04.11.11, 10:12
Co u Ciebie??u Was?? powiedz mi jak leczenie i czy cały czas jesteś na takich lekach co J. Ci przepisała.
Pozdrawiam ciepło.
Obserwuj wątek
    • urbew Re: urbew 07.11.11, 13:23
      Na szczęście na tę chwilę wszystko w porządku. Choć muszę przyznać, że jestem psychicznie bardzo wyczerpana. Tak potwornie się wszystkiego boję, staram się walczyć z tym stresem, ale nie mogę. Od jakiś trzech czterech, trzech tygodni (teraz 22 tc) czuję jak się wierci (chłopczyk), ale od kilku dni ta aktywność bardzo zmalała więc znowu zaczęły się nerwy, panika...
      Leki od kilku dni mam odstawione, to wynik dobrych wyników glukozy po obciążeniu. Teraz biorę suplementy diety, witaminy i acard.
      Myślę o Tobie bardzo często, zaglądam tu co jakiś czas mając nadzieję na dobre wieści. A Ty chodzisz jeszcze do J., czy się poddałaś?
      Bardzo mocno przytulam
      • dibson28 Re: urbew 07.11.11, 19:14
        Cieszę się,że napisałaś. U J.nie byłam, pojechałam natomiast do prof.Wilczyńskiego do Łodzi to oznacza,że się nie poddaję,walczę nadal.
        Domyślam się,że masz strach w sobie,niestety ten strach pozostanie do rozwiązania.
        Trzymam kciuki za Wassmile
        Powiedz mi bo ciekawi mnie przez ten cały czas brałaś glucophage?? i w jakich ilościach?? i na jakie badania skierowała Cię J??
        • urbew Re: urbew 07.11.11, 21:29
          Gdy szłam do J. to miałam wykonane (prywatnie wszystko zrobiłam):
          1. Hormony (TSH, Prolaktyna z obciążeniem, progesteron, estradiol, testosteron)
          2. CA-125
          4. P/c.p beta 2 glikoproteinie (IgG i IgM))
          5. p/c p. antyg. łozyska
          6. P/c p. jądrowe i p. cytoplazmatyczne
          7. P/c p. kardiolipinie (IgG i IgM)
          8. anty-TPO
          9. anty-TG
          10. D-dimer
          10. Ukł. krzepnięcia
          11. homocysteina, antykoagulant tocznia, kreatynina, insulina z obciążeniem, USG ginekologiczne + przepływy w macicy na te badania skierowała mnie J.
          Do tego (sama sobie to "zleciłam" ) cytologia, czystość pochwy, cytomegalia, toxo, różyczka, EBV, HIV, kiła, listerioza.
          Zbadałam jeszcze rezerwę jajnikową (FSH i Inhibina B), żeby sprawdzić czy ja w ogóle jeszcze mogę zajść w ciążę i ew. ile mam jeszcze czasu.
          Te PCO w dalszym ciągu uważam za naciągane, bo wyniki hormonalne tego nie potwierdziły. Zdaniem jednego z lekarzy przyczyną takiego a nie innego wyglądu jajników mogła być prolaktyna. Co ciekawe na czczo w normie, ale już po obciążeniu ponad 40-krotnie przekroczona. Mogla się ona przyczynić i do poronienia i do naszych problemów z zajściem w ciążę.
          Tak, przez wszystkie te miesiące brałam glucophage, choć wiedziałam, że lek ten w Polsce jest nie dopuszczony w ciąży. Brałam go 2 x dziennie, ale też duphaston, acard, kwas foliowy, witaminę B6.
          • dibson28 Re: urbew 08.11.11, 12:32
            Dzięki za szczegółową odpowiedz. Sporo tych badań,ale większość z nich to standardowe badania i niestety jak prywatnie to też sporo kosztowałysad Jeśli chodzi o Pco to też uważam,że to naciągane, w moim przypadku konsultowałam to z 2 lekarzami i nic na to nie wskazywało,ale jak widać to słabość p. J.
            Jeśli możesz to powiedz mi czy insulinę z obciążeniem robiłaś na samym początku ciąży czy później?
            • urbew Re: urbew 09.11.11, 10:08
              Na początku ciąży robiłam, ale tylko glukozę na czczo. Insuliny nie robiłam. Ok 20/21 tygodnia robiłam glukozę 75g na czczo, po godzinie i po 2 godz. Badanie mam powtórzyć w 32 tyg.
              Długo już leczysz się w Łodzi? Jesteś zadowolona?
              • dibson28 Re: urbew 10.11.11, 19:05
                dzięki za odpowiedz. Ja byłam w Łodzi ze 3 razy i jak na razie jestem zadowolona. Profesor,profesorowi nie jest równy i to zupełnie inny człowiek niż J. Bardzo konkretny,nie naciąga niepotrzebnie na koszty związane z badaniami i z pewnością nie stwierdził pco.Zobaczymy co dalej..
                Odzywaj się i pisz co u Was)
                Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka