wislak2401 26.09.08, 18:46 Dlaczego nowy most nie jest podświetlony? Są przecież lampy, które powinny podświetlać pylony. Gdyby ten most byłby iluminowany to mogłoby to nieźle wyglądać.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: Nowy Most 30.09.08, 18:46 Pytanie powinno zostać skierowane do władz miasta. Też mnie to ciekawi. Może czekają na prawdziwy finał inwestycji czyli koniec budowy dojazdów? Odpowiedz Link Zgłoś
arpi1101 Re: Nowy Most 07.10.08, 22:03 Ja myślałem, że gdy tylko zbudują ten most będzie on oświetlony. Może gdy skończą z oświetlaniem starego mostu zabiorą się za nowy. Sądzę, że nowy most powinien być oświetlony w jakiś nowatorski sposób. Np. aby to oświetlenie nie było statyczne, lecz zmieniało się w czasie. Oczywiście, nie chodzi mi o to by migało jak choinka w Boże Narodzenie. Przejścia barw powinny być subtelne i mieć jakiś sens. Na przykład most zmieniałby kolor przez całą noc. Na samym początku nocy miałby kolor niebieski i stopniowo przechodziłby przez całą paletę barw(tęczy)aby nad ranem mienić się czerwienią. Było by to dosyć ciekawe i może być to kolejna atrakcja turystyczna. Inny pomysłem jaki mi przyszedł do głowy jest to aby z mostu uczynić ogromny nocny zegar. Nie wiem na ile to możliwe technologicznie i czy by się sprawdziło. Ale pomysł jest taki aby wszystkie liny na moście przeliczyć i podzielić przez godzinę. Podświetlić je na jeden np. niebieski kolor i w miarę upływających minut w obrębie jednej godziny zmieniać ich kolor na np czerwony.:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Nowy Most 08.10.08, 12:22 Pomysł całkiem niezły. Ale lepiej żeby ta ekipa (d)efekciary się za to nie brała, bo jak zaczna to moga nie skończyć (vide: słynny juz płocki tramwaj) albo totalnie go sp..ą. Odpowiedz Link Zgłoś