Dodaj do ulubionych

Do sabian82 i nnych z OSM

24.01.07, 12:44
Jak jeszcze raz kupie serek waniliowy z rodzynkami BEZ RODZYNEK to przestanę
kupować te Wasze wyroby serko-podobne. Wkurza mnie to, ile razy nie kupie, to
albo 2 rodzynki na krzyż, albo wcale. A cena oczywiście większa niż
waniliowego - czuję się jako konsument oszukany!!!
Obserwuj wątek
    • semperfidelis1 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 27.01.07, 16:02
      Skandal ! Ja kiedyś kupilem mleko łaciate a tam była woda !
      • ktos_100 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 27.01.07, 21:02
        A ja kiedys kupiłam ser zółty! :/ Otworzyła i poczułam brzydki zapach. Kiedy
        wyjełam go z opakowania był zielony na dole.. i zaplesniały :/ Kiedy nastepnego
        dnia zaniosłam go i pokazałam pani ze sklepu stwierdziła ze " Tak sie zdarza"
        No sorry KONSTAR??!!
        • c-mos Re: Do sabian82 i nnych z OSM 28.01.07, 14:50
          Nie chciałem pisać o tym by nie szkodzić naszej OSM, ale skoro ktoś już podniósł
          tą kwestię to ja też się dołączę. Od ponad 2 lat zdarza mi się co pewien czas
          kupić w różnych częściach Polski, zielony w środku ser plasterkowany. Ta
          sytuacja zdarza się szczególnie często w przypadku sera Edamskiego. Ciekawe jest
          też że czasami ser kupiony przez mnie jest całkowicie odpompowany (czyli taki
          jaki być powinien), a czasem jest w nim duża ilość powietrza - to właśnie te
          napompowane najczęściej okazują się być zepsute. Kiedyś zdenerwowałem się i
          pojechałem do mleczarni by pokazać im ich zepsuty produkt. Tam pan Kaczor-
          kierownik ds. transportu powiedział mi że to musi być wina przechowywania w
          sklepie, bo od nich z zakładu produkt wyjeżdża dobry. Minęło już 2 lata i nadal
          zdarza mi się kupić uszkodzony ser. Przecież każdy inny klient już dawno by się
          zraził. Nie rozumiem czemu przez ten czas nikt nie potrafi poprawić wadliwego
          moim zdaniem systemu próżniowego pakowania produktów. Nie wierzą też że nie było
          więcej skarg.
      • zdobywcawieluoskarow Re: Do sabian82 i nnych z OSM 27.01.07, 21:29
        Ja kupilem szafe i okazalo sie, ze to szafa Lesiaka.
        No stary, ale Laciate Mleko to podobno SAMO MLEKO.
        I nie produkuja tego raczej w OSM Wloszczowa
    • wolawisniowarules Re: Do sabian82 i nnych z OSM 27.01.07, 21:16
      ej chłopaku
      wyobraz sobie ze w mleczarni jest wielki zbiornik (1000m3) na serek waniliowy i
      dosypuja do niego 100kg rodzynek i nastepnie mieszaja to i rozlewaja to do
      malych pojemniczkow. Jak byc moze domyslasz sie prawdopodobienstwo by w kazdym
      pojemniku byla taka sama ilosc rodzynkow jest bliska zera. Tak wiec miales pecha
      ze wylosowales pojemniczki z mala iloscia rodzynek. Ktos inny natomiast kupil
      serek w ktorym bylo mnostwo rodzynek. Nie masz wiec czym sie oburzac. To tak
      jakbys zrobil ciasto drozdzowe, wsypal paczke rodzynek i dziwil sie ze w jednym
      plasterku masz 2 a w innym 10 rodzynek. Nie powinienes sie czuc oszukany.
      • sven60 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 28.01.07, 16:43
        1000m3? chyba przesada? to przecież milion litrów......nie wiem jakie są tam
        zbiorniki ale taki zbiornik to byłaby największa budowla w naszym mieście....
        • wolawisniowarules Re: Do sabian82 i nnych z OSM 28.01.07, 22:13
          ej przesadzilem, skresl jedno zero i przeczytaj jeszcze raz:)
          • sven60 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 29.01.07, 16:33
            To TY przesadziłeś wszak napisałeś że zbiornik ma 1000m3 (słownie tysiąc)a
            szanowny kolego metr sześcienny to tysiąc litrów, czyli 1000X1000= 1000.000
            czyli słownie jeden milion litrów .....no pomyśl troszkę kto przesadził....
            • wolawisniowarules Re: Do sabian82 i nnych z OSM 29.01.07, 21:49
              ale co sie tak uczepiles tego miliona litrow, napisalem to dla przykladu nie
              zastanawiajac sie czy taka budowla jest juz we wloszczowie czy bylaby najwieksza
              gdyby istniala. Problem dotyczyl rodzynek i o nich pisalem. Wiem ile to jest
              metr szescienny wiec nie musisz mnie uswiadamiac.
              • sven60 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 30.01.07, 08:09
                Więc nie pisz bzdur skoro wiesz ile to jest metr sześcienny.I następnym razem
                dobrze zastanów się co piszesz bo przynajmniej ja nie dam sobie wcisnąc kitu.
                • coldest4 Re: Do sabian82 i nnych z OSM 01.02.07, 15:10
                  Czy nie macie wrażenia, że nasze OSM idzie w ślady Stolbudu ?
                  Takie mam wrażenie, że siadł na przysłowiowych laurach już od jakiegoś czasu, a
                  konkurencja nie śpi...
                  Podobnie "droga na dno" STOLBUDU zaczęła się paradoksalnie po zdobyciu znaczka
                  "Teraz Polska"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka