azb12 11.07.07, 14:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_53 Re: Praca z Czechach 16.07.07, 22:27 Chciałabym wiedzieć coś więcej na temat tej pracy.Przede wszystkim z jaką czeską agenturą podpisywane są umowy,jakie jest rzeczywiste wynagrodzenie, warunki socjalne. Mam 5 lat, jestem na emeryturze i pracowałam już w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
azb12 Re: Praca z Czechach 18.07.07, 14:47 Wynagrodzenie netto, to około 1500 zł miesięcznie, z tego należy jedynie się wyżywić. Zakwaterowanie jest w hotelach robotniczych, są to 3,4 osobowe pokoje o podstawowym standardzie. Koszty zakwaterowania pokrywa pracodawca. Umowa podpisywana jest na miejscu w Czechach z pracodawcą. Praca jest legalna, z ubezpieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_53 Re: Praca z Czechach 20.07.07, 05:45 Pytając o wynagrodzenie miałam na myśli stawkę podstawową w kc(akord czy godzinowa)dodatki np za popołudnia itp.Miejscowości, gdzie jest praca? Więcej szczegółów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
azb12 Re: Praca z Czechach 20.07.07, 11:44 Jest to praca godzinowa. W zależności od firmy, do której Pani pojedzie stawki wynoszą 51,40Kc za godzinę, dodatek za nocną zmianę do tej stawki wynosi 6,00Kc za godzinę, do tego można uzyskać premię za jakość i wydajność. W innych miejscach średnia stawka netto, to 58,00Kć za godzinę, lub 70,00Kc brutto za godzinę. Istnieje możliwość pracowania w nadgodzinach. Wyjazdy organizowane są z Wrocławia do firm Celestica, Tatung i Yazaki. Firmy zanjdują się w Pilźnie i w Kladnie, pod Pragą. Odpowiedz Link Zgłoś