Dodaj do ulubionych

geje-opinie

14.07.05, 08:15
Mieszkam na stale w Anglii, moj kolega z pracy jest gejem . On chcialby
przyjechac ze mna na wakacje do Stalowej. Czy myslicie , ze to dobry pomysl.
Jaki ludzie maja stosunek do gejow w Stalowej. Nie chce , zeby go spotkaly
jakies nieprzyjemnosci albo idiotyczne, klopotlowe sytuacje, docinki itp. On
rozumie po polsku, jego rodzice sa Polakami. Ja nie bylem w Stalowej od 16
lat . Czy cos sie zmienilo w stosunku do homoseksualistow. W Anglii ludzie sa
bardzo otwarci i nikt nawet nie zwraca uwagi . Zaznaczam , ze mozna zauwazyc
natychmiast, ze on jest gejem , on jest jak to mowia W Londynie "
feminine ". Pozdrowienia .
Obserwuj wątek
    • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 14.07.05, 10:50
      hey
      z mojej strony mozesz liczyc na pelna tolerancje...ale na tolerancje ogolu juz
      raczej nie...wydaje mi sie, ze ludzie staraja sie byc bardziej tolerancyjni, ale
      im to czasami nie wychodzi...musisz byc przygotowany na ciagle gapiostwo, choc z
      jakimis konkretnymi uwagami w jego kierunku raczej nie powinienes miec do
      czynienia, chyba ze trafisz na kogos z "wszechpolski" lub innych chorych
      ugrupowan. wiesz...ogolnie ludzie sa bardzo nietolerancyjni, nie tylko jezeli
      chodzi o homosoxualistow, ale wogole...rozne spoleczne sprawy tez np. Dziwi mnie
      taki brak zrozumienia dla drugiego czlowieka...mam tylko nadzieje ze mlode
      pokolenie zmieni wyzerunek polaka-nietoleranta, choc jak na razie ludzie chyba
      nie potrafia otworzyc oczu i parzec szerzej...oczywiscie nie wszyscy, ale
      wiekszosc...
      ludzie musza zaczac uczyc sie tolerancji, nie ma na to innego sposobu...jezeli
      sami nie zmienia siebie, swoich pogladow i swoich mnieman o innych ludziach to
      tak naprawde taki czowiek nigdy nie bedie tolerancyjny...
      • blackvader Re: geje-opinie 14.07.05, 15:43
        Witam!
        Z jednej strony ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim ludziom ... wywoluje jednak we mnie pewien niesmak jak dwoch facetow caluje sie na ulicy. Wydaje mi sie ze u ludzi hetero seksualnych naturalny jest taki odruch. Mamy to w genach ... aby dobierac sie w pary damsko - meskie ... dlatego mezczyzna hetero jak pomysli o tym ze moglby sam robic cos takiego z innym facetem to ... wybacz ... robi mi sie niedobrze. Natomist widok dwoch kobiet mi nie przeszkadza. Tu pytanie do kobiet ... czy macie takie odczucia w stosunku do np calujacych sie kobiet? Sadze - to moja opinia i nie wiem czy w jakikolwiek sposob zgadza sie z badabiami naukowymi - to kwestia instynktu i genow heteroseksualnych ludzi. A jesli tak jest to homoseksualisci rowniez powinnie to uszanowac. Reasumujac:

Nie przeszkadza mi to ze ktos jest gejem i co robi w domu.
        Nie przeszkadza mi jak dwu facetow idzie przez ulice i trzymaja sie za rece.
        Gdy 2 homoseksualistow caluje sie, obsciskuje, mizia itp sie w miejscu publicznym to nie pokazuje tego, ale wolalbym zeby te go nie robili publicznie.

Jezeli Twoj kolega nie bedzie podrywal facetow na Okulickiego to nie widze najmniejszego problemu w tym zeby przyjechal. Nie ma chyba wytatuowanego na czole napisu "jestes gejem", a od obsciskiwania sie na ulicy mozna sie chyba powstrzymac.
        • polishbellydancer Re: geje-opinie 14.07.05, 22:21
          mi osobiscie nie przeszkadza ani kolorskory, ani religia, ani tez orientacja
          sexualna--wazne jest jakim sie jest czlowiekiem--jezeli ktos darzy mnie
          szacunkiem to i ja tym samym sie odwdziecze--spotykam sie na codzien z ludzmi
          roznych ras (moj najlepszy przyjaciel jest z sudanu, pracuje dla arabow),wiele
          razy bylam zapraszana na uroczystosci zydowskie w synagodze, chrzescijanskie w
          roznych kosciolach, muzulmanskie w meczetach mimo, czy hinduskich swiatyniach--
          pracowalam dla dekoratora wnetrz ktory byl gejem i byl to najlepszy czas mojego
          zycia--sama jestem bi i dobrze mi z tym--a co do par na ulicy to czesciej
          obrzydzaja mnie w sposob nieelegancki sliniace sie nastolatki niz dojrzale
          tulace sie pary homosexualne--wszyscy jestesmy dziecmi jednego boga
          • klik.klak Re: geje-opinie 14.07.05, 22:30
            Przepraszam za ciekawość - mieszkasz w okolicach Wieży Babel?
            Pozdrawiam :)
            • polishbellydancer Re: geje-opinie 14.07.05, 23:23
              nie--w filadelfii stan pensylvannia ;o) ale to bardzo podobne miejsce--miasto
              braterskiej milosci i skupisko emigrantow z calego swiata
              • klik.klak Re: geje-opinie 14.07.05, 23:33
                tyż piknie...
              • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 14.07.05, 23:54
                jezeli jest tak jak piszesz to ja chce tam sie kiedys znalesc :)
                • blackvader Re: geje-opinie 15.07.05, 00:04
                  > jezeli jest tak jak piszesz to ja chce tam sie kiedys znalesc :)

Lokalny nie-patriota :-P ;-)
                  • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 15.07.05, 00:22
                    > Lokalny nie-patriota :-P ;-)
                    i`m cosmopolitan man :)
                    • blackvader Re: geje-opinie 15.07.05, 00:40
                      >> Lokalny nie-patriota
                      > cosmopolitan man
                      To samo tylko inaczej napisane :) niechno Cie tylko gdzies zobacze ... ;-)
        • lilly10 Re: geje-opinie 15.07.05, 01:00
          Jeśli chodzi o całujące się kobiety to budzi to we mnie lekki niesmak, natomiast
          faceci mi nie przezkadzają. Chyba mamy to w genach:) Tobie nie przeszkadzają
          kobiety bo jesteś facetem i nie jest to raczej forma tolerancji dla gejów.
          Faceci widząc całujące się kobiety poprostu myślą, że może będą się mogli podpiąć
          • blackvader Re: geje-opinie 15.07.05, 01:04
            > Faceci widząc całujące się kobiety poprostu myślą, że może będą się mogli podpiąć

Coś w tym jest :-)
    • polishbellydancer Re: geje-opinie 14.07.05, 15:41
      wiesz to, ze ktos jest gejem nie rzuca sie tak od razu oczy o ile ktos sie z
      tym za bardzo nie afiszuje--ja mam wielu znajomych gejow, ktorzy niczym
      szczegolnym sie nie wyrozniaja i znajomych hetero, ktorych ubior i zachowanie
      moze nasowac rozne wnioski--no chyba, ze kolega to taki supergej to wtedy badz
      ostrozny--jezeli nie wyroznaia sie z tlumu to o ile mu nie przykleisz karteczki
      z napisem "jestem gejem" to chyba nie powinno byc problemow

pozdrawiam :o)
    • klik.klak Re: geje-opinie 14.07.05, 22:18
      >Zaznaczam , ze mozna zauwazyc natychmiast, ze on jest gejem
      No to lepiej dobrze to przemyślcie jeszcze raz...
    • rafalcik Re: geje-opinie 15.07.05, 07:30
      On jest bardzo dziewczecy i nawet jak mowi, wiecie , w jego glosie mozna to
      wyczuc . Ale oczywiscie on nie ma zamiaru sie afiszowac, nikogo podrywac,
      calowac sie , ani trzymac sie za rece. Pozdrowienia
    • gsm18 Re: geje-opinie 23.07.05, 12:42
      Właśnie wczoraj w przejściu w białych domach koło Żabki zobaczyłem takiego
      jednego- powiedzmy- mocno przegiętego. Nie mam nic do tego, jak dwóch dorosłych
      facetów robi ze sobą co chce w domu czy łóżku, ale jak na ulicy widzę
      przegiętego chłopaka, wyżelowanego, ubranego jak panienka, kręcącego dupcią to
      mnie trochę mdli. Facet to facet a kobitka to kobitka. Ponadto obserwując młode
      pokolenie chłopaków, rzadko kiedy można zobaczyć męskiego faceta. W dominującej
      większości są to delikatne lalusie, nie wiele różniące się od dziewczyn. W
      Stalowej Woli to jeszcze nie jest takie nagminne, ale wystarczy pojechać do
      Krakowa, a nawet Rzeszowa, by zaobserwować opisane zjawisko. A może prawdziwe,
      męskie pokolenie jest już na wymarciu?
      • gorzkawodka Re: geje-opinie 24.07.05, 23:38
        ja od 21 lat mieszkam w stalowej i nigdy sie nie spotkałam z taka sytuacja, ani
        nie znam ani jednej osoby o odmiennej orientacji, osobiscie absolutnie nie mam
        nic przeciwko, mysle, ze takie sprawy dla stalowowolan stanowia jeszcze nowosc
        i pewna ciekawosc...
        • gsm18 Re: geje-opinie 25.07.05, 10:58
          Może nie tyle orientacja seksualna, co zniewieszczenie młodego pokolenia płci
          męskiej. Niektórzy określają to metroseksualizmem. Facet(ka) taki dba o siebie
          bardzo starannie, żeluje włosy, kremuje twarz, korzysta z usług gabinetów
          kosmetycznych; zwraca uwagę na modne ciuchy, które zawsze chce mieć na czasie.
          Są to cechy od zawsze zarezerwowane dla kobiet i one w ten sposób dbają o swoje
          ciała. Zjawisko w świecie męskim jest nowe, dlatego wywołuje różne skojarzenia.
          Chociaż, muszę przyznać, że do tej grupy metroseksualistów w 90% można również
          zaliczyć gejów.
          Moim zdaniem, facet powinien być facetem i nie zwracać uwagi na kremy, ciuchy,
          kosmetyki. W klasycznych małżeństwach to żona przygotowuje mężowi koszule,
          ubrania i to ona wie, jak powinien się ubierać. Tak od zawsze było i tak niech
          pozostanie. To takie naturalne i normalne. Bo idąc dalej tą drogą, to meżczyźni
          będą przesiadywać w salonach fryzjersko- kosmetycznych i bawić dzieci, a
          kobiety będą w hucie stal wytapiać.
          A co do spotkania takich osób na terenie Stalowej Woli? Wystarczy się szerzej
          rozejrzyć i na każdym osiedlu spotkasz geja lub metroseksualistę.
          • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 25.07.05, 11:59
            > Moim zdaniem, facet powinien być facetem i nie zwracać uwagi na kremy, ciuchy,
            > kosmetyki. W klasycznych małżeństwach to żona przygotowuje mężowi koszule,
            > ubrania i to ona wie, jak powinien się ubierać. Tak od zawsze było i tak niech
            > pozostanie. To takie naturalne i normalne. Bo idąc dalej tą drogą, to meżczyźni
            >
            > będą przesiadywać w salonach fryzjersko- kosmetycznych i bawić dzieci, a
            > kobiety będą w hucie stal wytapiać.

