Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich

10.06.03, 15:16
Witajcie-to ja adju!
Stworzyłam to forum po to aby takie osoby jak my-tragicznie doświadczone
utratą dziecka znalazły tu miejsce dla siebie....
Nie bójcie się pisać-może właśnie Wasz list kogoś pocieszy a może ktoś
szepnie Wam dobre słowo.
Myślę, że nasze doświadczenie i wymiana spostrzeżeń, radości i smutków pomoże
nam doczekać do spełnienia największego marzenia-dziecka....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • demoniczny_spinacz Re: Witam wszystkich 12.06.03, 12:25
      Śmiałem się do siebie (a moze do Niego?) jadąc metrem. Usmiechałem sie do
      siebie w pracy. A teraz już Go nie ma. Czuje pustke, zal, bezsens.
      • adju Do demoniczny_spinacz-odp 12.06.03, 18:39
        Doskonale wiem co czujesz...
        Myślę, że to dobrze że możesz o tym mówić chociażby na forum.
        Niestety mój mąż trzyma wszystko w sobie a to chyba nie jest dobrze-prawda?
        jestem pewna,że doczekamy się kolejnego dziecka-kolejnego bo przecież jedno już
        mieliśmy....
        Napisz o tym na forum-widzę, że ludzie boją się tego-może właśnie tu znajdziesz
        pocieszenie
        PS. on/ona jest cały czas i będzie bo przecież nigdy go/jej nie zapominisz...
        • demoniczny_spinacz Re: Do demoniczny_spinacz-odp 13.06.03, 09:07
          Potrzebuje czasu i jakos może zrozumiem. Masz rację Ono będzie we mnie zawsze i
          zawsze będe Je kochał. A kiedyś sie spotkamy i pojdziemy na spacer.
          • adju Re: Do demoniczny_spinacz-odp 14.06.03, 11:08
            Przepraszam, że tak późno odpisuję smile
            Wiesz , gdyby nie ta myśl,że może za jakiś czas znów będziemy mogli z mężem
            cieszyć się radością macierzyństwa to chyba bym z tej ropaczy umarła. Niestety
            na razie nie mamy od lekarza zielonego światła i musimy czekać aż do
            października ale może to i lepiej bo zrobię sobie wszystkie badania (chociaż
            nasz dzidziuś zmarł bo najprawdopodobniej miał chore serduszko)a wtedy
            zaczynamy starania.
            Nie wiem jak to jest u Was-ale jestem pewna, że w niedługim czasie będziecie
            cieszyć się kolejnym dzidziusiem-wiem to bo mam dobre przeczucia!!!no wiesz to
            taka babska intuicja.
            Pozdrawiam
    • grrrrw Pełno nas a jakoby nikogo nie było, 19.07.03, 23:09
      z jedną malutką duszą tak wiele ubyło
    • monikadz Re: Witam wszystkich 20.07.03, 00:40
      Trochę czasu już minęło... ale we mnie wciąż tkwi świadomość straty. I to
      dwukrotnej...
      Po raz pierwszy poroniłam w 7 tygodniu, dwa lata po urodzeniu pierwszego
      dziecka (przy czym pierwsza ciąża przebiegała bez żadnych problemów),po raz
      drugi równo rok później - w 11 tygodniu, z tym, że po pierwszych plamieniach
      próbowano jeszcze turinalem ciąże podtrzymać, po czym się okazało, że plamienia
      ustąpiły a dziecko i tak.... I oczywiście nikt nie znał przyczyny. Po pierwszym
      razie :to się zdarza częściej niż zdajemy sobie sprawę" - to opinia lekarzy. Po
      drugim razie usłyszałam,że to wszystko przez obciętą szyjkę (rok po porodzie
      miałam robioną konizację), i że zrobiono ze mnie kalekę,,, a od innego lekarza,
      że skrócona szyjka nie ma nic do rzeczy i żebym przyszła do niego prywatnie to
      mi zrobi odpowiednie badania. Wszyscy zaś byli zgodni w tym, żeby co najmniej
      rok odczekać z następnym dzieckiem. No i teraz trochę optymizmu: po 4
      miesiącach okazało się, że jestem w ciąży i prawie dokładnie rok po drugim
      poronieniu urodził się nam drugi zdrowy synek, a po następnych 17 miesiącach
      trzeci. Ale mimo szczęscia tamto gdzieś tkwi. Pozdrawiam i życzę powodzenia i
      Wiary...
      • yousta1 Do Monisi 25.07.03, 00:28
        Witaj Monisiu
        Naprawdę nie wiesz jak Twoje słowa pomagają...
        Masz to już tak naprawdę z sobą ponieważ tę stratę wynagradzają Ci Twoje
        dzieciaki-jednak masz rację coś już na zawsze pozostanie w sercu...
        Właśnie zdecydowaliśmy się z mężem na starania. Będzie to w drugim cyklu ale
        badania mam dobre więc chyba można spróbować.Myślę, że to co ma mnie w życiu
        spotkać i tak jest już wcześniej ustalone...
        Pozdrawiam grącą yousta (adju)
      • m.freliszka Re: Witam wszystkich 11.08.03, 17:50
        To milo czytac historie z happyendem! ja sama takiej sobie zycze, bo 19 dni
        temu przeszlam zabieg. Teraz czekam tylko do miesiaczki i zabieramy sie do
        roboty!
        Pozdrawiam
    • m.freliszka Re: Witam wszystkich 05.08.03, 20:15
      nie zachecam nikogo do opuszczenia tego forum, ale ze wzdledu na to, ze malo tu
      postow a tym samym wiadomosci zachecam do odwiedzenia forum www.dziecko-
      info.com/forum. Tam jest kacik o poronieniach i bardzo duzo info mozna uzyskac.
      sama to przeszlam i wiem jak temat jest bolesny, dlatego podaje wam ten adres.
      Dziewczyny sa tam wspaniale i zawsze pomoga i wespra.
      Pozdrawiam
      Gosia

• yousta1 Re: Witam wszystkich 07.08.03, 11:25
        Droga Freliszko
        Tu naprawdę nie chodzi o ilość postów tylko o miejsce do którego możesz zajrzeć
        albo coś napisać.
        Nie ścigamy się z dzieckiem-info w statystykach!
        Może jest nas tu mało ale zawsze możemy na sobie polegać czy to na tym czy inny
        forum bo większość z nas zna się z forum zdrowie kobiety. Jeśli ktoś nowy chce
        się tu wygadać to zawsze znajdzie wsparcie i oto włąśnie chodzi!!!!!
        Pozdrawiam Justa (adju)
        • m.freliszka Re: Witam wszystkich 11.08.03, 17:48
          Zgadzam sie z toba, ale wiem z wlasnego doswiadczenia, ze czasem dziewczyny
          potrzebuja rady, pomocy. Czasami zwykle pocieszenie nie wystarcza, a jak sie
          mowi, co 2 glowy to nie jedna, a co 3 to nie 2! Ja zaznaczylam, ze nie mam na
          mysli odstraszania dziewczyn, czy scigania sie w postach! ja mialam tylko na
          mysli pomoc. Sama jestem na wielu takich forach i nie wiedze w tym szkody,
          zeby korzystac z wielu. Podzielilam sie moimi odczuciami, bo sama swiezo
          jestem po zabiegu i wiem jak to boli.
    • tupelo Re: Witam wszystkich 06.09.03, 17:40
      Ja tez witam. Mysle, ze bede tu czesto zagladac... Pozdrawiam wszystkich!
      • 1966jola Re: Witam wszystkich 08.09.03, 15:12
        Witam, znam was z forum zdrowie kobiety, ale fajnie mieć własne, pocieszajmy te
        które dopiero straciły dzidzie.My najlepiej wiemy jak to boli, mój mąż na wieść
        o tym że dzidziuś umarł stwierdził ,,chyba był zepsuty, zrobimy drugiego,, ale
        to wcale nie było śmieszne. no cóż faceci na początku chyba brak im instynktu.
        Dziewczyny nie załamywać się tylko próbować do skutku.Zobaczycie UDA NAM SIĘ, a
        wtedy założymy forum CIĘZARÓWKI.
        Buziunie dla wszystkich smutasków.
        JOLA
    • olay Re: Witam wszystkich 08.09.03, 20:32
      Ja tez tu jestem ale ja wole na tamtym forum. Tam jakos fajniej, tam sie czuje
      jak w domu.
      Pozdrawiam.
      M.
      • anatemka Re: Witam wszystkich 21.02.04, 13:37
        pierwszą ciążę poroniłam 12 lat temu, drugą jedenaście lat, teraz mam 3letniego
        synkasmile
        a piszę to żeby powiedzieć że czas nie leczy ran, troszkę je tylko zabliźnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka