megalomaniac 23.11.03, 09:29 oczywiscie do mnie :-)))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luxer Prawo o ciążeniu powszechnym....i o kleju 23.11.03, 12:05 Oj widzę, że zaimponował Ci ahaba. Ciekawa jestem, czy będzie podzielał Twoje zadowolenie. Małpujesz go radosną twórczością o prawie Newtona? Możesz przecież wymyślić coś własnego, a wiem, że potrafisz. Przecież możesz napisać, np. Łączy nas "Traktat nielogiczny". I co, zatkało....? Nie czytałam, ale wiem że coś takiego istnieje .. W innym poście pytasz o klej, którym wkleiłam link. Niestety nie mogę Ci podać jego składu, bo to jest moja słodka, introligatorska tajemnica. Będziesz 3000? Zawczasu Ci gratuluję. Dla mnie nie stanowi różnicy, który nr postu będzie mi przypisany. luxer Odpowiedz Link
lucbach Re: Prawo o ciążeniu powszechnym....i o kleju 23.11.03, 16:51 Ojej, Luxer... czemu tak zimno potraktowałaś Magalo...? Toż to zabawny Forumowicz;) pozdrawiam, lucbach Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Prawo o ciążeniu powszechnym....i o kleju 23.11.03, 19:23 nie Luxer nie zatkało - czasem mnie zatyka papryka albo kawałek patyka... co do Newtona - to łączą mnie z nim dwie rzeczy :-)... a o kleju - tak sądziłem w końcu to tajemnica zawodowa... a na niedzielny wieczor dedykuje Ci znana piosenke grupy Monthy Python z filmu "Żywot wg Briana"... w tłumaczeniu niezrównanego Tomasza Beksińskiego... pozdrawiam cieplutko - megalo... Życie może być złe I wtedy wkurza cię A czasami przeklinasz ze złości Więc gdy cię życie za mordę bierze Zagwiżdż tylko w dobrej wierze I wtedy znajdziesz w nim sporo radości. Zawsze patrz na życie z humorem Jeśli życie ci docina Musi być w tym twoja wina Zapomniałeś o uśmiechu i piosence Kiedy jest ci bardzo źle Że aż rzygać ci się chce Zacznij śpiewać, tylko tego ci potrzeba - i nic więcej Życie warte jest niewiele A śmierć jest jego celem Rób zawsze dobrą minę do złej gry Zapomnij więc o grzechu Tylko zęby szczerz w uśmiechu Nic innego się nie liczy - tylko ty Tak więc zawsze patrz z humorem na śmierć Życie jest do dupy To tylko wygłupy Śmiechu warte, a śmierć cię uwalnia z tej matni Więc pamiętaj póki żyjesz Że najlepiej ten się śmieje Kto zawsze smieje się ostatni Więc zawsze patrz na życie z humorem Odpowiedz Link
luxer koniec sporu!!! 23.11.03, 20:17 Moimi wypowiedziami nie chciałam doprowadzić do wytworzenia zimnego lodu na łączach. Dobrze,że atmosfera ociapliła się. A tak nawiasem mówiąc,fajnie być introligatorem, mimo że fizyka atmosfery jest znacznie bliższa mojemu fachowi niż "klejoznawstwo". pzdr luxer Odpowiedz Link
megalomaniac Re: koniec sporu!!! 23.11.03, 22:56 moja odpowiedź na zakończenie sporu (chodź doprawdy ja tak nieuważalem, a zapowiadalo sie ciekawie:-))) znajdziesz w swojej skrzynce na portalu gazeta.pl pozdrawiam cieplutko megalo... Odpowiedz Link
lucbach jasne, że koniec sporu!!! 24.11.03, 15:22 megalomaniac napisał: > moja odpowiedź na zakończenie sporu (chodź doprawdy ja tak nieuważalem, a > zapowiadalo sie ciekawie:-))) znajdziesz w swojej skrzynce na portalu gazeta.pl > > pozdrawiam cieplutko megalo... > Hehe, uwielbiam to Forum - "...i żyli długo i szczęśliwie" ;) Pozdrawiam Luxer i Megalo ;) lucbach Odpowiedz Link
megalomaniac koniec sporu!!!- ale słów kilka o kleju...:-) 24.11.03, 19:28 lucbach napisał: > Hehe, uwielbiam to Forum - "...i żyli długo i szczęśliwie" ;) Pozdrawiam Luxer i Megalo ;) ja też uwielbiam to miejsce...a co do kleju to niewiem czy znasz grupę z Trójmiasta o nazwie BIELIZNA z wokalistą Jarkiem Janiszewskim - na pierwszej płycie TANIEC LEKKICH GORYLI maja utwór KOŁYSANKA DLA NARZECZONEJ TAPICERA:-) i pozniej ten utworek...jego tekst... Kochaj go i patrz jak kończy fotel Tapicerka może złączyć was Setki lat istotne były słowa Dla was będzie ważny mocny klej Śpij, nie mów nic Proste meble pozwolą wam żyć Śpij, nie mów nic Niech ci przyśni się potężny nit Kochaj go i uwierz mocnym rękom One będą trzymać stały kurs Każdy dzień upłynie bez zamętu Chyba, że z zakładu zginie plusz Śpij, nie mów nic Proste meble pozwolą wam żyć Śpij, nie mów nic Niech ci przyśni się potężny nit pozdrawiam cieplutko Luxer i Lucbach-a :-))))) Odpowiedz Link
jfalek nic o kleju i ciążeniu 25.11.03, 10:39 Coś mi się zdaje że łatwiej trafić na ten 3000 wpis, jak wskazać dzień w którym to się stanie. Stawiam na 30.11.2003 Ale to zależy tylko od tego ile "zadziornych" i ciekawych tematów na forum, tym data bliższa. :))) Że będzie to kolejny "rekord" w skróceniu dochodzenia do kolejnego tysiąca, to już wiadomo. Możemy sami sobie tylko podziękować, bo to efekt żywszej dyskusji, no i kilku "zadziornych" temacików. :)) Jest co poczytać, i nie tylko. I o to chodzi. Jędrzej Odpowiedz Link
jw1969 Kiedy to będzie... 25.11.03, 13:25 Jak znam życie, to pewnie trzytysięczny wypadnie w weekend. A wtedy jestem bez szans :(( Odpowiedz Link
julesw Re: Kiedy to będzie... 25.11.03, 13:40 Ciekawe czy admin przygotuje z tego tytułu jakieś nagrody albo może chociaż ciepłe słowo do forumowiczów?... Odpowiedz Link
megalomaniac proroctwa.... 26.11.03, 20:24 hm...megalo...postara sie w sobote zgarnac jakis upominas lub chociaz pochwale za 3000 wpis...juz szykuje dzienniczek... ...nasze forum sie rozwija...przeciez to Wasza zasluga koledzy forumowicze- )))...Lucbach-druhu-czy Ty masz tez oskome na 3000 wpis...w koncu zostal by w drużynie...:-)))) .... Odpowiedz Link
megalomaniac nowe proroctwo.... 27.11.03, 18:40 to bedzie szybciej...piatek...ale kto czyzby megalo...?:-))) Odpowiedz Link
luxer Re: Ten jest 2999-ty.... Czekamy na szczęśliwca! 28.11.03, 15:15 To będę ja? Nie chcem ale muszem! luxer Odpowiedz Link
julesw Następny tysiąc rozpoczęty 28.11.03, 15:17 To ja może zapoczątkuję czwarty tysiąc... :-) Odpowiedz Link
julesw Re: 3000 wpis nalezec bedzie... 28.11.03, 15:40 A wśród forów prywatnych w kategorii Hobby Szaradziarstwo, pod wzlędem liczby postów, jest już na drugim miejscu. Oby tak dalej! Odpowiedz Link
megalomaniac ...gratuleje... 28.11.03, 15:49 ...moje gratulacje pozostaje mi 4000 wpis :-)))) Odpowiedz Link
luxer Re: ...gratuleje... 28.11.03, 16:19 Trzymałam miejsce dla Ciebie, ale w końcu sama musiałam dać swój wpis....:)) uhuhu ponaglał.:))luxer Odpowiedz Link
megalomaniac Re: ...gratuleje... 28.11.03, 16:25 ...no, no konfederacja przeciw megalo...:-)))) w pracy komputer siadl i niestety do 15 bylem odciety od Was...:-) Odpowiedz Link
jfalek Re: ...gratuleje... 28.11.03, 17:01 gratuluję :)) Skoro megalomaniac zarezerwował dla siebie 4000 wpis to mnie pozostał 5000. Za 6 miesięcy. "Proroctwo" moje się nie spełniło. Stawiałem na 30.11.2003 Zapomniałem uwzględnić finisz, a ten jest jednak szybszy niż średnia. W ostatnich trzech dniach liczba wpisów przekraczała znacznie tą średnią dzienną. Gratulacje także dla wszystkich piszących. Skoro forum jest na drugim miejscu, to co szkodzi zająć pierwsze? :)) Jędrzej Odpowiedz Link
reptar Forum na tle 28.11.03, 20:06 julesw napisał: > A wśród forów prywatnych w kategorii Hobby Szaradziarstwo, pod wzlędem liczby > postów, jest już na drugim miejscu. Oby tak dalej! Warto nadmienić też, że nasze forum znajduje się równocześnie wśród Forów Najlepszych, wprawdzie na 14. miejscu, ale za to w jakim towarzystwie (jakim? no,... najlepszych). Widać to tu: forum.gazeta.pl/forum/71,46581,1540807.html?x=1512997&sortorder=2 . Zostało również dostrzeżone przez adminów Gazety w wątku Reptar, Kicior, Oko_jeza, Gumista... i inni.... Dodam też, że poza krótkim epizodem na początku (bo było i tak, choć ledwie przez chwilę) prawie wcale nie pomagano nam w sukcesie poprzez promocję w formie skrótu do forum w wykazie na stronie głównej Forum Gazety czy Forów Prywatnych - więc tym bardziej możemy być z siebie dumni   ;-) Odpowiedz Link
reptar Ciepłe słowo do P.T. Forumowiczów z okazji 28.11.03, 19:55 Kochani, stuknął nam trzeci tysiączek, dzięki czemu wkroczyliśmy w wiek balzakowski. Ciepłe słowo, prosto z wielkiego pieca, należy się Wam wszystkim i każdemu z osobna! A zatem: dziękuję za dotychczasoewe zaangażowanie i życzę wszystkiego najlepszego w czwartym tysiącpościu! (cholera, nigdy nie byłem dobry w patetycznych mowach). Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Ciepłe słowo do P.T. Forumowiczów z okazji 30.11.03, 15:23 ...dzieki Reptarze za to forum...no i do przodu na miejsce na pudle:-))) Odpowiedz Link
julesw Dzięki! 10.12.03, 21:15 Przyłączam się do podziękowań Megalomaniaca (który, wierzę, dalej przynajmniej czyta to nietuzinkowe forum) i złożyć wielkie wyrazy uznania dla Naszego Admina, który stworzył to forum i wybitnie pracuje cały czas nad tym, by ono dalej żywo funkcjonowało. Wierzę, że tak jak i mi, przynosi ono sporo frajdy jego uczestnikom, nie tylko piszącym, ale i czytającym, których pewnie jest dużo, dużo więcej. Chciałbym podkreślić, że jest to forum, do którego się chętnie wraca, bo współtworzą je ludzie otwarci, chętnie dzielący się doświadczeniem oraz wiedzą i na dodatek często mający poczucie humoru. I nie ma tu tak wszechobecnej w sieci ordynarności i impertynencji. A Nasz Admin swoją wiedzą i entuzjazmem jest w stanie zarazić do szaradziarstwa chyba nawet panoramistów :-) Jeszcze raz wielkie DZIĘKI! PS. Sorry za ten patetyczny ton, ale warto czasem powiedzieć, co się myśli :-) Odpowiedz Link
jfalek 4000 wpis nalezec bedzie... 12.02.04, 13:46 megalomaniac kiedyś obiecał: ...moje gratulacje pozostaje mi 4000 wpis :-)))) Jeśli nie teraz, to kiedy? Czas zacząć trening :-)) Jędrzej Odpowiedz Link
jfalek Re: 4000 wpis nalezec bedzie... 19.02.04, 21:34 4000 padło gratulacje dla: tonieja 21 :))))))))) Jędrzej Odpowiedz Link
tonieja1 Re: 4000 wpis nalezec bedzie... 19.02.04, 22:05 To czysty przypadek :-))))))) Odpowiedz Link
jfalek Re: 4000 wpis nalezec bedzie... 20.02.04, 13:14 do megalomaniaca Hej, gdzie się podziałeś? Tyle było, że teraz Twoja kolej, i cisza. Czyżby ferie "wchłoneły" Cię niczym nowo odkryta czarna dziura otaczające ją gwiazdy :))) Wracaj, bo mi Ciebie tu brak. Jędrzej Odpowiedz Link
megalomaniac 5000 wpis nalezec bedzie... 31.03.04, 18:01 jfalek napisał: > do megalomaniaca > Wracaj, bo mi Ciebie tu brak. jestem!:-)...wierny druhu;-) pozwól, że teraz nic nie obiecam, przycupnę i zacznę monitorować licznik:-))) Odpowiedz Link
jfalek Re: 5000 wpis nalezec bedzie... 31.03.04, 18:13 megalomaniac napisał: > pozwól, że teraz nic nie obiecam, przycupnę i zacznę monitorować licznik:-))) a jednak się doczekałem :))))))))))))) Monitoruj, monitoruj. A ja z okazji Twego powrotu strzelę sobie lufę. Ale nie będzie to Jaś Wędrowniczek :)) pozdrowionka Odpowiedz Link
megalomaniac Re: 5000 wpis nalezec bedzie... 31.03.04, 18:34 jfalek napisał: > a jednak się doczekałem :))))))))))))) nie zostałem całkowicie pochłoniety przez czarną dziurę:-) > A ja z okazji Twego powrotu strzelę sobie lufę. nie pij tyle bo zjedzą Cie {)i(} {)i(} {)i(} {)i(} {)i(} {)i(} {)i(} i reptar wprowadzi alkomat forumowy:-))))) ja też pozdrowiam! Odpowiedz Link
reptar Re: 50000 wpis nalezec bedzie... 31.03.04, 18:45 Nie uwierzysz, Megalo, ale ja też się cieszę, że wróciłeś   ;-) Odpowiedz Link
megalomaniac Re: 50000 wpis nalezec bedzie... 31.03.04, 19:12 Witam Ciebie również bardzo serdecznie i ciepło repatrze. Wierzę!:-) Widzę również ten Twój drobny detalik, niuansik, wpisane jedno 0:-))). houk! Odpowiedz Link
reptar Re: 5000 - nie uciekło 19.04.04, 15:19 Nic nie uciekło. Oto wpis numer 5000: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=12079706&a=12080700 Gratuluję!   ;-) Odpowiedz Link
jfalek Re: 5000 - nie uciekło 19.04.04, 15:33 reptar napisał: > Nic nie uciekło. Oto wpis numer 5000: O, kurczę. A miało być dla megalo.... Chociaż tutaj trafiło mi się jak "ślepej kurze.... :)))))) Odpowiedz Link
megalomaniac Re: 5000 - nie uciekło 20.04.04, 18:50 jfalek napisał: > O, kurczę. > > A miało być dla megalo.... ;-(...nikt nie poczekał!;-))) > Chociaż tutaj trafiło mi się jak "ślepej kurze.... :)))))) gratuluję. jafalkos druhu!;-))) Odpowiedz Link
marcin.miga Re: 5000 - nie uciekło 19.04.04, 15:47 reptar napisał: > Nic nie uciekło. Oto wpis numer 5000: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=12079706&a=12080700 > Gratuluję! ;-) Z ciekawości zapytam: Jak do tego doszedłeś Holmesie? pozdrawiaMM Odpowiedz Link
reptar Re: 5000 - nie uciekło 19.04.04, 15:54 Byłem przy tym, tylko akurat nic mi nie przychodziło do głowy   ;-) Ustalenie numeru wpisu nie zawsze jest bezstresowe, bo licznik może reagować z opóźnieniem. Było 4999. Potem Jfalek się wpisał i dalej licznik stał na 4999, ale ja, jako stary wróbel, szaleńczo klikałem i klikałem w Odśwież, aż licznik doszedł i zrobiło się 5000. Tak to było... Odpowiedz Link
julesw Re: 5000 - nie uciekło 19.04.04, 15:56 Reptarze, przy okazji, jesteś w stanie zaprezentować jakies dane statystyczne, np. ile w sumie osób zabrało głos albo kto najczęściej, a może raczej, kto zaraz po Tobie? :-) Odpowiedz Link
reptar Re: dane statystyczne - uciekło 19.04.04, 16:12 Niestety nie. To jest problem, który co jakiś czas powraca na Forum dla adminów, jednak GW nie kwapi się z tworzeniem takich udogodnień. Przez jakiś czas można było do tego celu wykorzystywać wyszukiwarkę. Pisałeś np. "julesw", zaznaczałeś, że "w podpisie" i otrzymywałeś wykaz postów (stan na ostatnią północ). Próbowałem kiedyś zliczyć to wszystko, wpisując wszystkich autorów jacy mi do głowy przyszli, ale wciąż mi brakowało do kompletu kilkunastu wpisów. I dałem sobie spokój. Potem wyszukiwarkę podzielono na lata, więc trzeba by było każdego wpisywać po parę razy i sumować wyniki za poszczególne roczniki. Co gorsza, od jakiegoś czasu stare wątki znikają z listy, więc ich nie widać. Można się do nich dogrzebać, jeśli się zabookmarkowało adres (stąd m.in. moja akcja spisywania starych wątków w wątku "Wyjątki z obsługi forum"). Wydaje mi się, że tych starych postów wyszukiwarka również nie widzi. Odpowiedz Link
uhuhu Ciekawe, kto zdobędzie wpis nr 7000? 23.07.04, 19:53 Ciekawe, kto to będzie... :-) :-) :-) :-) Odpowiedz Link
jfalek Re: Ciekawe, kto zdobędzie wpis nr 7000? 23.07.04, 22:04 uhuhu napisał: > Ciekawe, kto to będzie... :-) :-) :-) :-) zdaje się że widok22 tym razem trafił :) Gratulacje ;) Jędrzej Odpowiedz Link
jfalek Re: ...kto zdobędzie wpis nr 7000? - korekta 23.07.04, 22:08 jfalek napisał: > uhuhu napisał: > > > Ciekawe, kto to będzie... :-) :-) :-) :-) > > zdaje się że widok22 tym razem trafił :) >-------------------------------------------- Chyba jednak Ty uhuhu, sprawdziłem godziny nadania postów Gratulacje ;) Jędrzej Odpowiedz Link
jw1969 Re: ...kto zdobędzie wpis nr 7000? - korekta 26.07.04, 12:23 Ja też gratuluję. Miałem nadzieje uczestniczyć w tym wyscigu do 7000, ale w piątek w godzinach okołopołudniowych aktywność innych forumowiczów była zbyt nikła. Przy okazji, czyżbyśy przegapili numer 6000? Odpowiedz Link
jfalek Re: ...kto zdobędzie wpis nr 7000? - korekta 26.07.04, 13:47 jw1969 napisał: > Ja też gratuluję. Miałem nadzieje uczestniczyć w tym wyscigu do 7000, ale w > piątek w godzinach okołopołudniowych aktywność innych forumowiczów była zbyt > nikła. > Przy okazji, czyżbyśy przegapili numer 6000 ============== Też się nad tym zastanawiałem, to pewnie z powodu tych konkursów, posty latały setkami na dzień, to się zapomniało o tym :))) Ja już się zapisuje w kolejce do posta nr 10 000 To będzie feta!!! Admin może ufunduje jakiś honorowy dyplom :)) Może i ja wtedy zdobędę jakąś nagrodę wreszcie ;) pozdrawiam Jedrzej Odpowiedz Link
megalomaniac Bliski jest wpis 8000............................. 26.09.04, 11:20 a może paść już niedługo! zachęcam! choć jak powszechnie wiadomo okragły wpis pada dość nieoczekiwanie!;-) kto tym razem? bo ja za siebie nieręczę!;-) Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Bliski jest wpis 8000........................ 18.10.04, 19:01 mam go hurararararara!;-))) Odpowiedz Link
jfalek Re: Bliski jest wpis 8000........................ 18.10.04, 19:05 megalomaniac napisał: > mam go hurararararara!;-))) > > =========================== Gratulacje megalo, nareszcie spełniłeś swe zapowiedzi ;) Jędrzej Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Bliski jest wpis 8000........................ 07.12.04, 19:00 dzis padnie 9000 wpis!;-) a bedzie to napewno ktoś z uczestnikow pojedynku!;-) Odpowiedz Link
julesw Niedługo 4 x 3000 29.08.05, 14:20 Za chwilę licznik na forum wybije już 4 x 3000, a link do forum znalazł się nieoczekiwanie (a może jednak oczekiwanie?) na głównej stronie portalu gazety! Reptarze, czy to Twoja interwencja, czy może dobre wyniki za okres wakacyjny są przyczyną takiego stanu rzeczy? :-) Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Niedługo 4 x 3000 29.08.05, 18:38 julesw napisał: > a link do forum znalazł się nieoczekiwanie (a może jednak oczekiwanie?) na > głównej stronie portalu gazety! nareszcie!;-) Odpowiedz Link
totet Re: Niedługo 4 x 3000 30.08.05, 22:06 Wyścig dotyczący numerologii postów nie bardzo mnie kręci, bo nie o to, nie o to, nie o to jak mawia pewien kabaretomumiarz, ale naszła mnie taka refleksja - ongiś wystarczyła chwilka, moment by przekroczono kolejne granice tysięcy (pamiętam ubolewania ludzi mających ograniczony dostęp do netu), a teraz... Co to się porobiło? To chyba najdłuuuższy tysiąc w historii forum - niestety... Zawczasu gratuluję zdobywcy dwunastotysięcznika. Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Niedługo 4 x 3000 06.09.05, 15:38 liczba postów nic nie znaczy? tak przeszło bez echa te 12 tys.? reptarze, dawnym zwyczajem, kto je zgarnął?;-))) Odpowiedz Link
reptar 4 x 3000 m przez płotki 06.09.05, 20:53 megalomaniac napisał: > reptarze, dawnym zwyczajem, kto je zgarnął?;-))) Post nr 12000 wysłał na forum uhuhu 1 września 2005 r. o godz 9:03. Tytuł był skromny, ot: "Re: Jedno zdanie:". Wstrzałka ta znajduje się pod linkiem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10067&w=28460661&a=28461002 Odpowiedz Link