Widocznie nie kazdy lubi wachac swoj pot, chodzic w spodniach "na kant", nosic
            wlosy po pas, siedziec z piwkiem przed TV i pytac sie co dzis na obiad...dla
            mnie to czy ktos ladnie pachnie, schludnie wyglada i normalnie sie zachowuje
            jest normalbym sposobem bycia, zarowno mazczyzn i kobiet...nie przeszkadza mi to
            czy gosciu ma kilo zelu na wlosach, chodzi do kosmetyczki trzy razy w tygodniu,
            nosi dzinsy czy kremuje twarz...kazdy czlowiek ma swoj jakis tam styl ktorym sie
            kieruje w zyciu, jedni preferuja stare, zasiedziale stereotypy "idealnych"
            mezczyzn, inni ida z duchem czasu i tym co sami czuja. Ja np. czesto smarowalem
            twarz kremem i nikt nigdy mi tego nie wytknal, u fryzjera tez bywam, lubie
            ciuchy w ktorych czuje sie dobrze i wcale nie musza i nie sa to ciuchy "na
            czasie", po prostu nosze to w czym najlepiej sie czuje.
            Konczac: przeciez tak naprawde bycie mezczyzna nie polega na tym co pisano
            powyzej (ciuchy,kosmetyki)...kazdy prawdziwy mezczyzna o tym wie :)
            • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 25.07.05, 12:01
              P.S.
              a wychowywanie dzieci przez facetow nie jest zadnym zlem! Przynajmniej dla mnie (:
          • dayrek śmieszne to co piszesz! 25.07.05, 23:56
            hm...... chłopie zastanów się co piszesz, dawno minęły czasy kiedy kobieta
            siedziała w domu a mężczyzna pracował, dziś mamy XXI wiek, kobiety zasiadają na
            kierowniczych stanowiskach, a bawienie dziecka przez mężczyznę – ojca jest
            czymś pięknym. Żoną nie równa się pralka do skarpet, współczuję twojej
            dziewczynie lub żonie.
            A co do wyglądu u mężczyzn to obserwuję jak przychodzą do mnie ludzie i jak
            dbają o siebie, to brzydzę się jak nawet rąk nie umyją!! Za paznokciami brud,
            pracuję w banku gdzie spotykam się z ludźmi siadają przede mną podpisują
            dokumenty, a smród leci od nich że nawet klimatyzacja nie pomaga, tik taki by
            sobie kupili tak leci z ust !! a jeżeli ktoś dba o swój wygląd to już należy go
            traktową jak osoba o innych poglądach seksualnych? Sam chodzę codziennie pod
            krawatem, ogolony, czasami mam żel we włosach, używam perfumy męskie, używam
            balsamu po goleniu, czy w tym widzisz coś złego ?? Między innymi zdobycie
            dobrej pracy zależy od naszego wyglądu, sam nie zatrudnił bym na stanowisko
            kierownicze osoby śmierdzącej.
            Pozdrawiam serdecznie i proponuję prysznic.
            • gsm18 Re: śmieszne to co piszesz! 26.07.05, 12:01
              Po pierwsze, mnie nie brakuje higieny, a po drugie, czym innym jest czystość
              ciała, a czym innym przesadne dbanie o nie. Przeszedłeś z jednej skrajności w
              drugą. Ja napisałem o młodym pokoleniu tak ubierającym się i przesadnie
              dbającym o wygląd. Śmiem twierdzić, iż do banku przychodzi nieco starsze
              pokolenie, bo dzieci i młodzież raczej nie bierze kredytów, no chyba, że
              studenckie. Nie trzeba popadać w skrajności, ani brak higieny nie jest czymś
              dobrym, ani przesadne dbanie o ciało. A co do orientacji seksualnej, bo taki
              jest temat wątku- geje w przeważajacej większości (moim zdaniem i obserwacjami)
              właśnie należą do tej grupy przesadnie dbającej.
              I tak na zakończenie- klimatyzacja nie oczyszcza powietrza z zapachów, jedynie
              osusza, schładza i ewentualnie zmniejsza zapylenie w pomieszczeniu, jeżeli ma
              regularnie czyszczone filtry.
              • dayrek śmieszne to co piszesz! 26.07.05, 17:46
                hm.... roznie mozna ustawic urzadzenie klimatyzujace pomieszczenie, w
                pomieszczeniu jest wlot powietrza i wylot czyli jest filtracja, mozna ustawic
                na chłodzenie, oczyszczanie, ogrzewanie, filtracje.

