadomo,
                              > ze jako nieprofesjonalistka na razie operuje tym co przeczytam.

Nie wymagam od Ciebie bys mowila gdzie przeczytalas ze dom X to dom kariery.
                              Ale jezeli sypiesz regulkami, i je cytujesz, o czym swiadczy
                              wyrazenie "czytalam gdzies", to warto powiedziec gdzie sie to czytalo. Szacunek
                              do autora by sie przydal. W koncu mimowolnie zostal Twoim nauczycielem.

> spotkalam sie z przedszkolem.

Wiec masz okazje wyjasnic co przedszkolem nie jest. Wlasnie zdegradowalas moja
                              wiedze, nie podajac zadnego uzasadnienia swoich slow.

To czwarty nieuczciwy chwyt w dyskusji.

> jesli mowimy o dobrych obyczajach, to dajemy rowniez wolny wybor
                              > zainteresowanym astrologia w kwestii doboru ksiazek,

My, Anahella nie dajemy nikomu wolnego wyboru w kwestii doboru ksiazek, bo nim
                              nie dysponujemy. Wolny wybor jest nierozerwalnie zwiazany z czytelnikiem, jego
                              mozliwosciami nabycia lektury.

> sposobu dyskusji

A tu sie, moja droga, mylisz. Bede dyskutowac o formach, bo takie jest moje
                              prawo - jako zalozyciela forum. To tez jest prawo pozostalych forumowiczow do
                              klarownej formy. Jestesmy na forum, na ktorym obowiazuje netykieta.

> no i
                              > oczywiscie odkladania ksiazek w danym momencie.

No coz - napisalas w tym samym watku co nastepuje: "a poza tym sa wakacje.ile
                              mozna siedziec na uczelni?" Kilka dni wczesniej zaproponowalam Ci opuszczenie
                              szkolnej lawki i uzycie ksiazkowej wiedzy w praktyce. To Ci sie nie spodobalo,
                              wiec o co chodzi: chcesz rozmawiac o astrologii czy o mnie?

> o ile sie zorientowalam to raczej nie jestes moja mamusia?smile

Zarzucasz mi postawy, kotrych absolutnie nie reprezentuje - to piaty nieuczciwy
                              chwyt w dyskusji.
                              Nie reprezentuje, to znaczy: nie interesuje mnie co czytasz, jak sie uczysz
                              astrologii i w jakim kierunku podazasz. Na forum szukam tematow do polemiki
                              merytorycznej a nie osobistej. Zauwaz, ze w moich wypowiedziach staram sie
                              sprowadzac dyskusje na tematy merytoryczne - w zamian otrzymuje od Ciebie oceny
                              mojej postawy.
                              • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 17.07.05, 10:07
                                >> Nie napisalas jednak czego nie
                                > zrozumialas w moich postach, tylko wytykasz braki formy. Rozumiem wiec, ze
                                nie
                                > interesuje Cie zawartosc merytoryczna moich postow, tylko okazja zeby mnie
                                > ocenic.

anahello, czy Ty wogole rozumiesz to co ja pisze, czy tylko odwracasz kota
                                ogonem. Twoje posty bardzo dobrze rozumiem, skad ten wniosek, ze czegos nie
                                rozumiem.
                                > To pierwszy nieuczciwy chwyt w dyskusji.

z twojej strony, na pewnosmile
                                > Prosze bardzo. Zdradze Ci, co
                                > powiedziala mi moja pierwsza nauczycielka - Margot Graham - na jednej z
                                > pierwszych lekcji astrologii:
                                > Astrolog nie ocenia.

widze, ze lekcji tej pani nie przyswoilas, bo jelsi chodzi o moje pisarstwo na
                                tym forum to bezpodstawnie ocenilas moje posty jako cytaty z ksiazek.
                                zastanawiam sie na jakiej podstawie do tego doszlas???
                                chyba oczywiste jets to, ze najpierw sie czyta, a pozniej sie dyskutuje. to, ze
                                napisalam, ze kiedys cos przeczytalam, pociagnelo U ciebie rade dla mnie, zebym
                                zamknela ksiazki, ktore mam otwarte. o dzizus jaka bzdura.

> Zarzucasz mi brak profesjonalizmu ale nie jestes w stanie tego udowodnic. Bo
                                > gdybys byla, dowod stalby czarno na bialym.

moja droga, anahello. to jets brak profesjonalizmu, astrologa, ktory jets
                                bardziej zaawansowany niz ktos inny:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=26202999&a=26246073

> To drugi nieuczciwy chwyt w dyskusji.

z Twojej strony, oczywiscie, bo dobrzez wiesz o czym mowiesmile

> > to oczywiscie bzdura,
                                > Tego typu wyrazenie to trzeci nieuczciwy chwyt w dyskusji.

takie wyrazenie nie jets kwestia nieuczciwosci, chyba zdajesz sobei z tego
                                sprawe.
                                > Nie wymagam od Ciebie bys mowila gdzie przeczytalas ze dom X to dom kariery.
                                > Ale jezeli sypiesz regulkami, i je cytujesz, o czym swiadczy
                                > wyrazenie "czytalam gdzies", to warto powiedziec gdzie sie to czytalo.

droga anahello, wiec apeluje do Ciebie, zebys tez tak robila. mam wrazenie, ze
                                Twoja wiedza astrologiczna jets tez wyczytana i najpierw przyswoilas regulki.
                                jelsi apelujesz o cos takiego do swoich forumowiczow to ja apeluje do CIebie-
                                przy kazdym poscie zaznacz gdzie to przeczytalas lub na jakim kursie to
                                uslyszalas. ok? dziekismile

>>>Szacunek do autora by sie przydal.
                                takie bezsensowne, ze pozostawiam bez komentarza::smile))

> Wiec masz okazje wyjasnic co przedszkolem nie jest. Wlasnie zdegradowalas
                                moja
                                > wiedze, nie podajac zadnego uzasadnienia swoich slow.

kochanie. nie zdegradowalam Twojej wiedzy tylko zdegradowalam Twoj sposob
                                odnoszenia sie do dyskutantki na tym forum, w postaci mojej osoby.
                                jesli nawet uwazasz, ze ktos przytacza cytaty z jakis ksiazek, to wypadlaoby
                                miec szacunek do takiej osoby i szanowac to, ze wyraza chec poznania regulek,
                                oczywiscie rowniez nalzey sie takiej osobie szacunek jelsi chodzi o wybor
                                ksiazek i czy w danej chwili ma zamknac ksiazki czy tez nie.

> To czwarty nieuczciwy chwyt w dyskusji.

nalezy dodac, ze ponownie z Twojej stronysmile

> Wolny wybor jest nierozerwalnie zwiazany z czytelnikiem, jego
                                > mozliwosciami nabycia lektury.

ciesze sie, ze do tego samam doszlas, bo wczesniej reprezentowalas troche inna
                                postawecrying
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=26202999&a=26246073
                                > A tu sie, moja droga, mylisz. Bede dyskutowac o formach, bo takie jest moje
                                > prawo - jako zalozyciela forum. To tez jest prawo pozostalych forumowiczow do
                                > klarownej formy. Jestesmy na forum, na ktorym obowiazuje netykieta.

rozumiem, ze netykieta dotyczy takze Ciebie.

> No coz - napisalas w tym samym watku co nastepuje: "a poza tym sa wakacje.ile
                                > mozna siedziec na uczelni?" Kilka dni wczesniej zaproponowalam Ci opuszczenie
                                > szkolnej lawki i uzycie ksiazkowej wiedzy w praktyce.

:smile))''Anastassjo, zamknij te ksiazki na chwile. Nie mowie, ze sa zle. Chodzi
                                mi o to
                                zebys zrozumiala te skroty myslowe, ktore sa drukowane u Pronaya i
                                Konaszewskiej, oraz w podobnej literaturze. ''

to wlasnie byla ta propozycja. anahello. w takim razie apeluje o inne formy
                                wychodzenia z propozycjami.
                                >To Ci sie nie spodobalo,wiec o co chodzi: chcesz rozmawiac o astrologii czy
                                >o mnie?

ja nie rozmawiam o Tobie tylko o Twoim stosunku do poczatkujacyhc forumowiczow.
                                z reguly nie lubie rozmawiac o nudnawych przedszkolankach.

> Zarzucasz mi postawy, kotrych absolutnie nie reprezentuje - to piaty
                                >nieuczciwy chwyt w dyskusji.

no coz, jako profesjonalistka powinnas zastanowic sie nad kazda uwaga od goscia
                                Twojego forum, na tym tez polega profesjonalizm. ale oczywiscie moj poglad
                                mozesz przyjac lub odrzucicsmile

> Nie reprezentuje, to znaczy: nie interesuje mnie co czytasz, jak sie uczysz
                                > astrologii i w jakim kierunku podazasz.

uffff. wnioskuje zatem, ze zdanie:
                                ""Anastassjo, zamknij te ksiazki na chwile. Nie mowie, ze sa zle. Chodzi mi o
                                to
                                zebys zrozumiala te skroty myslowe, ktore sa drukowane u Pronaya i
                                Konaszewskiej, oraz w podobnej literaturze. "
                                uwazasz za chybione.

Zauwaz, ze w moich wypowiedziach staram sie
                                > sprowadzac dyskusje na tematy merytoryczne - w zamian otrzymuje od Ciebie
                                oceny
                                >
                                > mojej postawy.

dlaczego uwazasz, ze to zle, ze ktos Ci komunikuje swoje spostrzezenia?
                                sama napisalas, ze jets to rowniez forum dyskusji o postawach:
                                '"Rozumiem, ze poczulas sie urazona moim zdaniem na temat przepisywania
                                podrecznikow. Trudno. Ja oczywiscie nie chcialam Cie urazic, forum jest od
                                wyrazania swoich uwag na temat astrologii, ale takze by mowic o postawach wobec
                                tej wiedzy. "

jelsi rozumiesz, ze poczulam sie urazaona to tylko oddlam Ci przysluge. do
                                profesjonalizmu tez dochodzi sie po kroku.
                                na razie Tobie troche brakuje, do postawy reprezentowanej przez mii czy all.

i na tym oglaszam EOT- czyli end of talk.
                                • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 18.07.05, 02:12
                                  Dobrze, wiec skoro nadal wytykasz mi brak profesjonalizmu i porownujesz do
                                  przedszkola to zachowam sie jak nieprofesjonalna przedszkolanka:

ZABRANIAM CI NA TYM FORUM ROBIC PRZYTYKI PERSONALNE. Pod jakimkolwiek adresem.
                                  (Wersalikow uzylam nieprzypadkowo)

Sugeruje wpisanie mojego nicka na odpowiednia liste w ustawieniach Twojego
                                  konta i wlaczenie opcji "wygas watki nieprzyjaciol".
                                  • anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 18.07.05, 10:34

> Dobrze, wiec skoro nadal wytykasz mi brak profesjonalizmu i porownujesz do
                                    > przedszkola to zachowam sie jak nieprofesjonalna przedszkolanka:
                                    >
                                    > ZABRANIAM CI NA TYM FORUM ROBIC PRZYTYKI PERSONALNE. Pod jakimkolwiek
                                    adresem.
                                    > (Wersalikow uzylam nieprzypadkowo)

droga anahello. nie robie przytykow personalnych pod zadnym adresem, dyskusje,
                                    jak do tej pory toczyly sie swietnie (oczywiscie oprocz Ciebie, ale nie jets to
                                    dla mnie jakims problemem), zwrocilam uwage na to co mi sie nie podobalo i
                                    tyle, a ty zrobilas jakis wielki szum, o to, ze ja bezmyslnie przepisuje cytaty.
                                    moze przydaloby sie troche zastanowic nad traktowaniem forumowiczow
                                    poczatkujacych. to tak dla Twojej wlasnej informacji.
                                    jesli uznajesz, ze w tym momencie nie dostosowalam sie do Twojej krzykliwej
                                    rady to prosze usun mnie z Twojego przedszkolawink
                                    >
                                    > Sugeruje wpisanie mojego nicka na odpowiednia liste w ustawieniach Twojego
                                    > konta i wlaczenie opcji "wygas watki nieprzyjaciol".

no juz lepiej. ciesze sie, ze sugerujesz bo moglabym sie obawiac, ze
                                    powiesz "wpisz". ufff.

• anastassja Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 18.07.05, 10:36
                                      w kazdym razie, zaskocze Cie, bo tym razem zrobie tak jak mi sugerujeszsmile.
                                  • dori7 Nie mam az tak mocnych nerwow... 18.07.05, 10:57
                                    ... zeby nie wtracic swoich trzech groszy.

Na to forum trafila juz niejedna raczkujaca w temacie astrologii osoba, m.in.
                                    ja. I jakos nikt nigdy nie skarzyl sie, ze jest traktowany jak dziecko w
                                    przedszkolu, ani nie wyskakiwal z argumentami typu "nie jestes moja mamusia".
                                    Jesli wsrod tych naprawde wielu osob tylko jedna stawia takie zarzuty, to
                                    swiadczy to raczej o niej, a nie o oskarzanej, czy wrecz napastowanej przez nia
                                    osobie.

W portalu gazeta sa bodajze 4 fora astrologiczne - tylko jakims dziwnym trafem
                                    tylko forum zalozone przez Anahelle cieszy sie nieslabnaca popularnoscia, i nie
                                    jest to raczej cudowny przypadek, tylko efekt dlugotrwalych staran. Bo forum
                                    jest jak ogrod: trzeba wiedziec, jak go zalozyc, poswiecac mu duzo pracy i
                                    energii, dogladac, wyrywac chwasty - no i czasem za ucho wyprowadzic zlosliwego
                                    bachora, ktory z wrzaskiem zaczyna skakac po grzadkach i deptac rabaty.

Ufff. Musialam zareagowac. A teraz tnijcie admini smile)
                                    • anastassja Re: Nie mam az tak mocnych nerwow... 18.07.05, 11:54
                                      no ale Tobie chyba anahella nie mowila, zebys zamknela ksiazki, z ktorych sie
                                      uczysz, bo z nich nie korzystamy, tudziez nie mwoila, ze przepisujesz
                                      bezmyslnie cytaty, itp. albo, zebys podala przy kazdej wypowiedzi autora.
                                      nie wiem dlaczego wypowiedz- ''czytalam kiedys;'' poruszyla jakas lawine.

swoja droga niegrzeczne bachory sa super, uwielbiam takie, ktore nie boja sie
                                      tupnac noga i powiedziec paniom przedszkolanka NIE!wink

ale skonczmy juz ta rozmowe bo nigdzie ona nie prowadzi.
                                      • anahella Re: Nie mam az tak mocnych nerwow... 18.07.05, 18:02
                                        Zabronilam prowadzenia watkow osobistych. Nie posluchalas. Dostajesz
                                        tygodniowego bana.
                                        • wasza_bogini Re: Nie mam az tak mocnych nerwow... 18.07.05, 18:32

> Zabronilam prowadzenia watkow osobistych. Nie posluchalas. Dostajesz
                                          > tygodniowego bana.

uuuppppss. coraz bardziej totalitarnie sie robi na tym forum.
                                          • anahella Re: Nie mam az tak mocnych nerwow... 18.07.05, 18:46
                                            wasza_bogini napisała:

> uuuppppss. coraz bardziej totalitarnie sie robi na tym forum.

Forum ma w tej chwili opozcycje tranzytujacego Plutona do natalnego Saturna.
                                            • uranika Re: Forum-mocny układ 18.07.05, 20:52
                                              Niedawno tranz.Saturn utworzył kwink.do Marsa-VII dom i Merk.z X domu.
                                              To układ zw.P.Boży.Cierpliwie dyscyplinował ognistego Marsa,gdy ten zbyt żywo
                                              popędzał Merkurego.Aktualnie Uran jest tuż,tuż koło Słońca(władza).
                                              Mars tranz.kwadr.Wenus(uwolnioną wreszcie od Saturna).Ta kwadratura działa
                                              odświeżająco,raczej bez podtekstów.W miejscu Saturna na wierzchołku układu
                                              jest teraz Słońce i łagodzi nastroje.
    • anahella Robimy porzadek 13.07.05, 23:13
      Zaraz pozakladam watki porzadkujace - osoby ktore sie wpisywaly prosze o
      przekopiowanie swoich tesktow w odpowiedniej kolejnosci. Daje Wam na to czas do
      weekendu - czyli do soboty. W sobote wstane (pewnie okolo poludnia) i stare
      powywalam. Kto sie nie zalapie - jego stratatongue_out (Ksiezyc jest wlasnie z Jowiszem
      w Wadze)
      • limetka77 Re: Robimy porzadek 13.07.05, 23:16
        OK, do prośby Anahelli się zastosuję, bo to była UPRZEJMA prośba w odróżnieniu
        od jednego z postów poniżej suspicious
    • astrei Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 08:25
      Anahello ropzumiem że ten wątek o Neptunie w domach to dotyczy tylko pozycji
      urodzeniowejw danym domu.
      A z kolei jak ja utworzyłam wątek o neptunie tranztującym III dom noi słońce to
      pozostanie tak jak jest???
      • anahella Re: Mam prosbe - watki o planetach w domach. 14.07.05, 21:11
        oczywiscie, jezeli ktos ma ochote to mozena tez zalozyc watki zbiorcze o
        tranzytach. A ten Twoj i inne podliknkowac.
    • anahella Widze, ze nie udalo sie zrobic porzadku.... 18.07.05, 02:16
      Prosilam zeby w watkach o Neptunie i Wenus kazdy przepisal *swoja* wypowiedz.
      Tymczasem wypowiedzi wielu osob zostaly przekopiowane i umieszczone pod jednym
      nickiem.

Ja juz nie wiem co z tym b... zrobic. Wywalam wiec wszystkie watki na ten temat
      i zakladajcie sobie od nowa. Niech kazdy pod *swoim* nickiem umieszcza *swoje*
      slowa. Zrobilo mi sie troche dziwnie gdy zobaczylam moja wypowiedz wpisana
      przez kogos innego.
      • all2 Re: Widze, ze nie udalo sie zrobic porzadku.... 18.07.05, 02:35
        hemmm... Neptun to jednak nie Saturn wink
        • anahella Re: Widze, ze nie udalo sie zrobic porzadku.... 18.07.05, 02:56
          all2 napisała:

> hemmm... Neptun to jednak nie Saturn wink

Na razie mamy kilka ciekawych tranzytow do horoskpu forum:

Pluton w opozycji do Saturna, Saturn w opozycji do Wenus, a niedlugo Uran
          wjedzie na Slonce. Widac Neptun poczul sie niedowartosciowany, ze chwilowo nic
          nieharmonijnie nie aspektujewink
          • zeta23 Re: Widze, ze nie udalo sie zrobic porzadku.... 18.07.05, 13:35
            Ja sobie cenię to forum za luzzzz-blues. Na tym forum są profesjonaliści z
            astrologii, średnioumiący, małoumiący i czasami przychodzą tacy, którzy nie
            mają o astrologii pojęcia. Ależ kurka wodna to jest właśnie fantastyczne! Jak
            ktoś głupote napisze to ALL czy Anahella poprawi i to jest super! Uczymy sie
            wszyscy od siebie nawzajem i to jest właśnie ten URAN czyli demokracja, a nie
            SATURN-struktura i uporządkowanie.
            Ale zgadzam sie, że lepiej by było jakby w jednym wątku była zawarta cała
            treść, bo było by o wiele wygodniej dla nas wszystkich i nie trzeba by było
            długo szperać, aby dowiedzieć sie coś konkretnego.
            A przy okazji robiłam sobie porównawczy z Forum Anahelli i wyszło mi
            prześlicznie...

"INDOCTI DISCANT ET AMENT MEMINISSE PERITI"
            Nieuczeni niechaj sie uczą, a wiedzący niechaj chętnie sobie przypominają.
            • artemida100 Re: Widze, ze nie udalo sie zrobic porzadku.... 18.07.05, 16:19
              zeta23 napisała:

Na tym forum są profesjonaliści z
              > astrologii, średnioumiący, małoumiący i czasami przychodzą tacy, którzy nie
              > mają o astrologii pojęcia. Ależ kurka wodna to jest właśnie fantastyczne! Jak
              > ktoś głupote napisze to ALL czy Anahella poprawi i to jest super! Uczymy sie
              > wszyscy od siebie nawzajem i to jest właśnie ten URAN czyli demokracja

UJĘŁAŚ TO IDEALNIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka