Dodaj do ulubionych

super fachowiec

20.12.06, 17:26
Około tydzień temu kupiłam piękną,stalową kuchenkę w sklepie u pana B.
Ponieważ instrukcja obsługi do niej nie do końca odpowiadała stanowi
faktycznemu(do wszystkich modeli jest jedna instrukcja)postanowiłam zadzwonić
po "fachowca" żeby pomógł wszystko ustawić i wytłumaczyć kilka rzeczy. Pan
ustawił odpowiedni płomień na wszystkich czterech palnikach(wow!)i czas
bieżący na zegarze. Nie potrafił odpowiedzieć na żadne pytanie i sam przyznał
że pytania go zaskakują(nie były jakieś specjalnie wyszukane)Na koniec z
triumfalną miną przybił pieczątkę na karcie gwarancyjnej i skasował 50ZŁOTYCH!
Cena mnie trochę zaskoczyła ale pan odparł że nie jest wygórowana bo zdarzało
mu się za tę samą usługę inkasować 80ZŁOTYCH. Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam
pana P.! Super z niego fachowiec.
Obserwuj wątek
    • hipohondryk1 Re: super fachowiec 20.12.06, 18:11
      Cóż, standardowo kuchenki są przystosowane do gazu ziemnego, aby działały na
      butlowy trzeba wymienić dysze i to ustawić. Sęk w tym, że musi to zrobić fach z
      uprawnieniami, mi robili kilka tygodni temu goście z MPGKU, zapłaciłem 60zł
      tyylko dlatego, że musieli dorobić kawałek rurki, kolanko i dysze, bo te co
      kupiłem były takie sobie. Normalnie biorą 40zł, jeśli nie ma komplikacji. A co
      do instrukcji - nie każdy jest omnibusem i musi znać każdy model kuchenki,
      potrafić odpowiedzieć na pytania związane z elektronicznym sterowaniem - po to
      jest właśnie instrukcja obsługi... wspólna dla kilku modeli świadczy o tym, że
      owa elektronika jest wspólna, a same kuchenki różnię się ilością palników,
      obudowami itd. Niestety, bez pieczątki facha gwarancją można się podetrzeć, więc
      jesteśmy skazani. A co do sklepu pana Bąka - od kiedy musiałem wtaszczyć z
      kierowcą pralkę na 4 piętro unikam zakupów, w Media w Kielcach można trafić na
      lepsze ceny, do tego panowie wnoszą gdzie się pokaże. Niestety, tym się zraziłem
      i więcej zakupów tam nie zrobię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka