Dodaj do ulubionych

poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa

20.11.05, 15:34
witajcie kochane dziewczeta.
jestem z w-wy i poronilam po raz pierwszy. szczerze mowiac o to i tak o 1 raz
za duzo. termin porodu mialam na swoje 30 urodziny, dlatego tez w
nadchodzącym roku urodzin miala nie bede.

a teraz do tematu? podpowiedzcie mi prosze kiedy dokladnie (w ktorym dniu
cyklu) i gdzie badacie/badalyscie:
1. chlamydie
2. cytomegalie
3.przec.antykardiol., antykolaguantem tocznia?

czemu słuza badania na ureaplasme i mykoplasme (dowiedzialam sie o nich z
naszego formum). i jeszcze jeden drobiazg na co bierzecie bromergon?
Obserwuj wątek
    • 89mika Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 20.11.05, 17:10
      cześć, ja też niestety jestem po jednym poronieniu, już powoli nauczyłam się z
      tym żyć, tylko czasem zazdroszczę innym kobietom jak z wielkimi nadziejami
      piszą na forum "w oczekiwaniu " o swoich rosnących brzuszkach i boli mnie że
      ja cały czas jestem na " poronieniu" ale teraz do rzeczy jeśli chcesz
      skorzystać z moich rad to : zrób teraz szybko przeciwciała antykardiolipinowe w
      obu klasach i antykoaugulant tocznia oraz cytomegalię oczywiście też w obu
      klasach, chlamydię zrób najlepiej juz po dostaniu @ tzn. po tym jak się skończy
      oczywiście ( tak mi radzono w laboratoriach w których sie o to pytałam ), poza
      tym radziłabym jeszcze zrobić toxo, przeciwciała przeciwtarczycowe anty - TG i
      anty TPO, zbadaj tez sobie prolaktynę i progesteron, a poza tym wyslij też męża
      na badanie nasienia ( na bakterie w nasieniu czy ich przypadkiem nie ma )
      ja nie jestem z W - wy więc nie poradzę Ci gdzie te badania robić ale mysle że
      skorzystasz z moich rad co do tych badań, pozdrawiam
      • dosias Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 20.11.05, 21:14
        Poroniłam tydzień temu, czy to ma jakieś znaczenie kiedy zrobię badania?
        • 89mika Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 20.11.05, 21:54
          wiele dziewczyn na tym forum radziło żeby jak najszybciej zrobić przeciwciała
          antyfosfolipidowe i antykoagulant tocznia żeby jeszcze uchwycić stan organizmu
          z ciąży, pozdrawiam
          • kachuss Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 20.11.05, 22:10
            Ja mieszkam w Warszawie i co prawda nie robiłam tych wszystkich badań o których
            mowa na forum, ale możesz wejsc np. na stronę szpitala na solcu i tam robią tez
            wszystkie badania bez skierowania (oczywiście płatnie). Ja robiłam niektóre i
            byłam zadowolona. Nie miałam skierowania a tam było taniej niż w prywatnych
            klinikach. Pozdrawiam,
      • kowali cytomegalia 22.11.05, 17:19
        A cytomegalię wystarczy zrobić z krwii w obu klasach czy tez wymaz? podobno
        robi sięteż wymaz z szyjki i z cewki moczowej
    • mimoooza Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 20.11.05, 22:25
      Hej,

co do przeciwciał, na pewno warto je zrobić, ale jak się dowiedziałam i z tego
      forum i z innych źródeł, lekarze zwykle po 1. poronieniu nawet jeśli
      przeciwciała są, nie stosują specjalnej terapii w następnej ciąży, dopiero po
      2. poronieniu są skłonni do tego; przyczyna - nawet jeśli przeciwciała są, nie
      muszą być przyczyną poronienia...

Ja jestem 10 dni po zabiegu, w tym tygodniu będę miała wynik badania
      histopatolog. i wizytę u mojego gina i kwestię badań z nim omówię. Pozdrawiam
      cieplutko smile)
    • myszewa Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 21.11.05, 16:07
      mykoplasma i ureaoplasma to bakterie, które mogą mieć wpływ na poronienie. tu
      możesz o nich przeczytać www.poronienie.pl/bad7_6.html . Nie ma w
      praktyce znaczenia kiedy zrobisz chlamydię i cytomegalię. Jeśli chodzi o
      przeciwciała, to faktycznie czytałam, żeby zrobić je jak najwcześniej. nie jest
      do końca prawdą też, że po pierwszym poronieniu nic się nie robi kiedy wyjdą,
      zależy wszystko od tego które będą to przeciwciała i w jakiej ilości, więc
      napewno warto zrobić te badania.
      Bardzo mi przykro, że Ciebie również to spotkało, zwłaszcza, że dzidzia miała
      przyjść takiego pięknego dnia. Ja straciłam moje maleństwo miesiąc przed swoimi
      urodzinami, tuż przed nimi dowiedziałam się, że na dzień moich urodzin przypada
      dzień dziecka utraconego, w dodatku byłam w tym dniu zaproszona na ślub mojej
      przyjaciółki, która była w ciąży nieco młodszej od mojej, więc ogólnie był to
      dla mnie bardzo smutny dzień. nie wiem jak przeżyję dzień kobiet, bo wtedy
      miało przyjść na świat moje maleństwo. Mam nadzieję jednak, że do swoich
      urodzin będziesz nosiła w brzuszku już następne maleństwo, czego Tobie, sobie i
      wszystkim dziewczynom życzę
    • myszewa Re: poronienie a komplet badań-KIEDY? Warszawa 21.11.05, 16:09
      a bromergon bierze się na obniżenie prolaktyny, czyli hormonu odpowiedzialnego
      za laktację. Bierze się go w przypadku gdy po poronieniu wytwarzany jest pokarm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka