Dodaj do ulubionych

Początek ciąży - badania na p/c antykadiolipinowe?

11.03.12, 15:06
Witam,
po moim poronieniu (ponad 2l temu), miałam podejrzenie APS, jednak na badania zostałam skierowana 9 mies po stracie, więc oczywiście badania wyszły idealnie.
Teraz znów jestem w ciąży (ok 2 tc) i cały czas chodzi mi po głowie zrobienie badania na p/c antykardiolipinowe, bo obawiam się, że może uaktywniają się u mnie w czasie ciąży?
Obiecałam sobie, że zrobię wszystko, co tylko mogę, aby zapobiec najgorszemu. Niestety nie mam dostępu do żadnego lekarza, który byłby dobry w te klocki i zazwyczaj moja wnikliwość jest wyśmiewana. Czy jest sens teraz robić te badania? Jakie ewentualnie jeszcze powinnam zrobić?
Obserwuj wątek
    • lynette.s 6tc 11.03.12, 15:11
      jestem w 6tc, a nie 2, jak napisałam
      • yoku Re: 6tc 13.03.12, 16:16
        jak nie teraz to ja nie widzę lepszego momentu
        • lynette.s Re: 6tc 13.03.12, 21:22
          nie wiem, czy bedzie sens badac
          złapałam jakiegoś wirusa, goraczka ponad 38, gin powiedzial, że nie jest dobrze...
          ponad 2 lata czekalam na te ciaze po ostatniej stracie i dupa sad
          trzeba miec pecha...
          • megawatek Re: 6tc 13.03.12, 21:39
            Bądź dobrej myśli nie poddawaj się.
            Trzymam kciuki żeby się Tobie udało.
            • lynette.s Re: 6tc 13.03.12, 22:01
              dziękuję za kciuki
              na razie będę żyć w niepewności do usg pod koniec miesiąca
              już się nie potrafię cieszyć z tej ciąży, bo nawet jeśli serce będzie biło,
              istnieje możliwość wad rozwojowych sad
              • yoku Re: 6tc 14.03.12, 12:59
                zawsze istnieje ryzyko wad ale jesli wirus teraz zaatakuje zarodek bardziej prawdopodobne jest, że nastąpi poronienie niż, że się będzie rozwijał z wadą.
                ja w 5 tc. dostałam ciężkiego zapalenia zatok, na szczęście dowiedziałam się dzień wcześniej, że jestem w ciąży więc dostałam bezpieczny antybiotyk i urodziłam zdrowe dziecko, nic nie jest przesądzone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka