Dodaj do ulubionych

Ważne pytanie? Jowisz i wenus

21.11.05, 19:51
Ostatnio poznalam fajnego faceta (tak mi się wydaje), choć nie myślę o nim
jako obiekcie do podrywu. W gre bardzioej wcvhodzi przyjaźń i sprawy kariery
artystycznej.
Próbuje pomóc wydać mi książkę, mówi o różnych kontaktach i możliwościach.
Jego wenus naklada się na mojego jowisza w 10 domu - czy można uchać takiej
osobie, a może to tylko obiecanki, bo gdzieś czytalam iż polączenie jowisza i
wenus daje lekkomyślność.
Obserwuj wątek
    • sarna34 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 21:36
      >czy można uchać takiej
      > osobie

mialo być ufać - sorry
      • zeta23 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 21:58
        Sprawdz jakie macie aspekty jowiszowo-saturnowe. Jeśli myślisz o przyjazni to
        zainteresuj sie położeniem i aspektami tych planetsmile
        • sarna34 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 22:25
          Mamy 1 stopniowy trygon między jego jowiszem a moim saturnem i luźny trygon
          między jego saturnem a moim jowiszem, oraz trygon między jego marsem i moją
          wenus, koniunkcję księżyców i sekstyl slońc, oraz jego slońce w trygonie do
          mojego marsa...no i oczywiście mój jowisz w koniunkcji z jego wenus
          • zeta23 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 22:41
            sarna34 napisała:

> Mamy 1 stopniowy trygon między jego jowiszem a moim saturnem i luźny trygon
            > między jego saturnem a moim jowiszem, oraz trygon między jego marsem i moją
            > wenus, koniunkcję księżyców i sekstyl slońc, oraz jego slońce w trygonie do
            > mojego marsa...no i oczywiście mój jowisz w koniunkcji z jego wenus

Tylko sie cieszyc..
    • makaryna Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 22:46
      Mam takiego wieloletniego adoratora. ktory twierdzi, ze jestem miloscia jego zycia, oczywiscie
      platoniczna smile
      Jego Wenus jest w scislej koniunkcji z moim Jowiszem, a jego Jowisz w trygonie z moja Wenus.
      Czyli w praktyce objawia sie to tym, ze on mnie "wielbi", a ja mu w tym nie przeszkadzam smile
      Co ciekawe jego Saturn jest w opozycji, a Mars w kwadracie do mojego Slonca !!! I wcale tego nie
      odczuwam... wrecz przeciwnie, jest w tym czlowieku wiele ciepla dla mnie.
      Tak mi sie wydaje, ze powodem calej tej sytuacji jest moj Neptun na jego ascendencie i go w jakis
      sposob "omamia" smile
    • dori7 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 21.11.05, 23:18
      Zalezy, jaki Jowisz na jakiej Wenus. Spojrz na indywidualne horoskopy, zeby
      mowic o zaufaniu musisz dobrze przeanalizowac radiks tamtej osoby, jeden
      wyizolowany aspekt niewiele mowi, a poniewaz chodzi o wazna sprawe - wydanie
      ksiazki - to lepiej poswiecic wiecej czasu i trzy razy wszytsko pod lupa
      obejrzec smile)
      • sarna34 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 22.11.05, 06:04
        Jego wenus w horoskopie urodzeniowej jest w trygonie do saturna i w opozycji do
        jowisza, więc nie wiem, czy można wierzyć temu czlowiekowi... boję się gruszek
        na wierzbie.
        Nawet zastanawiam się, czy książka nie jest tylko haczykiem, żeby on mnie mógl
        zlowić na romansik. Ma pretekst, żeby się ze mną kontaktować.
        • janina62 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 22.11.05, 10:01
          wynika z tego że jego Jowisz jest w sextylu do Saturna...i jest to aspekt
          potwierdzający że ,masz do czynienia z odpowiedzialnym człowiekiem i
          odpowiednim partnerem do interesów...
          ale bardzo ważna w ocenie charakteru jest:
          1. pozycja Neptuna który to zwodzeniem się zajmuje przecież;szlachetność
          pobudek odczytujemu z trygonu Mars/Neptun/Księzyc
          2. pozycja Merkurego do którego aspekty mogą pokazać czy człowiek ma natura-
          lny talent do kłamstwa czy postepuje racjonalnie/saturn/merkur silny/
          3. pozycja Mars/Uran która pokaże czy nie ma w tym człowieku
          agresji/destrukcji bo kobieta zawsze powinna sie tego obawiać;

w układzie o którym mówisz, to ty jesteś osobą wiodącą ze względu na pozycję
          Jowisza; w synastrii połączenia koniunkcją JOwisz-prawość/Wenus-miłość to są
          powiązania małżeńskie zwłaszcza że twój znajomy ma trygon Saturn/Wenus więc
          potrafi trzeżwym okiem ocenić sytuację i nie jest skory pochopnie działać; ale
          należy właściwie ocenić siłę poszczególnych planet bo mamy tu nagromadzonych
          wiele aspektów i ostatecznie nie znając pasma posadowienia poszczególnych ,
          trudno mówić o tym który jest najsilniejszy;
          no i ten Neptun zarówno urodzeniowo jak i w tranzytach jest bardzo ważny/ jeśli
          jest w VIId.to należy maxymalnie dystansować się do zawieranych znajomości/pzdr
          • chochol3 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 22.11.05, 23:07
            janina62 napisała:

;szlachetność
            > pobudek odczytujemu z trygonu Mars/Neptun/Księzyc
            a jeżeli te planety tworzą półkrzyż (opozycja Mars-Neptun, kwadrat Księżyca do
            Marsa i do Neptuna), czy trzeba się obawiać takiej osoby?
            • janina62 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 23.11.05, 11:05
              opozycję Mars/Neptyn można okreslić krótko"brak wiary w samego siebie"co
              objawiać się może przypisywaniem sobie cudzych wartości, prac, pomyslów czy
              osiągnięć; działanie takie może na długo wejść w nawyk;
              wszystko po to aby oszukać samego siebie/przede wszystkim/ i otoczenie i
              poprawić swój wizerunek na krótko bo tylko do momenty kiedy oszustwo wyjdzie na
              jaw;
              jeśli w tę opozycje wchodzi kwadraturą Ksiezyc występuje osobista podatność na
              zranienia,
              niepewność i brak zaufania do samego siebie i swoich możliwości; ocena
              rzeczywistości/samego siebie w związku z tym jest zniekształcona;
              nadwrażliwość emocjonalna zamiennie przeplata sie z nerwowością i agresją;
              splot nieuczciwych działań połączony z niedojrzałą reakcją na własne błędy;

nazwałabym półkrzyż M/K/N młodzieńczym aspektem/księzycowym, który z wiekiem i
              w miarę nabywania doświadczenia życiowego każdy potrafi "okiełznać"; czyli
              nauczyć sie panować nad pokusami z tego układu wynikającymi; pzdr
              • chochol3 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 23.11.05, 15:58
                Bardzo dziękuję Janino za odpowiedź. Czy ten układ wskazywałby na to, że trzeba
                lepiej zaopiekowac się tym Księżycem i go niejako "wzmocnić"? czy zdecydowanie
                szukać kogoś kto dopełnia ten półkrzyż (też np. Księzycem). Może jedno i
                drugie, znam kogoś takiego i wiem, że on nie lubi tego Księżyca (w Pannie-
                zbyt "upierdliwy" smile), a może właśnie w tej racjonalnej Pannie jest jakieś
                lekarstwo...
        • dori7 Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 22.11.05, 11:40
          sarna34 napisała:

> Nawet zastanawiam się, czy książka nie jest tylko haczykiem, żeby on mnie mógl
          > zlowić na romansik.

Tym lepiej, podwojna korzysc! Bedziesz miala i ksiazke, i przygode - zyc nie
          umierac! smile)
          • zeta23 Re: opozycja mars-neptun 23.11.05, 16:19
            Chciałabym zasięgnąć waszej opinii na temat pewnego aspektu, o którym wspomina
            janina, mianowicie mars-neptun. Mam radix pewnej osoby i własnie taka opozycja
            zerowa jest,ale...mars jest w koniunkcji z saturnem i wenus na MC natomiast
            neptun w IV domu w opozycji do marsa. I teraz jak to zinterpretować?? Niewiara
            we własne mozliwosći (mars opozycja neptun), ale jednocześnie jest ścisła
            koniunkcja marsa z saturnem na MC tzw "aspekt twardziela".
            Czy on modyfikuje jakoś tą opozycje mars-neptun? Inaczej mowiąc neutralizuje???
            Jakie są wasze opinie na ten temat?
            • potrek Dla Zeta23 25.11.05, 23:25
              zeta23 napisała:
              mianowicie mars-neptun. Mam radix pewnej osoby i własnie taka opozycja
              > zerowa jest,ale...mars jest w koniunkcji z saturnem i wenus na MC natomiast
              > neptun w IV domu w opozycji do marsa. I teraz jak to zinterpretować??
              Niewiara
              > we własne mozliwosći (mars opozycja neptun), ale jednocześnie jest ścisła
              > koniunkcja marsa z saturnem na MC tzw "aspekt twardziela".

Taki Mars z Saturnem na Mc rzeczywiście daje osobę pewną siebie i napewno nie
              chodzi o niewiare w swoje możliwosci - opozycja Neptun. Ten Neptun może dawać
              pewne naginanie prawdy co do swoich osiągnieć - dobry bajer nie jest zły smile.
              Dodatkowo stres nagromadzony zdobywaniem stasusu (Mars,Saturn,Wenus na MC )
              jest czasami zaciszany kielszkiem w zaciszu domu ( Neptun IVd). Z koniuncją
              Mars / Saturn spotykałem osoby czynnie uprawiające sport z końskim zdrowiem by
              mimo balangi cało nocnej z zapałem i przedewszystkim siłą wstajace do
              pracy.Inni nie wstaną sad Oni tak smile mimo Neptunowego zakrecenia.
              Pozdrawiam potrek
              • zeta23 Re: Dla Zeta23 25.11.05, 23:41
                > chodzi o niewiare w swoje możliwosci - opozycja Neptun. Ten Neptun może dawać
                > pewne naginanie prawdy co do swoich osiągnieć - dobry bajer nie jest zły smile.
                > Dodatkowo stres nagromadzony zdobywaniem stasusu (Mars,Saturn,Wenus na MC )
                > jest czasami zaciszany kielszkiem w zaciszu domu ( Neptun IVd). Z koniuncją
                > Mars / Saturn spotykałem osoby czynnie uprawiające sport z końskim zdrowiem
                by
                > mimo balangi cało nocnej z zapałem i przedewszystkim siłą wstajace do
                > pracy.Inni nie wstaną sad Oni tak smile mimo Neptunowego zakrecenia.
                > Pozdrawiam potrek

Dzieki potreksmile Wypisz wymaluj taka ta osoba jest.
                Pozdrawiam
                • zeta23 Re: Do Potrka ale nie tylko 26.11.05, 10:22

> > chodzi o niewiare w swoje możliwosci - opozycja Neptun. Ten Neptun może d
                  > awać
                  > > pewne naginanie prawdy co do swoich osiągnieć - dobry bajer nie jest zły
                  > smile.
                  > > Dodatkowo stres nagromadzony zdobywaniem stasusu (Mars,Saturn,Wenus na MC
                  > )
                  > > jest czasami zaciszany kielszkiem w zaciszu domu ( Neptun IVd). Z koniunc
                  > ją
                  > > Mars / Saturn spotykałem osoby czynnie uprawiające sport z końskim zdrowi
                  > em
                  > by
                  > > mimo balangi cało nocnej z zapałem i przedewszystkim siłą wstajace do
                  > > pracy.Inni nie wstaną sad Oni tak smile mimo Neptunowego zakrecenia.
                  > > Pozdrawiam potrek
                  >

Jeśli w tym samym horoskopie tranz.URAN przechodzi mu przez DSC w rybach
                  (0 stopni) i wali mu kwadratami do jego marsa, ksiezyca i neptuna (również
                  schodzący kwadrat 7 stopnia do wenus i saturna)i jeśli ten uran w natalnym jest
                  w 2 domu,w wadze.
                  to można powiedzieć,że osobie takiej wszystko sie wali na głowe i pod względem
                  finansowym (bo 2 dom) i pod względem uczuciowym? Wejdzie w jakiś zwiazek,
                  którego byc moze nie chce, bo to uran i ta wenus jest strasznie racjonalna,
                  taka uporządkowana,materialna, zsaturniona. Taki uran robi mu układ półkrzyża,
                  który wyzwoli energię do rewolucji w jego życiu? Czy ja dobrze myśle?
                  Na co jeszcze trzeba by było popatrzec w tym przypadku?
                  Podpowiedzcie..
                  • potrek Re: Do Potrka ale nie tylko 26.11.05, 16:41
                    Prześli jego dane na moją poczte potrek@wp.pl.Spojrze
                    Pozdrawiam potrek
    • sauternes Re: Ważne pytanie? Jowisz i wenus 26.11.05, 17:03
      sarna34,

piszesz"w gre bardziej wchodzi przyjazn i sprawy kariery artystycznej"

no to przede wszystkim ty sobie odpowiedz na pytanie czy z jego strony to jest
      to samo. To znaczy przyjazn i biznes.

Zostaw na razie horoskopy,bo to oddala cie od twoich uczuc i przenosi sprawe na
      poziom intelektualny. Wiesz te wszystkie aspekty,kwadratury,koniunkcjie itd
      itd...
      A tu chodzi o to zebys ty miala nie porzadek intelektualny ale emocjonalny i
      jesli schowasz sie z tym za rozwazanai horoskopowe to dupa blada ,nic dalej nie
      bedziesz wiedziec.i rozumiec

Wiec najpierw usiadz w ciszy i zagladnij w swoje serce,co czujesz??do tego
      faceta/ Wiesz,nie ma przyjazni w ukladzie kiedy ty ,przynajmniej chwilowo do
      czasu wydania ksiazki,nie widzisz romansu,ale on za to ma nadzieje,jak
      przypuszczasz.
      To nie jest dobrze zbalansowana relacja,widzisz to?
      Problemy beda.Ty chcesz ,chwilowo,przyjazmi,on juz nie.

Jest rodzaj podchdow. Ty nawet siegasz do horoskopu.On prawdopodobnie tam nie
      siega,ale za to siega po too na czym sie zna czyli jakis rodzaj biznesu
      ksiazkowego.
      Poki co beda problemy wynikajace z innych oczekiwan co do relacji.Do tego nie
      potrzebujesz koniunkcji i gwiazd,

choc przyznaje ze jego horoskop moze ci cos powiedzeic wczesniej o jego
      osobowosci.

Ale zawsze daj pierwszenstwo glosowi twego serca przed horoskopowymi
      intelektualizacjami. Tego jestem pewna.Powodzenia w rozmowach sercowych.:=))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka