Dodaj do ulubionych

MANHATTAN - REAKTYWACJA

09.10.08, 17:31
Co sądzicie o ponownym otwarciu tego klubu? Chodzi o to czy waszym zdaniem
jest sens aby klub był otwarty cały tydzień od godziny 11 rano do 22 ??? a
weekendy dyskoteki. Wiem ze takie są plany. Co o tym myślicie ? ? ? Co trzeba
by tam zmienić aby lokal wrócił do czasów swej świetności ?
Obserwuj wątek
    • jagermeister2 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 11.10.08, 12:02
      zmienic wszystko od podszewki. zwłaszcza ogarnąć syf w środku.
    • having_fun Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 13.10.08, 11:10
      wrócić do czasów CZEGO?
      świetności? a były takie? hmmm...
    • cluber Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 13.10.08, 21:00
      Czy naprawdę nie potrzeba we Włoszczowie klubu który będzie czynny juz od
      południa??? Czy nie ma nikogo kto przyszedłby do manhattanu na pokazy barmanów,
      striptiz czy mecze na żywo ??? proszę wyraźcie swoje zdanie
      • cluber Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 22.10.08, 13:18
        A może lepiej by było aby Manhattan zmienił nazwę, zmienił Dj-a , zmieniał
        zaopatrzenie baru, zmienił wystrój wnętrz i organizował różne imprezy. Jak
        myślicie czy to go może uratować ?
        • fiorano599 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 22.10.08, 18:51
          Rzeczywiscie przydaloby sie odnowienie wnetrza,bo od poczatku jak
          istnieje prawie nic nie zostalo zrobione i nie mowie o pomalowaniu
          lozy na czerwono!!
        • paparazzi0 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 11.11.08, 14:05
          do kolegi Clubera ..... Czy wież może coś więcej na temat ewentualnych zmian w
          Manhattanie ? Czy obecny dzierżawca kluby ma zamiar zrezygnować z dalszego
          prowadzenia dyskoteki Manhattan ?
    • paparazzi0 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 04.11.08, 07:28
      Myślę że najpierw Manhattan musiałby zmienić właściciela, ponieważ obecny nie
      jest z Włoszczowy i wątpię czy zechciałby otwierać klub codziennie.
    • lan.3 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 05.11.08, 17:31
      szkoda pisac
    • noxyyy Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 14.11.08, 12:29
      Myślę, że warto zainwestować w ten klub bo praktycznie jest to jedyne miejsce we
      Włoszczowie gdzie można się spotkać, a przede wszystkim potańczyć!!!ale....,
      należy przeprowadzić gruntowne zmiany,jak już ktoś wcześniej zaznaczył-ogarnąć
      troche ten syf w środku. Rozbite szkło można spotkać na każdym kroku, notoryczne
      braki mydła i papieru w toaletach są już na porządku dziennym! a co
      najważniejsze-i tu pewnie oburzy się większość bywalców Manhattanu-dzieciarnia
      na dyskotekach!!! Srednia wieku z roku na rok jest coraz bardziej zaniżana.
      Szalone 15-stki powinny być zawracane już w drzwiach! No ,ale oczywiście
      właściciele to głównie dzięki nim zarabiają. Moim zdaniem odmładzanie
      towarzystwa nie służy niczemu dobremu-wstęp od 18 lat jak w każdym cywilizowanym
      klubie. Za czasów "świetności" tzn. za czasów poprzedniego właściciela
      Manhattanu były organizowane wieczory muzyki np. reage, funk,itp., nie było
      takiej nudy i monotonni jak teraz, coś sie działo, a teraz po prostu jest kicha.
      Dobrze,że powstała Willa Aromat-gdyby była bliżej centrum manhattan na pewno by
      na tym ucierpiał-w Willi jest elegancko, kulturalnie, ceny bardzo przystepne. Na
      koniec krótko: Drodzy właściciele-do roboty!!!;) Pozdrawiam
      • cluber Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 27.11.08, 10:37
        I o takie konkretne wpisy chodzi !!!
        Właściciel nosi się z zamiarem sprzedaży klubu a ja z ewentualnym kupnem. A
        tutaj staram się zrobić rozpoznanie rynku, byłem również w rycerskiej bo to
        jedyna konkurencja (VA jest za daleko) - i powiem szczerze ze ludzi było pełno,
        a nic ciekawego tam nie ma , jakieś lustra i płaskorzeźby z czasów komuny,
        karaoke było i zakopcone pomieszczenie, światła najzwyklejsze - żadnego
        charakteru nie ma ta rycerska. Manhattan wygląda dużo lepiej tylko potrzeba mu
        trochę zmian. W planach są m.in. :
        1. Odnowione wejście (schody na górę , krata wejściowa, )
        2. wyburzenie loży znajdujących się po stronie baru a wstawienie tam stolików i
        krzeseł (zwiększy się pojemność lokalu) bo w tej chwili są same loże
        3. Na środku pozostanie parkiet który zostanie zaopatrzony w nowe światła
        4. Z drugiej strony pozostaną loże
        5. Po stronie lóż oraz po stronie stolików zostaną podwieszone dwa 42 calowe
        telewizory plazmowe tak aby można było na codzień pooglądać MTV czy VIVE a także
        organizować oglądanie meczó piłkarskich w każdy weekand, oraz oczywiście LM.
        6. Nowe zaopatrzenie baru w alkohole oraz suchy proviant a także sprzedaż
        hamburgerów hot-dogów i zapiekanek.
        7. W każdy piątek i sobotę dyskoteki - bilety po 10 zł

Co o tym myślicie ?
        • hipohondryk1 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 27.11.08, 11:22
          Przede wszystkim - ciemno tam jak w norze. Klimatyzacja - jeśli nie ma, to
          obowiązkowo. Nie wiem, czy hot-dogi to dobry pomysł. Ogólnie fast-foody w
          knajpie aspirującej na dobry klub - to chyba nie jest najlepszy pomysł -
          zapaćkane stoliki, klejąca podłoga, smród - to chyba nie to. Jak ktoś jest
          głodny, to przed dyskoteką skoczy do halo czy gdzie tam dusza zapragnie.
          Dyskoteki - tak. Ale od razu mówię - jak nie zrobisz wjazdu od 18 lat, to
          zapomnij o jako takim prestiżu. Nikt nie będzie się dobrze bawił w towarzystwie
          nawalonych 15-latek z tyłkami na wierzchu, to nie o to chodzi. Dobrym pomysłem
          byłoby robić w piątki imprezki stylowe - np. lata 70-te, 80-te itd, a w sobotę
          klasyczna współczesna łupanka. Odrobina chęci, żelazne zasady co do wieku gości,
          poprawa oświetlenia i wystroju - i jest szansa że się rozkręci. No i najbardziej
          bolesna sprawa - zakaz palenia. Uwierz mi, nie chodzę w porach zimowych po
          knajpach, bo wystarczy 10min w zadymionym barze, a śmierdzą nawet majtki. Nie
          każdy to lubi. Albo wydziel kącik z dobrą wentylacja, albo ogólnie - zrób super
          wentylację, żeby powietrze nie stało - bo taki stojący dym aż w oczy szczypie.
        • fiorano599 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 28.11.08, 12:53
          to moze sie udac!!te plazmy to dobry pomysl.jesli chodzi o
          swiatla...2 zielone lasery i bedzie dobrze!!,kolorowe
          swiatla...troche wioska!!z tym jedzeniem to niezbyt dodry pomysl,nie
          na dyskotece.zakaz palenia,to tez raczej nie przejdzie,a szkoda!
        • catherine89 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 01.12.08, 18:25
          jestem za!!!nie sadzilam,ze tyle osob ma takie samo zdanie na temat naszego
          wloszczowskiego manhattanu!ale jesli chodzi o ten striptiz...to
          niekoniecznie:)wlasciciel powinien sie zmienic,dj tez!powinny byc dyskoteki
          tematyczne:raz reggae,rap,i inne:)a nie,co piatek to jakies młucki i łup łup.a!i
          wstep koniecznie od 18lat!ja nie chodzilam jak mialam 15lat!teraz tez niech tak
          bedzie!dodam ze w krakowskich klubach wchodzi sie za free:)a tu sie tak cenia.
        • paparazzi0 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 01.12.08, 18:30
          Rozmawiałem z obecnym właścicielem czy naprawdę nosi się z zamiarem odsprzedaży
          klubu. Stanowczo zaprzecza aby miał taki zamiar więc chyba musimy jeszcze
          poczekać na zmiany :(
          • noxyyy Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 03.12.08, 16:55
            Wielka szkoda! obecny wlasciciel powinien juz odpuscis i udac sie na
            przyslowiowa emeryture. Albo niech chociaz poczyta forum, moze cos dotrze!
            Naprawde szkoda, ze Manhattan tak sie "stoczyl".
    • cukie.reczek Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 20.12.08, 23:51
      niższe ceny, miła obsługa i ochrona bo są naprawdę do niczego sami
      zaczepiają a później z tego tylko problemy są
    • barcafans Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 25.12.08, 13:21
      wie ktos o cenach wstepu w swieta??
      • batman133 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 26.12.08, 10:55
        Dajcie spokój ;/ za taki chłam 20zł.... i ten "DJ" MASAKRA,PADAKA!!!!!!!!
    • djcrazy Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 26.01.09, 18:38
      wiec powiem tak czytałem tu wszystkie posty i naprawdę niektóre pomysły są
      świetne i moim zdaniem powinny być wprowadzone w życie zobaczymy może się coś
      uda z tym zrobić:D
      • pro83fus Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 27.01.09, 16:54
        Gorzej być już nie może. Średnia wieku 15-16 przez co starsi nie przychodzą,
        fatalny DJ, coraz gorsze drinki (obsługę też wymienić). w karcie drinków jest
        wielki wybór a i tak serwują kilka bo ciągle nie ma jakiegoś składnika.
        Otwarcie codziennie to bardzo dobry pomysł, tak samo jak z plazmą :) Organizować
        różne atrakcje jak za dawnych czasów. Można by też zamontować urządzenie do
        robienia piany (ale musiałaby być podłoga antypoślizgowa by się nie pozabijać)
        noi przede wszystkim KLIMA, bo bez niej ciężko wytrzymać. W środku też jakiś
        remont by się przydał bo mało miejsca na parkiecie.
    • prawdziwy_zgrywus Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 28.01.09, 10:30
      Ah Ci włoszczowiacy... Zrzędzą, narzekają, to im nie pasuje, tamto też można by
      zmienić. Załóżmy że znajdzie się ktoś kto wpompuje 100 000 w ten klub bo minimum
      tyle trzeba tam włożyć (chociaż obawiam się że i to będzie mało) to myślicie że
      będzie on tętnił życiem ? Grubo się mylicie moi drodzy. Atrakcja będzie przez
      kilka dyskotek, w tygodniu nie ujrzysz tam żywej duszy oprócz obsługi a na forum
      powstanie nowy wątek co z tym manhatanem! Zrobili ale nie tak jak chcieliśmy...
      I nowy właściciel pomyśli: no tak, miało być tak pięknie, tyle ludzi, a tu
      lipa... zmniejszy próg wieku na bramce, podniesie bilety do 15 zł, tylko po to
      żeby odzyskać chociaż część zainwestowanych pieniędzy ... Pamiętajcie to tylko
      Włoszczowa i nikt nie będzie prowadził klubu na stratach...
    • paparazzi0 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 16.02.09, 20:42
      Miały być zmiany, miał być nowy właściciel. I co ?
      • cluber Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 17.02.09, 13:54
        Sprawa stanęła. Właściciel trzyma zaporową cenę. Ja jestem coraz bardziej
        sceptyczny co do zakupu klubu. Choć widzę że ma on szansę istnieć na rynku
        włoszczowskim tylko trzeba by o niego dbać, o każdy szczegół
        (toaleta,ochrona,światła,nowości,codzienne otwarcie itd). Co prawda działam w
        innej branży ale znalazłbym sporo czasu dla tego klubu (jestem z powiatu
        włoszczowskiego). Zobaczymy co z tego wyjdzie.
        • ynone Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 19.02.09, 23:38
          witam.chętnie pomogę przy postawieniu "manu" na nogi bo też nie podoba mi się to
          co tam widzę.mogę zaoferować swoją pomoc od strony organizacyjnej i artystycznej
          gdyż współpracuję z agencjami artystycznymi i firmami z tej branży.pozdrawiam
          • catherine89 Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 21.02.09, 13:31
            ja tam myślę,ze manhattan może jeszcze podnieść się po takim upadku:)uważam,że
            jeśli znajdzie się nowy właściciel,który ma pomysły co do zmian,to ludzie
            chętnie będą przychodzić.na tym polega problem,obecny właściciel wogóle nie ma
            pomysłu jak ma prowadzić ten lokal,wogóle nie interesuje się co będzie dalej z
            clubem,dlatego manhattan spadł na psy.a jeśli tak dalej pójdzie,to coraz mniej
            ludzi będzie tam przychodzić.prędzej czy później właściciel odsprzeda
            club.bądźmy dobrej myśli:)
            • xrace Re: MANHATTAN - REAKTYWACJA 21.02.09, 15:31
              Albo jeszcze gorzej, cofną koncesje na sprzedaż alkoholu za sprzedawanie
              15-16-latkom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka