ap77 07.01.04, 20:53 Czy moze orientujecie sie do ktorego kraju europejskiego (o ile w ogole) mozna wjechac z psem, bez kwarantanny (chodzi o wyjazd wakacyjny)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Z psem za granice? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.04, 21:52 Prawie do wszystkich poza Anglia ale nie jestem pewna czy juz czegos w Anglii nie zmienili. Musisz miec wazna ksiazeczke zdrowia szczepienie przeciwko wsciekliznie i do niektorych bedzie ci potrzebne swiadectwo zdrowia wystawione przez weterynarza, pozatym to chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Z psem za granice? IP: *.bredband.skanova.com 07.01.04, 23:57 Niestety do Szwecji tez nie. Wciaz obowiazuje tu kwarantanna dla wszystkich zwierzat przywozonych z krajow pozaunijnych. Z tego powodu przed przeprowadzka, bylismy zmuszeni zostawic nasza 6 letnia kotke u rodziny ( 2 miesieczna kwarantanna kosztuje ok. 20tys kr = 10tys. zl). Mamy nadzieje, ze po wejsciu Polski do UE przepisy ulegna zmianie i kwarantanna zostanie zniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: Z psem za granice? 10.01.04, 10:02 Poza tym należy mieć dokument wywozowy wystawiany w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii(25zł),który należy uzyskać 1-2 dni przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi-gbg Re: Z psem za granice? IP: *.bredband.comhem.se 10.01.04, 10:31 ciekawe wlasnie jak to nowe zlagodzone prawo szwedzkie odniesie sie do tych nowych unijnych przepisow gdzie kwarantanna nie jest obowizakowa na terytorium ue...czyzby zagrozenie wscieklizna zniknelo 1 maja??? mam nadzieje ze sie cos pozytywnego zmieni w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Z psem za granice? 10.01.04, 10:51 Dziekuje za info. Bardzo mnie to ucieszyło, bo oznacza to, że urlop z psem poza Polską nie jest taki niemożliwy. Anka Odpowiedz Link Zgłoś