Dodaj do ulubionych

Z psem za granice?

07.01.04, 20:53
Czy moze orientujecie sie do ktorego kraju europejskiego (o ile w ogole)
mozna wjechac z psem, bez kwarantanny (chodzi o wyjazd wakacyjny)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Z psem za granice? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.04, 21:52
      Prawie do wszystkich poza Anglia ale nie jestem pewna czy juz czegos w Anglii
      nie zmienili.
      Musisz miec wazna ksiazeczke zdrowia szczepienie przeciwko wsciekliznie i do
      niektorych bedzie ci potrzebne swiadectwo zdrowia wystawione przez weterynarza,
      pozatym to chyba wszystko.
      • Gość: ana Re: Z psem za granice? IP: *.bredband.skanova.com 07.01.04, 23:57
        Niestety do Szwecji tez nie. Wciaz obowiazuje tu kwarantanna dla wszystkich
        zwierzat przywozonych z krajow pozaunijnych. Z tego powodu przed
        przeprowadzka, bylismy zmuszeni zostawic nasza 6 letnia kotke u rodziny ( 2
        miesieczna kwarantanna kosztuje ok. 20tys kr = 10tys. zl). Mamy nadzieje, ze
        po wejsciu Polski do UE przepisy ulegna zmianie i kwarantanna zostanie
        zniesiona.
        • mojanoga Re: Z psem za granice? 10.01.04, 10:02
          Poza tym należy mieć dokument wywozowy wystawiany w Powiatowym Inspektoracie
          Weterynarii(25zł),który należy uzyskać 1-2 dni przed wyjazdem.
        • Gość: adi-gbg Re: Z psem za granice? IP: *.bredband.comhem.se 10.01.04, 10:31
          ciekawe wlasnie jak to nowe zlagodzone prawo szwedzkie odniesie sie do tych
          nowych unijnych przepisow gdzie kwarantanna nie jest obowizakowa na terytorium
          ue...czyzby zagrozenie wscieklizna zniknelo 1 maja???
          mam nadzieje ze sie cos pozytywnego zmieni w tej sprawie.
          • ap77 Re: Z psem za granice? 10.01.04, 10:51
            Dziekuje za info. Bardzo mnie to ucieszyło, bo oznacza to, że urlop z psem poza
            Polską nie jest taki niemożliwy.
            Anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka