Dodaj do ulubionych

Poronienie a solarium

05.06.06, 23:16
Dziewczyny urodziłam w 24 tc synka, zmarł. Jestem 6 tygodni po porodzie i
zabiegu, chodze na solarium i czasami po tym zaboli mnie podbrzusze. Czy może
któraś wie czy solarium ma jakiś wpływa na to? czy jest szkodliwe np w 6
tygodni po poronieniu? A może to dlatego że Z góry dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • martita4a Re: Poronienie a solarium 05.06.06, 23:35
      Witam.Moim zdaniem te bóle w podbrzuszu to raczej nie od salarium.Mnie osobiście
      po cc. w 27tc też przez dłuższy czas bolało podbrzusze,uczucie ciągnienia.Jednak
      na wizycie kontrolnej lekarz po prostu stwierdził,że macica się obkurcza i mogę
      czuć przy tym pewien dyskomfort.A czy solarium jest szkodliwe w 6 tyg po
      poronieniu to nie wiem,ja w tedy dostałam pierwszą @,więc nawet nie myślałam o
      sztucznym słoneczku.Jednak jeżeli się źle czujesz to po prostu zrób sobie
      dłuższą przerwę od opalania.W tedy zobaczysz czy tebóle nie są związane z twoim
      wygrzewaniem się.Poza tym na pewno masz lekarza do którego możesz zwrócić się z
      zapytaniem.
      • kasia19812 Re: Poronienie a solarium 05.06.06, 23:46
        Ja pierwsza @ dostałam 4 tyd po porodzie, teraz czekam na druga moze to dlatego
        te bóle poprostu przed @. Lekarz swoja droga w forum swoją tu czasami dużo
        wiecej się człowiek dowie. Dzięki
        • jagoda_271 Re: Poronienie a solarium 06.06.06, 07:38
          mam niedyskretne pytanie, czy znasz wyniki i przyczynę poronienia?, bardzo się
          boję na myśl o 24 tc , myślałam że najgorsze jest utrzymanie ciązy tak do około
          12-13 , a teraz już sama nie wiem
          • kasia19812 Re: Poronienie a solarium 06.06.06, 10:23
            Ja też myślałam że jak przejde do 12 tc to będzie dobrze, myślałam sobie
            przeciez najwięcej poronień zdrza sie do 3 mce, dziś wiem że dziecko można
            stracic w każdym okresie ciąży crying Wiem też że mozna nosic dzieciaczka a
            najgorsza zgroza to jest usg w 22tc bo tu oceniane są wszystkie narządy dzidzi
            i jeśli coś jest nie tak zaczyna sie szereg badań w zdiagnozowaniu podejrzeń
            czy dzidzia jest zdrowa. U mnie stwierdzono małowodzie, zaczęło sie od
            kontrolnego usg w 22 tc. Jeśli chcesz coś wiecej wiedziec o moim przypadku
            zajrzyj na strata dziecka, tam opisałam swój przypadek albo jak coś chcesz
            wiedzieć podaje gg 6726625
            • jagoda_271 Re: Poronienie a solarium 06.06.06, 10:44
              bardzo chętnie porozmawiam z toba jak wróce z pracy do domku bo w pracy nie mam
              gg chociaż mąż zabrania mi takich rozmów bo mówi mi że się sama pogrążam i nie
              karze wogóle wchodzić na internet jeżeli takie rzeczy wyczytuje, ale mi się
              wydaje że ja jeszcze mało wiem i może uda mi sie przy następnym razie coś ominąć
              albo takie tam ...dzisiaj mam wizytę u gina 1 wszy raz od zabiegu i już się boję
              ...
              • kasia19812 Re: Poronienie a solarium 06.06.06, 11:41
                Czyli rozumiem że skoro masz dzis wizytę u gina to jestes po poronienu, tak? Co
                u Ciebie że tak spytam "nie tak"? Ja sama sie zastanawiam czy czytanie i
                zapoznawanie sie z tym wszystkim na sens, może lepiej nie wiedzieć żyć w
                nieświadomości, przeciez natura jest naturą nie raz przechytrza bystre umysły.
                Ale ja nie moge ja musze tu zjarzeć a jak zajrzę tgo czytam i tak jakoś to sie
                ciągnie. Pozdrawiam
                • jagoda_271 Re: Poronienie a solarium 07.06.06, 09:08
                  ja miałam pusty pęcherzyk i dlatego może nie zlecił mi żadnych badań ,
                  powiedział tylko że to było pewnego rodzaju zapalenie i najprawdopodobniej już
                  znikneło bo nic na usg nie widzi co mogło być niepokojące
                  • zaisa Jagoda 07.06.06, 21:56
                    Wczoraj czy przedwczoraj doczytałam się, że przy pustym pęcherzyku warto zrobić
                    posiew nasienia partnera, czy przypadkiem nie bylo tam jakis bakterii. Niestety,
                    do strony dotarlam przez przekierowania i nie moge na nia trafic.
                    • jagoda_271 Re: Jagoda 08.06.06, 07:16
                      jaki lekarz wyśle mnie na to badanie (męża) bo kurcze mieszkam w małym mieście
                      , czy moze to być lekarz ogólny? bo do gina dostać się to porażka , jest wielu
                      innych ale prawdziwa porażka , a tego to nawet gazety chwalą a mi saię wydaje
                      tandeciazem bo to chyba nie można mówić że tak się zdarza hmmm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka