Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZBIOR truskawek

IP: *.aij.pl 18.03.06, 21:00
    Jadę po koniec maja na zbiór truskawek do niemiec każdy mi mówi że jest
    ciężko jak ktoś był niech napisze jak naprawdę tam jest.Ale tutaj też ciężko
    pracuję za 680zł.Bilet kupię za 90zł.zostaje mi co całe g;;;;;.A tam może coś
    zarobię.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.06, 21:28
        napisz kiedy i gdzie jedziesz w jaki kierunek niemiec polnoc poludnie,czy masz
        prawo jazdy byc moze po truskawkach damy Ci troche roboty u nas. Ja mieszkam na
        poludniu Niemiec, dobrze by bylo sie z Toba spotkac, ale wszystko zalezy gdzie
        bedziesz i czy masz prawo jazdy.
        • Gość: GOSC Re: ZBIOR truskawek IP: *.aij.pl 18.03.06, 21:37
          bedę w owerisz koło bonn a prawo jazy nie posiadam.Będę2 misiące
          • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.06, 21:40
            szkoda to jest bardzo daleko od nas. Gdybys mial prawo jazdy moglbys jeszcze
            troche zarobic przez okolo 1,2miesiaca.
            • Gość: jarmiś Re: ZBIOR truskawek IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.06, 21:57
              byłbym zainteresowany pracą przy zbiorze truskawek , posaidam prawko B
              • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.06, 22:28
                Ja nie mam truskawek, ani szparagow u n´mnie jest inna praca musi Pan znac
                troche jezyk niemiecki. Prosze o kontakt tel 00491629246511
                • Gość: jarmis Re: ZBIOR truskawek IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.06, 22:31
                  niestety nie znam niemieckiego
                  • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.06, 22:39
                    szkoda mozna by bylo coskolwiek zarobic mysle,ze wiecej niz na truskawkach i w
                    troche lzejszej pracy.
                    • jarmis Re: ZBIOR truskawek 18.03.06, 22:53
                      mam pytanie czy niezna Pani jakiś osób ktore potrzebują facetów do pracy
                      sezonowej w Niemczech chcielibyśmy z kolegą wyjechać do pracy.
                      • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.06, 23:12
                        niestety nie ja sama potrzebuje ludzi do pracy, ale oni albo nie znaja
                        jezyka,albo nie maja prawa jazdy jezyk jest bardzo wazny,ale ja wam dalej pomoc
                        nie moge , bo i niemam jak z tego co ja wiem sezonowe prace sa juz porozdawane,
                        poza tym ja tez tutaj nikogo tak nie znam to jest inna branza.
                        • Gość: marzena Re: ZBIOR truskawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:51
                          Ja jezdzilam na truskawki przez 7lat.Mozna zarobic przez miesiac ladne
                          pieniadze do 1000euro.ale wstaje sie o 5 rano i zrywa sie truskawki taka ilosc
                          jak potrzebuja,Nieraz pracuje sie 2 godziny nie raz 12 godzin.Desz nie deszcz
                          kregoslup wysiada ale robilismy na godzine mozna sie tez troche poobijac.jak
                          sie jedzie zgrana ekipa polakami to pozniej co roku jest co wspominac.Jak macie
                          moznosc wyjezdzac to wyjezdzajcie.
                          • Gość: lkok Re: ZBIOR truskawek IP: *.speed / *.speed-net.pl 19.03.06, 17:02
                            ja zarobilem na truskawkach w miesiac 2 tys euro.. :-)
                            • Gość: jarmis Re: ZBIOR truskawek IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.03.06, 18:01
                              masz może jakieś namiary na zbiór truskawek
                              • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 18:49
                                Nie badzo, jesli jest zezwolenie na prace to znam jednego bauera zapytam i dam
                                odpowiedz.
                        • Gość: Gość Re: ZBIOR truskawek IP: *.aij.pl 19.03.06, 15:25
                          Pani ewo a jaka praca jest u pani. Proszę konkretnie napisać.
                          • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 17:12
                            Bardzo prosze napisac mi najpierw w jaki kierunek Niemiec Pani jedzie jesli
                            poludnie mozemy sie spotkac. To jest bardzo istotne bedzie Pani odpowiadala
                            praca to dobrze, a jesli powie Pani nie to trudno dlatego tez mysle,ze lepiej
                            sie najpierw spotkac porozmawiac i podjac decyzje pozytywna lub
                            negatywna.Bardzo prosze o odpowiedz.
                            • Gość: Ola Re: ZBIOR truskawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:00
                              Witam pani Ewo, znam niemiecki, mam prawo jazdy, jestem zainteresowana pracą.
                              Proszę o konakt mailowy: to ułatwi nam współpracę, południe Niemiec - nie ma
                              żadnego problemu, mój mail: olenka_187@wp.pl, dziękuję za odpowiedź
                              • pia.ed Re: ZBIOR truskawek ... w Danii 19.03.06, 19:49
                                Znalazlam taka informacje, moze sie komus przyda jesli nie znajdzie pracy
                                w Niemczech?

Tylko ze teraz to juz troche pozno na szukanie. Znajomy chlopak zalatwil
                                prace na plantacji pod Kopenhaga ale zaczal zalatwianie juz w styczniu.

To rada wzieta z netu.

"...aplikuj sie w lutym na seasonalwork.dk lub eures.dk.
                                teraz nie masz szans na legalu..."
                                • pia.ed Re: ZBIOR truskawek ... w Danii 19.03.06, 19:56
                                  A taka wlasnie informacje dostalam od tego chlopaka ktory w zeszlym roku
                                  pracowal w Danii.
                                  To byla jego odpowiedz na pytanie (w necie) o zalatwianiu formalnosci
                                  do pracy przy truskawkach.

"Zadnych formalnosci nie trzeba zalatwiac.Wszystko robi za ciebie
                                  pracodawca.
                                  Tej pracy sie nie zalatwia przez telefon, musisz wypelnic formularz na
                                  stronie
                                  www.seasonal.dk i liczyc na szczescie, ze go wybiora ..."
                              • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 20:14
                                Moze mi Pani krotko zadzwonic moj nr.00491629246511 ja natychmiast do Pani
                                oddzwonie.Pani mi poda tylko nr tel. Dziekuje dlaczego tak jest wyjasnie Pani,
                                podczas rozmowy.
                              • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 20:23
                                jezeli nie moze Pani zadzwonic to prosze SMS wyslac telefon lezy obok
                                mnie.Zapewniam Pania,ze praca nie jest,az tak ciezka jak truskawki.
                                • Gość: ewa 2 odp. dla Oli Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 20:26
                                  • Gość: patrycja Re: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:55
                                    Chcialam sie dowiedziec jaka jest stawka godzinowa u Pani pani Ewo, czy dojazd
                                    we wlasnym zakresie czy to praca legalna, co z noclegiem?
                                    • Gość: ewa Re: Ewa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 21:03
                                      Ja nie robie stawek godzinowych tylko tak zwane pauschal to znaczy byla u mnie
                                      polka, ktora byla bardzo szybka to jej wyszlo na godz.12€,Zostala zwolniona, bo
                                      przez tel. wygladalo wszystko inaczej niz wyszlo pozniej na poczatek pracowala
                                      dobrze, a pozniej byla w pogoni wiadomo za czym, tego nie toleruje,praca jest
                                      ok.3miesiace tylko zastepstwo na urlop w miesiacu czerwiec lipiec
                                      sierpien.Mieszkanie u mnie.Samochod do pracy moj paliwo moje.
                                      • Gość: patrycja Re: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:18
                                        Dziekuje Pani za odpowiedz.
                                        • Gość: Robert Re: Ewa IP: 82.160.123.* 20.03.06, 11:01
                                          Pani Ewo mam pytanie co do jakiejs pracy pracowalem w niemczech 6 miesiecy
                                          niemiecki znam bardzo słabo mam prawo jazdy prosze o odpowiedz
                                          • Gość: ewa odp. Re: Ewa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.06, 12:30
                                            Dobrze jest,ze ma Pan prawo jazdy czy bedzie Pan gdzies w poblizu to znaczy na
                                            poludniu niemiec, zebym mogla sie z Panem skontaktowac osobiscie zanim powiem
                                            TAK szanse Pan ma.Czy wybiera sie Pan na truskawki w te okolice, bo specjalnie
                                            przyjechac zeby sie przedstawic jest bez sensu, bo jest za drogo, a tak to jest
                                            po prostu przy okazji Wtedy bede mogla tez decyzje podjac tak lub nie i Pan
                                            wtedy tez wie o co chodzi i czy ewentualnie oferta pracy bedzie Panu
                                            odpowiadala.Dlatego uwazam, ze kontakt osobisty jest bardzo wazny mozna uniknac
                                            wielu nieporozumien lub nie domowien.
                            • patikab Re: ZBIOR truskawek 27.03.06, 14:09
                              Jestem zainteresowana praca. Ja jase w okolice Kassel.Moj meil patikab@wp.pl
                • Gość: Szyszka Re: ZBIOR truskawek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:28
                  Witam Pania ewe jestem zainteresowany Pani oferta wyjezdzam w kwietniu do
                  holandi na szparagi ale wracam pod koniec czerwca a chcialbym poczac dalej prace
                  znam podstawy niemieckie holenderkiesgo a takze angielksiego posiadam rowniez
                  prawo jazdy jesli bylaby jakas mozliwosc abym mogl dostac ta prace prosze o
                  kontakt szyszka85@wp.pl Pozrawiam
            • patikab Re: ZBIOR truskawek 27.03.06, 14:06
              Ja jade do Niemiec w okolice Kassel i szukam tam pracy.Moze potrzebujecie
              kogos?
      • Gość: ewa zatrudnienie Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.06, 23:20
        Jezeli jest ktos zainteresowany dalsza praca po truskawkach na 3 miesiace, a
        bedzie na poludniu Niemiec prosze zadzwonic do mnie wtedy podjade zeby ta
        osobe poznac omowic szczegoly pracy.Nie bede brala ludzi przypadkowych
        wczesniej chce taka osobe osobiscie poznac. Mysle,ze dla obu stron jest to
        lepsze rozwiazanie.Moze byc to malzenstwo, 2 kolezanki czy tez siostry czy
        dwoch mezczyzn. Naturalnie jedno musi miec prawo jazdy i jedna osoba musi mowic
        po niemiecku.Prosze o odpowiedz na forum, ewen. numer tel. Dziekuje.
        • Gość: Gosc Re: ZBIOR truskawek IP: *.aij.pl 21.03.06, 08:16
          Ewo powiedz co to za praca .Będę w owerisz kolo bonn zbierac truskawki.Może się
          z kimś dogadam kto ma prawo jazdy i zna j.niemiecki.Co u ciebie konkretnie
          trzeba robić nic na ten temat nie piszesz.Tajemnica.
          • Gość: ewa Re: ZBIOR truskawek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.06, 08:52
            Praca jak kazda inna dlatego tez wole osobiscie z zainteresowana osoba,
            osobiscie rozmawiac, Ty bedziesz na Polnocy Niemiec napewno tam nie dojade
            dlatego jezeli ktos bedzie na poludniu to bardzo chetnie.Praca polega troche
            czyszczenie przewaznie schody, i troche opieki nad starszymi ludzmi dowoz
            materialow typu srodki myjace... mycie okien. Jezeli ktos bedzie uczciwie
            pracowal bedzie mial prace co rok na okres 2-3 miesiecy.O warunkach pracy,placy
            mozemy osobiscie porozmawiac.Oczekuje tylko powazne zgloszenia. Pozdrawiam Ewa
            • Gość: Gośc Re: ZBIOR truskawek IP: *.aij.pl 21.03.06, 09:46
              szkoda i dzięki za odpowiedż.Pozdrawiam.
              • Gość: ropuch Re: ZBIOR truskawek IP: *.elartnet.pl 21.03.06, 21:10
                pani Ewo, a czy ma Pani jakies namiary na prace przy zbiorach? Pani oferta jest
                ciekawa, znam dobrze niemiecki ale nie mam jeszcze prawa jazdy, wiec pewnie odpadam
                • Gość: domin Re: ZBIOR truskawek IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 05:17
                  chcialbym dowiedziec sie wiecej o tej pracy jezeli to mozliwe, mowie bardzo
                  dobrze po niemiecku, bywam w niemczech pod freiburgiem, ale nie wiem czy pzyjac
                  ponownie tam prace czy zdecydowac sie na cos innego. gdy przyjme tamta prace to
                  umowe mam na 4 miesiace i raczej nie bede mogl z niej zrezygnowac a moze pani
                  oferta jest bardziej interesujaca. jezeli to mozliwe prosze o info na
                  domin19-81@o2.pl
                  • Gość: mijus Re: ZBIOR truskawek IP: 85.221.129.* 27.03.06, 13:02
                    ogólnie z tego co tu czytam to śmierdzi mi wielkim kantem powodzenia dla tych
                    co zostaną oszukani.
                    • Gość: Ewa odp. do mijusa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.06, 22:42
                      Jezeli bylby to kant,to mogla bym ludzi przyjmowac ilu bym chciala , ja jednak
                      najpierw chce ludzi poznac i osobiscie z nimi porozmawiac, nie narazajac nikogo
                      na jakiekolwiek koszty , bo jezeli juz sa na truskawkach na poludniu Niemiec, a
                      ja na pol. mieszkam to nikt nie ponosi zadnych kosztow Dlatego tez uwazam,ze
                      jest to dla obu stron lepsze rozwiazanie, a pozatym jesli mialby ktokolwiek
                      tutaj ekstra przyjechac i praca by nie odpowiadala co wtedy zdajesz sobie
                      sprawe jakie sa koszty podrozy.Pozdr.
      • Gość: darek Do Pani Ewy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.03.06, 14:22
        Witam, jestem zainteresowany praca - mam prawo jazdy kat B, z niemieckim jakos
        sobie radze, ucze sie od 7 lat, takze podstawy mysle ze mam opanowane -
        rozumiem ze skontaktowac sie mozna z Pania telefonicznie?
        • Gość: ewa odp. do Darka. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.03.06, 22:31
          tak prosze sie ze mna skontaktowac telefonicznie.Wtedy kiedy bedziesz na
          poludniu niemiec tak jak wczesniej informowalam ja przed podjeciem decyzji chce
          osobe poznac i osobiscie porozmawiac.Mnie jest obojetne czy pracuje kobieta ,
          mezczyzna czy tez malzenstwo. Jedno z nich musi miec prawo jazdy, a drugie musi
          znac jezyk.Podaje jeszcze raz moj tel.00491629246511

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka