aga9001 26.05.06, 17:58 Jak ja nie znoszę tego miasta. Musze jechac tam w poniedizłek i juz jestem chora.buuuuuu jak Wy tam możecie mieszkać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika2345 Re: Warszawa 26.05.06, 18:12 Ja tez nigdy nie lubialam Warszawy moze przez to ze to takie wielkie i zarazem ponure miasto bylo.Teraz to nie wiem napewno duzo sie zmienilo od mojej ostatniej wizyty .Dlatego uwazam ze male jest piekne chocby nasza Biala.Czyz nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Warszawa 26.05.06, 18:38 zawsze wydawało mi się, że chciałabym mieszkać w dużym miescie, ostatnimi czasy musiałam po 2-3 tygodnie mieszkać w takim mieście, sama sobie się dziwiłam,że z taką ulgą wracałam do Białej z westchnieniem nie ma jak w domu Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Warszawa 26.05.06, 21:17 a zwyczajnie ... pod warunkiem ze nei mieszkam w bloku i mam 100m do lasu ... i 1km od najblizszej ruchliwej ulicy ... hehe uwierz mi ze wtedy warszawa ma wiecej plusow niz minusow ... da sie zyc ;) ------------- ... za ile srebrników wredny judaszu, potrafisz sprzedać swoich przyjaciół ... Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Warszawa 26.05.06, 21:32 jerry.s napisał: > > a zwyczajnie ... pod warunkiem ze nei mieszkam w bloku i mam 100m do lasu ... i > 1km od najblizszej ruchliwej ulicy ... hehe > > uwierz mi ze wtedy warszawa ma wiecej plusow niz minusow ... da sie zyc ;) > zdradź mi jerry.s która strona W-wy, pólnoc i Kampinos? > ------------- > ... za ile srebrników wredny judaszu, potrafisz sprzedać swoich przyjaciół ... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Warszawa 26.05.06, 21:41 no az tak dobrze to nie jest ... polnoc i strona wschodnia ... czyli bialoleka/tarchomin ale nie blokowisko tylko strona druga modlinskiej ... osiedla domkow ... (niestety nie mam tu swojego domku, a tylko wynajmuje czesc) ... ale idac na przystanek zdarza mi sie widziec wiewiorki, dzikie kaczki, bazanty ... wiec zle nie jest ------------- ... za ile srebrników wredny judaszu, potrafisz sprzedać swoich przyjaciół ... Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Warszawa 26.05.06, 22:05 ale i tak fajnie, najgorsze są blokowiska nieważne w dużym czy małym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: Warszawa 28.05.06, 22:09 Kocham to miasto zmęczone jak ja, gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje, gdzie wiosna spaliną oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: Warszawa 21.07.06, 08:34 a ja sie zastanawiam jak można życ w Białej Podlaskiej, w której jak sami zreszta piszecie, nie ma ani kin, ani żadnych konkretnych rozrywek ale żeby nie demonizowac każde miasto ma swoje plusy i minusy a najważniejsze to znaleźć w zyciu swoje miejsce i je pokochac. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_beret Re: Warszawa 21.07.06, 08:47 a kto napisał,że w Białej nie ma kina?????? ono jest- nawet (ostatnio) bez cenzury ;D Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 12:38 kino może i jest. ale do teatru już nieco trudniej się wybrać... ;-( a chętnie wyciągnąłbym tam czasem choćby rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Warszawa 21.07.06, 09:29 jest i kino i rozrywki ... trzeba tylko umiec je znalezc ... poza tym to co piszemy w niektorych postach przesyone jest ironia ... co chyba jest oczywiste i widoczne ... najwiecej mozna wyczytac miedzy wierszami Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Warszawa 21.07.06, 10:55 można, można żyć, prawie 60 tysięcy ludzi w naszym mieście daje radę. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_beret Re: Warszawa 21.07.06, 17:06 oj daje...i to jak... Ale nie damy się!!!!! ihaaaaaaaaa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorbp Re: Warszawa 21.07.06, 22:45 Jeśli ktoś przyjeżdża do Wawy tylko po zakupy, czy załatwienie jakiś spraw to zawsze będzie mu się niepodobało w Stolicy. Warszawe trzeba poznać, zrozumieć, pooglądać z każdej dziwnej nawet strony.Ma swoje uroki, swoje fajne miejsca, urocze zakątki - jak każde w końcu miasto. Nie pamiętam aby kiedyś była bura i brzydka - nawet za PRL miała swój klimat - tak, tak, ma, mimo, że tak wielu mówi, że go nie ma. Ja Kocham Warszawę, mimo, że żyje w BP, którą również kocham... znam jej historie, tajemnice, a nie myśle tylko tesco, lider prize i temu podobnych sprawach. Biała jest dla mojej rodziny miastem rodzinnym od przeszło conajmniej 7 pokoleń... Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: Warszawa 22.07.06, 10:28 dla mnie warszawa nie jest miastem na zakupy. I przyznaję , ze nie lubie duzych sklepów Tesco itp. Warszawa to dla mnie miasto uczelni, szkół bo przeważnie w tym celu tam jeżdzę aaa i jeszcze lekarzy bo też z tych usług korzystam. A nie lubie dlatego, ze nie lubie szybkiego ruchu, biegu ludzi, stania w korkach . Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 12:40 nie tam, żebym był złośliwy, ale gdyby większości z tych ludzi dać dobre zarobki w Warszawie - pewnie nie myśleliby długo nad przeprowadzką. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Warszawa 22.07.06, 13:44 tez kiedys nie lubilam warszawy. ale ostatnio, z racji czestszego bywania, jestem sklona odwolac wszystko co mowilam. niektore miejsca nawet mnie urzekly. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: Warszawa 22.07.06, 13:54 moze też kiedys zmienie zdanie, nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 12:55 Aga, latem zapraszam na Kępę Potocką, Forty Bema. zimą polecam Górkę Szczęśliwicką, tor Stegny, zasypane śniegiem Kampinos i Las Kabacki. dla spagnionych rozrywek intelektualnych - dziesiątki teatrów, muzeów, koncertów, innych wydarzeń kulturalnych. naprawdę można polubić to miasto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jeremy33 Re: Warszawa 08.08.06, 16:18 Wiesz jeśli chodzi o takie atrakcje to już chyba się przenieść do Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 16:27 byłem tam tylko raz przejazdem wracając z Mazur. niewiele mogę powiedzieć na temat tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: Warszawa 08.08.06, 16:38 Nigdy nie rozumiałam niechęci całej Polski do Warszawy. Gdziekolwiek bym nie mieszkała, wszędzie to samo: wymawiana z przekąsem 'warszawka'. Nie kumam, nie pojmuję, nie chcę zrozumieć ;) Thomas, gdzie mieszkasz w wuwua? Ja raczej pod - okolice Kampinosu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 Re: Warszawa 08.08.06, 16:41 athropos : nie tylko wawa, ja po prostu nie lubie wielkich skupisk :) Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 16:44 dlaczego? to po prostu kilka małych BP zblizonych terytorialnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 16:43 ja kompletnie odwrotny kierunek ;-) okolice Lasu Kabackiego... Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 21:24 nie przestajecie mnie zaskakiwać, ludkowie. jeszcze chwila, a się okaże, że na tym forum udziela się więcej byłych mieszkańców BP, niż obecnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Warszawa 08.08.06, 17:59 jeremy33 napisał: > Wiesz jeśli chodzi o takie atrakcje to już chyba się przenieść do Białegostoku. wtrace sie do dyskusji ;-) bialystok bije na glowe wawe, powiem wiecej jest ladniejszy do BP, niestety bezrobocie w nim tak duze, ze przeprowadzka nie wchodzi w gre :( Odpowiedz Link Zgłoś
athropos Re: Warszawa 08.08.06, 19:23 > bialystok bije na glowe wawe, tak z ciekawości: czym? Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 08.08.06, 21:26 tekst "Białystok bije na głowę Wawę", czy jest "ładniejszy od BP" jakoś do mnie nie przemawia. możesz rozwinać myśl i powiedzieć, co jest takiego fascynującego w tym mieście??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Warszawa 08.08.06, 21:43 ja tez wtrace sie do dyskusji ;-), dla mnie od Wawę i Białegostok bije na głowę Olsztyn, jeziora, nie za duze nie za małe, i teatr jest ;-), ale to sa tylko miasta, a wszedzie nam jest dobrze gdzie sa wspaniali ludzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: Warszawa 09.08.06, 09:21 ;-) ideałem byłoby mieć wszystko na miejscu - widok na morze z jednego okna, widok na góry z drugiego. ale tak to tylko na Krymie mają. polecam ten kierunek na wakacyjna wyprawę... Odpowiedz Link Zgłoś
jeremy33 Re: Warszawa 08.08.06, 19:55 Białystok bije na głowę Wawę,swoją urolkliwością,życzliwością i gościnnością ludzi tam mieszkających a przede wszytskim czystym powietrzem.Nie zapominajmy,że to zielone płuca Polski!Poza tym Podlasianki to najładniejsze dziewczyny nie tylko w całej Polsce,ale i zagranicą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Warszawa 08.08.06, 20:30 oj, jeremy, wszystkie dziewczyny są piękne, nie tylko z Podlasia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.s Re: Warszawa 09.08.06, 11:15 negev56 napisała: > ... wszystkie dziewczyny są piękne ... wiesz co powinno byc dopisane dalej ... ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś