Dodaj do ulubionych

Londyn po 8 lutym 2005

10.01.05, 21:38
Witam wszystkich bardzo serdeznie!
Wybieram się do Londynu po 08 lutym 2005 i chciałabym sie dowiedzieć, czy ktos
z was może równiez zmierza w tamtym kierunku i przy okazji ma jedno wolne
miejsce w swym aucie. Na tanie loty jest juz prawie za późno, zresztą nie mam
karty kredytowej, by za zapłacić za lot...
Jesli znalazłby się ktoś chętny, z chęcią się do Niego dołączę...

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na RE
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Londyn po 8 lutym 2005 IP: *.ghnet.pl / 83.175.176.* 10.01.05, 21:59
      Ja tylko krótko a propos kart kredytowych i płacenia za loty - w Skyeurope i
      Centralwings jest dostępna płatność gotówką: Skyeurope przyjmuje wpłaty w
      placówkach BPH bez dodatkowych opłat (tylko w banku parę złotych za przelew), a
      w wybranych biurach podróży współpracujących z Centralwings (są na ich stronie
      internetowej) pobierają 50zł za wpłatę w biurze.
      Powodzenia:)
      • Gość: malwinka Re: Londyn po 8 lutym 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:34
        ja chciałabym wybrać się po tym terminie <7 lutego koncze szkole> i jedyne o
        czym marze to wyjecac stad, tu mnie nic nie trzyma, ale tak nie ma z kim,
        niewiadomo gdzie, nie mam nagranej zadnej pracy, zadnego pewnika, tak czytam te
        posty tutaj, widze ludzie ryzykuja, szukaja wspoltowarzyszy..sama sie tak
        pewnie nie odwaze,ale calej reszcie zycze powodzenia, pozdrwiam
        • Gość: dr Re: Londyn po 8 lutym 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:41
          w ciemno nie ma sensu jechać, jak sobie to wyobrażasz wysiadasz na Victorii w
          Londynie no i co dalej? -jak załatwiasz sobie mieszkanie w kilka godzin, jak
          szukasz pracy, skąd dzwonisz, gdzie kupujesz karty do telefonu, gdzie bilety na
          metro, jak znaleźć urzędy w Londynie w któych trzeba się zarejestrować na
          brytyjskim rynku pracy, itp. sprawy? moja rada - jedź tylko w przypadku
          nagranej pracy! choć jak chcesz możesz ryzykować i jechac w cimeno ale odradzam
          bo sobie prawdopodbnie zafundujsze tylko drogą wycieczke, jest jeszcze opcja ze
          masz tam zaufanych przyjaciół i do nich jedziesz u nich się zatrzymujesz i
          szukasz pracy...
          • wasla Re: Londyn po 8 lutym 2005 12.01.05, 10:18
            Powiedzmy, że tym razem jadę - właściwie, to juz lecę - tylko na rekonesans. Mam sie u kogo zatrzymać, ale... Wracając do Twoich pytań zasadniczych, to może udzieliłbyś/udzililibyście mi do nich odpowiedzi:
            A więc:
            1. Czy znacie biura pośrednictwa pracy w Polsce i w Londynie, do któryh mogłabym się zgłosić?
            2. Gdzie powinnam się zarejestrować jako pracująca, a wczesniej zdobyć jakąś karte pracowniczą?
            3. Gdzie najlepiej kupic karty telefoniczne i jakie będą najbardziej opłacalne?
            4. Gdzie kupuje siębilety na metro i jaki najlepiej sobie kupić, jesli będę tam 1-2 tygodnie?
            5. Ile kosztuje bilet na metro?
            Czy jest mozliwosc znalezienia sobie pracy na tydzień, albo znalezienia pracy i opuszzcenia jej po tygodniu?

W razie nasuwających się mi i Wam dodatkowych pytań, piszcie. Wasze rady sa dla mnie bezcenne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka