Dodaj do ulubionych

Inwestycje w Kielcach/ranking

IP: 192.168.0.* / 62.233.128.* 23.10.01, 18:28
Zróbmy ranking wszystkich budowanych aktualnie i planowanych w najbliższym
czasie inwestycji/hipermarkety,budynki uzytecznosci publicznej,stacje
benzynowe,salony samochodowe itp/,kto coś wie nie wpisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 20:15
      najciekawsze byłoby centrum rozrywkowe Plaza, ale póki co buduje się ciekawy
      Echo Investment Center
      • Gość: Miś Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 15:52
        Irytuje mnie budowa hipermarketu "Gigant"w centrum rozrywkowo-handlowym P. C.,
        a już szczególnie w tak bliskiej odległości od "REAL-a"
        • Gość: ddd Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kki.krakow.pl 30.10.01, 16:15
          Gość portalu: Miś napisał(a):

> Irytuje mnie budowa hipermarketu "Gigant"w centrum rozrywkowo-handlowym P. C.,
          > a już szczególnie w tak bliskiej odległości od "REAL-a"

to problem Reala i Geanta
          dla klientow to tylko dobrze jak jest konkurencja
          szkoda tylko wszyskich sklapow w poblizu
          pozdrowienia

• Gość: Brian Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.lan.apofarm.pl / 192.168.41.* 09.10.02, 14:19
            I tak bedę miał daleko ze ślichowic, zdaje się, że ktoś kryje sklepikarzy
            naślichowicach
            • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 20:04
              Oby nikt nie kryl.Ja mam nadzieje ze wsztystko zmieni sie po wyborach
            • basia996 Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 05.01.04, 16:29
              Gość portalu: Brian napisał(a):

> I tak bedę miał daleko ze ślichowic, zdaje się, że ktoś kryje sklepikarzy
              > na ślichowicach
              Jak to nie wiesz kto ? a czyje są te budy na Ślichowicach jak nie kandydata na
              Świętokrzyskiego Barona-SLD Roberta Siejki.
      • Gość: marcin Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 00:47
        1. Centrum echa 2.Kompleks hotelowo-rozrywkowo-hotelowy na stoku 3.Biurowce (3)
        ech na Zagnanskiej (budowa jeszcze się nie rozpoczeła) 4. Tesco na slichowicach-
        nie do konca pewne 5.Biurowiec na Warszawskiej 6,Biurowiec na Sienkiewce
        7.Biurowiec przy IX wieków ( kłopoty finansowe inwestora) 7. Akademik na
        śląskiej i kampus Aś (prace ziemne jeszcze wtym roku) 8. Kompleks Mieszkaniowo-
        uslugowo -biurowy na wojska polskiego (Ech inwestment).9. Budynek biurowo-
        apartamentowy na Plantach prace ziemne jeszcze w tym roku 10.Kompleks sportowy
        na ślichowicach 11.Hotel przy pierwszego maja-(dopiero projekt) 12. market przy
        makro 13.I około 10 innych(mniejszych)o których przeczytałem w prasie.
        • Gość: MeehoweCK Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:04
          Zaciekawił mnie Twój komentarz... Mam prośbę. Jeśli masz JAKIEKOLWIEK dane o
          tych planowanych inwestycjach, to proszę o kontakt:) Z góry dzięki
          m_pajek@interia.pl
      • Gość: Coper Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 80.48.255.* 22.11.02, 22:30
        Chyba nie wiesz co to jest ciekawa inwestycja. Jezeli chodzi Ci o tzw Centrum
        Rozrywki ECHA INVeSTMENT to musze Ci powiedzie ze twoja opinia utwierdza mnie w
        przekonaniu ,ze dla KIELCZAN obojetnie jest "co" byle byloby "new" ale wbrew
        szumnym zapowiedziooooooom to Centrum Rozrywki przeksaztalcilo sie w Centrum
        BAZARKUM!!!!!!!!!!!Po drugie generalny wykonawca juz na wstepie budowy byl w
        plecy na kilkadziesiat duzych baniek, ktore musial sobie odbic na maluczkich. I
        tak zamiast Centrum Rozrywki będziemy mieli w porze deszczowej oto taka
        rozrywke: kto wyjedzie z zalanego podziemnego parkingu nie uzywajac skrzydel.
        Ale w sumie to tez jest jakas rozrywka.Pozdrowienia dla new president of
        Kielce:))))))))0
        • Gość: ja Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:36
          kto wyjedzie?
          ten kto umie jeździć samochodem, niestety jak nie potrafisz to nie wyjedziesz
          (także nie wjedziesz)
    • Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 10.40.18.* / 195.116.213.* 24.10.01, 07:47
      Budynek przy rondzie IX wieków.:-))))
      • Gość: rz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.uw.gov.pl 24.10.01, 10:10
        Gość portalu: msz napisał(a):

> Budynek przy rondzie IX wieków.:-))))

coś niewesoło wydląda to jego stawianie - mijają kolejne miesiące i nic (Dorbud
        ma pomoc spore kłopoty). Wiesz coś może bliżej na ten temat?

• Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 217.97.137.* 24.10.01, 14:56
      Od kilku miesiecy prowadze segregator z planowanymi inw. w kielcach i musze ci
      powiedziec ze jestem mile zaskoczony.jest tego duuzo
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 25.10.01, 17:38
        No i bardzo dobrze.... świadczy to o tym, że Kielce się rozwijają ... że warto
        tu wkładać pieniądze. I to jest chyba odpowiedź dla tych, którzy pytali:
        dlaczego wy w Kielcach tak walczyliscie o województwo....

Tylko jeszcze na nowe miejsca pracy poczekajmy...:))

A swoją drogą mógłbys zeskanować i poumieszczać w sieci trochę wycinków. Ja np.
        METRO czytuję bardzo nieczęsto .. jakoś nie po drodze, a tam trochę informacji
        ciekawych bywa. A dzis czytałem (dwa nr-y) Co,Gdzie,Kiedy - edycja kielecka.
        Bardzo fajne pisemko.
        • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 13:19
          od miesiąca robie stronke internetowa o kieleckich inwestycjach
          • drs Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 11.02.02, 17:39
            Gość portalu: jurek napisał(a):

> od miesiąca robie stronke internetowa o kieleckich inwestycjach
            No to na co czekasz,ujawnij te stronke,chetnie wszyscy ocenimy.
      • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 07:52
        napisałbyś parę punktów co planują... taka teczka , to napisz choć trochę i
        gdzie i co ?