Chce jeszcze zwrocic uwage, gosciu ze Kobiety traktowales w swoim komentarzu
                jak "szmaty" co bardzo mi sie nie spodobało, takiego mężczyzne, którego prawde
                mowiac trudno nazwać mężczyzną powinno mu sie mordę sprać.

Do banku przychodzą osoby już w wieku 18 lat jeżeli mają już w tym wieku
                dochody, a nawet osoby 16 letnie jeżeli im rodzice dali pełnomocnictwo do
                swoich rachunków.

• gsm18 Re: śmieszne to co piszesz! 26.07.05, 18:11
                  Facet, właśnie pokazałeś swoją tolerancję do innych poglądów na życie, do
                  innego spojrzenia na rolę kobiet i mężczyzn w społeczeństwie. To jest taka
                  moralność Kalego- narzucanie swoich, jedynie słusznych poglądów, innym.
                  To jest forum i dyskusja na każdy temat, również ten niemodny i niepoprawny
                  politycznie. Wszak feminizm ostatnio w modzie. A o swoją mordę- jak to
                  określiłeś- sie nie obawiam. Już nie jedna osoba wypowiadała podobne groźby w
                  realu, to nie chcę pisać, jak się to później skończyło.
                  Wiem, jak działa klimatyzacja.
          • stalowywrobelek Re: geje-opinie 26.07.05, 09:12
            "Metroseksualizm" to nie znaczy ze facet dba o siebie tylko ze gustuje w gejowskich ciuchach,
            fryzurach lub tez w zachowaniu. Slowo "Metrosexual" pochodzi ze stanow zjed. od lat jest szeroko
            znane i z reguly uzywane jest do nasmiewania sie z facetow ladnie ulizanych gelem, w swiecacych
            bluzeczkach i w bucikach firmy diesel czy temu podobne. Z reguly bywaja to faceci z europy....Podczas
            mojej podrozy do polski kilka miesiecy temu, uzylem tego slowa kilkakrotnie i nikt nie wiedzial o co
            chodzi. Mysle ze w polsce to slowo jest mniej znane lub nie rozumiane ze wzgledu na to ze w polsce i
            europie (sczegolnie europie wschodniej) moda ta jest bardziej faworyzowana od innych. Mozna by
            powiedziec ze zjawisko to jest kompletnie odwrotne w reszcie swiata a szczegolnie w USA. Jesli chodzi
            o stalowa to mysle ze przewaza wsrod mlodych meszczyzn moda "metroseksualna" wiec trudno tu bylo
            by mi sie rozeznac kto gej a kto nie?

pozdrawiam,
            SW

P.S. Dla znajacych jezyk angielski zalaczam link ktory bardziej wam przyblizy dokladne znaczenie tego
            slowa.
            www.urbandictionary.com/define.php?term=metrosexual
            • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 26.07.05, 11:19
              zgadzam sie z wypowiedzia dayrego, a co do przewazania w stalowej woli mody
              metrosexualnej to przesadzasz stalowywrobelek, ja w stalowej bardzo rzadko widze
              facetow przebranych za kobiety...hm...praktycznie wogole...t odziwne, bo Ty
              twierdzisz ze:
              > Jesli chodzi
              > o stalowa to mysle ze przewaza wsrod mlodych meszczyzn moda "metroseksualna" wi
              > ec trudno tu bylo
              > by mi sie rozeznac kto gej a kto nie?

to troche przesadziles z ta ocena...lecz oczywiscie to jest tylko i wylacznie
              twoje zdanie, masz przeciez do tego pelne prawo :) kiedys spotkalem geja w
              stalowej woli i wygladal normalnie jak kazdy inny facet, gdyby mi nie powiedzano
              ze to gej to nigdy bym sie dowiedzial pewnie o tym... zreszta ja nic do gejow
              nie mam, jezeli ktos nie potrafi byc telerancyjny to juz jego osobisty problem...
              • gsm18 Re: geje-opinie 26.07.05, 12:09
                I znowu generalizujesz inne wypowiedzi. Nie róbcie tego. Gdzie zauważyłeś choć
                cień potępienia czy nietolerancji w moich wypowiedziach czy Pana z USA?
                Odróżnij słowo akceptacja od tolerancji. Mnie się może nie podobać taki styl
                ubierania czy zachowania, ale nie oznacza, że chce zabronić czy piętnować takie
                osoby. Czyli wynika z tego, że toleruję to. Gdybym pochwalał i popierał, wtedy
                bym akceptował, jak np. Ty czy osoba pracująca w banku.
            • gsm18 Re: geje-opinie 26.07.05, 12:05
              Zgadza się. Właśnie to do tego się sprowadza, o czym wcześniej napisałem.
              Przesadne dbanie o wygląd, które raczej zawsze przypisywało się
              homoseksualistom.
          • polishbellydancer Re: geje-opinie 26.07.05, 21:08
            czytam i czytam, a noz sam sie w kieszeni otwiera--w koncu doczekalismy sie
            czasow , ze mezczyzni zaczeli o siebie dbac a tu prosze, prosze--zadbany facet
            to zniewiescialy facet? czegoz to ludzie nie wymysla--szkoda slow--nie wspomne
            o szowinistycznym tekscie o kobiecie w domu--wspolczuje tak waskich horyzontow
            umyslowych
            mam tylko nadzieje, ze chociaz prysznic bierzesz--chociaz to takie niemeskie!

pozdrawiam ;o)
            • gsm18 Re: geje-opinie 26.07.05, 21:16
              Super zadbani! że czasami nie idzie odróżnić czy to chłop czy baba! A jeżeli
              kobieta prowadząca dom i zajmująca się dziećmi to szowinizm, to proponuję
              lansować modę na dwóch tatusiów prowadzących dom lub dwie mamusie- przecież to
              takie nowoczesne! Na Zachodzie już gdzieniegdzie wprowadzone.
              • polishbellydancer Re: geje-opinie 26.07.05, 21:39
                nie kobieta prowadzaca dom jest oznaka szowinizmu a stwierdzenie, ze tak byc
                powinno bo zawsze tak bylo
                • gsm18 Re: geje-opinie 26.07.05, 21:51
                  Oczywiście, moim zdaniem tak być powinno. Bo to normalne. I mam prawo tak
                  sądzić i pisać na forum, które służy dyskusji i wymianie myśli, a nie szerzeniu
                  jedynie słusznych, poprawnych politycznie opinii.
                  Widzę, że w Polsce, na polskich forach nie można swobodnie wymieniać myśli,
                  ponieważ jeżeli ktoś jest po środku to na forach liberalnych zostanie zmieszany
                  jako nacjonalista i szowinista!, a z takimi samymi poglądami na forach
                  prawicowych czy religijnych zostanie uznany za zbyt liberalnego. I weź tu
                  dogódź wszystkim. Z tego też powodu w Polsce nigdy nie będzie dobrze, bo albo
                  jedni albo drudzy bedą udowadniać wyższosć swoich jedynie słusznych racji,
                  zamiast wziąć się do poważnej roboty w naprawie kraju.
                  Trzeba wybrać troszkę z jednych, troszkę z drugich i będzie OK. Ani skrajny
                  liberalizm (żele, kremy, metroseksualizm), ani konserwatyzm (pielgrzymki, modły
                  itp.) się nie przyjmie i szkoda nerwów na udowadniane.
                  • gsm18 Re: geje-opinie 26.07.05, 21:53
                    żele, kremy, metroseksualizm- to oczywiście bardzo duży skrót myślowy- bo to
                    nie jest liberalizm.
                    • dayrek gsm18 26.07.05, 22:18
                      nikt mi nie dał pracy po znajomości, sam pracowałem podczas studiów i teraz
                      podczas studiów doktoranckich, od nikogo nigdy nie oczekiwałem pomocy. Pracę
                      dostałem po trudnych rozmowach kwalifikacyjnych łącznie z rozmową i
                      tłumaczeniami tekstów w języku angielskich. Jezeli kogoś nie znasz to sie nie
                      wypowiadaj. Jestem przeciwnikiem takich pracowników "po znajomości". I tobie
                      słoma z butów wychodzi bo twoje teksty na tym forum są na to dowodem. Mozesz
                      sobie pisać co chcesz tak jak ja mogę i wyrazam właśnie swoje zdanie na twoja
                      dyskusję. Człowiek z kulturą i wychowaniem ma szacunek dla kobiety i drugiego
                      człowieka. Wydaje mi się że twoje wypowiedzi są tym spowodowane że nie jestes
                      atrakcyjnym mężczyzną dla kobiet, dlatego poprostu "zazdrościsz" atrakcyjności
                      innym mężczyzną, któzy mają powodzenie wśród kobiet. Zadbany mężczyzna to
                      mężczyzna z klasą. Nie bedę już na twoje komentarze odpowiadał, gdyż uznaję że
                      dyskusja z tobą nie równa sie mojemu poziomowi, mojej osoby. Pozdrawiam i życzę
                      udanych wakacji.
                      • gsm18 Re: gsm18 26.07.05, 22:22
                        A co to zmiana tonu? Czyżby się pan "uczony" Sądu i pomówień przestraszył? Bądź
                        sobie na tych "wyżynach intelektualnych" tylko nie obrażaj innych, nie wyzywaj,
                        nie pomawiaj, tak jak Prezesa Sądu w Tarnobrzegu. Ludzie inteligentni tak nie
                        postępują. Pomówienia i obelgi to dominacja lumpenproletariatu, do którego się
                        przecież nie zaliczasz :)
          • lilly10 Re: geje-opinie 31.07.05, 14:36
            W klasycznych małżeństwach to żona przygotowuje mężowi koszule,
            > ubrania i to ona wie, jak powinien się ubierać. Tak od zawsze było i tak niech
            > pozostanie. To takie naturalne i normalne.

no nie wiem czy to takie naturalne. Dla mnie np. NIE (nie mam opcji odpowiedz
            cytując)
      • lilly10 Re: geje-opinie 31.07.05, 14:31
        niestety moda się zmienia i młodzież teraz wygląda inaczej niż np.10 lat temu.
        Nie ma co krytykować, trzeba się przyzwyczaić.
        • megi852 lilly10 = DAYREK = ARTSTAL 31.07.05, 16:16
          o boshe !!!!!!!!
          • lolo125 DAYREK = ARTSTAL 31.07.05, 16:31
            Zostaw lilly10 w spokoju, wystarczy przeczytać jej posty , żeby stwierdzić że
            prezentuje inny poziom - o wiele wyższy.
            • megi852 Re: DAYREK = ARTSTAL 31.07.05, 16:34
              czy bronienie pozycji dziewczyn jest czyms złym ?
              • gsm18 Re: DAYREK = ARTSTAL 31.07.05, 17:00
                Porównywanie lilly do tych dwóch pozostałych jest próbą prymitywnego
                ośmieszenia mojej osoby. Wynika ona z teorii porównującego, iż każda osoba
                krytykująca moje posty musi być dayrekiem. Bardzo prymitywne myślenie.
                Podaj jakiś dowód na to, że to ta sama osoba?
                • megi852 GSM18 =LOL125 31.07.05, 17:09
                  Panie Leszku nie wypada ...
                  • lolo125 Re: GSM18 =LOL125 31.07.05, 17:15
                    ten człowiek jest chory, chory z nienawiści
                  • gsm18 Re: GSM18 =LOL125 31.07.05, 17:21
                    Nie będę już niektórym osobom niczego wyjaśniał ani tłumaczył.
                    Droga megi852, wiesz co to są pomówienia? Jeżeli nie, poczytaj fachowej
                    literatury.
                    • gsm18 Re: GSM18 =LOL125 31.07.05, 17:31
                      A swoją drogą, login pt. megi852 jest jakimś nowym nickiem. Podejrzewam, iż
                      został on założony w dniu dzisiejszym. Czyżby kolejna, nieudana próba kamuflażu?

Poradnie Zdrowia Psychicznego otwarte są w każdym mieście powiatowym przeważnie
                      od godziny 8 rano.
    • dayrek :) 26.07.05, 23:55
      www.spokorobi.prv.pl
    • blackvader Re: geje-opinie 28.07.05, 19:25
      Byłbym wdzięczny, gdyby zamiast wyzwisk i bezsensownych odzywek w tej kłótni używano argumentów na poziomie. Proszę również o nie atakowanie bezsensownie przeciwników w innych wątkach, zupełnie nie na temat.

Takie wypowiedzi będą nadal kasowane, inna sprawa że nie świadczą najlepiej o kulturze i poziomie piszących.
      • lolo125 Re: geje-opinie 28.07.05, 19:28
        Pragnę zwrócić Twoją uwagę , że podchodzisz do tematu jednostronnie, skasowałes
        mój post w temacie o wyborach natomiast chyba sam przyznasz , ze stroną
        prowokującą jest kto inny, którego prowokujące i obrażliwe posty są nieusunięte.
        pozdrawiam
      • dayrek Tak 28.07.05, 20:07
        Tak, masz rację. Owszem można mieć swoje zdanie i można je wyrazić, tak samo
        jak ja je wyraziłem broniąc pozycji kobiet i szacunek dla nich, co okazało się
        dla osób: polishbellydancer i gsm18 bardzo oburzające. Jeżeli są oni osobami o
        innej orientacji nie pozwolę, aby tak traktowali Kobiety, chyba się ze mną
        zgodzisz. Ja szanuję osoby o innej orientacji i nic do nich nie mam. Oni,
        chcieli by aby Kobieta była tak jak w latach 40, 50 kurą domową i prała im
        skarpetki. Wyraziłem swoje zdanie na ten temat. Jeżeli oni mnie zaatakowali,
        przepraszam bardzo ale nie będę siedział cicho. Chociaż stwierdziłem teraz, że
        należy takie osoby ignorować. Zaczęli oni cytować również moje wątki na tym
        forum, między innymi o rzeczniku prezydenta Szlęzaka, powinni chyba czytać
        gazety i wypowiedzi lokalnych polityków którzy mają takie samo zdanie, wiec ja
        jedynie je cytowałem. Myślą, że nie znam się na prawie i straszą mnie
        artykułami z KK, jeżeli nie obracają się w kręgu lokalnych polityków, a tylko
        są obserwatorami forum to nie ma sensu z nimi prowadzić dyskusji.
        Pozdrawiam serdecznie w ten ciepły wieczór.
        • gsm18 Re: Tak 28.07.05, 20:14
          Ty natomiast w innym wątku chciałbyś wprowadzenia podatku liniowego, któremu ja
          np. jestem przeciwny, więc powinienem cię zwyzywać od idiotów, cwelów, debili
          itd. ponieważ chcę bronić podatku o wielu progach. Jak jesteś taki inteligentny
          to powinieneś zauważyć, że nie zaatakowałem cię za poglądy tylko za chamskie
          epitety pod moim i nie tylko moim adresem.
    • blackvader Re: geje-opinie 01.08.05, 15:45
      > Pragnę zwrócić Twoją uwagę , że podchodzisz do tematu jednostronnie,
      > skasowałes mój post w temacie o wyborach natomiast chyba sam przyznasz , ze
      > stroną prowokującą jest kto inny, którego prowokujące i obrażliwe posty są
      > nieusunięte.

Nie byłem w stanie czytać wszystkiego na bieżąco z powodu awarii komputera i braku czasu na dość długotrwale przywracanie danych. Na szczęście już się z tym uporałem. Twojego posta skasowałem gdyż ewidentnie był nie na temat, i nie niósł żadnej treści oprócz ataku na inną osobę – nie chcę wiedzieć kto zaczął, na obraźliwe zaczepki da się jednak reagować nie zniżając do poziomu przeciwnika, a jeśli moderator odpowiednio szybko nie zareaguje – trzeba było napisać maila. Reasumując – Twój post z całą pewnością łamał zasady, a to że nie usunąłem takowych postów innych użytkowników wynika z tego ża nie miałem od siebie z domu dostępu do kompa/neta i nie miałem możliwości czytania wszystkiego. Komp już działa, więc teraz nie będzie takich błędów – mam nadzieję że generalnie niczego nie trzeba będzie już usuwać gdyż ta kłótnia wynikła z błahostki i jest to wręcz śmieszne że przy tak niewielkiej różnicy zdań niektórzy potrafili się aż tak obrażać i aż tak atakować.
      • jasnoniebieski.5 do gsm18 02.08.05, 16:51
        przy kolejnej probie atakowania innego uzytkownika forum na pograniczu lzenia
        twoje posty zostana wyslane do abuse@gazeta.pl ktore bedzie rozsadzalo w tego
        typu sprawach
        • gsm18 Re: do gsm18 02.08.05, 17:55
          Ok, ja również wyślę zapytanie do administracji forum, czy moderatorem może być
          osoba o stronniczych poglądach, znajdująca u jednych źdźbło a u innych nie
          widząca belki.
          Proszę przytoczyć "moderatorze" przynajmniej jedno zdanie łamiące prawo czy
          regulamin? Jak mozna być tak stronniczym? Czy ty wiesz wogóle, co to jest
          lżenie? Tamten mógł mnie wyzywać od różnych i nic. A jak ja w delikatny sposób
          zwróciłem uwagę, to lżenie.
          Czekam na wyjaśnienia. W przeciwnym razie kieruję pismo do centrali.
          • jasnoniebieski.5 Re: do gsm18 02.08.05, 18:30
            1. nie istnieje cos takiego jak "stronniczy" lub "niestronniczy" poglad, po
            prostu poglad to poglad, blizszy jednym a dalszy innym ludziom, poczytaj o tym
            tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=101&w=27210433
            2. nie wyszukuje u ludzi ani belek ani zdzbel w oku, po prostu twoje zachowanie
            na forum nie bylo kulturalne, co tu duzo pisac, mam teraz przytaczac twoje slowa
            lamiace regulamin? prosze bardzo, jedno z nich:
            "Słoma ci z butów baranie wychodzi..."
            3. tak, bardzo dobrze wiem co znaczy slowo lzyc, ale dla tych ktorzy nie wiedza
            to przypomne cytujac slownik jezyka polskiego:
            "lzyc - obrzucać kogoś obelgami, znieważać; wymyślać komuś" - chyba zgadza sie z
            e zdaniem z pkt. 2???
            4. jezeli poczules sie obrazony zawsze mozesz zwrocic sie z tym do moderatorow
            lub administratorow gazety.pl

