Dodaj do ulubionych

To zapodam ja

06.06.11, 22:29
bo tak mnie naszlo, ze to dziwne, bo mimo, iz nic sie nie zmienia to jest dobrze. Tak zwyczajnie, codziennie, moze troche nudno, ale dobrze... I choc mogloby byc lepiej, to ogolnie jakos spokojnie. I tak mysle, ze moze to wystarczy? Moze to jest ten pulap, a ze wiecej nie bedzie?... Coz bywa i tak...
Przyzwyczajamy sie do naszego zycia? Czy, aby n apewno chcemy zmian? Czy moze nie prowokujemy ich, bo zburzylyby nasz poukladany, nawet, jesli nie tak, jakbysmy chcieli swiat?
Obserwuj wątek
    • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 22:37
      zwykle boimy sie zmian, rutyna frustruje ale daje stabilizację bo wiemy co jest za zkretem zegara smile
      • oblocznosc Re: To zapodam ja 06.06.11, 22:41
        Rutyna jest taka... nudna... przewidywalna...
        • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 22:51
          ale chyba w tym jest jej moc smile
          mało kto potrafi zostawić rutynę i iść w nieznane
          • oblocznosc Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:06
            Niestety, niewielu... Jednak nieznane necismile Nie jest wazny, tak mi sie wydaje, cel, ale droga do niego... Probowanie, sprawdzanie, smakowanie.... Ale to tylko wieczorne gdybanie....
            • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:10
              wieczorne gdybanie
              a rano znów do pracy smile
      • plisowana.spodniczka Re: To zapodam ja 06.06.11, 22:43
        > za zkretem zegara smile
        jeżeli chodziło o skret to jednak w dalszym ciągu przez "s" piszemy! ale skręt zegara??
        jeżeli chodziło o zakręt, he he he ciekawe jak niektóre zbitki słów bezsensowne są, sztucznie ubarwiany język (napuszony słówami) prowadzi do nonsensów takich jak zakręt zegara, he he.
        • tygrysgreen Re: To zapodam ja 07.06.11, 08:34
          zanim zaczniesz czepiać się pisowni innych, sama przestań robić błędy
    • gyubal_wahazar Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:00
      Najbardziej rozczulają mnie gadki trenerów (hehe) enelpe (hehehe) czy jakiejś podobnej pralni mózgów, że jak sobie wmówimy dowolną mrzonkę to ją osiągniemy.

Myślenie chyba boli, bo ludzie tak często starają się je czymś zastąpić : religią, ideologią czy pseudofilozofią

www.youtube.com/watch?v=SNPhyvLT6xc
      • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:03
        ja przepadam za amerykańskimi podrecznikami jak osiągnąc sukces, zywcem zerżnietymi z innego świata smile
        poczytałem parę
        i stwierdziłem, ze jednak u nas jest całkiem normalnie
        tam to dopiero jest przedziwnie smile
        • gyubal_wahazar Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:11
          W 1-szej robocie, niedługo po wybuchu wolności, tłumaczyłem kiedyś wewnętrzne instrukcje zarządzania biurem i pracownikami przysyłane jeszcze faksem z usiech. Ubaw miałem po pachy, bo sporo było łudząco podobnych do tych, z czasów tow Wiesława et consortes.

Wierzyć mi się nie chciało, że ten kit ośmielą się komuś z Polaków pokazać. Ale gdzie tam, karmili nas tym miesiącami, czym (nie licząc grupki talibów) kompromitowali się w naszych oczach. Ehhh to były czasy smile
          • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:24
            ja poczytałem parę
            i osłupiałem
            kobieta radziła jak być facetem smile
            kiedy jest chłopie a kiedy men
            wspomnienia
            był facetem jak poznał kobiete itp
            był chłopcem jak przeleciał kolegę, złapał hifa itp....
            no u nas jednak jakoś tak nirmalniej
      • oblocznosc Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:10
        Negujesz amerykanskie wynalazki?smile Ilez to sie nasluchalam sposobow, jak osiagnac cel, zdobyc sukces, byc pieknym, mlodym, madrym i bogatym, albo jakos tak, przymiotniki sa dobrane zupelnie przypadkowo, acz swiadomie.
        Niemniej jednak wiele ludzi wierzy, ze wystarczy kilka szkolen, pare ksiazek i wszystko lezy u ich stopsmile Brrrr....
        • gyubal_wahazar Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:16
          Jedyna nadzieja w Chińczykach. Za jakąś dychę prześcigną wujka Sama i w miejsce filozofii McDonalda może zaszczepią trochę Konfucjusza wink
          • oblocznosc Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:25
            Nie zebym byla czlowiekiem malej wiary, ale jakos trudno mi wyobrazic sobie calkiem ladnie poukladany swiatsmile To se ne vrati, jak mowia nasi przyjaciele zza poludniowej graniczy.

Dobre byloby, gdyby przyajmniej zaszczepili nam swoja kuchnie, znacznie lepsza niz amerykanskie FFsmile
            • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:28
              ja tam bigos lubie pasjami smile
              • gyubal_wahazar Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:40
                No ale przyznasz, że kuciak w 5 smakach, albo wieprzowinka słodko-kwaśna też niczego ?
                • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:54
                  wolę kulki albo ryż zapiekany :0
                  ale najbardziej - bigos tongue_out
            • gyubal_wahazar Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:44
              Ja tam ich bardzo lubię. Małe toto ciche takie i grzeczne. Osobliwie panie. I za skarby się nie można połapać czy takiej 20, 30 czy 40 wiosen. W kąciku czeka cały dzień, żeby złachanemu po całym dniu w robocie swemu chłopinie kapcie założyć. I zaraz tup-tup-tup z powrotem do kątka skarpetki w serduszka cerować. Żyć nie umierać
              • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:54
                pomarzyć zawsze mozna.....
                smile))))))))))))))
              • tygrysgreen Re: To zapodam ja 07.06.11, 08:44
                ta, a takie toto potulne że 5 razy dziennie będzie do ciebie dzwonić o zgodę na każdą decyzję. i jak tu koleżanke w pracy bałamucić?
        • sebtrom Re: To zapodam ja 06.06.11, 23:26
          gorzej jak cytuję te ksiazki i siłą chcą wcielać w nasze żcyie tamte wzorce...bywa
          ciekawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka