24ania 02.06.04, 20:27 witam, tydzien temu poroniłam(15tc)moje malenstwo jest mi ciezko i zle. Chciałabym sie dowiedziec jakie badania powinna wykonac?!Do jakich specjalistow powinna sie udac?Prosze o pomoc?!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zojda Re: badania 02.06.04, 20:43 witaj jest mi bardzo przykro, Twoja ciąża była juz spora, ja swoja straciłam w 8 tyg., na pewno nie czułam tak, że jestem w ciąży jak Ty, bo to był dopiero początek tymbardziej, że żadnych objawów ciążowych nie miałam po takiej stracie jest naprawdę ciężko ja jestem właśnie na etapie rozpoczynania badań zrobiłam toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalię na toksoplazmozę dostałam skierowanie od zwykłego lekarza (oszczędność 70 zl) aha, konieczne jest sprawdzanie poziomu beta HCG po zabiegu oczyszczania, jak spada, to znaczy, że nic nie zostało w macicy i jest dobrze ja ten poziom sprawdziłam około tydzień po zabiegu i drugi raz w następnym tygodniu szybko mi spadał, więc trzeci raz już nie robiłam ważne jest sprawdzenie poziomu hormonów, ale ja jeszcze nie bardzo wiem, jakich i uważam, że jest za wcześnie, zrobię dopiero w drugim cyklu na razie zrób sobie więc zakaźne i odzwierzęce daj sobie trochę odsapnąć, bo latanie po laboratoriach też stresuje czekaj cierpliwie na pierwszą @, potem zrób USG co do lekarza, to sama jestem w kropce ale puściłam wątek i dziewczyny z forum mi doradziły i właśnie wybieram się do poleconego przez nie lekarza (jestem z Lublina) ja na razie do endokrynologa się nie wybieram, spróbuję zacząć od zwykłego gina (oczywiście ze specjalizacją), zobaczę, co on mi powie pozdrawiam Cię cieplutko zaglądaj tu często, mi dziewczyny z forum niesamowicie pomogły bo nie jestes sama, ten ból przeszło wiele z Nas, i cudownie jest czytać o dziewczynach, którym po poronieniu udało się zajść ponownie bez komplikacji całuski Odpowiedz Link
24ania Re: badania 02.06.04, 20:53 Witam Dziekuje Ci za cieplutkie słowa ktore duzo pomagaja, wspieraja i daja nadzieji. DZiekuje rowniez za wykaz badan ktore nalezy zrobic, moj lekarz nic mi nie mowił zeby zrobic badanie beta HCG, a jestem juz ponad tydzien po zabiegu, w nastepnym tygodniu ide na badanie kontrolne a za dwa bede miała wyniki dlaczego tak sie stało?!Jeszcze raz bardzo dziekuje pozdrawiam! Odpowiedz Link
lidek0 Re: badania 02.06.04, 21:48 link do informacjoi o badaniach, poczytaj, porozmawiaj ze swoim ginem o ewentualnych zrostach. www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9808pozdrawiam Odpowiedz Link
izu7 Re: badania 02.06.04, 22:15 Witaj! Ja także poroniłam (8 tc)- 2 m-ce temu, ale czuję się jakby to było tydzien temu.Folik biorę od miesiąca 1 raz dziennie choc lekarz zalecił 2 razy dziennie. Dzisiaj odebrałam wyniki badań na taxo i cyto- są O.K! Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedział,że już na tym etapie mogę odpocząć i brać się do dzieła,ale ja byłam twarda i poruszyłam temat hormonów.Zapytał więc o regularność @ i zlecił zrobienie w 21-22 dc. badań prolaktyny, progesteronu i TSH( niewiem co to jest).Jesli chodzi o Twojego ginekologa- zmieniłabym go natychmiast po takim tekście!Powodzenia... Odpowiedz Link
annjan 24 tydzień martwy poród 4 m-ce temu - BADANIA 03.06.04, 11:00 Witam, strasznie Ci współczuję sama przeżyłam tą tragedię i kiedy się otrząsnęłam troszeczkę ( musi minąć conajmniej 6 tyg) zaczęłam chodzić po lekarzach, czytać opracowania medyczne i nasze forum. Ze swojego doświadczenia proponuję zacząć od: listerioza, chlamydia, cytomegalowirus, posiew bakteryjny z kanału szyjki macicy i nasienia męża, przeciwciała antyfosfolipidowe ( układ krzepnięcia - zakrzepica ), różyczka, toksoplazmoza ( jeżeli nie chorowałaś i nie miałaś oznaczonych przeciwciał w ciąży). Napisz z jakiego jesteś miasta. Pzd Anka Odpowiedz Link
24ania Re: 24 tydzień martwy poród 4 m-ce temu - BADANIA 03.06.04, 11:56 Witam serdecznie, dziekuje za liste badan. Jestem z Katowic. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link