P.S. do wszystkich zainteresowanych i sledzacych na biezaco temat na forum:
            Nikomu wcale nie zabraniam wysylac pism do centrali! Kazdy ma prawo do swojego
            zdania :)
            • gsm18 Re: do gsm18 02.08.05, 18:41
              Ani ty, ani ten kto oceniał moje wypowiedzi i stwierdził, ze to ja jestem
              winny, nie ma zielonego pojęcia o prawie.
              Profesjonalny Sąd w przypadku rozpatrywania takich spraw, bierze pod uwagę kto
              zaczął kłótnię, kto pierwszy zaczął ubliżać itd. Jeżeli ja w odpowiedzi również
              oddałem tym samym, wtedy nie ma zniewagi, ponieważ "została ona
              zneutralizowana". To ja mogłem oskarżyć -niezrównoważoną psychicznie osobę- o
              zniewagi, ponieważ agresywnie zaatakował moje wypowiedzi, pisząc pod moim
              adresem epitety.
              Proszę chronologicznie- daty i godziny- poukładać wypowiedzi, a wszystko się
              ułoży w logiczną całość.
              I boli mnie też to, że to ja dostaję opi...ol, kolega o nicku lolo125; a główny
              winny całego zamieszania wychodzi bez szwanku. Czy tak ma wyglądać bezstronnosć?
              Cała sprawa jest śmiechu warta i nikt nie będzie biegł z nią do Sądu, ale
              przynajmniej moderator powinien zachować choć cień obiektywizmu i jeżeli juz
              chce- skrytykować obie strony imiennie, a nie tylko jedną.
              • polishbellydancer Re: do gsm18 02.08.05, 18:44
                na wiekszosci forow przy przycisku wyslij pisze: nie odpowiadaj na posty
                lamiace regulamin-zglos je do redakcji--czy cos w tym stylu--ciekawa jestem
                czemu tu tego nie ma
                • polishbellydancer Re: do gsm18 02.08.05, 18:47
                  dokladnie pisze:

Uwaga:
                  Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
                  kosz.

czemu na forum st wola nie ma?
              • jasnoniebieski.5 Re: do gsm18 02.08.05, 23:26
                Niekulturalnie zachowywal sie zarowno gsm18 jak i dayrek. Jako moderator uwazam
                ze obydwaj ponosza odpowiedzialnosc za atmosfere w tym poscie i chce aby oni o
                tym wiedzieli, mam nadzieje ze to przeczytaja. Nikt nie bedzie nikogo karal ani
                straszyl, po prostu badzmy troche bardziej kulturalni dla siebie.

> I boli mnie też to, że to ja dostaję opi...ol, kolega o nicku lolo125; a główny
                >
                > winny całego zamieszania wychodzi bez szwanku.

Nie uwazam ze wyszedl on bez szwanku. Zadeklarowal, ze nigdy tu juz nie wroci.
                Co nie znaczy ze byl bez winy. Przyczynil sie tak samo jak gsm18, chce zeby
                gsm18 o tym wiedzial. Uwazam, ze dayrek jest tak samo odpowiedzialny za to co
                sie tutaj wydarzylo jak i gsm18.

Przepraszam gsm18 jezeli poczul sie urazony moimi wczesniejszymi postami.
    • crux_lc Re: geje-opinie 03.08.05, 11:10
      ludzie homo, są spox. Tzreba ich tolerować, ejstesmy w XXI w. i już nic nie
      powinno być nam dziwne, poza tym to tez ludzie.
    • rafalcik Re: geje-opinie 20.08.05, 10:35
      nie bylo tak zle, zadnych zartow pod jego adresem w Stalowej
    • maria92 Re: geje-opinie 14.09.05, 11:55
      ludzie powinni zmienic mentalnosc, homoseksualizm to nie jest choroba
      • szagajet Re: geje-opinie 29.09.05, 11:10
        duzo slawnych ludzi sa gejami, George Michael , Elton John, Ellen DeGeneres,
        Carlson Fabfive
    • buszar Re: geje-opinie 20.10.05, 11:24
      Zauwazylem , ze w innych krajach ludzie sa bardziej otwarci na homoseksualizm,
      w Polsce jest mniej tolerancji.
    • buszar Re: geje-opinie 25.12.05, 11:59
      wesolych swiat
      • aapsik2 Re: geje-opinie 27.12.05, 07:59
        buszar :*
        Szczesliwego Nowego Roku !!
        • buszar Re: geje-opinie 27.12.05, 08:08
          aapsik a ty lubisz chlopcow czy dziewczyny
          • aapsik2 Re: geje-opinie 27.12.05, 18:16
            :) buziaczki
    • buszar Re: geje-opinie 18.01.06, 11:01
      Czy duzo jest gejow w Stalowej?
    • buszar Re: geje-opinie 06.03.06, 10:54
      polly, moze nam cos tu wszystkim sie przyznasz kim jestes...
      • polishbellydancer Re: geje-opinie 06.03.06, 15:21
        do czego mam sie przyznac---moze do tego, ze wiem kim jestes?
        • jasnoniebieski.5 Re: geje-opinie 06.03.06, 22:20
          Hey
          sprawdz poczte
    • mayaka Re: geje-opinie 06.03.06, 20:41
      UBierz go w SUKIENKE i nikt jej nierozpozna
    • eternit2 Re: geje-opinie 28.03.06, 22:33
      Lepiej niech się nie przyznaje.
      Nigdy nie wiadono czy nie trafił na jakąś dewotę, która zieje nienawiścią.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka