Dodaj do ulubionych

fundacja Nazaret - pogrzeb dzieci

02.11.05, 16:54
dlaczego.org.pl/forum/view.php?site=nowe&bn=nowe_strata&key=1130835933
chyba nie mam sil by pisac tu jeszcze raz o tym wszystkim - w najwiekszym
skrocie: w widowiskowo-spektakularnym pogrzebie jaki fund. nazaret wyprawila
z klepsydra "umarly lub zostaly zabite" pochowano dzieci TYLKO z poronienia,
nie bylo tam ani jednego po aborcji.
czuje sie jakby ansze tragedie wykorzystano do ideologicznej wojny, a tak
naprawde nasze uczucia srodowisko pro-life ma gleboko w powazaniu sad((
a
Obserwuj wątek
    • aagata4 Re: fundacja Nazaret - pogrzeb dzieci 02.11.05, 19:31
      obejrzalam program ...

z jednej strony obawialam się, że to bedzie przede wszystkim program dotyczacy
      aborcji, tymczasm program okazal się, pomimo akcentow sensacyjnych, w zasadzie
      programem dotyczacych problemom poronienia..

w zasadzie jest to na plus, jednak jestem troche tym rozczasrowana, gdyz
      podkreślono akcenty sensacyjna a nasze sprawy byly wspomniane w tle...

tak naprawde osoby ktore ogladały ten program to w zasadzie mogly potraktowac to
      wszystko jako cheć wyciągniecia kolejnych problemow , kolejnych sensacji a nie
      jako informacje ze nalezy przede wszyskim zadbac o godność i szacunek zarowno
      naszych dzieci jak i nas ....

po obejrzeniu tego programu uświadomilam sobie, że w zasadzie będziemy skazane
      na rozne takie sensacje, jezeli bedziemy czynić starania aby naglosnić nasze
      problemy wobec otoczenia kobiet roniących. Nie unikniemy niestety łączenia
      naszej tragedi z aborcją.

z jednej strony w zasadzie nie powinno sie rozgraniczac przyczyny smierci
      dzieci, bo na żadna śmierc dzieci nie mialy żadnego wpływu ... jednak dla nas
      ma to duze znaczenie, gdyz uderza to w naszą godnosc.. powieksza nasze
      cierpienie ...

Ten program mi uświadomił, ze nauczenie ludzi i uświadomienie, że nalezy do
      naszych spraw podchodzic zupełnie inaczej niz to robia zajmie duzo czasu, w
      zasadzie wymaga niemal zmiany mentalności ludzi...

napisalm ten post z ... potrzeby wygadania sie... po obejrzeniu tego nie mialam
      z kim o tym pogadac..... generalnie to co chwila w rodzinie ktos szuukal pilota
      aby przelaczyc program, bo skoro prowadzi pospieszalski to musi byc nudne ...

Agata
    • anuteczek Re: fundacja Nazaret - pogrzeb dzieci 02.11.05, 21:36
      ...
      póki co tylko tyle bo się zagotowałam
      a.
    • anuteczek Kilka refleksji 03.11.05, 11:48
      Aniu...
      Nie wiem czy pamiętasz dyskusję z forum Aborcja na temat wcześniejszego
      zakończenia ciązy w przypadku cięzkich wad rozwojowych dziecka. Większość
      uczestniczących w niej osób stawiała znak równości między zwykłą aborcją a
      wywoływaniem porodu...
      Jakiś czas temu byłam u spowiedzi, była to pierwsza spowiedź do bardzo dawna, w
      konfesjonale dobrotliwie wyglądający staruszek ksiądz. jedno z pierwszych pytań
      - czy mam dzieci, powiedziałam, że tak jedno w drodze (byłam w ciązy jeszcze) i
      dwoje straciłam. Dobrotliwy ksiądz huknął na cały kościół: "Nie straciłaś,
      zabiłaś!", a mi łzy ciurkiem po twarzy i zaczęłąm tłumaczyć, że to było
      naturalne poronienie i niczego tak nie pragnęłam jak tych dzieci... że serduszka
      już nie biły, że krwawilam... Dobrze, że nie wszyscy księża są tacy.
      Aniu kochana, najbardziej się boję, że po takich akcjach, dziewczyny, które mają
      za sobą wywoływanie porodu lub poronienia ze względu na wady letalne zaczną się
      obwiniać o to, że zabiły swoje dzieci...
      W kraju, w którym mieszkam aborcja jest legalna. Są specjalne kliniki, do
      których kobieta może zgłosić się po pomoc. Procedura trwa około dwóch tygodni,
      zabieg poprzedzają konsultacje psychologiczne, w czasie których większość kobiet
      rezygnuje z zabiegu. Kobiety, chcące usunąć ciążę nie trafiają do szpitala.
      Szpital jest dla kobiet roniących. Podoba mi się taki podział. W krajach, w
      których aborcja jest legalna nie ma znaku równości między aborcją i poronieniem

Aniu, mam straszną ochotę napisać list otwarty do fundacji nazaret i domagać się
      sprostowania... moje dzieci umarły. nie zostały zabite.
      ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka