czarnajagoda 19.05.05, 12:39 info.onet.pl/19489,0,1,1,galeria.html nie jestem fanka Gwiezdnych Wojen ale urzekło mnie to zdjęcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: darth vader bonsai 19.05.05, 13:41 Nie wiem, czy Dziewiarscy Milosnicy Lema nie odzegnaja mnie od czci i wiary , ale mnie sie zawsze Yoda z nim wlasnie wizualnie kojarzy... www.anakin.de/wallpaper/starwars/yoda.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: darth vader bonsai 19.05.05, 13:43 np tu: www.mosnews.com/interview/2004/04/06/lem.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: darth vader bonsai 19.05.05, 13:51 masz rację, coś w tym jest... znaczy moc jest z Lemem... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: darth vader bonsai 19.05.05, 13:57 Spielberg wspominal, ze do wyrazu oczu ET posluzono sie zdjeciami m.in. Einsteina Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: darth vader bonsai 19.05.05, 14:14 Lem zawsze wyglądał jak bohater swoich ksiązek Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: darth vader bonsai 19.05.05, 14:31 Znacię tą historię o tym jak Lem był dzieckiem niejadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: darth vader bonsai 19.05.05, 15:00 No był tym niejadkiem, walczono z nim i jedzeniem usilnie (ojciec lekarz). I odniesiono zwycięstwo, ale Pyrrusowe: ta mała zaraza jadła tylko wtedy, gdy jego ojciec stał na stole i śpiewał otwierając i zamykając duży czarny parasol. Potem to minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: darth vader bonsai 19.05.05, 15:15 Ktos mi kiedys opowiadal, jak to ze 20 lat temu z gora zostal w Krakowie poproszony na impreze z cyklu "tworcy na Wawelu" czy jakos tak. I tam mial Lem czytac jakies swoje teksty. Zebrali sie wszyscy i Pan Autor zaczal czytac jakis okropny kawalek jakiejs realistycznej prozy, uragajec wszystkiemu. Cos okropnego. Wszyscy sluchali tego ze zdumieniem. Wreszcie SL skonczyl i powiedzial cos brzmialo mniej wiecej tak: "Wysluchali panstwo cierpliwie tych okropienstw. W normalnych czasach, to po napisaniu czegos takiego, spalilbym to i to dokladnie, tak by nikt tego nie byl w stanie przeczytac chocby linijki. A dzis siedze i czytam to panstwu i biore za to pieniadze". Odpowiedz Link Zgłoś