zosia25ru 28.08.06, 15:12 N jakim poziomie trzeba znać język zeby wyjechać. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami czy jak byłyśćie na miejscu i czegoś nie rozumiałyście to Hostka wam pomoagała i wogóle jak to jest z tym jezykiem dzieki wielkie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: Poziom jezyka 28.08.06, 19:36 przeszukaj forum, temat poruszany przynajmniej 100 razy... Odpowiedz Link
mary_an Re: Poziom jezyka 28.08.06, 21:20 Generalnie jest tak, ze to zalezy od rodziny. Na pewno nikt nie wezmie osoby, ktora w ogole nie zna jezyka, byloby to nieco bez sensu - przeciez musicie sie jakos rozumiec. No i musisz rozumiec dzieci, umiec sie z nimi jakos komunikowac. Niektore rodziny szukaja osob z b. dobra znajomoscia jezyka, dla innych nie jest to wazne, na pewno nie da sie w zaden sposob uogolnic. Jak pojechalam pierwszy raz do Hiszpanii (po nauce jezyka przez 3 lata) to praktycznie nic nie rozumialam i bylo strasznie, ale po kilku tygodniach udalo mi sie jakos powoli dogadywac z nimi na rozne trudniejsze tematy (tzn. od razu umialam dogadac sie na temat obiadu czy mycia dzieci, ale gorzej jak chcielismy pogadac o polityce). No a wyjazd au-pair jest praktycznie wymyslony po to, zeby nauczyc sie innego jezyka :) Wiec nie martw sie, kup sobie rozmowki i jakos to bedzie. Odpowiedz Link
zosia25ru Re: Poziom jezyka 29.08.06, 14:03 Mary_an ja panikuję bo właśńie o polityce też bym nie pogadała tak nie jest chyba tak źle przez telefon się dogadałam lece 07 do Southampton dzieciaki nie są juz takie małe mają 13 i 9 lat wieć sądzęże nie bedzie klopotu ale dzięki za wszelkie informacje i pozdrawiam Odpowiedz Link