A gazeta pomoże ?
    • Gość: msz Czy znacie... IP: 10.40.18.* / 195.116.213.* 25.10.01, 08:55
      ...adres strony internetowej na której można by zobaczyć jak będzie wyglądał
      kompleks handlowo-rozrywkowy przy Świętokrzyskiej?
      • Gość: Yahagi Geant IP: *.kielce.tpsa.pl 26.10.01, 09:51
        Wiecie co mnie niepokoi ? Że Echo najprawdopodobniej postawi obok Politechniki
        Geanta. A to oznacza, że typowe hipermarkety będa w Kielcach conajmniej 3
        (REAL, nie mam wątpliwości że na Ślichowicach powstanie TESCO, abo cos
        podobnego..)

I trochę mnie to niepokoi. Po co nam 3 takie hipermarkety ? Z całą pewnością
        (w/g mnie) 2 by wystarczyły, tzn. REAL i Ślichowice.... Trochę boję się
        sytuacji takiej jak w RADOMIU. Dlaczego np Lider-Market nie postawi czegoś
        takiego..??? Może nie 13 000 m2 ale np 6 000 .. i to do spółki z kimś ? I
        jeszcze podatki by na miejscu zostawały. Gdyby coś takiego zrobili, i mieli
        porównywalne ceny z REALami, to deklaruje się, że wszelkie zakupy
        hipermarketowe robiłbym u nich....
    • Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 10.40.18.* / *.exbud.com.pl 29.10.01, 15:11
      Na Zagnańskiej ma powstać kompleks 3 biurowców. Nie jest to architektura
      najwyższych lotów ale warto zobaczyć wizualizację na stronie Echa Inv.
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 30.10.01, 21:27
        ...widać już trochę stacji JET....
        • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 02.11.01, 16:38
          ...naprawdę .. tylko obecnie jest trochę niebieska... a powinna być chyba
          żółta, no nie ...???
    • Gość: Mis... Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 15:31
      Budowa os. domków jednorodzinnych i willi -Dąbrowa
      • Gość: Yahagi STOKOTA IP: *.kielce.tpsa.pl 30.11.01, 18:43
        A ja tą firemke naprawdę lubię... Bo naprawdę inwestuje w mieście od podstaw, a
        nie wykupuje innych.

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=584695&dzial=kik010100
        • Gość: msz Re: STOKOTA IP: *.gazeta.pl 01.12.01, 11:51
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> A ja tą firemke naprawdę lubię... Bo naprawdę inwestuje w mieście od podstaw, a
          >
          > nie wykupuje innych.
          >
          > <a href="http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=584695&dzial=kik010100">
          > wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=584695&dzial=kik010100</a>
          Fajnie. Nie wiedziałem nawet że taka firma istnieje w Kielcach.

• Gość: Wydra Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.chemar.com.pl 07.10.02, 15:21
        Budowa os. domków jednorodzinnych i willi -DąbrowaII - czy ktoś zna bliższe
        termin oraz plany dotyczące tej inwestycji?
        • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 20:05
          Jesli to prawda to fajnie,pewnie Mitex albo Echo bedzie inwestorem.
    • Gość: whoknows Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.dial.sovam.com 01.12.01, 18:06
      a gdzie szpitale, przedszkola, szkoly?
      to tak na przyklad
      z dotychczasowych danych brakuje mi mennicy:)
      zeby mozna oczywiscie bylo korzystac z tych wszystkich urzadzen wymienionych
      moze bysmy tak zaczeli produkowac swoje pieniazki?
      w dodatku:
      a gdzie sie podzial super krzyz na telegrafie?!?!?!?!
      juz go nie budujemy?

• Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 01.12.01, 21:04
        Gość portalu: whoknows napisał(a):

> a gdzie szpitale, przedszkola, szkoly?

... a widzisz, widać że nie jesteś w temacie; żeby tworzyć szkoły i przedszkola,
        trzeba najpierw rodzić dzieci...

> z dotychczasowych danych brakuje mi mennicy:)

.. jeżeli będzie to atrakcja turystyczna, to też założymy

> zeby mozna oczywiscie bylo korzystac z tych wszystkich urzadzen wymienionych
        > moze bysmy tak zaczeli produkowac swoje pieniazki?
        > w dodatku: a gdzie sie podzial super krzyz na telegrafie?!?!?!?!
        > juz go nie budujemy?

... jak ja lubię takie wypowiedzi...
        • Gość: whoknows Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.dial.sovam.com 02.12.01, 03:14

> Gość portalu: whoknows napisał(a):
          >
          > > a gdzie szpitale, przedszkola, szkoly?
          >
          > ... a widzisz, widać że nie jesteś w temacie; żeby tworzyć szkoły i przedszkola
          > ,
          > trzeba najpierw rodzić dzieci...
          >
          > > z dotychczasowych danych brakuje mi mennicy:)
          >
          > .. jeżeli będzie to atrakcja turystyczna, to też założymy
          >
          > > zeby mozna oczywiscie bylo korzystac z tych wszystkich urzadzen wymieniony
          > ch
          > > moze bysmy tak zaczeli produkowac swoje pieniazki?
          > > w dodatku: a gdzie sie podzial super krzyz na telegrafie?!?!?!?!
          > > juz go nie budujemy?
          >
          > ... jak ja lubię takie wypowiedzi...

:) lubic to sobie mozna, a krzyz to gdzie?

• Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 06.02.02, 19:12
            Z tego co ostatnio udało mi się dostrzec w temacie inwestycji:

1. Stacja JET (jednak jest to JET; dziś to sprawdziłem) - na ukończeniu.
            2. Podobno ruszyła już budowa akademika AŚ gdzieś w rejonie śląskiej (gdzieś to
            czytałem ... nie pamiętam gdzie)
            3. Plac pod ECHO + hipermarket - umarł,nic się tam nie dzieje, chociaż jeszcze
            jesienią dostrzegalne były jakies ruchy, całkiem rzwawe (albo żwawe) nawet były.
            4. Biurowce przy Zagnańskiej - brak jakichkolwiek informacji... szkoda, że nie
            ma jakiegoś forumowicza w Echu .. byłab wiedza na bieżąco.
            5. Biurowiec DORBUDU - bez ruchu
            6. Hotel Mitexu przy rondzie Herlinga-G - początek budowy w planach na przełom
            2002/3
            7. CTK zmienia się od czoła. Nie mam pojęcia co to się dzieje, ale chyba będzie
            trochę atrakcyjniejsze od ok; takie jakies okrągławe.
            8. Gdzieś przeczytałem, ze na skwerze gdzie lądują wesołe miasteczka na
            Piotrkowskiej WSEiA ma coś stawiać. (może 'rz' jakieś info ?).

No i tyle ... ktoś może coś dodać ?

(acha - no i 9. mam nową komórkę ...:)))
            • Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 10.40.18.* 07.02.02, 07:29

> Z tego co ostatnio udało mi się dostrzec w temacie inwestycji:
              >
              > 1. Stacja JET (jednak jest to JET; dziś to sprawdziłem) - na ukończeniu.
              > 2. Podobno ruszyła już budowa akademika AŚ gdzieś w rejonie śląskiej (gdzieś to
              >
              > czytałem ... nie pamiętam gdzie)
              > 3. Plac pod ECHO + hipermarket - umarł,nic się tam nie dzieje, chociaż jeszcze
              > jesienią dostrzegalne były jakies ruchy, całkiem rzwawe (albo żwawe) nawet były
              > .
              > 4. Biurowce przy Zagnańskiej - brak jakichkolwiek informacji... szkoda, że nie
              > ma jakiegoś forumowicza w Echu .. byłab wiedza na bieżąco.

Nowe biurowce wybuduje Echo Investment za marketem OBI przy ulicy Zagnańskiej.
              Inwestycja będzie kosztowała około 80 mln złotych (dzisiejsza wyborcza).

> 5. Biurowiec DORBUDU - bez ruchu
              > 6. Hotel Mitexu przy rondzie Herlinga-G - początek budowy w planach na przełom
              > 2002/3
              > 7. CTK zmienia się od czoła. Nie mam pojęcia co to się dzieje, ale chyba będzie
              >
              > trochę atrakcyjniejsze od ok; takie jakies okrągławe.
              > 8. Gdzieś przeczytałem, ze na skwerze gdzie lądują wesołe miasteczka na
              > Piotrkowskiej WSEiA ma coś stawiać. (może 'rz' jakieś info ?).
              >
              > No i tyle ... ktoś może coś dodać ?
              >
              > (acha - no i 9. mam nową komórkę ...:)))

• Gość: wic Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 213.25.152.* 08.09.03, 09:39

> Gość portalu: Yahagi napisał(a):
                >
                > > Z tego co ostatnio udało mi się dostrzec w temacie inwestycji:
                > >
                > > 1. Stacja JET (jednak jest to JET; dziś to sprawdziłem) - na ukończeniu.
                > > 2. Podobno ruszyła już budowa akademika AŚ gdzieś w rejonie śląskiej (gdzi
                > eś to
                > >
                > > czytałem ... nie pamiętam gdzie)
                > > 3. Plac pod ECHO + hipermarket - umarł,nic się tam nie dzieje, chociaż jes
                > zcze
                > > jesienią dostrzegalne były jakies ruchy, całkiem rzwawe (albo żwawe) nawet
                > były
                > > .
                > > 4. Biurowce przy Zagnańskiej - brak jakichkolwiek informacji... szkoda, że
                > nie
                > > ma jakiegoś forumowicza w Echu .. byłab wiedza na bieżąco.
                >
                > Nowe biurowce wybuduje Echo Investment za marketem OBI przy ulicy
                Zagnańskiej.
                > Inwestycja będzie kosztowała około 80 mln złotych (dzisiejsza wyborcza).
                >
                > > 5. Biurowiec DORBUDU - bez ruchu
                > > 6. Hotel Mitexu przy rondzie Herlinga-G - początek budowy w planach na prz
                > ełom
                > > 2002/3
                > > 7. CTK zmienia się od czoła. Nie mam pojęcia co to się dzieje, ale chyba b
                > ędzie
                > >
                > > trochę atrakcyjniejsze od ok; takie jakies okrągławe.
                > > 8. Gdzieś przeczytałem, ze na skwerze gdzie lądują wesołe miasteczka na
                > > Piotrkowskiej WSEiA ma coś stawiać. (może 'rz' jakieś info ?).
                > >
                > > No i tyle ... ktoś może coś dodać ?
                > >
                > > (acha - no i 9. mam nową komórkę ...:)))
                >

drgnelo ?
                • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 11:47
                  Lekko drgnęło ale nie w kazdym temacie!
          • Gość: K.M. Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.ask2.kielce.octava.net.pl 09.02.02, 13:17
            To nie ma być Krzyż tylko Jezus Chrystus z rozpostarymi rękami,
            ma stać w parku Dygasińskigo na górce pomiędzy Jackiem Detką
            a Marcinem Kurzem patrząc dokładnie na południe, wysokości 3 metry
      • Gość: Wizard Szkoła IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 07.10.02, 14:19
        Z tego co się orientuję Mitex buduje szkołę na Ślichowicach II z basenem
    • Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 10.40.18.* 07.02.02, 11:39
      Pod tym adresem może coś zobaczycie:

www.echo.com.pl/index_pl.htm

• Gość: K.M. Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.ask2.kielce.octava.net.pl 09.02.02, 13:23
      Zaskoczyło i idzie dobrze.
      • Gość: Yahagi Inwestycje w Kielcach - odgrzewamy IP: *.kielce.tpsa.pl 02.03.02, 17:27
        1. JET - juz stoi ... tylko bardzo proszę: dość już stacji benzynowych w
        centrum miasta. Planujmy je bardziej na obrzeżach.. co ...?? Swoją drogą: czy
        przy JET'cie jest jakiś bar, abo co takiego ?

2. Prace przy Echo Inv ruszyły z kopyta... tempo robi wrażenie. Po zimowej
        przerwie budowlańcy wskoczyli na takie obroty, że ból głowy. No ale to dobrze.

3. Intryguje mnie żółty buldożer stojący przy drodze w okolicach MAKRO/salon
        SEATa. Czy to jaskółka budowy tego supermarketu rolno-ogrodniczego jakiejś'tam
        francuskiej sieci ? czy on po prostu stoi tam, bo jest do sprzedania ..??...:))

4. Przy Warszawskiej ta dobudówka przy której stoi dźwig, no to chyba SĄD, no
        nie ?

5. Prace przy akademiku AŚ w okolicach Śląskiej już podobno ruszyły.

6. Ciężarówki jeżdżą w te i nazad na Planty blokując ruch na Paderweskiego (sam
        wczoraj widziałem co się działo). Tam jakiś komplex mieszkalno biurowy chyba
        powstaje, no nie ?

7. ... podobny, tylko chyba juz bardziej biurowy z bankiem na parterze powstaje
        na Sienkiewicza przy dworcu.

8. Aha... to czerwone, stawiane tak powoli z cegieł między Aralem a Shellem to
        podobno ma byc extra-dyskoteka....:)) hmm... ciekawe jak z parkowaniem w tym
        rejonie.

9. Trwa remont stołówki PŚ... tylko nikt podono nie wie dlaczego ..(?)

... coś pominąłem ? Proszę o wpisy.

• Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach - odgrzewamy IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:45
          1. JETa mozemy już wywalić, bo już jest. Na 1 mozna przesunac ECHO. W/g
          ostatnich danych w ECHU ma być TESCO, 12,8 tyś m2. 7 sal kinowych - na 1616
          miejsc - i będzie tym rzadził KINOPLEX. Koszt całkowity - około 120 mln zł.

2. Planetarium - wychodzi, że to nie bujda; do końca kwietnia ma powstać
          projekt.. zobaczymy co dalej

3. O hipermarkecie ogrodniczym na Łodzkiej (tam gdzie buldożer :)) wiadomo, ze
          miasto wydalo pozwolenie na jego budowę. No to czekać nam wypda na ruchy
          inwestora.

4. Sąd na Warszawkiej - ma tam zostać przeniesiony Wydział Ksiąg Wieczystych;
          będzie nowoczesny areszt (przyda się...:))

5. Akademik na Śląskiej - chyba prace jednak mają dopiero ruszyć. Podobno lada
          dzień. koszt wraz z terenem dookoła - 9 mln. Ma tez powstać łącznik między
          akademikami.

6. Na Paderewskiego - dwa czteropiętrowe mieszkalne i jeden biurowy. Koniec -
          2003 rok

7. Na Sienkiewicza - nie wiadomo co to będzie... z tego co wiem - na dole jakiś
          bank, a wyżej być może Hotel Łysogóry ?

8. Megadyskoteka - bez nowości - pop rostu powoli się buduje...

9. Politechnika - stołowka, ma powstać Studenckie Centrum kultury no i Pod
          Krechą tam się ma przenieśc.

10. Na Stoku - komplex wypoczynkowy: hotel, kawiarnie, pływalnia itd... no i
          pierwsza w Kielczech kręgielnia...:))

11. Poczta Polska przy dworcu - podobno ma należeć do najnowocześniejszych w
          kraju. Czytałem gdzies, że mam być porównywalna do tej w Lezajsku (ale nie wiem
          jak jest w Lezajsku :))

12. Hotel przy rondzie Grudzińskiego - pozwolenie już jest, a budowa z tego co
          wiem ruszy na początku przyszłego roku. No ale moze się trochę koniunktura
          zmieni i ruszy się coś szybciej ??

13. Remonty w Śródmieściu.... Sienkiewka, no i dochodzi do tego Bodzentyńska i
          Wesoła... Bodzentyńską chyba warto byłoby zamknąc dla ruchu samochodowego...
          jeszcze np. Dużą i byłoby gdzie podeptać...:))

14. Drugie pasmo na Jesionowej w okolicach zalewu.. trochę to udrożni ruch w
          centrum... Tylko trochę zamieszania będzie dookoła tego. Chyba będzie trzeba
          wodę z zalewu spuścić...

Tyle newsów w oparciu o SL z 11.03.2002 str 9

Brakuje info o pociągnięciu 74 w stronę Cedzyny... przydałoby się. Ale w radyjo
          słyszałem, że są poważne plany co do zarówno u'express'owienia 74 jak i 7 ..

• Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach - odgrzewamy IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:45

inwestora.

akademikami.

2003 rok

wodę z zalewu spuścić...

• Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.exbud.com.pl / 10.40.18.* 05.03.02, 07:47
      Kolejna inwestycja to stacje benzynowa przy skrzyżowaniu Źródłowej i
      Sandomierskiej, podobno pozwolenie zostało już wydane.
      • jello_b Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 05.03.02, 08:01

> Kolejna inwestycja to stacje benzynowa przy skrzyżowaniu Źródłowej i
        > Sandomierskiej, podobno pozwolenie zostało już wydane.

bloki: komunalny (drugi) przy wrzosowej i socjalny przy łódzkiej... też
        inwestycje
        • Gość: msz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.exbud.com.pl / 10.40.18.* 05.03.02, 11:35
          jello_b napisał(a):

> Gość portalu: msz napisał(a):
          >
          > > Kolejna inwestycja to stacje benzynowa przy skrzyżowaniu Źródłowej i
          > > Sandomierskiej, podobno pozwolenie zostało już wydane.
          >
          > bloki: komunalny (drugi) przy wrzosowej i socjalny przy łódzkiej... też
          > inwestycje
          zawsze jakies tam inwestycje.

• jello_b Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 05.03.02, 13:31
            ciekawe na jakim etapie jest planowana budowa hotelu przy rondzie
            Herlinga-Grudzińskiego (? - mylą mi się te nazwy)
    • Gość: msz Ścieżka - ciąg dalszy. IP: *.exbud.com.pl / 10.40.18.* 06.03.02, 07:53
      W maju rozpoczną się prace nad kolejnym odcinkiem ścieżki rowerowej łączącej
      zalew miejski w Kielcach z ulicą Witosa.

Teraz ścieżka ma cztery kilometry długości i łączy Stadion z zalewem. Na
      kolejny jej odcinek poprowadzony wzdłuż zachodniego brzegu zalewu i przez
      dolinę Silnicy miasto przeznaczy około 50 tys. zł. - Chcemy wyprowadzić ścieżkę
      do granicy miasta - zapowiada Czesław Gruszewski, dyrektor Wydziału Gospodarki
      Komunalnej i Infrastruktury Technicznej Urzędu Miasta. Na ulicy Witosa będzie
      wydzielony osobny pas dla rowerzystów.

Sąsiadująca z Kielcami gmina Zagnańsk była zainteresowana pomysłem budowy
      ścieżki rowerowej łączącej obie miejscowości. Dwa lata temu oba samorządy
      podpisały porozumienie o współpracy w zakresie rozwoju turystyki, obejmującej
      także budowę ścieżek. W przypadku Zagnańska realizacja pomysłu została jednak
      zawieszona z braku funduszy. - Opracowanie projektu budowy ścieżki przekraczało
      możliwości finansowe gminy w ubiegłym roku. Ogłosiliśmy przetarg na opracowanie
      dokumentacji, ale nie mogliśmy go rozstrzygnąć, gdyż wpłynęła tylko jedna
      oferta - stwierdził jeden z pracowników gminy.

Rowerzyści i piesi doczekają się też rozwiązania problemu z przejściem przez
      ul. Jesionową. Teraz przeprawa przez nią na wysokości zalewu graniczy z cudem.
      Zmieni się to w tym roku po wybudowaniu mostu na Silnicy i przebudowie jazu. -
      Planujemy w tym miejscu przeprowadzenie przejścia podziemnego - mówi Stanisław
      Kamiński, dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach. Podkreśla, że przejście
      zostanie połączone ze ścieżką rowerową.
      • Gość: Yahagi Biblioteka IP: *.kielce.tpsa.pl 10.03.02, 19:05
        Po wielu bólach i zatroach podobno biblioteka przy PŚ jest właśnie oddawana do
        uzytku. No i bardzo miło, bo trochę zeszło z jej budową. Ale w końcu jest,
        wygląda dość interesująco, rzuca się w oczy.
        Teraz prace przy stołówce... Gdzieś wyczytałem, że ją trochę przerabiają, bo
        nie korzysta z niej już tyle studentów, co dawniej. Była projektowana na około
        1200, a teraz obiady zżera tam nieco ponad 100. No i w związku z tym ten
        remont. Do przebudowanego obiektu przeniesie się też klub 'Pod Krechą'; i z
        jednej strony to dobrze, no bo będzie chyba więcej miejsca. A z drugiej znów
        znajdą się tacy, co będą narzekać, że nowe, to juz nie to samo co dawniej...
        • Gość: Yahagi Re: Biblioteka IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:03

inwestora.

akademikami.

2003 rok

wodę z zalewu spuścić...

• Gość: Yahagi Investycje - newsy IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:45

inwestora.

akademikami.

2003 rok

wodę z zalewu spuścić...

• Gość: Yahagi Newsy IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:45

inwestora.

akademikami.

2003 rok

• Gość: Yahagi Sorry IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 10:54
            Sorki za powielanie, ale to nie moja wina.. najpierw nie da się wysłać
            wiadomości... a potem okazuje sie, że te nie wyslane, są jednak wyslane....

Widze, ze to nie tylko mnie się tak zdarzylo; Jarmushowi tez...
            • drs Re: Sorry 11.03.02, 21:49
              A słyszałem w Radio Kielce ,że w lutym miały sie rozpocząć prace przy budowie
              nowoczesnego salonu TOYOTY/chyba gdzieś przy ul.Radomskiej,może w ok.REALA/czy
              ktoś coś wie na ten temat?
              • drs Re: Sorry 11.03.02, 21:59
                Acha,a pro po stacji benzynowych,czy nie uważacie ,że inwestorzy uparli sie na
                lokalizacje stacji w kwadracie Warszawska,Manifestu,Jesionowa,nic sie natomiast
                nie stawia wzdłuz obowodnicy przy E77,przy wylocie na Tarnów/ul.Tarnowska,poza
                Statoilem do Dymin ani jednej porządnej stacji,przydałaby sie w okolicy Makro
                jadąc z kierunku Łódzkiego/wiza wi PKN ORLEN/,ewentualnie stacja w ok.Białogonu
                jadąc na Kraków.Co ze stacją na Ślichowicach?tam jest pustynia.I co z działka
                pod ew.budowę hipermarketu na Ślichowicach tam gdzie kiedyś miał być
                nieszczęsny HIT?
                • Gość: Yahagi Stacyjki IP: *.kielce.tpsa.pl 11.03.02, 22:33
                  > Acha,a pro po stacji benzynowych,czy nie uważacie ,że inwestorzy uparli sie na
                  > lokalizacje stacji w kwadracie Warszawska,Manifestu,Jesionowa,nic sie natomiast
                  > nie stawia wzdłuz obowodnicy przy E77,przy wylocie na Tarnów/ul.Tarnowska,poza
                  > Statoilem do Dymin ani jednej porządnej stacji,przydałaby sie w okolicy Makro
                  > jadąc z kierunku Łódzkiego/wiza wi PKN ORLEN/,ewentualnie stacja w ok.Białogonu
                  > jadąc na Kraków.Co ze stacją na Ślichowicach?tam jest pustynia.I co z działka
                  > pod ew.budowę hipermarketu na Ślichowicach tam gdzie kiedyś miał być
                  > nieszczęsny HIT?

Ze stacjami, no to jest chyba tak, że można powiedzieć: 'nie ma tragedii'.
                  Jeszcze jedna (chyba BP) ma powstać w rejonie skrzyżowania Manifestu -
                  Sandomierska. No i ta wcale mi się nie podoba, bo nie dość, że w rejonie gdzie
                  już z tankowaniem nie ma problemu, to jeszcze 'bardzo w centrum'. Centrum można
                  wykorzystać na jakiś inny sposób.
                  Czytałem gdzieś, że na tym skwerze między Piotrkowską a IX wieków, gdzie lądują
                  wesołe miasteczka ma powstać budynek WSEiA. No jest nieźle, chociaż wolałbym
                  jakiś biurowiec; może nawet 4-ro piętrowy (?) albo jakiś hotelik ? Trochę życia
                  by w centrum było, no bo pewnie jakaś restauracja itd. No ale lepsze to niz
                  kolejna stacja; bo na ten teren TEXACO się mierzyło.

Następna stacyjka ma powstać na skryzowaniu Ściegiennego - Poslowicka; no i ten
                  projekt jest całkiem fajny; bo to na obrzeżach miasta...:))

A na Ślichowicach by się tez przydała jedna.. może na głębokim Malikowie ? Ale
                  nie między blokami..

Przy Łódzkiej - chyba wystarczy; zwłaszcza w okolicach MAKRO. Oprócz CPNu (po
                  staremu) na Transportowców jest jeszcze prywatna stacyjka w barwach (Petrochemii -
                  po staremu), z tanim i dobrej jakości paliwem (wiem, bo się tam tankuję). A na
                  BCh jest kolejna; ukryta, z której korzystają głównie TIRy. Jeśli więc na
                  Łódzkiej; to chyba raczej w okolicach obwodnicy. Wogóle wydaje mi się, że ten
                  węzeł w Niewachlowie jest dobrym punktem do postawienia stacji, baru, motelu,
                  parkingu TIRów i nie wiem czego jeszcze. Ciekawe dlaczego nic się tam nie dzieje
                  do tej pory. Może są jakieś przeciwwskazania o których nie wiem ..???
                  • mik2 Re: WSEiA 18.03.02, 13:15

> Czytałem gdzieś, że na tym skwerze między Piotrkowską a IX wieków, gdzie lądują
                    >
                    > wesołe miasteczka ma powstać budynek WSEiA. No jest nieźle, chociaż wolałbym
                    > jakiś biurowiec; może nawet 4-ro piętrowy (?) albo jakiś hotelik ? Trochę życia
                    >
                    > by w centrum było, no bo pewnie jakaś restauracja itd. No ale lepsze to niz
                    > kolejna stacja; bo na ten teren TEXACO się mierzyło.
                    >
                    Na słynnym rogu póki co nic nikt nie wybuduje, bo działka jest podzielona i ma
                    kilku właścicieli. WSEiA ma faktycznie budować, ale gdzieś w okolicach Od
                    zmierzchu do Świtu, tam jest spory placyk, nawet zaczęli już porządkować.
    • wyrwizab Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 13.03.02, 08:25
      hop na gore :)
    • Gość: rz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 192.168.0.* 18.03.02, 11:28
      coś dla Jurka (i nie tylko) - mam wrażenie że chyba tego jeszcze nie
      widzieliście ;-)

www.plazacenters.com/kielce.htm
      • jello_b Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 18.03.02, 12:39
        Gość portalu: rz napisał(a):

> coś dla Jurka (i nie tylko) - mam wrażenie że chyba tego jeszcze nie
        > widzieliście ;-)
        > www.plazacenters.com/kielce.htm

czy tam się aby coś komuś nie popiiiii...toliło ?
        • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 18.03.02, 15:09
          Ciekawy tylko jestem czy zdążą otworzyć to centrum w tym roku skoro nie zaczeli
          jeszcze nawet robót ziemnych.
          Nasze centrum ma mieć 22tys m kw. pow. brutto czyli tyle samo ile inne centra
          Plazy w miastach tej wielkości. A czy ktoś wie ile będzie miało centrum Echa?
          • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 04.04.02, 22:16
            15. Coś być może zrobią nad Zalewem....

www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/4/8.pdf

... jakaś gstronomia ..?? czyli nie wiadomo co....

a w temacie knajp, to bodajże na Małej powstaje lokal Shantowy....:))
            • Gość: rz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.uw.gov.pl 05.04.02, 10:09

> a w temacie knajp, to bodajże na Małej powstaje lokal Shantowy....:))

czy to może w przechodnim podwórku między Dużą a Małą (bo tam się coś dzieje od
              paru miesięcy)? To piękne podwórko - od jakiegoś czasu podnoszone z ruin.

a knajpa w piwnicach przy Rynku (pod Hochelem), której otwarcie jest ciągle
              odwlekane, ma mieć wystrój lotniczy :-)

• Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 18.04.02, 18:24
                1.

Na budowie 6 dźwigów, ruch jak w ulu.. wykopali wielki dół, a ziemię rzucili
                obok. Leją już beton, widać już jakieś ścianki itd....
    • Gość: rz do Jurka IP: *.kielce.uw.gov.pl 05.04.02, 10:38
      Tak sobie pomyślałem, że skoro chcesz zrobić stronę internetową o inwestycjach
      (a zaangażowania w tym kierunku Ci na pewno nie brakuje!) to może - jeśli
      oczywiście masz wystarczająco dużo czasu - spróbowałbyś dotrzeć do źródeł tzn.
      np. porozmawiać z architektem miejskim, skontaktować się z samymi właścicielami
      działek, na których "coś się ma dziać". Może udałoby się wyciągnąć takie
      informacje czy projekty, o których gazety jeszcze nie pisały?
      Jakby się udało to chyba wszyscy bylibyśmy zadowoleni:)
      Gdyby strona wypaliła to moze w przyszłości sami inwestorzy przesyłaliby
      informacje? Albo zaglądali potencjalni inwestorzy spoza Kielc, żeby zobaczyć co
      się u nas dzieje?
      pozdr rz
      • jello_b Re: do Jurka 19.04.02, 09:00
        coś wyłazi z ziemi między Silnicą a Paderewskiego... i tak mnie nie będzie stać
        na mieszkanie w tym budynku :-( ale co tam, dobrze, że w ogóle coś się dzieje.
        • Gość: Yahagi Investycje IP: *.kielce.tpsa.pl 19.04.02, 17:42
          2. Planetarium - hmm.... co z nim ..??

3. O hipermarket ogrodniczy na Łodzkiej - cisza, to co się dzieje, to
          chyba 'dachówki' przenosza się na drugą stronę jezdni....

7. Na Sienkiewicza - raczej nie będzie to dalsza część Hotelu Łysogóry; budynki
          się 'nie dotykają'... ale zato tego nowego stoi już piętro...

8. Megadyskoteka - wciąż się buduje...

10. Na Stoku - komplex wypoczynkowy: widziałem... są już 2 pełne kondygnacje...
          zapowiada się, że architektonicznie będzie dość rozwinięty.

11. Poczta Polska przy dworcu - prace zewznętrzne zakończone; teraz tylko
          wykończeniówka wnętrz.

13. Remonty w Śródmieściu.... Sienkiewka ma być kontynuowana od drugiej połowy
          maja; właśnie trwa przetarg na wykonawcę

16. Od poniedziałku trwają prace obok dworca PKS, tu gdzie stanowiska dla
          wysadających. Ma tam powstać coś dwupietrowe ze sklepami na dole i biurami na
          górze. Pewnie coś takiego jak to przy rondzie.

17. Rozpoczeły się prace przy IX wieków między TPSA a św. Wojciechem. Leją już
          beton w fundamenty (niestety nie było wykopek ...:((() Ale zborjenia są płytko,
          co oznacza, że nie będzie to nic wielkiego... Trochę szkoda.

• Gość: mtb Re: Investycje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 21:39
            heh, ale byłaby jazda <dosłownie> jakby się sprawdził artykuł primaaprylisowy
            z Ehca czy Słowa o rollecartrze i wielkim młynie ;-)))) Ale szkoda, obeszło
            sie ze smakiem
            • Gość: Yahagi Re: Investycje IP: *.kielce.tpsa.pl 20.04.02, 07:10
              Noo... ja to w zasadzie chętnie, no ale nie w centrum miasta ...:)) Może gdzieś
              na Stadionie ? Albo nawet bliżej Słowika ? Musiało by to byc coś wyjątkowego,
              żeby ludzie z kraju tu docierali, bo i naczej nie zarobiłoby to coś na
              siebie... z samych Kielc trudno byłoby wyżyć...:))
    • Gość: wredny Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 17:27
      słyszałem że w dawnym Geoprojekcie ma być hotel i kawiarnia - ale jak na razie
      to po prostu wstyd.
      Dorbud miał budować obok tej żydowskiej synagogi na IX wieków budynek
      administracyjny - ale jak na razie wstyd
      Ciekawi mnie czy te parszywe garaże całkiem niedawno postawione obok "od
      zmieszchu do świtu to samowolka
      Dajcie mi wyrzutnię rakiet a znajdę bardzo dużo miejsca pod inwestycje w
      ścisłym centrum Kielc.
      Z konsomolskimi pozdrowieniami wredny
      • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 22.04.02, 07:52
        Gość portalu: wredny napisał(a):

> słyszałem że w dawnym Geoprojekcie ma być hotel i kawiarnia - ale jak na razie
        > to po prostu wstyd.
        > Dorbud miał budować obok tej żydowskiej synagogi na IX wieków budynek
        > administracyjny - ale jak na razie wstyd
        > Ciekawi mnie czy te parszywe garaże całkiem niedawno postawione obok "od
        > zmieszchu do świtu to samowolka
        > Dajcie mi wyrzutnię rakiet a znajdę bardzo dużo miejsca pod inwestycje w
        > ścisłym centrum Kielc.

Niestety muszę przyznać Ci rację. W centrum Kielc wciąż jest mnóstwo ruder, ale
        po co zaraz wyrzutnia rakiet, dobr buldożer i będzie po wszystkim.

> Z konsomolskimi pozdrowieniami wredny

• jello_b Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 23.04.02, 07:56
          Zaczęła się przebudowa kamieniczki przy pl. Moniuszki - tam, gdzie kiedyś był
          Guiness. Nadbudowują piętro; podobno ma tam powstać hotel.
          • Gość: Mała Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 195.117.18.* 23.04.02, 08:28
            Zaczęli jeszcze remont jakiejś kamienicy na Sienkiewicza 22 , może ktoś wie co
            tam jest, tzn. która to kamienica?
            • Gość: rz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.uw.gov.pl 23.04.02, 09:37
              Gość portalu: Mała napisał(a):

> Zaczęli jeszcze remont jakiejś kamienicy na Sienkiewicza 22 , może ktoś wie co
              > tam jest, tzn. która to kamienica?

za Orbisem (przez ścianę)
              :)
              • Gość: Mała Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: 195.117.18.* 23.04.02, 09:41
                Gość portalu: rz napisał(a):

> Gość portalu: Mała napisał(a):
                >
                > > Zaczęli jeszcze remont jakiejś kamienicy na Sienkiewicza 22 , może ktoś wi
                > e co
                > > tam jest, tzn. która to kamienica?
                >
                > za Orbisem (przez ścianę)
                > :)
                Dzięki, dawno nie byłam na Sienkiewce dlatego się pytałam:-)
                • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 07.05.02, 09:16
                  www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/V/2/10.pdf

Trochę o Centrum ECHO
    • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 22:33
      A co z inwestycją przy skrzyżowaniu IX wieków i Warszawskiej (to chyba
      Warszawska jeszcze). Miał tam być chyba 5 piętrowy budynek usługowy. Teren jest
      ogrodzony od poł roku. Mieli nawet (w gazecie W. pisali) wyburzać dotychczasowy
      budynek- on nadal stoi. I inwestycja nie idzie... ;-((( a swoją drogą ten
      budynek naprzeciwko (pomiędzy jezdniami) też nadawał by się do choćby remontu
    • Gość: wredny Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 17:28
      właścicielem tego budynku jest Dorbud - a u nich chyba nie ciekawie

co do drugiego budynku to nawet nie próbuj nic sugerować bo to dawna synagoga -
      wiesz jak jest !
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.tpsa.pl 17.05.02, 17:41
        To chyba nie o ten chodzi.... Synagoga jest między IX-cioma Wiekami... a tu
        chyba sprawa dotyczy tego między Warszawskimi....
        • Gość: mtb Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 08:39
          dokładnie Yahagi
          • Gość: rz Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.uw.gov.pl 20.05.02, 15:00
            Dorbud rozpoczął właśnie (wreszcie) wyburzanie na wspomnianym rogu.

i a propos synagogi-archiwum - przecież kilka lat temu była gruntownie
            remontowana i prezentuje się bardzo dobrze!
            kolei w kamienicach, o których faktycznie mowa (czyli miedzy jezdniami
            Warszawskiej) jak ostatnio odkryto (pisały o tym gazety), w czasie wojny Niemcy
            dobili kilkuset Żydów - pacjentów szpitala kieleckiego getta...
            • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 15:12
              Ciekawe czy po wyburzeniu zaczną budowe biurowca.Wizualizacja przyszłego
              budynku jest na www.detan.pl
    • Gość: nube Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 23:16
      No co jest panie i panowie? Strasznie, a nawet wręcz, okropnie się
      opuściliście! ;-)
      nube
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 23:22
        Ale bardzo milo spojrzec jak szybko buduja Centrum Echa
    • Gość: bmp Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 23:50
      fajny wątek. Ponieważ w Kielcach bywam bardzo rzadko, czuję się na bieżąco. A
      pamiętam jak Bocianek budowali a dalej były pola...
    • Gość: nube Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 18:32
      Co się dzieje? Żadnych newsów? Do roboty!!!
      nube
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 22:47
        ED pisze o budowie hotelu na Warszawskiej. 50 miejsc noclegowych, kręgielnia,
        basen, sauna, sala gimnastyczna, siłownia, excluzywna restauracja w szklanej
        kopule (? – Jurek – masz gdzieś wizualizację tego bądź projekt ?)
        Budynek za Hotelem Łysogóry – pnie się, już 2-gie piętro kończą.
        Aha, na 1-go Maja, tu przy jej końcu, u zbiegu z Łódzką chyba Euroauto
        rozbudowuje swój serwis i chyba stację diagnostyczną, a może coś jeszcze ...??
        obecnie na etapie robót ziemnych

• Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 23:50
          mam wizualizacje tego kompleksu na Warszawskiej
        • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 23:50
          Teraz czekam az zaczna budowac Gammvert
          • ckdezerter Re: Inwestycje w Kielcach/ranking 13.06.02, 07:43

> Teraz czekam az zaczna budowac Gammvert

A co to jest?

• Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 12:21
              Nowy market ogrodniczy Gammvert stanie przy ul.Transportowców. Będzie to
              pierwszy market tej francuskiej firmy w Polsce. W sierpniu 2001r inwestor
              dostał pozwolenie na budowę. Sklep będzie miał 2500m2 powierzchni. Obok
              będzie "zielony ogród", a przed budynkiem obszerny parking. W markecie będzie
              dział sprzedaży zwierząt. Dodatkową atrakcją ma być oranżeria.
              • Gość: Yahagi Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 14:12

> Nowy market ogrodniczy Gammvert stanie przy ul.Transportowców. Będzie to
                > pierwszy market tej francuskiej firmy w Polsce. W sierpniu 2001r inwestor
                > dostał pozwolenie na budowę. Sklep będzie miał 2500m2 powierzchni. Obok
                > będzie "zielony ogród", a przed budynkiem obszerny parking. W markecie będzie
                > dział sprzedaży zwierząt. Dodatkową atrakcją ma być oranżeria.

A wiadomo w ktorym dokladnie miejscu ? Tam gdzie dawniej byl komis, po ktorym
                jeszcze murki zostaly ?

Jakos nie widach ruchow w tym temacie...
                • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 17:14
                  Bedzie to dzialka albo przy samym Makro miedzy Łódzka a Transportowców albo
                  dzialka obok dachów Melle i magazynu Lider Market.Z tego co mi wiadomo budowe
                  powinni rozpocząc w tym roku ale kiedy dokladnienie wiem
                • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 00:52
                  Mam nadzieje ze w tym roku sie zacznie budowa
    • Gość: jurek Re: Nowy budynek WSEiA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 19:44
      Największa uczelnia niepaństwowa w Kielcach - WSEiA - stawia nowy budynek
      dydaktyczny. W tym celu kupiła działkę między Kozią, Cichą a IX Wieków Kielc.
      Właśnie trwa ogólnopolski konkurs na projekt nowej siedziby uczelni. Po
      wstępnej selekcji dopuszczono do niego trzynaście biur projektowych, głównie z
      Warszawy i Krakowa. W przyszłym tygodniu zostanie wyłoniona najlepsza oferta na
      zagospodarowanie 1500 mkw. powierzchni w sąsiedztwie Młodzieżowego Centrum
      Kultury.
      Nowy obiekt WSEiA zgodnie z warunkami zabudowy w centrum miasta może być
      najwyżej pięciokondygnacyjny. - Bedzie również budowany w dół, w tym przypadku
      dwukondygnacyjne podziemia.
      Gotowy projekt musi być przygotowany do listopada.Prace powinny się zakończyć
      do października przyszłego roku.

• Gość: Yahagi Investycje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 12:41
        Coś staje na rogu Górnej i Domaszowskiej (albo Domaszowskiej i Wiejskiej).
        Takie coś piętrowe, nie bardzo wiem do czego to może być; może jakaś Biedronka
        (piętrowa ??) albo inny Lider... Na stróżówce jest tabliczka ‘KiM’ co sugeruje
        być może, że się ci od części samochodowych chcą przenieść ze Słowackiego... a
        może to tylko zbieżność nazw ? Ktoś zna jakieś szczegóły ??
        Aha..., w piątek zalewali strop na 2-gim piętrze dyskoteki za Aralem, i zaczęli
        już stawiać 3-cie...
        • Gość: jurek Re: Investycje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 18:56
          Jak tamtędy przechodzilem to na tablicy informacyjnej napisane bylo ze to
          rozudowa budynku.Inwestor-KiM.A obok (tez na Wiejskiej) stawiaja budynek
          mieszkalno-uslugowy.Z kolei po drugiej stronie tej hali co buduja zaczeli
          budowe jakiegos pawilonu handlowo-uslugowego-mieszkalnego czy cos takiego.
          • Gość: jurek Re: Inwestycje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 15:26
            Fajnie bedzie wygladala ta kamienica przy rondzie Grudzińskiego co ja
            remontuja, na rogu budynku bedzie miala chyba szklane zakonczenie.
            • Gość: jurek Re: Inwestycje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 15:35
              Teraz tylko czekam az zaczną budowac hotel ,nowy biurowiec przy CH Rondo i
              budynek WSEiA .Ciekawe kiedy zacznie sie budowa tych dwoch pierwszych inwetsycji
    • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach Kaufland IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 00:17
      Jakos rok temu widzialem ogloszenie w ED ze Kaufland siec supermarketów chce
      kupic działke w Kielcach o pow.10000m2 pod budowe marketu.Ciekawe czy postawi w
      kielcah swoj sklep?
    • Gość: nube Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 14:16
      Co to, już wszystko zbudowali, że tak nic nie piszecie? ;-)
      nube
      • Gość: jurek Re: Inwestycje w Kielcach/ranking IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 18:06
        No niestety jeszcze nie wszystko. Na www.detan.pl znalazlem kiedys projekt
        zespolu biurowo-handlowego Multikino w Kielcach. Ciekawe czy to kiedys
        powstanie a jak tak to gdzie.
    • Gość: jurek Re: Inwestycja koło bazar IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 19:50
      Coś buduja na Seminaryjskiej kolo bazar, a dokladniej obok apteki.Widac juz
      parter budynku.
      • Gość: Yahagi Re: Inwestycja koło bazar IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 12:38
        Ciekawe kiedy zakończą się prace przy elewacji ZDZ. Widać już fragment
        finałowego wyglądu: szkło i aluminium.
        • Gość: jurek Re: Inwestycja koło bazar IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 13:59
          Szkoda tylko ze elewacja jest biala,a nie w innym kolorze.
          • Gość: wolt Re: Inwestycja koło bazar IP: 195.20.110.* 08.07.03, 11:14
            od 3 lat jestem mieszkańcem Kielc, jakoś nie widzę aby działo się co
            szczególnego - mało inwestycji tworzących nowe miejsca pracy, nie wszędzie tak
            jest mimo kryzysu. sam zmuszony jestem do pracy we Wrocławiu... w Opolu, skąd
            pochodzę jednak coś się dzieje -patrz:
            (www1.gazeta.pl/opole/1,35086,1562556.html)
            cóż będzie jak wszyscy zaczną wyrywać z Kielc do innych miast za pracą???
            niekoniecznie będzie jej wtedy wiecej dla innych, bo zmniejszy sie rynek...

• Gość: j Re: Inwestycja koło bazar IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 11:34
              Gość portalu: wolt napisał(a):

> od 3 lat jestem mieszkańcem Kielc, jakoś nie widzę aby działo się co
              > szczególnego - mało inwestycji tworzących nowe miejsca pracy, nie wszędzie
              tak
              > jest mimo kryzysu.
              A u nas powstanie np fabryka Gervasi czy jakos tam zwiazana z motoryzacja!!!
      • Gość: jurek Re: Inwestycja koło bazar IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:30
        Budowa nabiera kształtów.Widac juz 1 piętro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka