zbyszek_gyt 12.03.04, 20:23 Witam Jakie polecacie zioła w leczeniu nadmiernie zrogowacenia naskorka na rekach i twarzy ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexander_82 Re: Skóra 12.03.04, 20:28 tego lepiej chyba nmie leczyc objawowo. to podobno jest cos wiecej, jakis problem w organizmie i wlasnie nim nalezaloby sie zajac Odpowiedz Link
zbyszek_gyt Re: Skóra 12.03.04, 20:41 alexander_82 napisał: > tego lepiej chyba nmie leczyc objawowo. to podobno jest cos wiecej, jakis probl > em w organizmie i wlasnie nim nalezaloby sie zajac Hmm co masz na mysli ?? Odpowiedz Link
alexander_82 Re: Skóra 13.03.04, 01:04 hehe, wiesz, nie mam pojecia. ale spoko - problem wylapany, zanim objawil sie na powaznie, wiec powinienes sie cieszyc w zasadzie. moze masz zla diete albo cos. moze przyjdzie Ci porobic kilka postow leczniczych. tu sa dobrzy specjalisci i sie Toba zajma, jak sie tylko pojawia online. popatrz, nase mna juz sie mecza: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=10835108 Odpowiedz Link
no1teresa Re: Skóra 13.03.04, 09:43 zbyszek, lew - cos podobnego, stracilam mnostwo zdrowia i nerwow przez kogos takiego, gdybys jeszcze zdradzil swoj wiek i skad jestes na razie nie mam czasu, ale Cie zapamietam!!!! Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: Skóra 20.03.04, 22:26 nie wiem, czy sprawa została wyjaśniona, ale w skrócie - leczenie objawowe to w gruncie rzeczy "zaleczanie" - bo leczy się właściwie tylko dolegliwości związane z chorobą, natomiast nie samą chorbę, która zawsze jest sygnałem, że to ze środkiem organizmu jest cos nie halo. To trochę tak, jak gdybyś przez 2 miesiąca brał tabletki przeciwbólowe z powodu bólu zęba, zamiast wyleczyć sam ząb. Niestety, wiele konwencjonalnych leków działa w taki własnie sposób... Odpowiedz Link
zbyszek_gyt Re: Skóra 13.03.04, 08:08 Alex, a ty skad jestes ?? Napisz mi na maila gazety swoj gg - chcialem pogadac o kregoslupie. :-) Odpowiedz Link
alexander_82 Re: Skóra 13.03.04, 10:57 wiesz, pytam o zodiak, bo widze w jednej ksiazce, ze takie problemy ze skora maja ci z blizniat, jak ja. wyslalem maila. doszedl? Odpowiedz Link
puma002 Re: Skóra 21.03.04, 18:27 Dużo marchewki, morele, owoce dzikiej róży - wszystko, co zawiera naturalne karoteny. Odpowiedz Link
vitalia Re: Skóra 01.04.04, 21:01 Może byś pomyślał o suplementacji nienasyconych kwasów tłuszczowych OMEGA 3 ?? Brak egzogennych kwasów tłuszczowych powoduje zmiany skórne ,n.p łuszczący się naskórek,egzemy,trądzik,zwiększoną skłonność do alergii,wysypek i infekcji skórnych a także upośledzony transport lipidów.Polecam OPTIMUM OMEGA..ponieważ dodatkowo zawiera bezwonny wyciąg z czosnku co może zapobiec infekcjom bakteryjnym.Wzmacnia układ immunologiczny,aktywizuje podziały komórkowe i przemianę materii.OPTIMUM OMEGA jest doskonałym preparatem uzupełniającym dla skór suchych z objawami łuszczenia ,mało elastycznych i szorstkich.Więcej na stronie www.twojauroda.com artykuł ,Jeśli skóra to i zdrowie,,,, Odpowiedz Link
alexander_82 Re: Skóra 15.04.04, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10887406&a=10895258 moze to Ci pomoze? Odpowiedz Link
green_apple Re: Skóra 07.05.04, 13:54 Sok z marchwi lub beta karoten, olej w wiesiolka, peelingi skory i balsamy z mocznikiem bo maja dzialanie zluszczajace. Mozna doprowadzic swoja skore tym sposobem do calkiem niezlego stanu. Ja dodatkowo chodze na 5 minut na solarium od czasu do czasu bo pomaga. PS. Jestem spod blizniat i mam ten problem od dziecka;). Przypadek? Odpowiedz Link
alexander_82 Re: Skóra 09.05.04, 14:03 > PS. Jestem spod blizniat i mam ten problem od dziecka;). Przypadek? raczej nie. uzdrowiciele juz tysiace lat temu zauwazyli, ze osoby spoid blizniat maja ten problem Odpowiedz Link