jolkajolka2 14.02.07, 20:11 Chce zostać au pair. Chcialam zapytać czy w procesie kwalifikacji przez rodzine goszczącą wygląd (tj. zdjęcie) odgrywa najważniejszą role? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzwony1 Re: wygląd jest decydujący? 14.02.07, 22:47 Hejka, wydaje mi sie ze nie jest nic zlego jezeli rodzina prosi o zdjecie, napewno pomaga rodzince przy wyborze, opis opisem, ale ludzie czesto ocenaja rowniez wizerunek, choc czesto myli i mozna nieprawidlowo kogos ocenic, ale tak to juz jest. Teraz postaw sie z drugiej strony, zadaj sobie pytanie, czy wazne jest dla Ciebie widziec zdjecie rodziny do ktore zamierzasz wyjechac :)) Dla mnie by bylo :)) Mysle, ze to dobry pomysl. No i jeszcze jedno, zdjecia czesto pomagaja dopasowac sie do stylu rodziny i odwronie. A jak sadzi reszta ?? Ruszmy to Forum !!! Odpowiedz Link
jolkajolka2 Re: wygląd jest decydujący? 15.02.07, 09:50 Cześć! Ja rozumie, że zdjęcie to warunek konieczny tylko tak sie zastanawialam czy mniej urodziwe dziewczyny tez mają szanse? :-) pozdrawiam Odpowiedz Link
farelkaa Re: wygląd jest decydujący? 15.02.07, 09:11 Mnie sie wydaje, że wygląd ma znaczenie, pomijam fakt, że rodzina chciałaby widzieć jak wyglądasz. Ale mam na myśli tu podświadomą sympatię do ludzi uśmiechniętych, wesołych etc. ;) Poza tym kiedy pomagałam hostowi znaleźć moją następczynię jednym z wymogów było "żeby jej dobrze z oczu patrzało" ;) Odpowiedz Link
jolkajolka2 Re: wygląd jest decydujący? 15.02.07, 09:54 Hej! Czyli ma zbaczenie...dziekuje za odpowiedź. Ps. jak to zrobić żeby dobrze z oczu patrzalo... ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link
farelkaa Re: wygląd jest decydujący? 15.02.07, 09:57 hah, ładnym jest łatwiej w życiu generalnie :) Ale wystarczy, ze się szeczerze uśmiechniesz i "sprawisz sympatyczne wrażenie" :) Ja na przykład nie chciałabym, zeby opiekunka mojego dziecka chodziła cały czas naburmuszona, i smutna. pozdrawiam Odpowiedz Link
dzwony1 Re: wygląd jest decydujący? 15.02.07, 09:58 Hejka, a u nas decyduje zasada "zeby bylo w niej zycie", czyli wesola, nie "profesor" i nie ponad 1.8 mtr. :)) cobysmy nie czuli sie mali :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
anna_maria21 Re: wygląd jest decydujący? 17.02.07, 14:21 Ja wysylajac swoje zdjecia do rodzinek staralam sie wysylac zawsze te na ktorych jestem usmiechnieta, najlepiej z dziecmi, zeby im pokazac ze ja jestem pozytyna osoba i lubie prace z dziecmi:)))I nie chodzi o to zeby byc miss polania bo zadna host mama nie chce miec za urodziwej au-pair(wiadomo dlaczego!)ale o to zeby pokazac siebie z jak najlepszej stony!!! Zreszta ja patrzac na zdjecia rodzinek zdecydowanie wole rodzinki usmiechniete, i takie z ktorych po prostu widac ze sa ok:) Odpowiedz Link