brezly 09.06.04, 20:31 Reksie gdzies znikły. Czyli przy stoliku żesmy coś ugrali, biedne misie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Znowu szóści 09.06.04, 20:39 A Reksie do budy poszly czy przeniesiono sluzbowo w teren? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Znowu szóści 09.06.04, 20:47 Za dużo nie podziejemy bo zaraz progenitura wyjdzie z łazienki i mnie przegoni spod komputera. Co do Reksiów , to nie jest jasne co i jak. Pewni wskoczyły w inny nurt podforów. Fiori, wiesz może co to jest kozieradka? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Znowu szóści 09.06.04, 20:56 O wlasnie. Proponowalby jednak w tym tygodniu zaltwic te 6000, bo co wlasciwie, nie. Dojuterczyk Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Znowu szóści 09.06.04, 20:59 Chetnie podzieje, jak mnie znow co nie odegna. Poki co tintam sobie, bo w Budzie +30 i burza Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Znowu szóści 09.06.04, 20:58 Tak, takie zacne koza tracace ziolko, ktore siekane albo w formie nasion sie uzywalo dla wzmozenia apetytu Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Znowu szóści 29.06.04, 01:18 brezly napisał: > Za dużo nie podziejemy bo zaraz progenitura wyjdzie z łazienki i mnie przegoni > spod komputera. > Co do Reksiów , to nie jest jasne co i jak. Pewni wskoczyły w inny nurt podforó > w. > > Fiori, wiesz może co to jest kozieradka? -------> siem wymondrzem niepytana: w kuchni indyjskiej chetnie ciamkana. W bryi z ciecierki lub soczewicy jou kozieradke Hin-du-mownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kozieradka 29.06.04, 06:47 Przepraszam, samo poszlo. To o kozieradce sliczny moj post odpowiedziowy, wyczerpujacy i barwny, napisany zaraz po zadaniu przez kolege B pytania, wzielo i zezarloooo:((( Roslina o tak cudownych wlasciwosciach, ze tylko na surowo wcinac, ziarno gotowac, wyciagi i maceraty spozywac. Lyzka dziegciu w beczce miodu jest niestety, kozi zapaszek, jaki sie za czlowiekiem moze zaczac ciagnac. Roslinka traci bowiem koza, stad jej nazwa. Reszte sami przeczytajcie: www2.pwsz.krosno.pl/~henroz/trigonella.html Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kozieradka 30.06.04, 15:08 no zaraz wszystko sobie kozieratka ozdobie. a taki szwajcarski serek, smierdzacy jak nieszczescie, Schapzieger sie nazywa, z kozieratka wlasnie jest. Zreszta apetycznie zielony, bo z liscmi, a nie z nasionami ( ktore zolte,slonecznie). Pan V. ciamkal sobie kiedys kanapke z w/wym serkiem, a ja chodzilam po domu i wachalam smietniki, co tak wonieje uparcie i paskudnie. Kanapka byla to. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kozieradka 30.06.04, 15:53 O la piu bella cosa, czyli wonna aria o pieknej kozie ci sie po domu i zagrodzie snula? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kozieradka 30.06.04, 18:21 glosno mlaskajac. Kozy Pikola zwykle wszystko zreja. Ta koza to juz sama siebie przechodzi w zarlocznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kozieradka 30.06.04, 18:24 No popatrz a tea Kozy tylko herbate... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kozieradka 30.06.04, 18:50 Ladne one i maja kaszmarnie dluuuuugie wlosie. Ale za to jak sie skreca taki wlos w nitke, to mozna po wlosku, po wlosku, cieniusko... Odpowiedz Link Zgłoś