stilgar 04.11.03, 19:29 Jestem fetyszysta, makrofilem (GTS) i troszke masochista? Czy to jest normalne? (jak ktos nie wie co to jest makrofilia to www.gts2.net/links.html i www.polishgts.prv.pl ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.depko Re: Dewiacje 09.11.03, 21:57 Dopóki skłonności czy preferencje nie przeszkadzają w życiu codziennym, nie ograniczają rozwoju osobniczego człowieka i nie wpływają negatywnie nabudowaniu więzi z innymi ludźmi nie wymagają nawet komentarzy. Każdy ma prawo do budowania swojego szczęścia na drodze, która mu najbardziej odpowiada. Ocena określonych skłonności uzależniona jest od kontekstu osobowościowego, sytuacyjnego i charakteru układu partnerskiego. Możliwość harmonijnego doboru seksualnego, może być w niektórych przypadkach utrudniona z uwagi na zmniejszenie liczby potencjalnych partnerów, ale nie jest niemożliwa. Obejrzałem Twoje prace Stilgarze i muszę przyznać, że stanowią wspaniały przykład jak można połączyć określone preferencje z działaniami które sprzyjają rozwojowi osobowości. Będąc w ubiegłym miesiącu we Włoszech na konferencji seksuologicznej, przywiozłem pracę włoskiego artysty Claudio Meli, który również tworzy równie udane kolaże łączące sztukę i erotyczne pasje. Odpowiedz Link Zgłoś