02.12.05, 16:57
A może trzeba zejść ze sceny? Honorowo?!
www.echo-dnia.com.pl/?news=25558&mutacja=21&dzial=0&past=1
Czy tak sie postępuje? A najlepsze: ,,Nie mam żalu, że Kazimierz Ostrowski
napisał na mnie skargę - dodaje po chwili."
Obserwuj wątek
    • rodowity_wloszczowianin Re: Doktorzy 02.12.05, 23:52
      Ciekawe zdanie znalazłaś. Trudno żeby Robert miał żal do Ostrowskiego, skoro
      oboje wiedzą, że to spawka burmistrza. To Ostrowski powinien mieć żal do
      Roberta, że najpierw go wybrał, a potem odrzucił. Tak się nie postępuje panie
      doktorze z Bebelna nawet jeśli nakazuje to burmistrz. Ciekawe czy ma pan żal do
      mnie – rodowitego włoszczowianina, że musiał pan odpowiadać na moje oskarżenia.
    • barbib Re: Doktorzy 03.12.05, 22:52
      Robercik padł ofiarą intrygi uknutej przez PiS przeciwko JFG. Grabalski nie
      znosi Ostroskiego i nigdy nie pozwoli żeby był on księgowym z ZEAS-ie. Po to
      tylko Kaziu stanął do konkursu, żeby Józeka sprowokować! Ale to Robert
      powendruje teraz do kozy, bo znowu go - Kazia - będzie musiał odwalić. Szkoda
      go, bo to nawet taki milusi Doktorek.Ale taki jest los frajerów, mógł przecież
      przewidzieć że od początku była to totalna krucjata przeciw JFG. A swoją drogą
      trochę się dziwię też temu KLOCOWI Ostroskiemu, że dał się użyć do niszczenia
      Roberta i Janaczka.
      • lupus100 Re: Doktorzy 03.12.05, 23:37
        Nic nie upsprawiedliwia Roberta, ale ja myślę, że jest to uknute od poczatku
        przeciwko niemu,a są tacy którzy ścierpieć go nie mogą - chyba z zazdrości.
        Szkoda tylko że tak łatwo i naiwnie Robert się wyłozył, bo teraz zwolni go albo
        Grabalski albo PiS-owszczycy,a słyszałam że na jego miejsce do ZEAS-u na
        dyrektora szykują właśnie Ostroskiego. A teraz jest on chyba buchalterem czy
        stróżem z piekarni u Suligi w Koniecznie. Ładny awans sie szykuje, co nie!?
        • rodowity_wloszczowianin Re: Doktorzy 04.12.05, 01:08
          Ja bym tak jednoznacznie tej sytuacji nie oceniał. Józek nigdy nie zwolni
          Roberta, bo ten napisał mu prace magisterską. Funkcja dyrektora miała być
          nagrodą za tą przysługę. Robert za dużo o nim wie, dlatego nie może go zwolnić.
          Nie sądzę też, by przyszły burmistrz zwolni Roberta, bo zdaje się, że
          zwalnianie przeciwników politycznych to praktyka Józka. Robert na pewno dogada
          się z nową władzą. Dobrze żył z Oksińskim i Soleckim. W gruncie rzeczy on,
          podobnie jak Janaczek, to porządni ludzie. Niestety dziś każdy boi się o pracę
          swoją i członków rodziny, dlatego oni wszyscy bezmyślnie wykonują rozkazy tego
          tyrana. Nie wydaje mi się też by Robert trafił do więzienia, bo pod presją
          prokuratora na pewno przyzna się, że działał na zlecenie Józka. Nie zapominajmy
          też, że Cegieła doskonale wie, kim jest Grabalski, bo zdaje się, że jakiś czas
          temu, gdy rozpoczął postępowanie przeciwko niemu, ten zagroził wypowiedzeniem
          lokalu prokuraturze.
          Nie wydaje mi się też by kandydatura Ostrowskiego to była intryga PiSu, chodź
          jako zwolennik Platformy popieram wszystkie środki PiSu, które służą obaleniu
          tego dyktatora. Sądzę, że Ostrowski sam zdecydował się startować, bo przecież
          nic nie miał do stracenia. Po tym jak został nieuczciwie odrzucony postanowił
          walczyć o sprawiedliwość. Co z tego że nie ma szans na zatrudnienie, jeśli
          dzięki niemu kolejne brudy Grabalskiego wyszły na wierzch. Czasami pewne rzeczy
          robi się tylko dla satysfakcji. Zresztą chyba każdy, kto by dowiedział się, że
          jest jedynym kandydatem, a potem został odrzucony z powodów politycznych, tak
          by postąpił.
          Co do pracy pana Ostrowskiego na stanowisku dyrektora ZOASiP to nie byłby to
          żaden awans. Nie zapominajmy, że był on już dyrektorem banku, wice-dyrektorem
          szkoły i przez 3 kadencje radnym. Chyba to są właściwe kompetencje by zarządzać
          finansami placówek oświatowych w Gminie Włoszczowa
          • przewodniczacy Re: Doktorzy 04.12.05, 09:30
            Zgadzam się z wypowiedziami "rodowity_wloszczowianin", a co do
            wypowiedzi "barbib" to nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że to intryga
            PiS, bo dlaczego niby tak sądzić? Przecież gmina to nie prywatny folwark JFG, a
            pan K. Ostrowski jest obywatelem tej gminy i nie uważam że gorszym od FJG. Jak
            napisał "rodowity_włoszczowianin" K. Ostrowski piastował juz na tym terenie
            jakieś funkcje i przypuszczam, że jego opinia wśród mieszkańców gminy, w
            stosunku do opinii jaką sobie wypracował FJG piastując urząd burmistrza różnią
            się diametralnie. Zdecydowana większość społeczeństwa gminy zdecydowanie
            wypowiada się przeciw FJG, czy to znaczy, że ma on być do końca życia na
            zasiłku?
          • marcin_721 Re: Doktorzy 04.12.05, 14:06
            Co ty Rodowity bronisz Janaczka i tego Roberta. Sami sobie winni, a głównie
            Robert. Wiadomo było że to człowiek senatora Massalskiego z PIS-u. Pisał u
            niego dotorat, a sam słyszałem, że teraz robił mu kampanie i zbierał głosy w
            wyborach, więc powinien wiedzieć co się wokół JFG kroi. A może zgodził się na
            taką rolę? Sam pisałeś na tym forum, ze Gosiewski obiecał Włoszczowie że
            Grabalskiego z gminy usunie.A ten Robert to taka dziwna postać, niby z nikim
            nie trzyma, a czwartej władzy po Ameryku, Włodku i Soleckim już teraz się
            usługuje.Może powinien już odejść. Ostrowski przyjdzie teraz do niego znowu z
            podaniem o pracę w gminie, a w drugiej ręce trzymał będzie skargę, którą ci od
            Gosiewskiego albo nowaki i Soból już mu piszą. Potem będzie znowu komisja
            śledcza Husia, Rodowity to nagłośni, a pyzaty redaktorek opisze.I fajnie
          • lupus100 Re: Doktorzy 04.12.05, 22:10
            To w końcu ten Kaziu pracuje w tej piekarni czy już w banku. Radnym też juz nie
            jest, ale czy funcja radnego wogóle wymaga jakiegoś przygotowania i czy powinno
            się za to nagradzać, że ktoś nim był przez trzy kadencje? A Robert to doktorat
            to ma też tylko z historii i pisał go u Massalskiego o księżach.Dyrektor to
            byłby dobry ale z nich dwóch razem wziętych.
        • barbib Re: Doktorzy 04.12.05, 21:05
          No to chyba doktor z Bebelna długo tu nie popracuje, bo wybory pewnie na wiosnę
          będą. A i ludzie w zespole podobno na niego też narzekają,bo się pyta się o
          różne stare rzeczy
          • behamot26 Re: Doktorzy 05.12.05, 12:18
            barbib napisała:

> No to chyba doktor z Bebelna długo tu nie popracuje, bo wybory pewnie na
            wiosnę
            >
            > będą. A i ludzie w zespole podobno na niego też narzekają,bo się pyta się o
            > różne stare rzeczy

a jesli nawet pyta o stare rzeczy, to czy to jest powod do narzekania na niego.
            Chyba troche za krotko go znają. Oj barbib, ty chyba masz jakies zle wiadomosci
      • plusek1 Re: Doktorzy 04.12.05, 00:34
        Jaka spiskowa teoria dziejów, któż tam już w sierpniu zakładał, że użyje
        p.Ostrowskiego przeciw Burmistrzowi. Ludzie, nie dorabiajcie ideologii.
        • bimsalabim Re: Doktorzy 04.12.05, 12:13
          W naborze na stanowisko inspektora które wygrała P.Malinowska też było przegięcie...ale tego nikt nie komentował. Mam nadzieję, że następne nabory na wolne stanowiska urzędnicze będą przeprowadzane zgodnie z prawem a urzędnicy nie będą tak głupi by podkładać się za FJG.

• patrycja769 Re: Doktorzy 04.12.05, 14:45
      To wreszcie z kim Robert trzyma?Massalski czy burmistrz? bo juz nie wiem. pan
      Ostrowski też chyba z PiSu, a nie poparł go Robert.
      • accerino Re: Doktorzy 04.12.05, 18:34
        Robert to typ który lubi trzymać z każdym byle było po drodze.
        Niestety napisanie pracy magisterskiej JG nie wiele pomogło.
        Renia też nie jest dyrektorem w Koniecznie i wiele nie skoczy Grażynce.
        Dlatego mam nadzieję że ktoś po przyszłych wyborach samorządowych potrząśnie
        Robertem jak należy.
        • panniesamochodzik Re: Doktorzy 04.12.05, 19:01
          A ja mysle ze cala afera to tylko i wylacznie z glupoty. A teraz Ostrowski nie
          ma co liczyc na zlozenie podania o prace. Wystarczy tylko odpowiednio ulozyc
          zasady konkursu bez wstawek dotyczacych wieku, studiow czy plci i juz. Sprawa
          zakonczona.
      • barbib Re: Doktorzy 04.12.05, 21:09
        patrycja769 napisała:

> To wreszcie z kim Robert trzyma?Massalski czy burmistrz? bo juz nie wiem. pan
        > Ostrowski też chyba z PiSu, a nie poparł go Robert.
        Robert to może i trzyma z prawicą, ale jego siostra i brat żony są z SLD.
        • marcin_721 Re: Doktorzy 04.12.05, 21:43
          Barbib wynoś się z tego fora! To co ty piszesz,to chyba o jakimś innym Ślęzaku
          Robercie. Doktor wcale nie ma żadnej siostry, a jego żona jest jedynaczką. I
          wcale nie jest nią Renia, a Marta, która pracuje w szkole na Koniecpolskiej.
          Patrycji odpowiadam,że doktorat Robert pisał u senatora Masalskiego, a nie u
          burmistrza Grabalskiego. Co do wypowiedzi accerino, to znam Roberta i problem w
          tym, ze on wcale z nikim zbytnio nie chce trzymać i nieufał tak lewicy i
          prawicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka