Gość: elle
IP: *.dynamic.chello.pl
16.08.12, 18:28
mam pytanie odnosnie nuvaring. czy podczas stosunku mozna odczuwac jakis dyskomfort? czy partner moze wepchnac krazek za gleboko? wlasnie kupilam opakowanie, przeczytalam ulotke... i sie przerazilam, bo nie wyobrazam sobie seksu z czyms w srodku. za kilka dni mam aplikowac krazek, ale juz wiem, ze w zyciu nie zgodze sie na seks majac cos w sobie. myslalam, ze aplikuje sie go bardzo gleboko... a tu cos a la tampon- wlasnie jakos to tak kojarzy mi sie jakby nie wyjac tampona przed stosunkiem... masakra. boje sie, ze podczas penetracji krazek zostanie wepchniety za daleko, ze potem nie bede mogla go wyjac... juz wiem, ze dla mnie to idealna metoda antykoncepcyjna- z braku seksu w ciaze na pewno nie zajde ;) hehe. na razie mam zamiar wmowic partnerowi, ze z krazkiem nie wolno wspolzyc. wtedy na pewno nie bedzie nalegal no i nie musze sie martwic, ze cos sie stanie. tylko dlugo tak nie pociagne, w koncu raczej sie zorientuje, ze cos tu nie tak. wiem, ze niby mozna wyjmowac krazek na czas stosunku, ale wtedy bede miec wrazenie, ze jestem niezabezpieczona... a seks bez zabezpieczenia tez odpada. no i jestem w kropce. czy moje obawy faktycznie maja cos wspolnego z rzeczywistoscia? czy moze tak sie zdarzyc?