Dodaj do ulubionych

kto kupował/sprzedawal ostatnio mieszkanie..?

18.05.08, 20:17
...w białej. jakie sa teraz ceny? nie mieszkam w bp i nie mam dostepu do
ogloszen w slowie. chce sprzedac swoje mieszkanie na osiedlu piastowskim, nie
wiecie po ile teraz sie sprzedaja mieszkania?
Obserwuj wątek
    • 4freddy ...? 19.05.08, 00:40
      to jak to w końcu z Tobą jest ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=118&w=76853356&a=79725709
      • 4freddy Re: ...? 19.05.08, 00:43
        poza tym, weź sama poszukaj najpierw co ?
        www.google.pl/search?q=sprzedam+mieszkanie+bia%C5%82a+podlaska&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
      • ewa_warszawa Re: ...? 19.05.08, 14:29
        ale co to za zaczepny ton?? jakas niezgodnosc tak? tu nie mieszkam, a tu chodzę
        do fryzjera?:) no tak zapomnialam sie przedstawic i powiedziec ze w bp jestem
        raz na 1,5 miesiaca. a jak juz jestem to chodze do fryzjera, sklepow, warsztatu
        samochodowego. czasem z myjni skorzystam. a wszytsko po to bo mam to sprawdzone,
        bez kolejek i zeby na cenie zaoszczedzic. a o mieszkanie sie pytam tak w praktyce.
        a swoja droga czemu mam wrazenie ze jestes taki cięty/cięta?
        • 4freddy Re: ...? 19.05.08, 18:11
          jestem cięty, bo byłem u fryzjera ostatnio.
          Poza tym jak jesteś raz na 1,5 miesiąca i chodzis po sklepach, to zajdz do
          kiosku i kup wtedy gazetę. Przez miesiąc ceny aż tak się nie zmienią.
          • ewa_warszawa Re: ...? 19.05.08, 21:26
            no mam takie zamiar, a co mi szkodzi sie jednak zapytac. ja chetnie ludziom
            odpowiadam.
            co do kupowania mieszkania, to widzisz duzo wiecej mozna sie dowiedziec
            rozmawiajac z kims kto to robil ostatnio. poza tym dzwonilam ostatnio po
            ogłoszeniach i kazdy zawyza ceny, kreci. a moze ty miales cos z tym do czynienia
            i dlatego nie chcesz ze mna gadac.
            • evikat ceny mieszkań 20.05.08, 15:18
              Nie dam Ci jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie- co najwyżej
              orientacyjnie. Kupowałam mieszkanie 2,5 roku temu i ceny te sa
              baaardzo nieaktualne(mieszkanie wtórne- za 1 m. kw- 1500 zł)Obecnie
              ceny mieszkań na rynku wtórnym mieszcza sie, tak mi sie zdaje, w
              granicach 3.000-3.600 za m. kw. Wszystko zalezy od osiedla, piętra i
              oczywiście standardu. Nowe chyba gdzies do 3 tysięcy za m. kw mozna
              już kupic.
              • dotkas5 Re: ceny mieszkań 21.05.08, 08:53
                od kiedy nowe mieszkania sa tansze od starych?????????
                • 4freddy Re: ceny mieszkań 21.05.08, 20:33
                  ojojoj.... dotkas5 - dawno nie "bywałaś" w rynku nieruchomości - co ?

od dawna kochana - od dawna :)))))))))
                  • m-marecki Re: ceny mieszkań 26.05.08, 13:46
                    Niestety "ludziom" trochę się poprzestawiało i "krzyczą" po te 3 tysiączki za
                    metr, ale to już niestety nie ten okres. Wcześniej mieszkania takie kupowali w
                    większości ludzie, którzy będąc za granicą nie mieli jak sami się budować i
                    kupowali bloki, niestety już tendencja się zmieniła i teraz lepiej i łatwiej idą
                    domu a nie mieszkania, podsumowując moim zdaniem 3 tyś., przy odpowiedniej
                    sytuacji. Oczywiście zawsze się może trafić chętny co da więcej, choć pewnie w
                    tej chwili będzie ciężko.
                    • madak-2 Re: ceny mieszkań 16.03.09, 11:52
                      własnie i tak do tej pory.ludziom sie poprzestawiało.jak dzwonie po ogłoszeniach
                      to w starych blokach(okna nie wymieniane ,bez remontu)sa przeszło ok 300-400
                      drozsze za metr niz w nowym budownictwie.przeciez to smieszne.
                      • 4freddy Re: ceny mieszkań 16.03.09, 16:12
                        I dlatego właśnie kupiłem w nowym budownictwie. Dalej wszędzie - ale taniej.
                        Mnie się wydaje, że ludzie cenią drożej te starocia - bo bliżej "centrum" ???
                        albo więcej drzew, placów zabaw..albo nie wiem co.
                        A takie nowe osiedle - daleko wszędzie, "nic" nie ma itp
                        Nie umiem tego wytłumaczyć w rozsądny sposób. Aczkolwiek taka "ruina" do remontu
                        - koniec końców - wychodzi drożej niż nowe - gdzie nie trzeba zrywać tynków,
                        gipsu, tapet, wymieniać instalacji itd
                        • m-marecki Re: ceny mieszkań 16.03.09, 19:45
                          Moim zdaniem tak jak piszesz cena jest wyższa, bo choć bloki może są stare to
                          jest więcej zieleni i więcej przestrzeni między blokami bo tak jak patrzę na te
                          bloki okolice Królowej Jadwigi czy na Podmiejskiej to jak bym miał kupować to
                          bym kupił chyba w starym. Kwestia indywidualna, jeden woli to drugi co innego.
    • bima5 Re: kto kupował/sprzedawal ostatnio mieszkanie..? 19.03.09, 12:51
      Uważaj ewa bo Cię zaszczują, zamiast uprzejmie odpowiedziec na pytanie to się
      czepiają..... szkoda słow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka