vanaarle 15.05.07, 11:55 Szukam opinii na temat tej agencji z Wrocławia. czy są uczciwi? Moze ktos wie cokolwiek na ich temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horticulture Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 15.05.07, 19:38 Pracowałem przez tą firme w miejscowości aalsmeer. praca polegała na pracy szklarni w orchideach ( praca miodzio, nikt nie goni tylko monotonnie ciagle to samo). Polecam van koppena, generalnie firm zxałatwiajacych prace w holandii tzn posrednictwa pracy jest w polsce okolo 150 wszystkie maja podobne stawki. Z doswiadczenia wiem ze najlepiej wybierac te ktore sa zrzeszone w ABU lub SKIA wtedy jest 100% pewność ze sa to biura jak najbardziej godne zaufania wykaz takich firm znajdziesz www.skia-eu.com/ lub na www.abu.nl wybierz register i masz tam cały spis konkretnych firm jest tez tam van koppen ale sa i lepsze Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 19.05.07, 17:24 pracowalam u nich w szklarni, sa ok......mozesz smialo jechac .... pozdrawiam gosia Odpowiedz Link
tingavinga Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 29.05.07, 12:14 ja tez szukalam opini na temat tej firmy, niedawno o nich uslyszałam, niestety czytałam negatywne opinie na ich temat.wiec jak to wlasciwie jest? jakie maja zakwaterowania i prace? Odpowiedz Link
sympatico1 Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 29.05.07, 18:07 Witam, też szukałem opinii o tym pośredniku i są zbieżne. Z tego co udało mi się ustalić sprawa wygląda następująco: 1.Jeżeli nie znasz języka , masz słabe kwalifikacje i brakuje ci szczęścia albo po prostu nie masz znajomego w tym biurze to masz małe szanse aby się tam załapać do jakieś pracy 2.Znam osoby które wracały po miesiącu do polski a wyjechały z tego biura. A Ty tingavinga kiedy chciałabyś się wybrać do Holandii? sam nie wiem co o tym myśleć.....pozdrowionka Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 29.05.07, 19:26 tak sa uczciwi....pracowalam przy pomidorkach ...i naprawde bylo wszystko ok...ja nie narzekam ..mozesz smialo jechac .chyba ze teraz sie warunki pogorszyly bo juz w holandii jest tyle polakow ze nie maja niektore firmy noclegow . pozdrawiam malgosia Odpowiedz Link
sympatico1 Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 29.05.07, 19:41 Małgosiu, ja podanie złożyłem już jakiś czas temu i nie liczę na to że ktoś się odezwie bo tam naprawdę mają dużo chętnych. A Ty wybierasz się w tym roku do Holandii ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tingavinga Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 08:35 Ja chciałam jechać w okresie wakacji, na 6-8 tygodni, ale oni chyba nie biora na tak krótki okres. Szukałam opini w necie i tu piszą na temat tej i innych firm, zajrzyjcie: www.niedziela.nl/forum/viewforum.php?f=1 Teraz, po otwarciu rynku pracy w Holandii może naprawde być kiepsko ze znalezieniem dobrej pracy,co do noclegów to powinni zapewnic nie miejsca w oborze, jak w niektorych wypadkach słyszałam, które przystosowali na lokum dla pracowników. Masakra. Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 13:25 chcialam wyjechac ,ale widze ze juz nic z tego nie wyjdzie ...moj maz tam jest :) te firmy opolskie tylko mi nerwy psuja .ile ja mam e-mail z adresami to glowa boli....mam w nosie juz holandie:) teraz znalazlam fajny kontakt do niemiec,malo zarobie nie tyle co w holandii,ale jest inna praca...pojade i spruboje.... pozdrawiam "sympatico"!. i innych ..malgosia Odpowiedz Link
sympatico1 Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 13:37 tingavinga to co teraz będziesz kombinować? u mnie też chyba nic z tego nie wyjdzie ale jeszcze zobaczymy :) Małgosia, jak wrócisz z Rzeszy to się pochwal jak było :) pozdrówka :) Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 17:11 napisze ci juz z tamtad...ma byc komp ..hihihi prawdopodobnie....pojade ,sprawdze i napisze napewno ... narka sympatico Odpowiedz Link
vanaarle Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 13:47 no ja już też czekam dość długo. Chyba rzeczywiście prawda z tym, ze jeśli się nie ma szczęścia albo znajomości to szanse marne...Dzwoniłam tam już kilka razy, ale cały czas ta sama śpiewka: Proszę czekać itd. Odpowiedz Link
sympatico1 Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 14:09 No tak, ja też nie lubię niejasnych sytuacji, jeżeli jest za dużo chętnych to mogliby przynajmniej powiedzieć , że nic z tego nie będzie a nie: proszę czekać... Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 30.05.07, 18:16 vanaarle......a mnie wiesz co powiedzieli ,ze w holandii zabraklo im juuz miejsc do spania...hihihihi a dzwonilam z dwa tygosnie temu a papiery skladalam w styczniu Odpowiedz Link
vanaarle Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 31.05.07, 18:27 he!To ciekawe...czytałam gdzieś ostatnio, ze gdzieś w Holandii oborę na miejsca noclegowe dla Polaków przerabiali...hmmm....chyba faktycznie to prawda z tym brakiem miejsc... Odpowiedz Link
mpmad Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 31.05.07, 19:07 moj maz jest w holandii i sam mowil ze polakow jak mrowek , mieszkal" bylejak" i dopiero jak sobie wynajal mieszkanie to ma godziwe spanko i zycie ... Odpowiedz Link
tingavinga Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 01.06.07, 11:56 ja chyba sobie odpuszcze wyjazd w tym roku, jest za duzo chetnych, ci co chca pracowac jedynie przez iles tam tygodni jak ja, bo inaczej nie da rady, czyli chce dorobic do marnej pensji, widze ze nie ma szans.teraz beda tam siedziec ludzie, ktorzy moga sobie pozwolic na bycie tam nawet miesiacami. a jak mam jechac i mieszkac byle jak to podziekuje. Odpowiedz Link
jansou Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 01.06.07, 11:59 wysłałam do nich kilka maili, ale nikt nie odpowiada, po co podają adresy jeśli nie można się z nimi skontaktować Odpowiedz Link
peterveg Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 19.06.07, 13:15 Dziękuję wszystkim za opinie. Właśnie wczoraj zadzwonili do mnie z tej agencji i powiedzieli, ze wysylają moje cv do pracodawcy i jesli ten mnie zaakceptuje, to się ze mną ponownie skontaktują. Jest więc jakiś postęp. Ja jednak wciąż mam w głowie mętlik, tym bardziej, ze opinie na temat tej agencji są skrajnie różne...Nie wiem, może powinnam jednak zaryzykowac, ale nie ukrywam, że się boję... Odpowiedz Link
tingavinga Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 21.06.07, 20:02 Jak sie zdecydujesz i pojedziesz, a potem wrocisz, to prosimy o rzetelna opinie o firmie ok? Odpowiedz Link
peterveg Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 23.06.07, 19:31 Jeśli się zdecyduję to na pewno dam znać :) Odpowiedz Link
wiszja Re: Van Koppen & Van Eijk - praca 27.05.14, 13:08 Tak jak piosałem w innym wątku... Pracowałem dwa miesiące na magazynie. Wypłata była regularnie (co tydzien, raz się zdarzyło opóźnienie), zgadzały się stawki i tak dalej. Hotel w którym mieszkałem na pewno nie był pałacem ale warunki były całkiem niezłe. Ogólnie nie na rzekam. Odpowiedz Link