Dodaj do ulubionych

Zaświadczenia o niekaralności ktoś kiedyś od Was

14.08.06, 15:58
chciał? babka nie dość, ze odzywa sie po tygodniu niepisania to jeszcze chce
po pierwsze referencji(co akurat jestem w stanie zrozumieć), po
drugie:dokładnych badań lekarskich, czy sie nadaje(tego nie jestem w stanie
zrozumieć, może dlatego, ze nikt nigdy nie wymagał), no i po trzecie
zaświadczenia z polskiej policji o niekaralności, czy też dokładnie wypisu z
rejestru, ze nie popełniłam żadnego przestępstwa.
dziewczyny spotkałyście się z takimi wymaganiami, bo mnnie po raz pierwszy
taka rodzinka sie trafiła!
Obserwuj wątek
    • dzwony1 Re: Zaświadczenia o niekaralności ktoś kiedyś od 15.08.06, 10:33
      Witam, chcialam sie wypowiedziec w tej sprawie.
      Zawsze takie pytania troche rania, ale wynikaja z tego ze Swiat nie jest
      czasem taki rozowy jak nam sie wydaje, lub ktos kiedys mial przykre
      doswiadczenie. Gereneralnie znane jestesmy jako pracowite fajne dziewczyny,
      ale bywaja wsrod nas i "male" oszustki a nawet zlodziejki.
      Znam przypadek rodziny z Amsterdamu, gdzie po powrocie do domu nie zastali
      ani Aupair ani kilku wartosciowych rzeczy ( mieli kopie paszportu, ale okazala
      sie nie prawdziwa ). Odnosnie zdrwia - wydaje mi sie ze pewne choroby
      sa nie widocze od razu (padaczka, choroby psyhiczne itp.), ale znow z drugiej
      strony jak sie chcos ukryc to mozna wypisac samemu i gdzies posteplowac, jak
      oni moga sprawdzic czy taki lekarz istnieje ( ale to oczywiscie oszustwo).
      Czesto wydaje sie Aupair(s), ze to takie "pstyk" przyjac obca osobe do domu i
      powierzyc jej dzieci. To sa nasze domy a w nim rzeczy na ktore rowniez
      pracujemy, no i najwazniejsze nasze dzieci, ktore obserwuja, mysla i pamietaja
      wiec probujemy spradzic ta osobe jak tylko mozemy. Osobiscie nie pytalam o
      niekaranlosc, ale o alergie i choroby tak ( zostaw malenstwo na caly dzien pod
      opieka kogos kto ma ostra padaczke, jest niebezpieczne dla obu).

Ale oczywiscie pytania musza miec granice, pytania o zdrowie i niekaralnosc sa
      wedlug mnie o.k.

Jako ciekawostke napisze, jak czasami brak zwyklej wyobrazni moze skrzywdzic
      dzieci - moj 5 letni syn nie mogl spac a mnie i meza nie bylo, polozyl sie do
      lozka Aupair i razem dokonczyli ogladanie chyba horroru, juz drugi dzien
      opowiada o dwoch bijacych sie postaciach, z czego jedna druga zgniotla tak ze
      byli cali we krwi itd., fajnie co? Jescze jeden przyklad - byly upaly ponad 30
      stopni, moje dzieci zostawaly z Aupair w ciagu dnia, chcac sie opalic urzadzala
      konkurs pod tytulem "kto sie wiecej opali", kladla sie na kocu a obok dzieci i
      tak lezeli ( corka sie niezle spalila dlatego to wyszlo)

Jezeli Ci na nich zalezy to daj im te dwa papierki, a jak nie czujesz ich od
      poczatku to szukaj dalej

Powodzenia // "Hostka"

• ani-nia Re: Zaświadczenia o niekaralności ktoś kiedyś od 16.08.06, 16:42
        No właśnie chyba ich nie czuje.Na poczatku ładnie, pięknie a potem coraz to
        nowe cuda wychodzą na jaw.Miałam być ich pierwszą operką. Na początku
        energiczna wymiana maili, później coraz to nowe wymagania, a na końcu po jakimś
        tygodniu nie odzywania się zastrzelili mnie tymi zaświadczeniami.Pewnie,
        rozumiem, że rodzice chcą sprawdzić komu dziecko powierzają, ale... ta forma.
        Co do opalania to dziewczyna chyba prędzej musiała za dużo słońca dostać na
        głowę, jak można dzieciaki na taką gorączkę wystawiać. Ja tam opaleniznę lubię
        i owszem-najbardziej na kimś;). Dzięki
    • mijaczek Re: Zaświadczenia o niekaralności ktoś kiedyś od 16.08.06, 18:11
      jesli jechalabys z agencji to rowniez wymaganoby od ciebie zaswiadczenia o
      niekaralnosci.
      Rodzina chce miec pewnosc, ze nie ma przeszlosci krymianlnej - dla mnie zrozumiale.
      Co do badan lekarskich - tu mozna by sie klocic [dyskryminacja], ale mysle, ze
      chodzi im tu o choroby typu - weneryczne i zakazne.
      • mijaczek do dzwony1 16.08.06, 18:13
        bardzo mi sie podoba twoje podejscie i sposob myslenia... to jest dokladnie to,
        co mysli kazda matka - chce najlepiej dla moich dzieci, a niestety niektore
        dziewczyny mysla, ze ktos chce je atakowac lub obrazic...
    • borgheto Re: Zaświadczenia o niekaralności ktoś kiedyś od 18.08.06, 16:04
      I badania lekarskie, i ZON to normalna rzecz. Jak się wyjeżdża n.p. do Szwecji
      trzeba mieć aktualne badania na HIV i test ciążowy :)

Pzdr,
      Lena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka