Dodaj do ulubionych

Piotr Kaczkowski to jest gość!

08.02.04, 21:36
Własnie leci -jak co niedziela- audycja Piotra Kaczkowskiego Mini Max czyli
kiedyś Minimum ....(czego?) Maximum (....)? a teraz....
Biuro......(jakie?)
własnie jak teraz redaktor Trójki w podtytule nazywa swą audycję ?

Ten człowiek nie ulega komercji, wciąż najważniejsze jest piękno,
poza tym posiada niezwyką charyzmę i w cudowny sposób prowadzi program, tak
już sie dziś nie robi...to czarodziej...
pozdrawiam
J
Obserwuj wątek
    • januszx Re: Piotr Kaczkowski to jest gość! 15.02.04, 21:34
      Gwoli formalności ..informuję ,że znow możemy posłuchAĆ dobrej muzyki , pan
      Piotr juz od dziewiatej nadaje i jak zwykle ....klimat jest:-)
      pozdrawiam
      j
      • arwen.a Re: Piotr Kaczkowski to jest gość! 10.03.04, 10:29
        Hejka!
        Jakże sie ucieszyłam gdy trafiłam na ten watek. Z tej radości odnalazłam troche
        juz musze przyznać przykurzoną płytę z koncertu, który zespół TSA zagrał 10
        grudnia 1998 roku w Trójce.
        Ostatni utwór na tej płycie nosi tytuł "Blues dla Kaczora". Pozwólcie że
        zacytuję, jak śpiewał Marek Piekarczyk:

Nie wszyscy może pamętają te czasy (a szkoda)
        kiedy ja w Bochni (straszna to była dziura)
        na takim małym, pierdzącym radyjku słuchałem Kaczora.
        i nagle czacha mi sie otworzyła, że nie tylko polki ale jeszcze
        rock and roll
        I puszczał nasz kochany Kaczor Led Zeppelin, Rolling Stonesów, Beatelsów
        Jimmy Hendrixa (nikt nie wiedział co to jest)
        i musiał tłumaczyć wszystkim dlaczego ten czarny leworęki facet
        rzeźbi takie dzwięki i czemu to musi być takie skomplikowane.
        A jak już powiedział, że Hendrix podpala gitarę wpierw kopulując z nią
        i gra na niej zębami to cenzura zdjęła Hendrixa.
        No bo kto widział za takiego Gomułki żeby ktoś gryzł gitarę, kopulował z nią
        i podpalał.
        Podpalał to i owszem i to na dużym stosie
        bo to tylko zaraza i diabelski wynalazek
        (...)
        lecz nie udało się
        wszyscy dowiedzieli sie że jest taki facet
        jak Jimmy Hendrix (...)

Morał jest taki, że Kaczor i nie tylko (...)
        o pare lat wcześniej usłyszeliśmy rock'n'rolla
        w Polskim Radio, bo do tej pory było tylko Radio Luxemburg
        i takie pocztówki dzwiękowe gdzie obok Laskowskiego można było zobaczyć
        taką dziwną kartkę z napisen T H E B E A T L E S (...)
        Naprawdę Kaczor nauczył nas słuchać rock'n'rolla
        Dziękujemy!!!!

Ten tekst może niezupełnie dosłowny (starałam sie:-)) ale oddaje wszystko.
        Ja tych czasów nie pamietam (tzn wtedy to ja słuchałam na czarnych płytach
        nagrań z bajkami, hm...albo i to nawet nie..:-))) ale Piotr Kaczkowski też i
        mnie w pewnym stopniu nauczył słuchać rock'n'rolla.
        I dobrze ze robi to dalej w Trójce :-)))
        A swoją drogą - zawsze byłam ciekawa czy wykonanie podczas koncertu tego Bluesa
        to była naprawdę improwizacja...?
        Pozdrowionka dla Trójkowiczów.
        A.
        • januszx znowu się zbliża ...niedziela 13.03.04, 16:05
          Cóż miła Arweno niewiele zostało z tej starej Trójki ale ja cieszę sie z tego
          co jeszcze mamy , czego nam nie odebrali!
          Numer jeden to oczywiście program Mini Max!!! od 21 ej do 24 tej w niedziele !

a może konkurs jak nazywa się ulubiona (jedna z...) polska,współczesna grupa
          muzyczna KAczkowskiego?? możemy sprawdzić juz jutro..!

tekst TSA bardzo dobry :-)
    • januszx Re: Piotr Kaczkowski za godzinkę 07.03.04, 20:07
      Jeśli ktoś byłby zainteresowany inforuję!,że juz za godzine zaczyna sie kolejny
      Mini Max! czyli Minimum słów Maximum muzyki...
      wspaniała trójowa audycja z prawie .....? letnia tradycją! - własnie?
      Myśle ,że warto posłuchac gdyz juz niewiele audycji tego rodzaju zostało w
      polskim radiu...
      pozdrawiam
      J
      • arwen.a Re: Piotr Kaczkowski za godzinkę 16.03.04, 10:29
        Mini Max mozna zdaje się słuchać również w nocy z czwartku na piatek od godz.
        24 do 2.
        Pozdrawiam.
        A.
        • januszx Re: Piotr Kaczkowski za godzinkę 17.03.04, 09:48
          tak po północy jest jeszcze stara Trójka:-)

w poniedziałek :
          Jan Ptaszyn Wróbleski - dużo zrobił dla zamojskiego jazzu, tylko u niego
          usłyszymy Sonnego Rollinsa

Wtorek :
          Wojciech Mann - redaktora przedstawiać nie trzeba, choć nie zwasze lezy mi
          proponowana muzyka , posłuchać warto

środa:
          Marcin Kydryński - spokojna relaksująca , lekko jazzująca muzyka

iwreszczie czwartek :
          Piort Kaczkowski niewykła postać, świetna atmosfera podczas programu i dobra
          muzyka

Wszyscy Panowie są niezwykle charyzmatyczni i to co robią robia z pasją

warto nie spać w nocy...
          • maartunia Re: Piotr Kaczkowski za godzinkę 29.07.05, 16:29
            szkoda,ze w dzień nie ma z czego wybierac:/a Piotra K.-cudny głos,ktory dla mnie brzmi tak,jakby ten człowiek się ciągle uśmiechał:)
            Marta
    • januszx z którego roku? 19.04.04, 09:35
      Wczoraj znowu słuchałem Mini Maxa i Kaczkowski jak zwykle nie samowity
      wyobraźcie sobie puścił kawałek z no właśnie z którego roku ? dodam ,żę
      jkawałek był stary w wykonaniu Bessy Smith
      był tez Marylion i jak zwykle niezwykła atmosfera ..

a i stare pytanie jaki to polski zespół o charakterystycznej nazwie promuje
      Piotr Kaczkowski ?
      pozdrawiam
      J
      • arwen.a Re: z którego roku? 19.04.04, 10:32
        januszx napisał:

> Wczoraj znowu słuchałem Mini Maxa i Kaczkowski jak zwykle nie samowity
        > wyobraźcie sobie puścił kawałek z no właśnie z którego roku ? dodam ,żę
        > jkawałek był stary w wykonaniu Bessy Smith
        > był tez Marylion i jak zwykle niezwykła atmosfera ..
        >
        > a i stare pytanie jaki to polski zespół o charakterystycznej nazwie promuje
        > Piotr Kaczkowski ?
        > pozdrawiam
        > J

Czy chodzi Ci, Januszu o kawałek z roku chyba 192..., nie pamiętam dokładnie.
        Najstarsza piosenka we wczorajszej audycji i w ogóle chyba od bardzo dawna w
        eterze.
        Na drugie pytanie nie potrafie odpowiedzieć. Wczoraj duzo było o Manaamie ale
        chyba nie o to Ci chodzi...
        A.
        • januszx Kombajn do zbierania kur po wioskach:-))) 19.04.04, 14:55
          JA się włączyłem poźniej i juz tylko wspomnienie po MAnamie pozostało:-)

Bessy Smith rzeczywiście z roku 192 ...9 ! Czyli odpowiedź jest bardzo dobra
          brawo Arwen :-))), miło ,że tez słuchasz tej niezwykłej audycji

i juz daje odpowiedź w temacie
          ostatni Kaczkowski nie puszczał żadnego kawałku tej grupy..

niezła nazwa nie?
          • arwen.a Re: Kombajn do zbierania kur po wioskach:-))) 21.04.04, 12:19
            Ciekawe co by rolnicy powiedzieli na take urządzenie :-))
            A.
            • arwen.a Re: Kombajn do zbierania kur po wioskach:-))) 09.05.04, 22:02
              Dziś mozna było znów usłyszeć ulubiony zespół pana Piotra. Kto nie słyszał -
              może jeszcze ma szansę, Mini Max trwa.
              Pozdrawiam.
              A.
              • arwen.a Mini Max od kilku minut... 16.05.04, 21:25
                ... trwa. Jak zwykle juz na samym początku pan Piotr Kaczkowski wprowadził
                niespotykany nigdzie indziej rockowy klimacik. A ja czekam niecierpliwie na mój
                ukochany, zapowiadany dziś Deep Purple.
                Pozdrawiam.
                Arwen.
                • arwen.a Re: Mini Max jeszcze 1,5 godziny 13.06.04, 22:30
                  Muszę Wam o tym powiedzieć.
                  W Mini Maxie dziś cudowny rockowy klimat. Tego mi było trzeba.
                  Roger Waters. Jak dawno go nie słuchałam.
                  I znów... TSA!!! Jak zawsze to samo stare dobre Tajne Stowarzyszenie... ?
                  Pozdrawiam.
                  A.
                  • januszx Gdzie jest Arwen 24.01.05, 13:37
                    Miła Arwen a wczoraj u Pana Piotra ... leciały dwa kawałki z nowej płyty -
                    "Kombajnu do zbierania kur po wioskach":-) Klimat jak zwykle był
                    niezwykły ...to jedna z ostatnich audycji w tym stylu ach ...

A zauważyliście ,że Mała Arwen nam gdzies znikła!!???:-(
                    Pozdrawiam serdecznie
                    J
                    • negatyv TRÓJKA JEST NAJLEPSZA 24.01.05, 13:51
                      januszx napisał:

> "Kombajnu do zbierania kur po wioskach":-) Klimat jak zwykle był
                      > niezwykły ...to jedna z ostatnich audycji w tym stylu ach ...

Zachecam do sluchania Trojkowego Ekspresu. Paweł Kostrzewa muzyke, ktorej w
                      innych stacjach nie posluchamy zbyt czesto. Kombajn do zbierania kur po wioskach
                      mial premiere chyba w Ekspresie o ile sie nie myle :)
                      Pozdrawiam Trojkowiczow!

PS. Szkoda, ze juz nie budzi mnie rano Marek Wałkuski. Zawsze z usmiechem
                      wstawalem :-))
                      Moim zdaniem marnuje sie w tych Stanach jako wyslannik PR.
                      • januszx Re: TRÓJKA JEST NAJLEPSZA a na pewno była... 24.01.05, 14:08
                        Czy jest najlepsza? może ...
                        Z cała pewnościa była teraz pozostało kilka dobrych audycji
                        Zgadza się Trójkowy ekspres proszę wsiadać drzwi zamykać:-)
                        Mini Max, i jeszcze kilka auydycji po północy ale poza tym niestety muzyka się
                        upodobniła do tej promowanej przez inne stacje.

Zgadzam się z Tobą Marek Wałkuski był mistrzem porannego wybudzania , o ile
                        pamiętam odleciał w lutym ale 2 czy 3 lata temu? z nic nie mogę sobie
                        przypomnieć

• negatyv Re: TRÓJKA JEST NAJLEPSZA a na pewno była... 24.01.05, 14:38
                          Trojka sie skonczyla jakies 4-5 lat temu, to prawda. [Dla niektorych 10 lat temu]
                          Ale czy dzisiaj jest jeszcze jakas wartosciowa stacja?
                          Ja slucham od czasu do czasu Radia BIS, Dwojki, ale najczesciej wlasnie Trojki!
                          Wole juz taka samą z reguly myzyke w trojce bez glupawych komentarzy, niz
                          sluchac RMFu czy innych zetek z jakimis pustymi tekstami.
                          Uniformizacja dotyka wszystkiego! [niestety]
                        • negatyv Re: TRÓJKA JEST NAJLEPSZA a na pewno była... 24.01.05, 14:41
                          januszx napisał:

> Zgadzam się z Tobą Marek Wałkuski był mistrzem porannego wybudzania , o ile
                          > pamiętam odleciał w lutym ale 2 czy 3 lata temu? z nic nie mogę sobie
                          > przypomnieć

Marek Wałkuski w Trójce pracował w latach 1990-2002. Prowadził poranne wydanie
                          audycji "Zapraszamy do Trójki".
                      • maartunia Re: TRÓJKA JEST NAJLEPSZA 29.07.05, 16:44
                        wiele złego mozna by napisac o tych zmianch trójkowych,osoby ktore sa słuchała długo tej stacji wiedza co i jak,wiec nie che się powtarzac
                        Marta
                    • blotniarka.stawowa Re: Gdzie jest Arwen 25.01.05, 01:35
                      Januszu, przeciez Arwen sie tu z nami ladnie zegnala na forum, nie pamietasz?
                      Mowila, ze wyjezdza gdzies na dluzej, i nie jest pewna, czy bedzie miala tam
                      dostep do internetu.

Na wszelki wypadek, Arwen - gdy juz zorganizujesz sobie internet na nowym
                      miejscu - pozdrawiamy! Masz przy sobie zyczliwe mysli forumowiczow :)
                      • januszx Re: Gdzie jest Arwen??? 25.01.05, 11:09
                        wiem Arwen się żegnała ale tak jakoś się smutno mi zrobiło ,że ani znaku nie
                        am od niej ..mogłaby jakieś słókwo skreślić:-))))

Pozdrawiam
                        J
                        • arwen.a Re: Gdzie jest Arwen??? 26.01.05, 11:50
                          Hej, Januszu, zajrzyj na skrzynke, Arwen niestety Trojki ostatnie nie slucha
                          ale raczej audycji pt I hate January. W Irlandii to najgorszy miesac w roku ale
                          ja i tak sie ciesze ze ominela mnie zima, zielono tu i pieknie, pachnie
                          oceanem, Blotniarko, widzisz mnie? wlasnie stoje na brzegu Atlantyku i macham
                          Ci prosto na zachod :).
                          ciesze sie ze o mnie pamietacie, pozdrawiam serdecznie.
                          A.
                          • januszx Re: Gdzie jest Arwen??? 26.01.05, 12:07
                            arwen.a napisała:

> Hej, Januszu, zajrzyj na skrzynke, Arwen niestety Trojki ostatnie nie slucha
                            > ale raczej audycji pt I hate January. W Irlandii to najgorszy miesac w roku
                            ale
                            >
                            > ja i tak sie ciesze ze ominela mnie zima, zielono tu i pieknie, pachnie
                            > oceanem, Blotniarko, widzisz mnie? wlasnie stoje na brzegu Atlantyku i macham
                            > Ci prosto na zachod :).
                            > ciesze sie ze o mnie pamietacie, pozdrawiam serdecznie.
                            > A.
                            Aż się zrobió miło na sercu jak zobaczyłem ten wpis , bardzo się cieszę miła
                            Arwen , że u Ciebie wszystko dobrze i zazdroszcze Ci tych widokoów , chociaż u
                            nas też ładnie - piekna zima do nas zawitała a jak chyba wiesz to jedna z moich
                            ulubionych pór roku.
                            Mam nadzieje ,że u CIebie wszystko w porządku , naopisz coś jeszcze o zielonej
                            wyspie , czy to rzeczywiście tak wspaniały raj jak mówia dookoła:-))))))
                            A niedługo napiszę kilka chyba ciekawych słów o Kombajnie do zbierania kur po
                            wioskach , taże wpadaj do nas :-)))
                            Pozdrawiam serdecznie
                            J
                          • januszx Mirek Czyżykiewicz- nowa płyta!!! 04.07.05, 11:07
                            Juz od kilku lat zapowiadana była nowa płyta Mirka Czyzykiewicza ,ostatnio
                            dochodziły głosy ,że juz niebawem powinna się ukazać i ten stan trwał jakieś
                            dwa, trzy lata:-). Wreszcie wczoraj piotr Kaczkowsi zapodał informację ,że
                            płyta "ALE" ukaże się 19 sierpnia ..czekam z niecierpliwością :-)))
                            a tymczasem może wrzucę słowa z płyty AVE":, które dały mi bardzo dużo do
                            myslenia!

"Nieraz bezczynnie w parku siedzę, staram się sobie odpowiedzieć
                            jakie motywy miałeś, Jezu, żeby tak skończyć, wszak w pacierzu
                            owoc żywota pochwalony; chociaż bez żony, dzieci, trwałych środków
                            (trudno powołać się na przodków) żyłeś, wyrzec się ciała, na śmierć skazać
                            w konszachcie z Ojcem swoim, (Boże?) to przecież gorzej być nie może
                            po takiej pięknej życia drodze!. Tak się ustala każdą skalę, ludzkie
                            cierpienie zna swą miarę,
                            w tym sensie, mój ty słodki Jezu)...)"

TAK TRUDNO POGODZIC SIĘ I ZROZUMIEĆTE MOTYWY..., ale wydaje się ,że odpowiedzią
                            może byc jedynie bezgraniczna miłość..., CHOĆ I TAK czasmai pojąc się nie
                            daje...
                            Arwen jestes ?
                            Pozdrawiam
                            j
                            • carambola Re: Mirek Czyżykiewicz- nowa płyta!!! 04.07.05, 14:44
                              Piekna dyskusja!

Wczoraj słuchałam Pana Kaczkowskiego w drodze powrotnej z Sanoka. Był wywaid z
                              liderem White Stripes. Tym razem było Maximum gadania, ale i tak nie mogłam
                              oderwać ucha od audycji.

Trójko wróć!;)
                              • januszx wywiad 05.07.05, 16:00
                                tYLKO JEDNO MNIE ZASMUCIŁO Carambola jak lider tej grupy ujawnił ,że Jego matka
                                była Polką ( to akurat bardzo miła niespodzianka) ale cóż okazało się ,że na
                                propozycje Piotra Kaczkowskiego żeby powiedział kilka słow po polsku nie był w
                                stanie nic z siebie wydusić...

Po za tym smutnym akcentem wywiad bardzo mi się podobał , pomimo ,że ani słowa
                                nie było o ...Kombajnie do zbierania kut po wioskach;-))
                                • carambola Re: wywiad 07.07.05, 10:19
                                  O co chodzi z tymi kurami?;)))
                                  • januszx kobmajna do zbieraniakur po wioskach 07.07.05, 10:37
                                    Jest taka grupa muzyczna bardzo promowana przez imć Pana Piotra , ktora nosi
                                    wdzięczną nazwę Kombajn do zbierania kur po wioskach i z żalem muszę
                                    powiedzieć ,że ostatniej niedzieli ani mru mru;-))
                                    Pozdrawiam letnią porą
                                    j
                            • arwen.a Re: Mirek Czyżykiewicz- nowa płyta!!! 05.07.05, 22:30
                              Jestem, jestem :) milo ze ktos pamieta ;)
                              Piszcie co nowego w polscej muzyce bo ja zieloniutka, u nas tylko U2 i Coldplay.
                              Jak do swoich wroce to o czym bede rozmawiac. A o Kombajnie do zbierania kur po
                              wioskach niedawno doszly mnie nawet tutaj sluchy :) To sie nazywa promocja.
                              • januszx Re: Mirek Czyżykiewicz- nowa płyta!!! 06.07.05, 12:07
                                U2 Droga Arwen to nie u Was tylko u nas obecie;-)))

TERAZ W pOLSKIEJ MUZYCE TO CHYBA GŁOWNIE POPISY I WYSTĘPY grup plażowych ,
                                chociaz chyba nie tylko, muszę Ci wyznać ,że też jestem troszkę do tyłu, ale
                                postaram sie specjalnie dla Ciebie czegoś dowiedzieć:-))

A po knajpach troszke chodzisz dobre ciemne piwo kosztujesz? woda w Atlantyku
                                to chyba lodowata?
                                Pozdrawiam
                                j
                                • arwen.a Re: Mirek Czyżykiewicz- nowa płyta!!! 21.07.05, 11:18
                                  A pewnie, ze sie chodzi po knajpkach, przytupuje przy dzwiekach wesolych,
                                  smyczkowych melodii. Czasem jakas lokalna grupa rocka zagra, taka nasza ulubiona
                                  Pyramid gra co niedziela :)
                                  A jeszcze sie pochwale... od pewnego czasu gorzkie, ciemne piwo bez soku pijam :)
                                  Wiem ze to byla czysta profanacja ale nie moglam inaczej ;)
                                  • januszx a Ty sie temu nie dziwisz Kobranocka nic nowego 21.07.05, 16:53
                                    Cóż wesołe życie w tej Irlandii wiedziesz:-))a tego ciemnego piwa bez soku
                                    szczególnie CI zazrdoszczę, mam nadzieje ,że zachowujesz umiar;-))
                                    Miałem sprawdzićco dzieje się muzyce ale jakos ostatnio słucham stacji z muzyka
                                    daleko alteratywna wiec chyba jak na dzis niewiele CI popdpowiem:-))
                                    Wiem jedynie ,że "Kombajn do zbierania kur po wioskach ma miec wystepy we
                                    stolicy
                                    i wiem ,że Kobranocka nic nowego ostatnio nie storzyla:-))
                                    serdecznie pozdrawiam
                                    j
                                    • januszx Ewa Demarczyk 01.08.05, 11:18
                                      Wczoraj o godzinie 23.55 tuż przed końcem audycji pan Piotr zaprezentował
                                      wojenną balladę Ewy Demarczyk , nawiązał tym oczywiście do dzisiejszej
                                      61 ,rocznicy Powstania Warszawskiego.

Wczesniej nie słyszałem , siedzieliśmy na balkonie wsłuchani w jednostajny
                                      spokojny plusk padającego deszczu, jakże on uspokajał, wyciszał , nawet nie
                                      zdecydowałem sie włączyć Mini Maxa

Na wakacje się miła Arwen nie pojawi w naszym pieknym kraju?
                                      Pozdrawiam
                                      j
    • arwen.a Re: Piotr Kaczkowski to jest gość! 18.12.05, 21:54
      Mini Maxa znów jak za dawnych czasów sobie słucham. Dziś, właśnie w tej chwili
      muzyka z trzeszczących płyt.
      A trochę później ciąg dalszy The Wall, Pink Floydów oczywiście.
      Zapraszam, muzyka świetnie działa na wszelkie rozterki. Również te polityczne ;)
      • januszx Re: Piotr Kaczkowski to jest gość! 21.12.05, 19:23
        Miła Arwen , teś słuchałem ostatniego MiniMaxa:-) , u Pana Piotra tak miła
        atmosfera... już taka przedswiąteczna ...poprostu bajka aż zyć się chce w tym
        miłym okresie
        • arwen.a Re: Piotr Kaczkowski to jest gość! 21.12.05, 22:13
          I co, Januszu, choinka przy dzwiękach starych piosenek już ubrana czy też
          czekasz na jutrzejszą noc? ;-)
          • januszx Re: Piotr Kaczkowski świątecznie... 22.12.05, 12:11
            choinkę dawnym zwyczajem ubieraliśmy w dzień wigilii miła Arwen ,teraz
            przesunęło się tą niwątpliwą przyjemność o jeden dzień , czyli jutro ,
            obowiązkową przy świątecznych dźwiękach:-)...
            pozdrawiam
            j
          • januszx Kaczkowski gra Elwisa... 09.01.06, 15:25
            Juz miłą Arwen po świętach a tymczasem wczoraj znów był Kaczkowski w radiu i
            zaprezentwał nam Wiktora Wootena , który wykonał kompozycję informująca nas ,że
            ów pan ..ma na Imie Wiktor:-) ale bardzo nastrojowy utworek , potem mielismy
            porcję najlepszych utworów Elwisa - kolejna rocznicaśmierci ...która to?
            • s.qbek Re: Kaczkowski gra Elwisa... 09.01.06, 15:44
              januszx napisał:

> Juz miłą Arwen po świętach a tymczasem wczoraj znów był Kaczkowski w radiu i
              > zaprezentwał nam Wiktora Wootena , który wykonał kompozycję informująca
              nas ,że
              >
              > ów pan ..ma na Imie Wiktor:-) ale bardzo nastrojowy utworek , potem mielismy
              > porcję najlepszych utworów Elwisa - kolejna rocznicaśmierci ...która to?

"Gdyby Elvis żył, obchodził by 71 rocznicę urodzin" jak powiedział wczoraj Pan
              Piotr...
              • januszx Re: Kaczkowski gra Elwisa... 09.01.06, 16:04
                Musiałemna chwilkę wyjść
                a widzisz ...myślałem cz 70 , pomyliłem sie o roczek , zastanawiał sie tez co
                teraz śpiewałby Elwis ,potem zaniechał dociekań i stwierdził ,że należy się
                cieszyć tym co pozostało po Presleyu a głownie to wspaniałe rekondlerowe
                kawałki..
                Pozdrawiam
                J
                • s.qbek Re: Kaczkowski gra Elwisa... 09.01.06, 16:11
                  Oczywiście, to spuścizna Króla.
                  Pozdrawiam i ja
                  Q
                  • januszx przepraszam za literówki.. 09.01.06, 16:14
                    sorry za moje lietrówki ale bardzo się śpieszę a chciałem coś jeszcze napisać i
                    tak mi źle palce po klawiaturze poleciały ...
                    miło było wczoraj posłuchać Króla
                    J
          • januszx Marcin Kydryński kilka godzin wcześniej:-) 09.01.06, 15:31
            Wczoraj też nie pierwszy raz miałem przyjemność wysłuchac popołudniowej sjesty
            i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony , noworocznymi zmianami!

Pan Marcin jak zapowiedział będzie w tym roku promował polskich artystów !,
            Juz wczoraj zaproponował nam Staszka Sojkę , MIetka Szczęśniaka , Grzegorza
            Turnaa i jeszcze "naszego" Marka Grechute w przepieknym utworze Pomarańcze i
            mandarynki":-) czyli nasza elita...
            ,bardzo miłe popołudnie i wieczór...
            Pozdrawiam
            j
    • januszx karnawał ... 25.01.06, 12:07
      Oczywiście o karnawale przypomniał Pan Piotr, bo człowiek zajety zapomina o tak
      ważnych sprawach
      przypomnijmy sobie ...warto to daj radość

• januszx P.Kaczkowski, M. Kydryński w ostatnia niedzielę.. 02.03.06, 10:54
      o jak poszukiwałem tematu o fladze narodowej ...znalazłem to:-)

Nie wiem czy ktoś słuchał ostatniego wydania Mini Maxa Piotra Kaczkowskiego
      amoże sjesty Kydryńskiego(...) ( nie miałem mozliwości:-() ? chętnie poczytam o
      wrażeniach:-)
      żeby nie było niedomówień , jestem pewny ,że jest wielka grupa młodych ludzi ,
      którzy mają bardzo szerokie i piekne zainteresowania:-)także muzyczne , nie
      wszyscy uzależniaja sie od techno i do niego ograniczają! , wieć może ktos
      przedstawi relacje...

a może ktoś Młody napisze o aktualnej polskie scenie muzycznej , bo
      przyznam ,że mam tu pewne zaległości...:-)
      pozdrawiam
      J
      • s.qbek Re: P.Kaczkowski, M. Kydryński w ostatnia niedzi 02.03.06, 18:07
        Przyznam się Januszu, iż wyjątkowo nie słuchałem ostatniej niedzielnej "Sjesty"
        p. Marcina, za to p. Piotr zagrał jak zawsze wyjątkowo. Nie mógł inaczej zacząć
        niż od Deep Purple - wspomnienia piątkowego koncertu w Spodku (oczywiście nie
        był to materiał z tego koncertu). Na marginesie to żałuję bardzo, że nie mogłem
        24.02 być w Katowicach (zrobiłem dobry uczynek i darowałem swój bilet
        kuzynowi). Zresztą motyw "Purpurowych" przejawiał się w następnych godzinach
        trwania audycji. Interesująca wydaje się być "blaszeczka" z materiałem na żywo
        wykonanym kameralnie w jednym z londyńskich klubów, która ma się niebawem
        ukazać.

Ponadto przeplatały się utwory innych wykonawców, m. in. Morrissey'a i ciekawo
        brzmiące kompozycje Chrisa Rea (jak napisał Pan Piotr "bluesy celtyckie i
        irlandzkie") pochodzące z jego wielopłytowego wydawnictwa podsumowującego
        ostatecznie (niestety) jego karierę.
        Było trochę zapowiedzi koncertów - "Metalmania" (zresztą zawalono skrzynkę
        MiniMaxu prośbami o informacje na temat tej imprezy, które na bierząco Pan
        Piotr starał się przekazywać i powtarzać) a w związku z tym pojawiło się
        kilka "grzałek"; również warszawskie koncerty Simple Minds (marzec-Stodoła) i
        Johna Cale (Fabryka Trzciny).

Na koniec "rodzynek" - jak dla mnie. Pan Piotr wpuścił przez "otwarte okno"
        całkiem pokaźne kawałki długo oczekiwanego i jakże pięknego albumu Davida
        Gilmoura 'ON AN ISLAND', który ukazuje się już w poniedziałek 6. marca. Będą na
        nim dwa silne polskie akcenty - Zbigniew Presner tworzącego wspaniałą
        orkiestrację albumu oraz wybitny pianista Leszek Możdżer, ponadto inne wielkie
        sławy jak: Phil Manzanera (z Roxy Music, współpracował m. in. z Johnem
        Wettonem), David Crosby (świetny wokal) oraz kolega z Pink Floyd - Richard
        Wright (organy Hammonda). Gilmour planuje też kilka koncertów w znanych
        europejskich miastach (z tego co zapamiętałem to będzie w Londynie, Paryżu no i
        całkiem niedaleko - w Hamburgu). Nie mogę się już doczekać poniedziałku (poluję
        na limitowaną 2CD wersję albumu)...

To tyle z niedzielnego MiniMaxu. Dziś po północy ma być (jak podaje podstrona
        audycji) "kilka trudniejszych nazwisk i nazw: Elmore James, Sonny Boy
        Williamson, Ink Spots, Rosetta Tharpe, Marie Knight, O'Jays, Louis Jordan,
        Booker T & The MGs, Big Mama Thornton". Pewnie należy je poznać. Więc słuchamy
        Januszu?

Pozdrawiam
        Q
        • januszx Re: P.Kaczkowski, M. Kydryński w ostatnia niedzi 07.03.06, 08:27
          JEstem pod wrażeniem Twojej Wiedzy S Qbku , miło jest dowiedziec się czegoś
          nowego a teraz przynajmniej kilku wykonawców bedę wyczekiwał u Pana Piotra .
          W środę w nocy nie słuchałem audycji nie słuchałem wstyd się przyznać ale
          spałem
          za to nie darowałem ostatniej niedzieli i musze powiedzieć to bardzo dobrze
          nastaroiło mnie to na cały tydzień także polecam także innym:-)
          I mam nadzieję ,że kiedys coś jeszcze napiszesz o swych muzycznych wrażeniech
          bo miło jest poczytać kogoś kto się na tym zna ...a temat niezwykle ciekawy
          Pozdrawiam

Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka