Dodaj do ulubionych

ile funtow...

IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 13:55
mozna wywiezc z UK? czy ktos wie dokladnie i napewno? albo gdzie mozna to
sprawdzic? z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:04
      :-)
      a ile masz ,ze zadajesz takie pytanie !
      :-)
      • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 17:45
        a co cie to obchodzi?
        • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:59
          bo nielubie kasjerow sklepowych co podprowadzaja lewa kase....
          • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 20:51
            to sie z nimi nie zadawaj.
      • Gość: monia Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:28
        1000
        • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 20:52
          a skad to wiesz?
          • Gość: zawistniPOLACY Re: ile funtow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:02
            myslisz, ze my ci powiemy jak ty sie nawet nie chcesz przyznac ile masz przy sobie w rece. a zyj se tam i szoruj dalej te kible ale pomocy na tym forum nie uswiadczysz za chcenie byc cwaniakiem (pytam ale sam sie nie przynam ile/co mam)
    • Gość: więcej życzliwości Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:10
      Nie rozumiem złosliwości niektórych ludzi. Jak mają być zgryżliwi to niech
      lepiej nie piszą na forum. Pamiętajcie ze nie ma głupich pytan tylko sa głupie
      odpowiedzi. Sam sie interesuje jak to jest z tymi pieniedzmi .Wiec jesli ktos
      jest powazny i wie to prosze o informacje
      • Gość: Raf Re: ile funtow... IP: 62.233.234.* 31.05.05, 22:15
        wydaje mi się, że chyba nie ma jakichś specjalnych ograniczeń przy wywożeniu
        gotówki. W końcu jesteśmy w UE, i jest swoboda przemieszczania się ludzi i
        kapitału. Pewnie przy jakichś milionowych transakcjach są jakieś rygory, ale
        przy kilku tysiącach to już nie wiem. Ale to są tylko moje przypuszczenia, może
        ktoś ma większą wiedzę na ten temat.
    • Gość: aa Re: ile funtow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:21
      ja moze z innej strony bo pewnie te funty trafia do Polski wiec poczytaj sobie
      ta strone:

www.gofin.pl/p_a.php?id_temat_html=30540&id_punkt=174&i=5
      • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 23:44
        zgadza sie - funty trafia do polski. czy one sa za sprzatanie kibli czy za
        cokolwiek innego- co za roznica. z tego co wiem anglicy dosc rygorystycznie
        podchodza do wywozy pieniedzy z ich kraju. podejrzewam ze chodzi o duuuuuze
        kwoty ale wole sie upewnic. w gre wchodzi okolo 3 tys. funtow (to informacja
        dla tych , ktorzy zastanawiaja sie ile mozna zarobic na sprzataniu kibli) :)
        • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:50
          czlowieku zastanow sie..jakie mozesz miec ograniczenia zyjesz w UE jest wolny
          przeplyw pieniedzy .mozesz inwestowac gdzie chcesz ,rachunek bankowy to tez
          inwestycja hahah,przelewasz na PL i po problemie,no bo chyba w skarpecie
          pieniedzy nie trzymasz.a jak tak to wkaladasz skarpety do waliski i go east.
          a to ze wszechobecny fiskalizm sie wciska i przy 10k euro transakcje sa
          rejestrowane to inna sprawa ale z przewozeniem pieniedzy legalnych niema
          znaczenia.
          hmmmm chyba jednak wole lidl'a
          • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 01.06.05, 14:28
            twoje upodobania kompletnie mnie nie interesuja. jesli nie znasz odpowiedzi to
            po co sie odzywasz?
          • natalia.brzeska Re: ile funtow... 01.06.05, 14:48
            Niestety, tu sie mylisz. Mialbys problem z przewiezieniem 10k w gotowce.
            • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:22
              chcialem ci tylko sklepikarzu napisac ze jak masz legalna kase to mozesz
              wywiesc tyle ile masz ,moze bank ang niezbankrutuje.
              a wogole to pytanie z PRL_u 'ile moge wywiesc pieniedzy z kraju'
              a w gotowce fakt jak zobacza ze masz piniadze to celnicy zarekwirują,
              tak samo jak samochod o wart pow 10 tys i inne drogocenne rzeczy...
              nie bawcie mnie
              • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 01.06.05, 15:53
                przestan juz publicznie prezentowac swoje zawisci, ze inni maja kase a ty
                musisz robic zakupy bo cie nie stan na drozsze sklepy. zeby ci bylo latwiej w
                zyciu to podpowiem, ze netto jest jeszcze tansze. a jak na to cie tez nie stac,
                to zawsze masz jeszcze smietniki. natalia, moze ty masz jakies pojecie gdzie
                tego poszukac? chce przekazac przez kogos pieniadze, zeby mi w polsce cos
                kupiono. nie chce nikogo wpakowac w jakies bagno
                • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:21
                  zdaje mi sie ze sarkazmu z lidl'em nie zaczaił.
                  OK.
                  Buahahahaha inteligent
            • Gość: emila Re: ile funtow... IP: 57.66.193.* 01.06.05, 16:00
              Czyzby??? We wrzesniu wracalalismy we dwoje z 15tys i nie bylo problemu. I tak,
              na lotnisku mieli swiadomosc o kasie, ktora mamy ze soba :-)
              • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:17
                no własnie !
                ale ...jak ktos jest z innej planety to sie boi z wlasnymi pieniedzmi jezdzic i
                to bez znaczenia czy w gotowce czy z karta kredytowa.
                ale...on i tak bedzie dalej pytac ,cuż..smietnik heh asda
                • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 01.06.05, 19:32
                  gdybys umial czytac ze zrozumieniem, to nie byloby problemu, gg ( gigant
                  glupoty????????)
                  • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:29
                    wiec jeszcze nie czaisz 'ile funtow' ,żenada
                    po co te uszczypliwosci ,lubisz tak nerwusku.a moze jakis afro kazal ci
                    szorowac kibel.
                    panie lepszy czuje ze z ciebie to jeden z tych co to przywiezie pare funtow
                    (tylko baranisko nawet nie wie ile moze ,smiech na sali)i bedzie ... znamy to
                    PS
                    20 F i tylko w bilonie
                    • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 01.06.05, 20:45
                      nie " czaje". w ogole nie rozumiem takiego slownictwa, ktore z jezykiem polskim
                      ma tyle wspolnego co krzeslo z krzeslem elektrycznym. co do afro przerz ponad
                      trzy lata pobytu tutaj nie pracowalem dla zadnego afro ani hindu ani zadnego
                      innego kolorowego. i mozesz to sobie nawet nazywac rasizmem. szorowania kibli
                      nie uwazam za hanbiace. bardziej hanbiace wedlug mnie jest traktowanie z gory
                      osob ktore te kible szoruja (ale zeby to rozumiec, trzeba miec odrobine
                      szacunku dla innych ludzi). sprobuje napisac, tak zebys zrozumial. chce podac
                      przez kogos okolo trzech tysiecy funtow. ten ktos przyjechal tu na dwa
                      tygodnie, wiec w zaden sposob nie moze miec legalnie takiej kwoty. akurat
                      anglicy sa wyczuleni na wywozenie funtow z tereunu UK. a skoro nie jestes
                      baranisko, to napisz w koncu ile funtow mozna wywiezc z UK i najlepeij podaj
                      zrodlo swojej wiedzy panie wszechwiedzacy
                      • Gość: emila Re: ile funtow... IP: 57.66.193.* 02.06.05, 10:25
                        Asda, nie przejmuj sie, nikt nie bedzie sprawdzal na granicy czy ta osoba miala
                        mozliwosc zdobycia takiej kwoty w takim czasie. Tu tylko chodzi o jakies tam
                        ograniczenia co do wywozu waluty poza kraj, ale mowa tu o naprawde duzych
                        kwotach (nam celnik nie powiedzial o jaki rzad wielkosci chodzi ale stwierdzil
                        ze duuuuzo wiecej niz wspomniane 15tys)
    • xiv Re: ile funtow... 02.06.05, 12:34

wiem tylko, ze do 10 tys Euro nie musisz deklarowac wywozu i wwozu

jesli bedziesz przelewac z banku do banku, to kontrola bankowa z tegoz drugiego
      kraju skontaktuje sie z Toba (albo wlascicielem konta), aby ustalic pochodzenie
      pieniedzy - moga takze zablokowac przelew
      • Gość: asda Re: ile funtow... IP: *.server.ntli.net 02.06.05, 16:46
        to bedzie gotowka na zakup sprzetu. dziekuje, uspokoiliscie mnie :)
        • Gość: gg Re: ile funtow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:27
          no widzisz a od samego pocz ci pisalem ze mozesz..:)) w koncu nawet na pyt
          celnika ile masz pieniedzy ,ja chyba bym odpowiedzial ..a co to cie obchodzi
          OK.uchyl rabka tajemnicy tak na pojednanie co w pl jest tansze ze sprzetu ze
          akurat w ojczyznie chcesz to kupic ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka