mijaczek Re: Pogaduchy nie tylko do poduchy :o) 24.08.04, 06:13 Frocilam wlasnie... ledfo szyje... normalnie to nie dla mnie takie zmiany czasu, wysokosci, gestosci powietrza... bleee.... nie chce fcale ani troche mieszkac w tym Colorado... ja juz wole NJ... to zabawne, ale kiedy ladowalismy dzisiaj w Newarku to ja naprawde poczulam sie jakbym wracala do domu... no, pofiedzmy, ze do domu. W kazdym razie wolalam byc w NJ niz w Colorado. Powietrze jest tam zdecydowania za rzadkie dla mnie.... i fcale nie wiem, czy te domy mi sie tam tak podobaja... ja fiem, ze tam jest 300 dni slonecznych w roku, ale z drugiej strony ten snieg...brrr.... przeciez ja nienawidze zimy! Mrozy, snieg, zamiecie i zawieje... to wszystko to nie dla mnie... Tylko jak to Eryczyskowi pofiedziec? Zalamie sie chlopak... on zawsze tam chcial mieszkac, ale napatoczylam sie ja i zostal jeszcze na chfile w NJ... ojojojojojojojjjjj.... no nie fiem... Musze pomyslec, ale to nie dzisiaj... spiaca jestem, poza tym malpiszon meczy... Pozdrfienia dla calej spiacej Polski... no moze juz budzacej sie Polski... :o) Mia Odpowiedz Link
mijaczek 1900 post!!!!!!!! 09.09.04, 01:25 I znowu udalo mi sie zlapac okragly post! Hihi... Moj nie-maz nazwal mnie "dork"... AGAIN!!!! bubu :o) Mia Odpowiedz Link
mijaczek Re: Pogaduchy nie tylko do poduchy :o) 15.10.04, 16:48 Moze dla kogos to bedzie banalne, ale wczoraj pojechalam pierwszy raz od roku do NYC. Tym razem, nawet nie zobaczylam Manhattanu, ale pojechalismy na Greenpoint. Bylo naprawde milo zobaczyc polskie szyldy, posluchac polskiej mowy i zjesc polski obiadek [zupa jarzynowa byla jak u mamy, gulasz moze troche gorszy, ale nie wybrzydzalam, palaszowalam chciwie :o)]. Kupilam sobie Wyborcza, kilka ksiazek, polskie kosmetyki [dzieki ci Panie za No-Spe], szyneczke, czekolade Milke i pare innych drobiazgow...aha, no i pifko :o)... Kocham polskie rzeczy! Pozdrafiam, Mia Odpowiedz Link
slotna Re: Pogaduchy nie tylko do poduchy :o) 10.11.04, 16:38 Mam pytanie: A mozesz sobie zamawiac ksiazki z polskich ksiegarni netowych? W ogole jak z tym jest w USA, tj. polskimi ksiazkami? I czasopismami? Tylko w miejscach typu Grennpoint? Ciekawa jestem, bo zaczynam powoli myslec o glebszej wodzie, czyt. Stany;) Odpowiedz Link
mijaczek Re: Pogaduchy nie tylko do poduchy :o) 07.12.04, 16:21 Teoretycznie wszystko sie da zalatwic. Ksiazki, ofszem kupuje na greenpoincie i w miasteczku obok mojego, gdzie jest duzo Polakow i sa sklepy, ale ksiegarnie internetowe tez sa. [I to w Stanach, nie musisz zamawiac z Polski]. Czasopisma albo kupuje na Grinpolinie, albo czytam na necie... wszystkie wiadomosci [teleexpress, panorama, wiadomosci] ogladam na necie, wiec jest git. Pozdrafiam, Mia Odpowiedz Link
asica74 Re: 2500 post!!!! 30.11.04, 00:27 2501!!! mijaczku zajrzalam tu na chwileczke, w koncu sama niegsys bylam au pair :-) pozdrawiawiam Odpowiedz Link
mijaczek Re: 2500 post!!!! 30.11.04, 05:19 Oj! Jak milo! Witam! Jak fidzisz, ja tu mam swoja mala zabawe z gonieniem postow :o) Niezla jestem, co? hihi Odpowiedz Link
mijaczek post nr 2600!! 07.12.04, 16:18 I znowu fuksem mi sie udalo! Czy ludzie zostawiaja specjalnie dla mnie te posty? hihi Odpowiedz Link
mijaczek 3100 post! 17.01.05, 16:49 Nie udalo mi sie z 3000, ale juz kolejna stofke zlapalam! Piszcie piszcie kochane zuczki!!!!!! Odpowiedz Link