Dodaj do ulubionych

Brak owulacji po łyżeczkowaniu?!

12.04.11, 21:52
Chyba już pisałam coś podobnego ale sama już nie wiem.Po październikowym zabiegu wydaj mi się,że mogę nie mieć owulacji.Pierwsze co to nie pokoi mnie to,że nie mam "tego"specyficznego bólu jajnika w okolicach jajeczkowania.Fakt pobolewają mnie jajniki,ale kurcze za raz po @ i przezroczysty ciągnący się śluz mam własnie ok.13 dnia cyklu.Wszystko poza tym jest oki: krótki okres,bez bólu (ale tak to zawsze miałam),i tak samo regularny jak był 30 dni.Ale bardzo martwi mnie ta owulacjasad Chciałam się starać od czerwca o dzidziusia ale tak się boję,że trzeba będzie się leczyć i znowu wszystko się odwlecze.Co więcej,kupiłam sobie testy owu.i zaczęłam mierzyć od 14 dnia i...nic.Jak było dziewczyny u Was?Pocieszcie mnie chociaż trochę błagam.
Obserwuj wątek
    • mikusia_k Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 13.04.11, 06:46
      jeśli śluz płodny w 13dc to testy owu zaczęłaś robić za późno ... powinnaś zacząć od 10dc...

moja rada : monitoring i koniec stresu

u mnie owu zawsze wracała w kolejnym cyklu po łyżeczkowaniu
      • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 13.04.11, 17:13
        dzieciusie... ja tez sobie wmówiłam brak owulacji po łyżeczkowaniu!!!! I co??? A no to ze teraz mam piękne "jajo" juz w 11 dc (jestem po monitoringu) i dodam jeszcze ze to co dla nas jest kłuciem na owulacje to nasza w dużej mierze wyobrażnia.... mnie prawy jajnik dawał znać, a się okazało ze na "lewym jajniku" mam jajko!!!!
        • dzieciusie3 Re: dagmaralodz77 13.04.11, 18:37
          Witam!Fajnie wiedzieć,że jest ktoś o takim samym problemie jak ja smile Czyli z tego co piszesz to bardzo wcześniej masz owulację lub będziesz ją mieć-prawda?! Tak jak pisałam ja objawy w śluzie i w tym moim kłuciu mam za raz po @ czyli co z tego wynika,że nie mam dni nie płodnych po okresie?Jak to jest u Ciebie albo co mówił Ci lekarz?!
          • dagmaralodz77 Re: dagmaralodz77 14.04.11, 08:51
            dzieciusie!!! Po straconej ciazy w kwietniu 2010 tez miałam monitoring!!! I wtedy po 3 miesiacach od poronienia w dwoch nastepujacych cyklach "dojrzałe" jajo miałam raz w 12 dc a w nastepnym dopiero w 18 dc (cykle 30 dniowe)!!! Wiec u mnie jest różnie!!! W grudniu 2010 znowu straciłam ciąże!!! Po 14 dniach od łyżeczkowania miałam kontrolne usg, i na monitorze pokazały się znowu dwie komórki jajowe!!! Oczom nie mogłyśmy uwierzyć z moją Panią dr!!! Za dwa dni koljny monitoring i dwa pecherzyki pekniete!!! Żadnego kłucia przed peknieciem, zadnego kłucia po peknieciu pecherzyków!!! Teraz na kolejnym monitoringu, 11 dc dojrzałe jajo i podany OVITRELLE by komórka została uwolniona w okreslonym czasie!!! No i zobaczymy efekt za kilkanaście dni, czy się udało!!!
            Dzieciusie, śluz w moim przypadku tez jest zdradliwy!!! Zachodzac w ciaze z blizniakami (bez zadnych wspomagaczy) myslałam ze ciazy nie bedzie bo śluzu to nie miałam takiego jak oczekiwałam, wrecz byłam tam sucha!!!
            • migotka.s Re: dagmaralodz77 14.04.11, 10:04
              hmmm pocieszajace ejst to co piszesz, bo moj sluz kompletnie oszalał - zawsze był a po zabiegu mimo lecącego juz 3 cyklu ani sladu po nim - był tylko w pierwszym cyklu od razu po zabiegu

w tym cyklu juz się nie zabezpieczamy ale z uwagi na brak sluzu stwierdziłam, ze nic z tego nie bedzie... hmmm ale moze jednak bedzie ?? wink
    • lidek0 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 13.04.11, 19:15
      Monitoring odpowie na pytanie czy owulacja jest czy nie. Twój organizm przeszedł zmiany hormonalne, ciąża byłą i jej nie ma, musi wrócić do równowagi.
      • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 11:33
        Ale mnie pocieszyłaś-jak to fajnie,że jesteś smile bo Twoja wypowiedź jest dla mnie nadzieją!!! Czyli owulacja u Ciebie była bardzo wcześnie jak piszesz 12 dc a nawet 11 dc czyli za raz po okresie można powiedzieć!Ja tez mam cykle 30 dniowe a @ po łyżeczkowaniu trwa 5-6 dni więc jest duża szansa,że u mnie jak u Ciebie dni płodne są na samym początku smile Napisz mi jeszcze ile dni trwa u ciebie @-czy tak jak u mnie?Pozdrawiam Was i czekam na odp. BUZIAKI DAL WAS!
        • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 12:09
          dzieciusie... cykl 30 dniowy... @ 1 dzień plamienie, 2-4 dzień krwawienie, 5-6 plamienie... w 11 dc komórka jajowa dojrzała słusznych rozmiarów 26 mm na 24 mm!!! Śluzu płodnego prawie brak (moja pani dr mówi, że chciałabym by to były upławy a nie śluz wink)... Jutro z samego rana jade obejrzec mój pękniety pęcherzyk i jutro tez startuje z lekami (encorton może, z pewnoscia accard, fragmin a jak bedzie ciaza zamienimy na clexane, duphaston, utrogestan i jeszcze pewnie coś)...
          dzieciusie, bierz się do roboty!!! smile pozdrawiam daga
          P.S. polecam Ci monitoring cyklu od 10 dc... uspokaja to po pierwsze, po drugie wyjaśnia bardzo wiele... po trzecie mozna zawsze przyspieszyc pęknięcie pęcherzyka i "usprawnić" konkretne działania (moja pani dr mówi: Pani Dagmaro musi być Pani bardzo miła teraz przez dwa dni dla męża)!!!! buziaki
          • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 12:18
            dodam cos jeszcze, tak a propos owulacji.... moja przyjaciółka ma cykle 40 dniowe!!! Przez rok uskuteczniała starania o ciąże... i doopa blada... co miesiac rozczarowanie.... śluzu płodnego tez nie widziała... za moja namowa poszła na monitoring i w 1 cyklu z monitoringiem zaszła w ciaze... dopiero 26 dnia cyklu siedziała komórka gotowa do wyjscia a śluzu się nie zmienił!!! Oczywiście strzyknęła się Ovitrellem by miec pewnosc ze pecherzyk pęknie!!! Teraz jest w 7 hbd !!! Takze głowa do góry!!!
          • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 13:13
            Tak zapytam,masz dużą game leków które przyjmujesz-powiedz mi po co encorton?Mój syn ma to na duszności a nie pamiętam czy było tam coś o ciąży-uświadom mnie smile
            • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 13:46
              encorton "służy" by organizm nie odrzucił zarodka!!!
              • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 14.04.11, 13:52
                Człowiek się uczy do śmierci smile
                • dzieciusie3 Re: dagmaralodz77 14.04.11, 21:11
                  Daj znać czy Ci się udało smile!oki?
                  • dagmaralodz77 dzieciusie 14.04.11, 21:20
                    oczywiście dam znać!!! pewnie testowac bede betaHCG w poniedziałek 25 kwietnia smile albo znając siebie juz w piatek 22 kwietnia... tak w piatek 22!!! smile
                    • dzieciusie3 Re: dzieciusie 14.04.11, 21:53
                      To Ty testuj a ja trzymam kciuki smile
                      • dagmaralodz77 Re: dzieciusie 26.04.11, 19:27
                        dzieciusie zatestowalam beta 22 kwietnia (czyli 10 dni po ovitrelu) i doopa blada była... beta 2,9 czyli nie ciazowa... dzisiaj 26 stwierdziłam ze na bete nie jade bo objawów nie mam i nie bede sie wkrecac... kolo poludnia zjadlam winogrona i nagle jak mnie zemdliło... wyladowałam w toaleie i porozmawiałam "z lwem" (czyt. z toaletą)... lampka czerwona sie zaswieciła... polecialam jak szalona do kuchni po test (mam zawsze jeden w zapasie, moze sie przyda komus wink ) i oczom nie mogłam uwierzyc jak wyłaniały sie dwie grube krechy... zadzwonilam do meza: ze w ciazy jestem i pognalam na bete: tadam: 136 !!!!!!!!
                        czyli: monitoring sie opłacił!!!!

pozdrawiam
                        • joszka30 Dagamara :-) 26.04.11, 20:24
                          Dagmara, z całego serca, gratulacje. Moooocno trzymam kciuki!
                          Powiedz Ty mi jeszcze, ile razy w cyklu robi się usg w ramach monitoringu? Bo w Wawce to raczej widzę, płaci się za pojedyńcze USG, nie ma że tak w pakiecie i chcialabym orientacyjnie widziec ile może mnie to stukąć. Cykle mam tak ok. 26-27-28 dniowe, to kiedy by tak zacząć monitorować?
                          na tapecie plan: CIĄŻA i zaczynam się ostro przygotowywac coby może udało się szybciej niż poprzednio po długich 7 m-cach...
                          • dagmaralodz77 Re: Dagamara :-) 26.04.11, 20:36
                            joszka ja mam cykle 30 dniowe... monitoring zaczyna sie od 12 dnia cyklu i obserwuje sie komórke... jak mała to wizyta za dwa dni.... i tak do "skutku"... u mnie dodatkowo jak komorka piekna to podany ovitrelle by miec pewnosc ze na pewno peknie i po ovitrellu trzeba wdrozyc starania smile ja polecam kliniki leczenia niepłodnosci i tam monitoring!!! Maja najlepsze oko do "ładnych i zdolnych do zapłodnienia" komórek!!!
                            • migotka.s Re: Dagamara :-) 26.04.11, 21:51
                              ja tez ide na monitoring mam to gdzies - ja mam przyjsc na pierwsze "oglądanie" w 7 dc czyli jutro ....
                        • dzieciusie3 Re: dzieciusie 26.04.11, 22:31
                          Tak bardzo się cieszę smile!!! i to tak naprawdę szczerzę!! To wspaniałe,że po takim rozczarowaniu znowu gościł uśmiech na Twojej twarzy-bo tak pewnie było smileJestem obecnie po @ temp.jak zwykle mierzona i ostro przyglądam się symptomom owulacjismile-na razie cisza...Pewnie,że monitoring to fajna sprawa,ale państwowo nie ma szans bo takie kolejki,a prywatnie tyle kasy dawać co kilka dni to zbrodnia w biały dzień.Zobaczymy co teraz będzie,a za Ciebie dagmaralodz77 za Was trzymam kciuki!!
    • migotka.s Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 28.04.11, 10:05
      byłam wczoraj pooglądac moje jajniki - 6 dc
      na lewym jeden pęcherzyk
      na prawym tłok jak na dworcu
      moze sie cos wykluje wink
      3 maja moj lekarz ma dyżur na klinice - mam podejśc wieczorem to mi obejrzy co sie wykluło wink
      • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 28.04.11, 14:33
        Trzymam za Ciebie bardzo kciuki!!! Ja obecnie po @ i obserwuje organizm bardzo dokładnie tak,że temp.37,4 czyli jest super,na teście owulacyjnym pojawiła się ciemniejsza kreska od wczorajszej czyli też nie jest źle no i śluz powoli zaczyna się robić płodny!!! Trzymaj za mnie kciuki żeby to wszystko prowadziło do pięknej owulacji smile
        • migotka.s Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 28.04.11, 21:09
          Dzieciusie - dziekuje za kciuki i za Ciebie tez trzymam smile oby sie nam udało
          • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 29.04.11, 16:04
            dzieciusie3 to ja tez trzymam i nie puszczam!!! Jestem z Tobą!!! Ibądz miła dla męża wink
            • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 05.05.11, 22:27
              Kurczę,moja nadzieja została pogrzebana sad.Śluzu płodnego nie zaobserwowałam,temp.dziś jedyne 37,5,kreska na teście owulacyjnym nie zmieniła koloru na silniejszy sad,a jutro 18 dc.Nie wydaje mi się żeby można mieć owulacje później.Co jest grane?!Dziewczyny powiedzcie mi jak się zachowuje szyjka macicy w dni płodne i niepłodne?
              • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 06.05.11, 08:01
                dzieciusie moze owulacja sie przesuwac... szyjka macicy w dni plodne unosi sie ku górze!!! W nieplodne jest oczywiscie nizej!!!
                • joszka30 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 06.05.11, 09:50
                  To ja jestem kolejna z innymi cyklami po łyżeczkowaniu 9-tygodniowej ciąży.
                  Teraz to 3. cykl po zabiegu. Przede wszystkim to mialam plamienie: minimalne,jednorazowe. Następnego dnia rozkręciła się miesiączka. W zyciu nie miałam plamienia poprzedzjącego okres. I nie wiem, czy te plamienia liczy się jako 1. dzień cyklu, czy liczyc to od kolejnego dnia, kiedy sie rozkreciło? czyli sama nie wiem,czy dzis jestem w 13 dc czy w 12 dc? (cykle mam 26-28 dniowe) Robię tez testy owu zakupione na allegro i tez nic. Poza kreską kontrolną. Zero zer, zadnego minimalnego cienia. W ubiegłym cyklu robiłam testy z apteki i kreski były. A apteczne miały mniejsza czułośc niż te z allegro. Sama nie wiem, czy to znaczy ze faktycznie jest kłopot z owulką, czy testy złe, czy za na wynik. Na aptecznych mialam kreski, których kolor ciemniał z czasem. A tu nic. Do tego mam inaczej ze sluzem, kiedys był bardziej obfity, teraz tylko 1 dnia- choć ten jeden dzień i tak może wystarczyć wink
                  A u lekarza byłam już 2 razy po poronieniu, ale 1. raz 3 tyg. po zabiegu przed 1. miesiączką, więc chyba za wczesnie? Potem byłam po 1. @, na NFZ, więc bez zadnego USG tylko badanie palpacyjne, wg lekarki macica obkurczona, jajniki oki. jak spytalm, czy mozliwe są zaburzenia hormonalne, na co usłyszałam, że zdrowy organizm sobie poradzi... Pod koniec maja ide do innego lekarza, zobaczymy..
                  Dziewczyny, to jak się liczy cykl z tymi plamieniami?
                  • dagmaralodz77 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 06.05.11, 10:00
                    generalnie plamienie nie liczy sie jako dzień miesiaczki, ale jak zwykle moga byc odstepstwa od normy!!! Ja lubie siebie dawac za przyklad... miesiaczka bez plamienia: owulacja w 18 dc przy 30 cyklu, dwudniowe plamienia i owulacja w 12 dc, raz była po plamieniu w 15 dc!!! Moja pani dr mówi ze u mnie plamienie zaliczamy jako rozpoczecie miesiaczki, bo plamie z powodu spadku hormonów a spadek oznacza nowa faze!!! Wiec badz tu mądry i doradz!!! Ja nigdy testami sie nie posługiwałam wolałam usg by miec 100 % pewnosc!!! Prawda jest taka ze czym pozniejsza owulacja to jajo moze miec problem z prawidlowym zagnieżdzeniem ze wzgledu na zmieniajace sie hormony i wchodzenie organizmu w trzecia faze i zmieniajace sie endometrium!!!
                    • dzieciusie3 Re: Brak owulacji po łyżeczkowaniu?! 06.05.11, 10:37
                      Dziewczyny!!! temp.37,7,śluzu płodnego brak,kreska na teście bez zmian czyli nie pokazuje owulacji-chyba zwariuje!!!!! Nigdy nie miałam takich problemów,a teraz żadne symptomy oznaczające owulacje tylko rosnąca temperatura sadCo do szyjki to nie wiem jaka jest bo nie badałam tego wcześniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka