Dodaj do ulubionych

Pragnienia

26.08.13, 10:09
realizujecie swoje pragnienia, marzenia, itp. Chce Wam się?
Kiedyś marzyłam, by nauczyć się jeździć motorem. Kupić lśniący i pojechać, jak easy rider może nie w daleki świat, ale w ten bliższy i krótszy, ale jednaksmile Potem jak wiadomo życie i odpuściłam, dziś się zastanawiam, dlaczego.
Ile jest takich niezrealizowanych, a możliwych do realizacji spraw, rzeczy? Czy to nie jest tak, że rezygnując z czegoś, tracimy szansę na coś nowego?
Obserwuj wątek
    • uny Re: Pragnienia 26.08.13, 10:25
      realizuje.
      czasem się śmieję, że te mało realne marzenia idzie całkiem szybko spełnić. gorzej z tymi na wyciągnięcie ręki -np. nauczyć się pływać.
      fakt odpuszczenia nauki jazdy na moto nie oznacza, że jest to odpuszczenia permanentne. przyjdzie czas to zrealizujesz.
      • sammik Re: Pragnienia 26.08.13, 10:44
        Aż korci, by zapytać, jakie są te realnesmile))))

Coś w tym jest, że te najbardziej zwariowane, wydawałoby się takie marzenia dla marzeń się spełniają, a te prozaiczne, że tak je nazwę już niekoniecznie. I tak się teraz zastanawiam, czy to nie jest tak, że jeśli czegoś bardzo pragniemy, czegoś bliskiego to nam nie jest dane?

A moto to bardziej był przyczynek do przemyśleń niż konkret.
    • organza7 Re: Pragnienia 26.08.13, 17:50
      Pomarzyć sobie lubię, ale realizację tych najbardziej zwariowanych pragnień odpuściłam. A może odłożyłam na jakiś czas? Ostatnio (kilka lat) skupiam się na tu i teraz. A radość daje mi na przykład dobrze zaparzona kawa czy świetna lektura. Takie docenianie małych przyjemnoścismile Albo starość po prostususpicioustongue_out
    • szarlotka_ja Re: Pragnienia 26.08.13, 18:42
      A ja zawsze chciałam się zapisać na porządny kurs angielskiego albo niemieckiego i dobrze nauczyć się tych języków. Tylko, że jak już dotrę do szkoły języków obcych to zawsze się okazuje, że mi dni nie pasują. I mi się odechciewa iść innej szkoły szukać i tak odkładam z roku na rok, z roku na rok i jest coraz trudniej uncertain
      • organza7 Re: Pragnienia 26.08.13, 18:47
        Ci mówię: starośćwink
        • szarlotka_ja Re: Pragnienia 26.08.13, 18:48
          E tam, mnie się bardziej wydaje, że lenistwo wink
    • tygrysgreen Re: Pragnienia 26.08.13, 19:35
      ja tam się nie znam, bo niby skąd?
      ale wyznaję zasadę, że nie należy rezygnować z marzeń tylko dlatego, że ich realizacja wymaga czasu. czas i tak upłynie.
      i robiąc nawet małe kroki i tak jestem codziennie o krok bliżej celu.
      w ciągu minionych dwóch lat "samo" zrealizowało mi się tyle marzeń, że ciągle mi trudno w to uwierzyć. wystarczyło się otworzyć i chcieć.
      czego i tobie życzę
      • szarlotka_ja Re: Pragnienia 26.08.13, 19:52
        Dzięki wink
        W tym roku szkolnym znów nie wypali ale może za rok tongue_out
      • stefcia41 Re: Pragnienia 27.08.13, 17:48
        a dla mnie jesteś Tygrysko przykładem,że trzeba być konsekwentnym w czynieniu tych małych kroków
        • tygrysgreen Re: Pragnienia 27.08.13, 18:07
          a ty Stefcia JUŻ TERAZ zacznij planować urlop zarówno od pracy jak i dziecka na przyszłoroczny Woodstock. namiot i ciepłe przytulne tygrysy czekają na ciebie.
    • mayenna Re: Pragnienia 26.08.13, 19:54
      Moje właśnie się spełnia. Jedno,ale bardzo ważne.
      • kira_koslin Re: Pragnienia 26.08.13, 23:30
        mayenna napisała:

> Moje właśnie się spełnia. Jedno,ale bardzo ważne.

smile))))
        • mayenna Re: Pragnienia 27.08.13, 10:10
          Tak sobie myślę,że mi się wiele marzeń spełnia, tylko tak obok; jak marzę o wygranej w lotto to jest,ale nie głowna,jak o miłości toteż się pojawia,ale i kończy zaraz. Mądre jest powiedzenie; pomyśl dobrze o czym marzysz bo ci się spełni.
          • kira_koslin Re: Pragnienia 27.08.13, 16:50
            to prawda - ale fajnie czyta się o tym, że coś Ci spełnia...bo to takie tchnące nadzieją.

Ja nie mam ekstremalnych pragnień, moje życie od około pięciu lat to taki hardcor, że ja marzę po prostu aby było normalnie. Po ludzku, z właściwym porządkiem dnia. Pragnę normalności, wręcz przyziemności. Emocji, zdarzeń i zycia na górnym C - mam stanowczo dość.
    • witamina_b12 Re: Pragnienia 28.08.13, 12:12
      a materialne mogą być? wink
      bo jedno właśnie mam... się zakochałam i pragnę smile
      i się bije z myślami... czy realizować...
      bo mi się bardzo podoba...
      bardzo bardzo...
      może to taki prezent sobie sprawie na gwiazdkę, urodziny i imieniny w jednym wink
      • bez.pokory Re: Pragnienia 28.08.13, 12:20
        jak materialne to trza się poddać szaleństwu i realizować smile
        • sammik Re: Pragnienia 28.08.13, 12:27
          Myślę, że każde trzeba realizować, że nie ma na co czekać, bo... kiedy jak nie dziś.

Każdy mały krok jest krokiem w dobrą stronę (myśląc o pragnieniach, bo jak wiadomo w życiu łatwo pobłądzić).
          Czy to nie jest trochę tak, że te małe się spełniają, ale jako, że nie wywołują wieeelkiego boom to ich nie zauważamy, by nie powiedzieć, że nie cieszą aż tak bardzo.
      • sammik Re: Pragnienia 28.08.13, 12:28
        Materialnie i owszem, pytanie tylko, czy to nowe buty, sukienka czy samochód?big_grin
        • witamina_b12 Re: Pragnienia 28.08.13, 12:36
          obraz smile
          • sammik Re: Pragnienia 28.08.13, 12:41
            To prawie lokata kapitału. Bierzsmile I jeszcze dodatkowo będzie, że wspierasz artystów - dobry uczynek zaliczonysmile
            • witamina_b12 Re: Pragnienia 28.08.13, 12:42
              co prawda to reprodukcja big_grin big_grin
              ale mnie przekonałaś wink big_grin
      • mayenna Re: Pragnienia 28.08.13, 14:07
        Realizować zanim przejdziesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka