embolia 05.02.07, 18:31 Czy da sie coś podreptac w Zimie po górach(Tarty)? Bez jakiegoś ekstra sprzetu? Co polecacie? A co sądzicie o Pieninacgh zima? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfadam Re: Góry Zimą 06.02.07, 08:31 Witaj. O Tatrach teraz raczej zapomnij, 3 stopień zagrożenia lawinowego to raz a dwa bez dodatkowego sprzętu jak raki, czekan wiele nie zdziałasz, natomiast Pieniny czy Gorce i owszem. Mimo że te górki są łagodniejsze nie należy ich lekceważyć więc napewno przydało by się podczepić na miejscu pod kogoś z doświadczeniem zimowym, a i odrobina sprzętu też by się przydała (raczki takie za 10zł z allegro, kije trekingowe też nie raz uchronią przed dupozjazdem, o dobrze zaopatrzonym plecaku niewspominając) Pozdrawiam KA Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Góry Zimą 09.01.17, 16:42 Jeśli chodzi o nasze góry to dreptałam kiedyś w Szklarskiej - bardzo miło wspominam W wyższe góry raczej bym się nie odważyła pojechać właśnie z uwagi na zagrożenie lawinowe Niestety szlaki piesze nie są tak świetnie przygotowane jak narciarskie Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-galazka Re: Góry Zimą 18.01.17, 13:59 jusytka napisała: > Jeśli chodzi o nasze góry to dreptałam kiedyś w Szklarskiej - bardzo miło w > spominam W wyższe góry raczej bym się nie odważyła pojechać właśnie z u > wagi na zagrożenie lawinowe Niestety szlaki piesze nie są tak świetnie prz > ygotowane jak narciarskie Ho, ho. Co za refleks. Odpowiedziałaś na wpis sprzed 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Góry Zimą 18.01.17, 15:32 Nie przyjrzałam się Nie ja go jednak wywlokłam 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-galazka Re: Góry Zimą 18.01.17, 13:58 zakochanawgruzji napisał(a): > Dla początkujących polecam spacer Doliną Kościeliską lub Chochołowską. Nie trze > ba mieć tam jakiegoś mega sprzętu, a widoki na końcu dolin zacne. Ewentualnie m > ożna jeszcze spróbować na Sarnią Skałę, ale tu może być trochę ślisko więc bez > odpowiedniego obuwia ani rusz :) > No zrywna jesteś niesłychanie. Odpowiedziałaś na wpis sprzed 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pensjonat_klimek_spa Re: Góry Zimą 27.02.17, 15:15 Amatorów wędrówek górskich zapraszamy do Muszyny. Hotel Klimek przygotował dla swoich Gości szereg interesujących ofert, z których każdy wybierze coś dla siebie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą noclegową na: www.hotelklimek.pl/hotelklimekspa Odpowiedz Link Zgłoś
arminksp Re: Góry Zimą 08.03.17, 09:12 Góry zimą to nie tylko zjazdy na nartach czy desce - chociaż nie twierdzę, że jest to nieprzyjemne, ale nie każdy chce lub lubi tego rodzaju sport. Warto wybrać się chociażby po to, aby pospacerować, powdychać świeżego górskiego powietrza, podziwiać widoki. Osoby które nie mają pomysłu na zimowy wypad w góry odsyłam do hotelnabloniach.pl/blog/wypoczywac-zima-poznaj-waznych-zasad/ O tym jak bezpiecznie wypoczywać zimą. Odpowiedz Link Zgłoś